Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.124: :4nov2016

Encan(ta)ts

Ja heu signat? Petició a change.org Volem l'Institut!

Equip pedagògic

Com ja us vam comentar al butlletí de la setmana passada, s'ha iniciat a change.org la següent petició: Meritxell Ruiz: Necessitem el teu ajut per a la construcció d'un nou Institut a la Dreta de l'Eixample!

Ja l'heu signada?

Us tornem a compartir l'enllaç on podeu signar. Compartiu-lo! És molt importat que ho feu.

 

Agenda

dl

7 novembre

greenbatucada

Batucada Encantada

Grup de Batucada Encantada

Aquest dilluns 7 de novembre us convidem a una classe oberta de la Batucada Encantada. Serà a les 16:15h a la sala de música.

Hi sou tots benvinguts!

dt

8 novembre

green

Consell Escolar

Equip pedagògic

El proper 8 de novembre a les 18 hores es celebrarà el primer Consell Escolar d'aquest curs.

dj

10 novembre

green

Dia Internacional del dret de l'infant a anar a l'Escola

Equip pedagògic

L'any passat, gràcies a la col·laboració amb UNICEF, vam acordar ser una escola amb drets. Aprofitarem aquest dia tan important per nosaltres, el dia Internacional del dret de l'infant a anar a l'Escola, per fer l'activitat Iguals i diferents, una Guia per a parlar amb els infants de Diversitat i Drets pels infants de la comunitat dels grans, que ens subvenciona l'Ajuntament de Barcelona. L’Associació ADDIF ofereix a les escoles de Barcelona una sessió per grup/classe parlant de la Diversitat (personal i familiar) i els Drets Humans.

dj

10 novembre

green

Primera reunió de la Junta de l'AFA

Junta de l'AFA

Com ja us vam dir al butlletí de la setmana passada, el dia 10 de Novembre celebrarem la primera Junta de l'AFA del curs 2016-2017. En aquesta junta farem el balanç del curs anterior i prepararem la primera assemblea de l'AFA.

Ja sabeu que aquestes reunions estan obertes a tothom qui vulgui participar-hi. Tant per si voleu fer-ho com si voleu demanar que tractem algun assumpte, heu d'enviar un correu a l'AFA: afa@escoladelsencants.cat

ds

12 novembre

greenmanifestacio

Manifestació per l'educació pública a la Plaça Universitat

Grup de treball Volem l'Institut!

Ja us vam comunicar que la futura Plataforma Volem Institut Angeleta Ferrer ens hem adherit al manifest de la manifestació per l'educació pública.

Us esperem a la manifestació que tindrà lloc el dissabte 12 de novembre a les 17h a la Plaça Universitat.

Ens volem fer sentir!

Racó de
necessitats

Aquesta setmana necessitaríem que portéssiu a l’escola, si podeu:

  • Triangles de roba doble de 30x30cm cosits de dos costats (cliqueu la imatge per veure-la gran).

Necessitem més triangles per a vestir guapes les festes de l'Escola dels Encants. Porteu-ĺos als ambients del vostres fills. Gràcies!

Campanya de conscienciació social sobre el TDAH

> Grup de Treball Inclusió i Diversitat

Volem compartir amb vosaltres una campanya de conscienciació social sobre el TDAH, la importància del suport per part de les persones més pròximes i la pròpia evolució al llarg de la vida (família, escola, companys, feina...).

Independentment del debat sobre si existeix o no aquest trastorn i de la seva sobrediagnosi, us convidem a veure aquest vídeo per adonar-se de quines vides més diferents podem tenir tots segons el nostre propi entorn.

Excursions

> Equip pedagògic

Els infants de l'escola ja estan realitzant diverses excursions. Si voleu estar-ne assabentats trobareu tota la informació actualitzada al calendari del web de l'escola.

Us animem a mirar-lo!!!

6anys

Campanya Fas 6 anys. Tria un llibre

> Equip pedagògic

El Departament de Cultura presenta la campanya Fas 6 anys. Tria un llibre per estimular els hàbits de lectura dels infants de 6 anys.

En aquest enllaç hi teniu més la informació.

cistell

Ja el tenim a l'escola

> Equip pedagògic

Ja us vam explicar que el DHUB va mostrar un recull dels materials utilitzats a la jornada de l'Assaig General a l'Exposició El Millor Disseny de l'Any, del FAD, al museu, i que ara ja ha finalitzat.

En agraïment a la nostra col•laboració ens han cedit una obra del cisteller Joan Ferré, que es va anar fent de manera participativa el dia de la festa.

Mireu, ja tenim el cistell a l'escola!

A l'exposició també hi havia el projecte de la nostra escola que va guanyar el Premi del Públic d'Arquitectura. En aquest enllaç teniu fotos de l'exposició i del cistell.

openHouse

48h Open House Barcelona

> Equip pedagògic

El passat 23 d'octubre l'escola va estar oberta amb motiu del 48 hours Open House Barcelona. Va ser una experiència molt intensa i no vam fer gaires fotos. Igualment volem comparti-vos aquestes.

I per si és del vostre interès...
dones

Dones en so de pau

L'Espai 210 ens fa arribar la programació de les activitats del Cicle Dones en so de pau que es portarà a terme durant el mes de novembre.

La Xarxa Dos Deu organitza, conjuntament amb el PIAD Eixample, l'activitat familiar Vidicontes. Aquesta activitat tindrà lloc a l'Espai 210 el diumenge 6 de novembre a les 11h. Serà un espai de creativitat, reflexió crítica i personalitat on s'explicaran diferents contes de manera teatralitzada.

Teniu informació detallada en aquest enllaç sobre l'espectacle familiar i la resta d'activitats del Cicle "Dones en so de Pau" del mes de novembre de 2016.

Escola la Llacuna del Poblenou

Us compartim un missatge que ens ha fet arribar l'equip pedagògic de l'escola La Llacuna del Poblenou:

Tenim necessitat de silenci. De silencis. A La Llacuna del Poblenou ens proposem recuperar aquest valor com una peça fonamental per a l'educació dels nostres infants i per això enguany durem una sèrie d'actes per tal de conquerir espais i moments de silenci. Durant una setmana del mes de novembre concentrarem accions que ens ajudin a descobrir i fer emergir aquesta necessitat i a donar-li resposta. Ho farem amb la col·laboració de DadàBarcelona i professionals externs de diverses disciplines artístiques, el projecte és ambiciós, profund, seriós i transformador. Ens agradaria que aquesta proposta fos el germen per tal que altres escoles treballin també en aquests sentit. Hem obert un verkami (sistema de finançament amb micromecenatges) on us convidem a totes les famílies, amics i persones interessades en l'educació, que pugueu col·laborar en poder dur a terme aquest projecte, us agrairem que en feu difusió a través de les vostres xarxes a totes aquelles persones que considereu que els pot interessar la participació. L'adreça és aquesta. També ens podreu anar seguint a instagram on s'anirà documentant tot el procés.

Voluntaris de lectura a domicili

Tens una mica de temps lliure i t'agradaria invertir-lo en una tasca molt útil i altruista?

Es necessiten voluntaris de lectura a domicili a Fort Pienc

Vine a llegir en veu alta a persones que viuen en residències del barri. Només cal que et facis voluntari/a del servei de lectura a domicili de la biblioteca.

Si hi esteu interessats, poseu-vos en contacte amb la Biblioteca Fort Pienc: 93.265.24.35 o b.barcelona.fp@diba.cat

Butlletins interessants

número 124
divendres,
4 de novembre de 2016

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2016 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter