Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.123: :28oct2016

Encan(ta)ts

Porta de l'escola

Equip pedagògic

Us recordem que la porta de l'escola està oberta de les 9 a les 9'30 i es deixa un quart d'hora més per a que puguin marxar les famílies de la comunitat dels petits.

Per tant, la porta romandrà tancada de les 9'45 a les 10'15 i no hi haurà ningú de l'escola autoritzat a obrir-la en aquesta franja horària.

Les persones que estan a l'espai de l'AFA estan treballant i la seva tasca en cap cas és obrir la porta. Si us plau: no els demaneu que us la obrin perquè no ho poden fer.

 

Agenda

dl-dm

31-1 oct-nov

green

Gaudim de 4 dies!

Equip pedagògic

Aquest cap de setmana serà més llarg, ja que dimarts és festa i dilluns és un dels 4 dies de lliure disposició.

Per tant, ens retrobem, amb les piles carregades, el proper dimecres 2 de novembre.

dc

2 novembre

green

Reunió AFA amb equip de coordinació

Equip de coordinació

El proper dimecres 2 de novembre ens reunirem els vocals de les comissions per part de l'AFA amb l'equip de coordinació de l'escola que està format per l'equip directiu i les tres coordinadores de comunitat.

10

novembre

green

Primera reunió de la Junta de l'AFA

Junta de l'AFA

El dia 10 de Novembre celebrarem la primera Junta de l'AFA del curs 2016-2017. En aquesta junta farem el balanç del curs anterior i prepararem la primera assemblea de l'AFA.

Si bé a les reunions de Junta hi participem els vocals de les diferents comissions, president, secretària i tresorera de l'AFA, aquestes reunions estan obertes a tothom qui vulgui participar-hi. Tant per si voleu fer-ho com si voleu demanar que tractem algun assumpte, heu d'enviar un correu a l'AFA: afa@escoladelsencants.cat,

15

novembre

green

Primera Assemblea de socis de l'AFA

Junta de l'AFA

El proper dia 15 de novembre celebrarem la primera assemblea de l'AFA. Serà a les 18:30h i oferirem canguratge a les famílies que el necessitin. Aquest canguratge serà subvencionat al 50% per l'AFA.

Properament us farem arribar l'ordre del dia.

Avisos

Menús novembre

Vatua l'olla

Ja teniu els menús del mes de novembre en aquest enllaç del web de l'Escola

Racó de
necessitats

Aquesta setmana necessitaríem que portéssiu a l’escola, si podeu:

  • Si aneu al bosc, qualsevol troballa. Tot pot ser un tresor per l'escola.

  • Tronquets i pinyes. Per l'ambient d'art de la comunitat dels petits.

  • Triangles de roba doble de 30x30cm cosits de dos costats (cliqueu la imatge per veure-la gran).

Necessitem més triangles per a vestir guapes les festes de l'Escola dels Encants. Porteu-ĺos als ambients del vostres fills. Gràcies!

Eleccions al Consell Escolar

> Equip pedagògic

Com ja us vam informar a les diferents reunions de comunitats, enguany hi ha eleccions al consell escolar. Podeu veure tota la informació a la secció consell escolar del web de l'Escola.

Ja tenim dues famílies que ens han manifestat que volen formar part del Consell Escolar, però us animem a participar-hi.

manifestacio

Institut Angeleta Ferrer

> Grup de treball Volem l'Institut!

El passat dimarts 25, al Consell de Barri de la Dreta de l'Eixample, es va parlar del Pla d'Actuació de Districte. La demanda de l'Institut Angeleta Ferrer fou la segona proposta més votada mitjançant l'eina Decidim Barcelona

La Marta, mare de l'escola, va estar present al consell per donar veu als centenars de famílies que creiem necessari oferir al barri un major nombre de places de secundària públiques i de qualitat.

La futura Plataforma Volem Institut Angeleta Ferrer ens hem adherit al manifest de la manifestació per l'educació pública que tindrà lloc el dissabte 12 de novembre a les 17h a la Plaça Urquinaona

Us hi esperem! Ens volem fer sentir!

Petició a change.org Volem l'Institut!

> Equip pedagògic

S'ha iniciat a change.org la següent petició: Meritxell Ruiz: Necessitem el teu ajut per a la construcció d'un nou Institut a la Dreta de l'Eixample!

Podeu conèixer més sobre la petició i donar suport a la campanya signant en aquest enllaç. És molt importat que ho feu.

cistell1

El DHUB ens fa un obsequi

> Equip pedagògic

El FAD (Foment de les Arts i el Disseny) ens va convidar, a diverses entitats del barri, a participar en una festa l'onze de juny passat, on es va fer un dinar solidari popular. Aquest va consistir en una gran amanida: una enciamada, amb un tast d'enciams ecològics de proximitat.

Els nens i nenes de l'Escola dels Encants hi vam participar amb l'aportació dels enciams dels nostre hort, collits el mateix dia de la festa.

Es van fer diverses actuacions i una de les activitats que es van fer durant el dia de l'assaig va ser un gran cistell de vímet que es va fer en un taller participatiu que va guiar el mestre cistellaire Joan Farré.

cistell2

Han pensat en nosaltres i ens el regalen. És per això que dijous 3 de novembre un grup de mestres anirà a recollir-lo.

escoleta

Nou butlletí de l'Escoleta dels Encants

> Escoleta dels Encants

Us volem compartir l'enllaç del nou butlletí de l'Escoleta dels Encants.

En aquest butlletí hi trobareu les diferents activitats que farem a l'Espai de Tardes que pensem que us poden interessar.

I per si és del vostre interès...
encantsHlwn

Haloween a Encantsnous Eix Comercial

Els dies 28, 29 i 31 d'Octubre, els infants que passin disfressats per les botigues associades a Encantsnous Eix Comercial podran jugar a "truc o tracte" i tindran sorpreses.

Més informació clicant a la imatge o en aquest enllaç

escoletaCuina

Curs de cuina saludable, vegetariana i sense gluten al Clot

Us volem compartir aquesta informació de la Ivana, mare de l'escola:

Los jueves de noviembre, en la Escoleta dels Encants (c/Valencia 601 interior Nro 4), haremos un curso de cocina (para adultos), podéis apuntaros a clases sueltas (25 euros c/u) o aprovechar el descuento si os apuntáis a las 4 clases (80 euros)

Haremos hamburguesas vegetales, cremas de verduras, crepes salados, pasteles, galletas, magdalenas saladas, quiches, y muchos platos con legumbres, cereales integrales y verduras de temporada para que no se os acaben las ideas a la hora de cocinar saludable.

Al final de la clase cenaremos juntos lo que hayamos cocinado

Si tienes dudas o quieres reservar plaza escríbe a comerfeliz@gmail.com.

El precio incluye todos los ingredientes, las recetas, la clase y la cena/degustación de lo cocinado

encantsFira

XIII Fira Encantsnous Eix Comercial

El proper dissabte 5 de novembre els Encantsnous Eix Comercial organitza la XIII Fira entre les 10 del matí i les 8 del vespre als Jardins dels Encants Nous (carrer 2 de Maig-Aragò).

Encantsnous Eix Comercial vol que sigui un dia festiu per a tot el barri, i per a gaudir-lo amb totes les famílies. A més dels comerciants i artesans, hi haurà tallers infantils i activitats infantils gratuïtes. Així com una xocolatada a les 6 de la tarda (tiquet de 1€), tot el que es recaudi per donacions de les activitats infantils, com per la xocolatada serà per a donar a l'hospital Sant Joan de Deu.

Teniu més informació clicant la imatge o en aquest enllaç

univivencial

Universitat Vivencial

Arriba a Barcelona la Universitat Vivencial de mares, pares i acompanyants educatius. El projecte va néixer el curs passat gràcies a la col·laboració inicial de l'Ajuntament de Vilanova del Vallès, i el suport en la seva difusió de molts ajuntaments i centres educatius de la comarca del Vallès Oriental.

La Universitat Vivencial és una proposta de formació dirigida a mares, pares i professionals de l’educació. Un espai on tots aprenem plegats i obtenim eines que ens ajuden a resoldre en el nostre dia a dia qüestions que ens preocupen amb els nostres fills i alumnes. Un espai on els adults creixem i ajudem a créixer als nostres fills, als nostres alumnes.

El pròxim 10 de novembre començarà el curs a Barcelona. Teniu tota la informació en aquest enllaç.

Butlletins interessants

número 123
divendres,
28 d’octubre de 2016

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2016 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter