Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.126: :18nov2016

Encan(ta)ts

Entrada i sortida a l'escola

Equip pedagògic

porta

Volem que les entrades i sortides siguin un moment bonic, sense aglomeracions. Per això, a proposta d'algunes famílies i a partir d'aquesta setmana, a les 9 i a les 16, hores de màxima afluència de persones, tindrem una porta i escala de pujada (porta principal i escala blanca) i una porta i escala de sortida (porta metàl·lica i escala exterior). Això vol dir que per sortir a les 4 tothom ha d'anar pel jardí i sortir per la porta metàl·lica. Bicicletes i patinets són l'excepció a l'hora d'entrar i ho seguiran fent com fins ara per la porta metàl·lica. Creiem que aquesta proposta ens ajudarà a no tenir taps i embussos a les entrades i les sortides i, sobretot, a donar major seguretat. Potser els primers dies costarà i més d'una es despistarà; us preguem que ens ajudeu a explicar-ho a la resta de famílies. Us recordem també que l'escala que només uneix la planta 0 amb la 1 és d'ús exclusiu d'infants; si us plau, respecteu-ho ja que això ajudarà a la seva circulació.

 

Agenda

dv

25 novembre

green

Reunió de delegats

Equip pedagògic

El proper divendres 25 a dos quarts de tres ens reunirem l'Agnès i la Noa amb els delegats dels ambients. Aquestes reunions serveixen per millorar i enriquir la nostra comunitat educativa

29

novembre

green

Xerrada internet segura per a pares i mares

Comissió de Convivència

Us recordem que la primera xerrada del curs serà el proper dimarts 29 de novembre a les 5 de la tarda, amb el tema Internet segura per a pares i mares. Serà impartida pels Mossos d'Esquadra. Com ja us vam comentar, és una xerrada que els infants de la comunitat dels grans ja han sentit i que ens pot ajudar a tots a millorar l'ús que fem de la xarxa i ajudar als nostres fills i filles a fer servir la tecnologia de forma més segura.

A més, el servei de canguratge estarà pagat, a mitges (50%), per l'AFA. Com sempre, per poder gestionar-ho com cal us demanem que ompliu aquest Doodle dient els nens que necessitaran d'aquest servei. Recordeu parlar amb la Mònica abans del dia de la xerrada per poder abonar l'import. La Mònica la trobareu al despatx de l'AFA tots els matins.

Gràcies i us hi esperem a tothom!!!

1

desembre

green

Eleccions al Consell Escolar

Equip pedagògic

El proper dijous 1 de desembre són les eleccions al Consell Escolar.

En el proper butlletí us explicarem la normativa de vot. Ara cal que reviseu que cada un de vosaltres figureu al cens electoral que hi ha a l'entrada a l'escola i que ens ho notifiqueu si hi trobeu qualsevol errada.

La mesa electoral estarà formada per l'Edwin i la Raquel com a famílies i la Montse com a designada per direcció. Els tres candidats a formar part del nou Consell Escolar són: Sílvia Seuma, Rosa LLop i Steve Tayleur. També a l'entrada hi ha una secció destinada a les seves candidatures, que podeu consultar ja.

Desitgem molta sort a tots tres, tot i que solament dos seran els escollits!!!

Racó de
necessitats

Aquesta setmana necessitaríem que portéssiu a l’escola, si podeu:

  • Roba blanca perquè els infants se la puguin posar. A l'ambient de llum i ombres.
  • Quadres de tela de 15x15cm per poder confegir uns coixins sensorials. A l'ambient de sensacions.
  • Capses de sabates infantils i d'adults. De botes no!. Al racó de materials
  • Estris de cuina, pel sorral. Si esteu canviant o penseu canviar els estris de cuina, no els llenceu: podeu anar deixant les olles, paelles, cullerots, culleres, escumadores... a l'espai de sota l'escala de pujar a primària. Són una eina ideal de joc pels infants!!
  • Llibres molt antics d'escola, que necessitem anar recollint per poder preparar el treball a fer sobre l'escola del passat. Poden ser vostres, dels avis o dels besavis. Els cuidarem molt i us els retornarem d'aquí a uns mesos. Podeu portar-los al despatx de direcció.

Us preguem que fins a nou avís solament ens porteu aquells objectes que us demanem al raconet de necessitats. Tenim prou materials de reserva i ens cal fer neteja sostenible.

Necessitem també la col·laboració d'un parell de famílies de la comunitat dels mitjans que puguin anar a recollir un material per l'ambient d'Ictineu. Si esteu disponibles, contacteu amb la Dolors i ella us en donarà informació més detallada.

Vam aprovar per unanimitat donar suport al Manifest redactat per la Plataforma Volem l'Institut Angeleta Ferrer

Només 33 famílies van assistir a la primera Assemblea de l'AFA

> Junta de l'AFA

Només 33 famílies van assistir a la primera assemblea de l'AFA d'aquest curs, celebrada el passat 15 de novembre.

Vam aprovar per unanimitat, entre d'altres, donar suport al Manifest redactat per la Plataforma Volem l'Institut Angeleta Ferrer.

Teniu l'acta al web de l'escola. Us convidem a llegir-la ja que vam tenir estones de interessants debats sobre diferents assumptes que afecten a tota la comunitat educativa.

festaComi

Festa d'Hivern

> Comissió de Festes

Ja hem començat a preparar la festa d'hivern. I per això necessitem materials com ara pinces de roba de fusta, papers estampats, gomets, tubs de paper higiènic... tot podeu deixar-ho a la sala de l'AFA.

Com no pot faltar i per a estar ben calentets, farem una Xocolatada. Per això, necessitem voluntaris per a preparar-la; el mateix dia de la festa, a prop de les 3 de la tarda. Qui vulgui apuntar-se pot fer-ho escribint a: festes.afa@escoladelsencants.cat.

festa

També necessitem famílies que vulguin preparar una llista musical inspirada en l'hivern...

qui ha aixecat la mà ;-)?

La veu dels infants

> Equip pedagògic

Al darrer Consell Escolar vàrem aprovar per unanimitat que dos representants del Consell d'Infants dels Grans s'incorporin al Consell Escolar. Els dos representants són Blanca F. i David B.

Al resum del Consell de data 8 de novembre podreu consultar aquesta informació més exhaustiva.

mani

Volem l'Institut Angeleta Ferrer

> Grup de treball Volem l'Institut

El passat 12 de novembre les famílies de l'escola ens vam mobilitzar perquè volem l'Institut Angeleta Ferrer! pel districte de l'Eixample.

En aquest enllaç teniu un resum de la jornada i un recull d'imatges.

Primer Consell Escolar del curs 2016/17.

> Equip pedagògic

Dimarts 8 de novembre vam fer el primer Consell Escolar d'enguany. Podeu consultar-ne el resum en aquest enllaç.

espaic

L'espai C obre portes

> Equip pedagògic

Ja està, ja ho tenim tot a punt per a obrir l'espai C (aquella aula transformada en taller d'artista on nens i nenes poden anar a veure com avança la seva obra i a compartir projectes amb la pròpia artista). La nostra artista d'enguany és l'Anna de la S.

Us facilitem una foto del dia en que li vem fer l'entrevista amb dos dels consellers dels grans. Si la cliqueu la veureu sencera.

city

Conferència L'esport com a eina d'inclusió i aprenentatge

> Equip pedagògic

El proper 28 de novembre a les 7 de la tarda es farà a la nostra escola la conferència L'esport com a eina d'inclusió i aprenentage. Aquesta activitat està organitzada per FAD - Foment de les Arts i del Disseny en el marc de City to City, Barcelona FAD Awards 2016.

Teniu tota la informació en aquest enllaç i també clicant a la imatge.

vatua

Reportatge a Bàsics BTV

> Vatua l'olla

El passat dimecres 9 de novembre, l'equip del programa Bàsics BTV va venir a fer un reportatge sobre el model de menjar i menús que tenim a la nostra escola, dins d'una taula rodona sobre obesitat infantil, pobresa i models alimentaris a les escoles.

Us compartim el video per si el voleu veure; la nostra cuina surt al minut 9:50 del programa. Podeu trobar l'enllaç clicant aquí

simposi

Escola Nova 21. Simposi internacional sobre el canvi educatiu. OCDE i UNESCO

> Equip directiu

Com ja us hem explicat en alguna ocasió, formem part, des de l'inici, del moviment Escola Nova 21, que vol aconseguir un canvi educatiu que doni resposta a les necessitats del segle XXI.

L'equip directiu assistirà el dimecres i les tres coordinadores assistiran el dijous al Simposi sobre canvi educatiu. Podeu consultar el programa en aquest enllaç.

L'escola participa en la taula Experiències d’entorn juntament amb l’Institut de Gurb i amb l’Institut Marianao.

Jornada d'Innovació democràtica

> Equip pedagògic

El proper dissabte 19 de novembre la Secretaria de Transparència i Govern Obert organitza les Jornades d’Innovació Democràtica 2016 que oferiran un espai de reflexió i d’intercanvi d’experiències sobre l’educació per a la participació en l’àmbit dels centres educatius.

L'escola participa en la taula Experiències d’entorn juntament amb l’Institut de Gurb i amb l’Institut Marianao. La trobada se celebrarà a l’Institut Eugeni d’Ors de Badalona, i comptarà amb una breu salutació per part de l’Hble. Conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva i l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater.

Nosaltres explicarem de quina manera els infants participen a l'escola i explicarem l'experiència Construïm les Glòries que volem amb la que vam guanyar el premi Participa a l'escola.

Per a més informació i inscripcions visiteu aquest enllaç.

pas

Persones Altament Sensibles (PAS)

> Grup de Treball Inclusió i Diversitat

En el procés d'integrar el tret hereditari de l'Alta Sensibilitat (PAS), després de l'alegria de poder identificar-lo, moltes persones lamenten que els seus pares no els van poder ajudar quan eren petits perquè en aquell temps no s'havia estudiat ni divulgat res sobre aquest col·lectiu.

Aquests nens no entenien perquè no podien ser com els altres. Avui us convidem a saber més coses sobre les PAS. A l’enllaç hi trobareu molta informació i fins i tot un test per identificar si algú del vostre entorn té aquest tret característic. 2 de cada 10 persones són Altament Sensibles

Si us interessa i voleu aprofondir més sobre l'Alta Sensibilitat, Karina Zegers de Beijl, presidenta de la Asociación de Personas Altamente Sensibles de España presenta el seu segon llibre a Barcelona el dia 25 de Novembre. En aquest enllaç teniu tota la informació.

I per si és del vostre interès...
encantsFira

XIII Fira Encantsnous Eix Comercial, dissabte 19

El proper dissabte 19 de novembre, Encantsnous Eix Comercial organitza la seva XIII Fira entre les 10 del matí i les 8 del vespre als Jardins dels Encants Nous (carrer 2 de Maig-Aragò). No es va realitzar el dia 5 passat per l'estat del temps.

Encantsnous Eix Comercial vol que sigui un dia festiu per a tot el barri, i per a gaudir-lo amb totes les famílies. A més dels comerciants i artesans, hi haurà tallers infantils i activitats infantils gratuïtes. Així com una xocolatada a les 6 de la tarda (tiquet d'1€). Tot el que es recapti per donacions de les activitats infantils i per la xocolatada serà per a donar a l'hospital Sant Joan de Deu.

Teniu més informació clicant la imatge o en aquest enllaç

tano

Coneixeu a la Lola Casas i en Joan Turu?

Us agraden els contes infantils? Us agrada la natura i els seus animals, concretament els rucs?

Rukimon ens conviden a passar un matí en família a Rucs del Corredor- Rukimon, un entorn natural meravellós, per celebrar la presentació del conte Em diuen Tano. En Joan Turu il·lustrarà un mural, la Lola Casas llegirà i explicarà mil i una anècdotes del conte, el ruc Tano bufarà les espelmes de pastanagues i els nens i nenes es poden treure el carnet de conductor de rucs! Si us voleu quedar a dinar, porteu pícnic!

Serà diumenge 20 de novembre, a partir de les 10h i fins després de dinar.

L'entrada és gratuïta i oberta a tothom. Només cal que us descarregueu la invitació al següent enllaç. Teniu més ifnormació també clicant a la imatge.

Festival El Més Petit de Tots

Al blog del Mercat de les Flors trobareu un article sobre el Festival El Més Petit de Tots que es celebrarà entre el 10 i el 20 de novembre.

Al final hi trobareu una bibliografia molt interessant! I més informació del festival en aquest enllaç

Taller primers auxilis

Us compartim aquesta informació de l'Aula de Pediatria de l'Hospital Sant Joan de Déu:

El proper 21 de gener de 2017 s'impartirà el proper: Taller de primers auxilis

Aquest taller de places limitades us ofereix l’oportunitat d’aprendre les primeres mesures d’auxili en cas d’accident infantil i poder salvar la vida d’un infant i evitar l’aparició de seqüeles incapacitants.

Per tramitar la vostra inscripció o veure més informació, si us plau, accediu a la nostra pàgina web amb aquest enllaç

número 126
divendres,
18 de novembre de 2016

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2016 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter