Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.125: :11nov2016

Encan(ta)ts

Ens vestim de groc per a reivindicar l'Institut Angeleta Ferrer!

Equip pedagògic

samarretamani

Ens posem guapos per reivindicar l'institut i ens vestim de groc!!

Avui divendres 11 a partir de 3/4 de 4 fins a les 5 de la tarda, trobareu famílies del Grup de treball Volem l'Institut! a la porta de l'escola venent samarretes grogues amb el logo de la Plataforma Volem l'Institut Angeleta Ferrer. El preu de cada samarreta és de 4€.

Si no les podeu comprar avui, no us amoïneu que demà també en portarem algunes a la manifestació.

Totes les famílies ens posarem la samarreta demà dissabte 12, a la Manifestació per l'escola pública a la plaça Universitat!

Us recordem que ens trobarem al solar Angeleta Ferrer a 1/4 de 5 de la tarda, així hi anirem tots plegats!

Us hi esperem!

 

Agenda

dm

15 novembre

green

Assemblea de l'AFA

Junta de l'AFA

El proper dimarts dia 15 de Novembre a les 18.30h celebrarem la primera Assemblea de l’AFA.

Aquí teniu l’ordre del dia:

  • Aprovació acta anterior. Actes
  • Volem institut. Aprovació del Manifest per donar suport a la creació de Plataforma.
  • Balanç econòmic curs 2015-16.
  • Aprovació dels pressupostos curs 2016-17.
  • Torn de paraula.

Recordeu que posem a la vostra disposició un servei de canguratge subvencionat al 50% per l’AFA (el cost per família amb la subvenció serà de 1,5 euros). Hem de ser curosos a l’hora de sol·licitar el canguratge, ja que hem de complir uns ràtios de monitors per infants. Teniu temps fins diumenge dia 13 a les 22:00 hores per apuntar-vos-hi en aquest Doodle.

h

dj

17 novembre

green

Visita Estudiants

Equip pedagògic

Tenim molts estudiants que volen fer el seu treball de fi de grau o treball de recerca sobre la nostra metodologia. Per tal de poder atendre'ls com es mereixen i que això no influenciï negativament a l'atenció que els nostres alumnes necessiten, hem decidit assignar tres dies l'any, un per trimestre, per a què puguin visitar la nostra escola.

El primer trimestre serà el dijous 17 de novembre a les 14:30h a la sala de mestres. Els atendrà la Noa Padín, cap d'estudis de l'escola i coordinadora de pràctiques.

Creiem important compartir amb els futurs mestres el nostre projecte pedagògic i ho entomem com un compromís.

ds

19 novembre

green

XVI Jornada pedagògica

Equip pedagògic

L'associació Amics de l'Escola dels Encants organitza les primeres jornades pedagògiques d'aquest curs. Aquestes jornades estan pensades per professionals del món de l'educació que volen conèixer el nostre projecte pedagògic i com es dóna resposta a través dels ambients i al llarg de les tres comunitats.

29

novembre

green

Xerrada internet segura per a pares i mares

Comissió de Convivència

Us convidem a la primera xerrada del curs. Serà el proper dimarts 29 de novembre a les 5 de la tarda. El tema: Internet segura per a pares i mares i serà impartida pels Mossos d'Esquadra.

És una xerrada que els infants de la comunitat dels grans ja han sentit i ens pot ajudar a tots a millorar l'ús que fem de la xarxa i ajudar als nostres fills i filles a usar la tecnologia de forma més segura.

A més, el servei de canguratge estarà pagat, a mitges (50%), per l'AFA. Com sempre, per poder gestionar-ho com cal us demanem que ompliu aquest Doodle dient els nens que necessitaran d'aquest servei. Recordeu parlar amb la Monica abans del dia de la xerrada per poder abonar l'import. La Monica la trobareu al despatx de l'AFA tots els matins.

Gràcies i us esperem a t@ts!!!

Avisos

Canvi de menú

Vatua l'olla

La propera setmana hi ha un petit canvi de menú degut a l'elecció que s'ha fet al taller de menús. Podeu consultar tots els canvis al següent enllaç

Racó de
necessitats

Aquesta setmana necessitaríem que portéssiu a l’escola, si podeu:

  • Taps de suro, per l'ambient Gaudim.

  • Pinzes de roba de fusta, cartolines i papers de colors, gomets, tubs de paper higiènic. La Comissió de festes està escalfant motors i necessita la vostra ajuda per reciclar material. Podeu portar el material al despatx de l'AFA. Gràcies per la vostra col·laboració.

Eleccions al Consell Escolar.

> Equip pedagògic

Recordeu que aquest mes de novembre seran les eleccions al Consell Escolar del centre. La setmana vinent constituirem la mesa, presentarem els candidats i penjarem el cens de famílies.

Podeu consultar la informació que us calgui sobre consell escolar en aquest enllaç

No tenim conserge

> Equip pedagògic

Segurament us heu adonat que la Bárbara, la conserge que substitueix a l'Eva, no està per l'escola. Divendres passat van fer-li una intervenció i des de llavors estem sense conserge.

El Consorci ens ha notificat que no té borsa de substituts per cobrir les baixes. Us preguem que, ara més que mai, sigueu molt rigorosos en les entrades i sortides i que vigileu que sempre quedin les portes ben tancades.

filAgulla

Monogràfic Extraescolars Fil i Agulla

> Comissió d'Extraescolars

Enguany, la Comissió d'Extraescolars us anirà oferint activitats monogràfiques per temps limitat. Són activitats que no tenen cabuda dins de les activitats anuals però que ens fa il·lusió que els nostres infants puguin gaudir encara que només sigui per un curt període de temps.

En aquest enllaç hi teniu tota la informació de la primera activitat: Fil i Agulla amb la Jimena.

Cal fer inscripció. Si us interessa, llegiu amb cura la notícia!

Intèrfon de l'escola

> Equip pedagògic

Ens han adequat els intèrfons de l'escola per tal d'ajudar a les entrades i sortides.

Un intèrfon s'ha traslladat al menjador i servirà per obrir la porta a les estones d'acollida, l'altra continuarà obrint des de consergeria i els altres dos botons obriran la porta des d'administració.

Festa de Benvinguda a l'Institut Pau Claris

> Comissió de Comunicació

L'AFA de l'Institut Pau Claris ha obert una via de col·laboració primària - secundària a nivell de famílies de les escoles adscrites a l'institut. Han inclòs en aquest grup a la nostra escola i volen que siguem partícips de les seves activitats i que poguem apropar-nos entre les famílies.

En aquest sentit, aquest diumenge 13 de novembre a partir de les 12h faran una festa de Benvinguda a l'institut i els agradaria que els hi acompanyessim en la mesura que volguem i poguem. També hi participaran famílies de l'AMPA de l'Escola Pere Vila.

En aquest enllaç hi teniu tota la informació. Serà un dinar de germanor i hi haurà activitats fins les 5 de la tarda.

L'escola innovadora es consolida

> Equip pedagògic

Al diari El Pais han publicat una notícia sobre l'escola innovadora on hi surt la nostra escola.

En aquest enllaç podeu llegir-la

I per si és del vostre interès...

Paraules, concert-espectacle

Us volem recomanar un concert-espectacle per compartir en família que es farà el dissabte 26 de novembre a l'Auditori de Barcelona.

Paraules és una obra inèdita i original de l’Orquestra Integrada 2016 . Aquest és un projecte d' ARTransforma ideat, impulsat i dirigit per la Queralt, la mare del Cinto de la Comunitat dels Grans i en Feliu dels Petits.

L'espectacle també compta amb la participació voluntària d'altres pares i mares de l'Escola dels Encants. Podeu veure el vídeo promocional en aquest enllaç

ciencia

Setmana de la Ciència. Viu la Ciència!

Durant la Setmana de la Ciència, del 11 al 20 de novembre, se celebraran tot un munt d’activitats de divulgació científica arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics… tot un ventall de possibilitats.

Els temes centrals de l’edició d’enguany són:

  • els llegums, amb motiu de la celebració de l’Any Internacional dels Llegums
  • la cartografia, amb motiu de la celebració de l’Any Internacional del Mapa
  • la relació global/local amb motiu de la celebració de l’Any Internacional de l’Entesa Mundial

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Trobareu tota la informació en aquest enllaç.

encantsFira

XIII Fira Encantsnous Eix Comercial, ajornada pel dissabte 19

El proper dissabte 19 de novembre els Encantsnous Eix Comercial organitza la XIII Fira entre les 10 del matí i les 8 del vespre als Jardins dels Encants Nous (carrer 2 de Maig-Aragò). No es va realitzar el dia 5 passat per l'estat del temps.

Encantsnous Eix Comercial vol que sigui un dia festiu per a tot el barri, i per a gaudir-lo amb totes les famílies. A més dels comerciants i artesans, hi haurà tallers infantils i activitats infantils gratuïtes. Així com una xocolatada a les 6 de la tarda (tiquet de 1€). Tot el que es recapti per donacions de les activitats infantils i per la xocolatada serà per a donar a l'hospital Sant Joan de Deu.

Teniu més informació clicant la imatge o en aquest enllaç

cinema

Cilce de cinema i drets dels infants

L’objectiu principal del Cicle de Cinema i Drets dels Infants és l’educació en Drets Humans. Els infants aprenen sobre els drets i deures tant individuals com col·lectius, en un marc interactiu i participatiu.

Enguany es proposa un viatge sobre la realitat dels infants que han de patir el dolorós viatge del refugi, de la fugida obligatòria de casa seva i moltes vegades de la pèrdua de membres importants de la seva família i del cercle d’amistats en que es basa el seu petit món.

Les sessions de cinema estàn adreçades a les famílies, amb l’objectiu de fomentar el diàleg i el debat a l’entorn dels drets, aportant un element d’interrelació educativa al programa.

En aquest enllaç teniu tota la informació.

caseta

Taller Transitar por los caminos familiares

Us compartim aquesta informació:

Des de La Caseta us volem convidar al taller especial de la Celeste Vaiana, Transitar Por Los Caminos Familiares el proper 18 de novembre de 17:00 - 19:30h.

En aquest enllaç teniu tota la informació.

ciutat

Dia Internacional de la Ciutat Educadora

El proper dia 30 de novembre es celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora.

La ciutat de Barcelona vol commemorar aquesta data amb l’organització d’unes jornades que sota el títol genèric de Innovació educativa, territori i equitat aportin reflexió i debat sobre el paper de la ciutat en la innovació educativa i en el què aquesta pot aportar en el treball amb la comunitat i en la garantia universal del dret a l’educació i a l’accés a tots els recursos educatius.

Us animem a participar-hi. En aquest enllaç teniu tota la informació. Tanmateix, podeu fer la vostra inscripció clicant aquí. I per a més informació del concert i entrades, cliqueu en aquest enllaç.

Butlletins interessants

número 125
divendres,
11 de novembre de 2016

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2016 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter