Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.167: :1des2017

Encan(ta)ts

Projecte de viatge de final d'estudis

Equip pedagògic i Comunitat dels grans

viatge1

Les noies i els nois de 6è que han volgut, han dedicat unes setmanes a preparar en grups un projecte de viatge de final d'estudis per fer al maig amb els seus companys de promoció.

Hem tingut propostes a Eivissa, Menorca, Mallorca, Cantàbria, Costa Brava, El llevant i el sud de l'estat espanyol i Els Alps. Tots han estat imaginatius i s'han esforçat molt a fer propostes contrastant la viabilitat d'aquestes.

Ahir, després d'escoltar totes les presentacions fetes els alumnes de 6è vam triar en una votació que el viatge que trien per fer és a Eivissa. Volem donar les gràcies als seus creadors: Alba S, Maria Victòria, Pol M, Nil i Ginesta.

Les mestres us ajudarem a donar-li la forma definitiva.

viatge2

 

Agenda

dc-dg

6-10 des

green

Festa i dies de Lliure disposició

Equip pedagògic

L'escola romandrà tancada del dimecres 6 fins diumenge 10 de desembre.

15

desembre

greenmercat

Mercat d'Intercanvi d'Hivern

Comissió de Convivència

El proper dia 15 de desembre aprofitarem la Festa d'Hivern per organitzar el Mercat d'Intercanvi d'Hivern. Us esperem a la pista un cop baixem dels ambients.

Hi podeu portar tot allò que ja no voleu o necessiteu (roba, joguines, estris de tota mena...). De ben segur que algú altre ho podrà utilitzar. Només cal que porteu una tela per muntar la paradeta i un full per apuntar el vostre número de parada.

Caldrà que tothom s’emporti tot allò que no hagi intercanviat al final.

Animeu-vos-hi, que passarem una bona estona buscant i canviant tresors!

A fora de l'escola hi posaran més del doble d'aparcament per a bicicletes. Però seguim insistint en la necessitat que ens busquin un espai cobert per deixar els patins i patinets.

Aparcament de bicicletes

> Equip pedagògic

De moment, segueix en peu l'aparcament intern de l'escola. Però ara ja sabem que a fora de l'escola hi posaran més del doble d'aparcament per a bicicletes del que ara hi ha al carrer. Per tant, quan ja estigui el nou aparcament caldrà que les bicis quedin fora de l'escola.

Però seguim insistint en la necessitat que ens busquin un espai cobert per deixar els patins i patinets. De moment, en conseqüència, els seguirem deixant al mateix lloc.

Visita, membres impulsors del programa Escola Nova 21

> Equip pedagògic

Aquest dissabte 2 de desembre prepararem la trobada trimestral dels equips directius dels centres impulsors. Aquesta vegada es farà a la nostra escola.

lloro

Ens ajudes amb el teu granet de sorra?

> Comissió de Convivència

Com ja us vam comentar, a partir d'ara trobareu, al final d'aquesta secció de noticies dels butlletins, alguns consells per vetllar per l'ordre i el bon funcionament de l'escola que anirem compartint amb vosaltres.

Us volem recordar que a la planta baixa (al costat del menjador) hi ha un bagul de fusta amb molta roba i objectes perduts.

alLloro1

També trobareu, al costat de l'Ambient de LandArt a la Comunitat dels Mitjans, 3 bosses plenes de tuppers, jaquetes, motxilles, samarretes, sabates, cascs de bicicletes de nens i fins i tot un casc de moto d'adult!!!

alLloro2

Us recordem que cada divendres, quan ja no hi hagi infants, les mestres de la Comunitat dels Mitjans buidaran penjadors i calaixets per poder començar la setmana següent des de zero. Tot el que trobin quedarà desat en unes bosses durant un mes. Quan s'acabi aquest període ho faran arribar a llocs on ho puguin aprofitar.

Podeu enviar les vostres fotos i/o comentaris per proposar-nos reptes comuns per tal que la nostra segona casa sigui cada cop més acollidora a : convivencia.afa@escoladelsencants.cat

I per si és del vostre interès...

Butlletins interesants

Inauguració d'Espacio Änima

anima

missatge compartit per Natalia Barraza

Inaugurem la Instalació Interactiva Espacio Änima: El teixit com a metàfora de la memòria, els vincles i el destí.

Änima, prové del llatí; es refereix a un principi o entitat immaterial i invisible. C. G. Jung atribueix el terme ànima a «les imatges arquetípiques de l'etern femení en l'inconscient, que formen un vincle entre la consciència del jo i l'inconscient col·lectiu».

Amb Espacio Änima busquem generar la interacció del públic a través dels sentits, intervenint l'espai per crear una atmosfera íntima, suggeridora, on noves interpretacions siguin possibles.

Partint de metàfores visuals i sensorials abordem l'univers de la costura, els fils i els objectes que els circumden per a re-significar-lo i brindar un espai d'inspiració i memòria.

Inauguració el 2 de desembre a les 12h amb una activitat familiar col·lectiva.

On: Sala d'exposicions del Centre cívic Parc Sandaru. Carrer Buenaventura Muñoz 21. 08018 Barcelona

Quan: Del 02/12/2017 al 05/01/2018

Preu: Entrada lliure

Campanya #MeNiegoA

missatge compartit per Oxfam Intermón

Hoy te escribimos desde el equipo de la campaña #MeNiegoA. Es una campaña que lanzamos esta semana, pero no hagas clic en el enlace para conocerla sin leer esto antes:

Respondemos a la urgencia de uno de los grandes problemas de nuestro tiempo: la violencia contra las mujeres y las niñas. Su dimensión es tal que la Organización Mundial de la Salud lo llama Pandemia Global. El Derecho a una vida libre de violencia es un derecho humano fundamental, y las mujeres no lo estamos disfrutando.

En el mundo, 7 de cada 10 mujeres hemos sufrido o sufriremos algún tipo de violencia machista en algún momento de nuestra vida. Cada 10 minutos, un hombre asesina a su pareja o expareja. Las mujeres y las niñas representan el 71 por ciento de las víctimas de trata de seres humanos detectada a nivel mundial. Esta campaña es más pertinente que nunca. En Oxfam Intermón conocemos bien esta realidad: impulsamos programas de defensa de los Derechos de las Mujeres en todo el mundo.

Cuestionemos todo aquello que la normalidad esconde. Porque podemos poner los límites y marcar la ruta hacia un mundo que de veras sea más justo y menos violento para todas las personas.

Ahora sí, únete a la campaña #MeNiegoA haciendo clic y respondiendo a las 3 preguntas en este enlace

número 167
divendres,
1 de desembre de 2017

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2017 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter

Si voleu deixar de rebre el butlletí feu clic