Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.132: :13gen2017

Encan(ta)ts

Jardí Obert

Junta AFA

pati

Des de fa dos butlletins, us estem comentant el tema de l’obertura del jardí a la tarda, després de l’horari lectiu. És una gran oportunitat per gaudir en comunitat d’aquest espai de l’escola tots plegats.

Tant des de l’escola com des de l’AFA, s’ha fet un gran esforç durant un any i mig per tal què l'Ajuntament ens habiliti la pista antiga de l’escola i així poder obrir progressivament el pati tots els dies de la setmana.

Per poder començar l’obertura, necessitem 4 pares voluntaris per cada dia. El primer dia proposat per obrir el jardí, és els dijous.

A hores d’ara, no tenim cap persona apuntada. Donarem una setmana més de temps, perquè us podeu apuntar. Animeu-vos-hi!!

És una estona molt rica per a tots (famílies i infants)! Un espai segur on els infants juguen plegats mentre les famílies també creen vincles que reforcen i enriqueixen la nostra comunitat educativa!

Per apuntar-vos-hi, heu de demanar-ho a la Mònica Saura (despatx AFA), donant el vostre e-mail i telèfon. En cas de no tenir el mínim de persones apuntades per començar a obrir el jardí, la setmana vinent cancel·larem definitivament l’activitat fins al curs vinent.

 

Agenda

dl-dv

16-20 gener

green

Una setmana artística.

Al llarg d'aquesta setmana, a les comunitats dels mitjans i dels grans, es faran activitats artístiques vinculades als projectes de Creart i Street Art. Es va apropant el dia que farem nostres les parets de Consell de Cent/Cartagena.

ds

21 gener

greencharlaPAS

Xerrada sobre Persones Altament Sensibles (PAS)

Grup de treball de Diversitat i Inclusió

Us volem convidar a una xerrada sobre Persones Altament Sensibles: Alta sensibilidad: abriendo todas las puertas del rasgo.

Serà el proper dissabte dia 21 de gener a les 19 hores al gimnàs de l'escola.

Us demanem que, aquelles persones interessades en la xerrada, us inscriviu enviant un mail a l'adreça eva@terapiayemociones.com indicant telèfon mòbil. És important perquè estan convidades persones de fora de l'escola i hauríem de preveure l'aforament.

Si cliqueu aquest enllaç trobareu més informació sobre la xerrada. Us animem a tots a venir ja que es tracta d'una xerrada dinàmica i interactiva on entendrem millor quins trets tenen les Persones Altament Sensibles i com gestionar aquests trets en el dia a dia. També hi haurà torn de preguntes quan la xerrada finalitzi.

Ens veiem el dissabte 21!

Racó de
necessitats

Aquesta setmana necessitaríem que portéssiu a l’escola, si podeu:

 • Revistes per fer un treball de collage a l'ambient Taller de la 3era planta. Si ho preferiu, les podeu anar deixant a l'espai de material de sota de l'escala del primer pis.

 • Morters, olles, paelles, coladors, xinos, bols d'alumini de diferents mides. Per vestir el sorral del jardí.

 • Envasos buits de plàstic resistent i transparent (més resistent que les ampolles d'aigua). Són per fer transvasaments al jardí.

 • Seguim necessitant llibres o quaderns de quan vosaltres, els vostres pares o els vostres avis anaven a escola.

També us deixem aquests dos missatges:

 • Som la Nicole i la Zoe de l'ambient d'Atles. Ara estem investigant sobre el continent d'Àfrica i volem preguntar que si algú te alguna cosa d'Àfrica ho pot portar per ensenyar-ho i quan acabem Àfrica us ho podreu emportar. Ara els que han deixat coses d'Europa les han de recollir. Moltes gràcies. Zoe i Nicole

 • El Mohamed, el Leo i l'Ariadna us recorden que necessiten una pica i uns fogons per fer una cuineta al jardí. Si els ajudeu a trobar-ho gratis, estaran encantats.

Si teniu infants a l'escola i voleu que un germà hi entri l'any que ve, necessitaríem que ens ho comuniquéssiu.

Preinscripció i matrícula

> Equip pedagògic

El mes de març hi haurà la preinscripció per P3 i és per això que necessitem saber quants de vosaltres teniu un fill o filla que el curs vinent iniciarà P3. Com sabeu, és una informació necessària per explicar a les famílies el dia de les portes obertes i així concretar de quantes places reals disposem.

Si teniu una nena o un nen que ha de començar P3 el curs vinent, cal que us anoteu al Doodle .

També ens aniria bé saber-ho si teniu fills a l'escola i voleu que el germà o germana més gran hi pugui entrar el curs vinent.En aquest cas caldria que passéssiu pel despatx a comunicar-nos-ho.

Visitarem l'institut per veure en quins aspectes ens podem coordinar.

Institut Pau Claris

> Equip directiu

El proper dimarts 17 de gener, l'Agnès i la Noa aniran a visitar l'Institut Pau Claris, un dels instituts als que els nostres alumnes estan adscrits. L'objectiu és conèixer la seva metodologia i descobrir una mica el seu projecte per veure en quins aspectes ens podem coordinar. Recordeu que ells ens van visitar al desembre. Aquest institut organitza una jornada informativa a les famílies de la qual teniu informació més endavant. Us animem a assistir-hi.

pauClaris

Acte Informatiu a l'Institut Pau Claris

> Equip directiu

L'Institut Pau Claris, un dels de referència com a continuïtat educativa, ens ha fet arribar aquesta informació (feu clic a l'enllaç) sobre l'acte informatiu que realitzaran el proper 25 de gener a l'institut. Pensem que pot ser del vostre interès per a conèìxer l'institut i com treballen.

Com us hem explicat abans, l'equip directiu farà una jornada de treball el dia 17 amb ells a l'institut, donant tornada a la visita que varen fer-nos ells el passat desembre.

Aquest serà el 5è any que tenim una persona fent pràctiques provinent d'Assís Centre d'Acollida, però la primera que és una senyora.

Inici persona en pràctiques d'Assis a l'hort i el jardí

> Equip pedagògic

Dilluns dia 16 la Lluisa començarà les seves pràctiques d'hort i jardineria a la nostra escola. Farà un suport els dilluns amb les mestres i els infants de mitjans i de grans. Aquest serà el 5è any que tenim una persona fent pràctiques provinent d'Assís Centre d'Acollida, però la primera que és una senyora.

Si voleu tenir més informació sobre Assís i el que es fa en aquest dentre d'acollida, podeu consultar la seva web

Estem iniciant una recerca en la que podeu participar. Si és el teu cas, envia ràpidament un mail al correu de l'escola.

Transformar el patí de l'escola

> Equip pedagògic

Ja us vam explicar que enguany farem un ambiciós projecte que ens permeti fer una transformació de l'espai exterior adequant-lo a la nostra pedagogia de vida. Per fer-lo, hem creat un grup de treball que investiga, busca solucions i proposa actuacions concretes.

S'està duent a terme un assessorament amb en Pitu i la Carme del Safareig, iniciant una recerca. En ella hi participen totes les mestres, es demanarà a tots els infants de l'escola la seva participació a partir de diferents formats, converses, consellers i, finalment, volem implicar i recollir l'opinió d'algunes famílies que hi vulguin participar. Si és el teu cas, envia ràpidament un mail al correu de l'escola explicant quina és la teva proposta participativa i nosaltres contactarem amb tu.

Quan el projecte estigui definit, la Comissió d'Obres organitzarà una jornada de manetes on podrem anar a treballar tots plegats.

I per si és del vostre interčs...

Convocatòria d'assemblea: continuïtat de l'Espai Entre Encants

Ja han passat els dos anys previstos del projecte de l'associació nàfent a l'Espai Entre Encants, Transicions verdes: del jardí comestible als llocs de la memòria, un projecte recolzat per l'Ajuntament amb el que l'associació ha impulsat l'ús comunitari d'aquesta part de la Gran Clariana de les Glòries. Ha arribat doncs el moment de plantejar quina continuïtat es donarà a la iniciativa.

Nàfent us convoca a l'assemblea específica per parlar de la continuïtat de l'Espai Entre Encants, el jardí comestible de Glòries el dia 14 de gener a les 11h a l'Espai entre Encants.

La primera proposta d'ordre del dia:

 • el model d'hort i la possibilitat d'un objectiu compartit d'ús;
 • la possibilitat d'autogestió i el tipus de recolzament de l'associació de nàfent;
 • la necessitat o no d'uns treballadors referents a l'espai per facilitar la incorporació de nous participants;
 • la incorporació de noves entitats/col·lectius que coordinin el projecte.
cup

Redescobrim l'educació

El proper diumenge 15 a les 12h, als Jardins Clotilde Cerdà, es realitzarà la taula rodona sobre Innovació pedagògica, més enllà d'Escola Nova 21. Aquesta és la segona trobada del cicle *Redescobrim l'Educació.

Teniu més informació en aquest enllaç

conversa

Grup de conversa en català o castellà

La Xarxa Dos Deu – PDC Sagrada Família ens envia la informació sobre els grups de conversa en castellà i català que organitzen des del Pla Comunitari Sagrada Família i la Xarxa 210:

 • Grup de conversa en català JUNTS (nivell bàsic A1): els dimarts de 10:30h a 12:00h. Del 17 de gener al 28 de març a l’Espai 210 (C/Padilla, 210)

 • Grup de conversa en castellà (nivell A2) els dimarts de 17,00h a 18,30h Del 17 de gener al 28 de març a l’Espai 210 (C/Padilla, 210)

 • Grup de conversa en català XERREM els dilluns de 18:30h a 20:00h a del 16 de gener al 28 de març a l’Associació de Veïns i Veïnes Sagrada Família (C/València, 415)

Inscripcions: 10, 11 i 12 de gener 17h a 19h a XARXA Dos Deu – PDC Sagrada Família C/Padilla, 208-210 baixos – Tel. 93 265 36 45. Cliqueu la imatge per més informació.

Butlletins interessants

número 132
divendres,
13 de gener de 2017

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2017 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter