Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.127: :25nov2016

Encan(ta)ts

Acte de constitució plataforma Volem l'Institut Angeleta Ferrer

Equip pedagògic i Grup de treball Volem l'Institut

institut

El grup de treball Volem l'Institut us convida participar a l'acte de presentació de la plataforma transversal sobre l'oferta de Secundària a la Dreta de l’Eixample, Sagrada Família i Fort Pienc el proper dimecres 30 de novembre a les 18:30 hores a l’Espai 210 (Carrer Padilla 208-210).

La plataforma és un espai de trobada, reflexió, treball i acció que vol agrupar AMPAs, direccions de centres, associacions de veïns, partits polítics i entitats diverses amb un doble objectiu: consolidar i potenciar l’oferta existent de places públiques de Secundària en aquesta zona de la ciutat i reclamar un nou institut.

L'ordre del dia de l'acte de presentació serà el següent:

 • 18:30 Benvinguda
 • 18:35 Radiografia de l’oferta i la demanda de places de Secundària a l’Eixample. Present i previsió de futur.
 • 18:50 L’Institut Pau Claris.
 • 19:05 La reivindicació de l’Institut Viladomat a l’Esquerra de l’Eixample.
 • 19:20 Proposta de grups de treball de la plataforma.
 • 19:40 Posada en comú.
 • 20:00 Final de l'acte

Us volem avançar que un dels grups de treball tractarà de redactar una nova versió del Manifest que vam aprovar a l'ultima assemblea de l'AFA Encants. Algunes altres AFAs i associacions del barri van presentar esmenes al manifest i per tant el grup promotor va decidir la creació d'aquest grup de treball.

 

Agenda

dl

28 novembre

green

City to City Barcelona FAD Award

Equip pedagògic

El proper dilluns a les 18:30 al gimnàs de l'escola acollirem una Xerrada-Conferència sobre Pedagogia, esport i inclusió organitzada pel FAD, Foment de les Arts i del Disseny.

dt

29 novembre

green

Xerrada internet segura per a pares i mares

Comissió de Convivència

Us tornem a recordar que el proper dimarts 29 de novembre a les 5 de la tarda farem la xerrada Internet segura per a pares i mares i serà impartida pels Mossos d'Esquadra.

També us recordem que el servei de canguratge estarà pagat, a mitges (50%), per l'AFA. Com sempre, per poder gestionar-ho com cal us demanem que ompliu aquest Doodle dient els nens que necessitaran d'aquest servei. Recordeu parlar amb la Mònica abans del dia de la xerrada per poder abonar l'import. La Mònica la trobareu al despatx de l'AFA tots els matins.

dc

30 novembre

green

Acte de constitució plataforma Volem l'Institut Angeleta Ferrer

Equip pedagògic i Grup de treball Volem l'Institut

Acte de presentació de la plataforma transversal sobre l'oferta de Secundària a la Dreta de l’Eixample, Sagrada Família i Fort Pienc el proper dimecres 30 de novembre a les 18:30 hores a l’Espai 210 (Carrer Padilla 208-210).

Al mateix acte tindreu l'oportunitat de subscriure-vos als grups de treball propis d'aquesta plataforma transversal. Si no podeu assistir la setmana vinent compartirem al butlletí com podeu fer la subscripció.

Us hi esperem a tots. Comptem amb vosaltres!

dj

1 desembre

greenconsell

Eleccions al consell escolar

Equip pedagògic

Després de tenir una setmana penjat el cens electoral, no hem tingut cap incidència; quina sort!!! Potser algú de vosaltres no ha recordat de comprovar que el seu nom és correcte. Encara teniu dilluns per fer-ho.

Dijous dia 1 de desembre seran les eleccions al Consell Escolar del sector famílies.

La mesa està formada per Edwin Vandervyver, Raquel Martínez i Montse Boliart.

L'horari de votació és de 9 a 9:45 i de 15:45 a 16:30.

Les persones candidates són Sílvia Seuma, Rosa LLop i Steve Tayleur. A l'entrada hi ha una secció destinada a les seves candidatures, que encara podeu consultar.

Els vots són unipersonals i, per tant, cada un de vosaltres té dret a vot. Podeu triar de votar una o dues de les persones candidates. Acabada la votació es farà el recompte de vots.

dj

1 desembre

green

Reunió grup Inclusió

Grup de treball d'Inclusió i Diversitat

El grup de treball d'Inclusió i Diversitat realitzarà la propera reunió el dijous 1 de desembre a les 16.15h a la sala de mestres. Si esteu interessats en assistir-hi sereu benvinguts.

5

desembre

green

Festa de lliure disposició

Equip pedagògic

El dilluns 5 de desembre és festa de lliure disposició i la setmana serà molt estranya.

Recordeu

Calendari de l'escola

Equip pedagògic

Recordeu-vos d'anar mirant el calendari de l'escola al web. Allà hi trobareu anotades les coses més rellevants que tenim programades; feu atenció al dia 5 de desembre, festa de lliure disposició i preparació d'una setmana molt estranya.

Avisos

Servei menjador pont desembre

Comissió Espai del migdia

Per tal de poder preveure i evitar malbaratament d'aliments els dies del pont de desembre, us demanem que si NO heu de fer us del servei de menjador el dimecres 7 i divendres 9 de desembre, ens feu arribar un mail comunicant-nos-ho.

Ens podeu escriure a encants@kampikipugui.org

Ja podeu consultar els menús de desembre al web de l'escola

Racó de
necessitats

Aquesta setmana necessitaríem que portéssiu a l’escola, si podeu:

 • Llibres antics que es feien servir a les escoles. Si remeneu bé a casa d'algun familiar amb anys d'experiència a la vida segur aconseguiu una bona troballa. Ho farem servir per treballar El dret d'anar a l'escola tot fent un passeig entre l'ahir i l'avui. De moment en tenim 4!!!

 • Ulleres per dormir de les que donen als avions, aprofitant que alguns de vosaltres anireu de vacances. En necessitem 30 per l'Ambient Ictineu.

Moltes gràcies a tots els voluntaris que heu passat a folrar llibres. Però encara en queden molts per folrar!

Folrat de llibres

> Comissió de Biblioteca

Ja han passat moltes mans per la sala de mestres per folrar llibres! S'ha notat moltíssim i els nostres infants ja estan gaudint dels llibres als ambients!!

Moltes gràcies a tots als voluntaris!!

De tota manera encara en queden molts per folrar!! Si teniu una estoneta, encara que sigui curta, podeu passar per la sala de mestres. La Noa us explicarà on són els llibres i el material necessari. Moltes gràcies a tots!!

6anys

Campanya Fas 6 anys. Tria un llibre

> Equip pedagògic

El Departament de Cultura presenta la campanya Fas 6 anys. Tria un llibre per estimular els hàbits de lectura dels infants de 6 anys.

En aquest enllaç hi teniu més la informació.

Si encara no heu rebut la targeta Fas 6 anys en el vostre domicili, podeu enviar un correu a: fas6anys@gencat.cat indicant a l'assumpte targeta no rebuda i detallant el nom i cognoms del nen/a. Important: sense el nom i cognoms no es pot obtenir el codi.

city

City to City Barcelona FAD Award

> Equip pedagògic

Dilluns a les 19:00 al gimnàs de l'escola acollirem una xerrada-conferència sobre pedagogia, esport i inclusió. Hi participaran:

 • Les entrenadores de l'equip Lampedusa
 • Un representant del programa FutbolNet, que la fundació porta i es desenvolupa a diversos llocs de la ciutat i més enllà
 • La professora d'INEF i experta en esport i educació Susanna Soler.

Estem intentant que també vinguin membres de Ma'isha, el primer equip de criquet femení de l'Estat, format tot per noies musulmanes joves. Esteu tots i totes convidats i convidades!

El City to City és un premi que dóna el FAD, des de 2008, a projectes — de qualsevol lloc del món — que millorin la vida a la ciutat. Aquest any hem celebrat la sisena edició, que s'ha centrat en les iniciatives d'aprenentatge a la ciutat entenent l'aprenentatge d'una manera molt ampla, no només des d'allò acadèmic.

D'entre els 130 i més projectes que van arribar, hi ha hagut tres projectes guanyadors: de Lima, de Christchurch (Nova Zelanda) i d'Hamburg. El projecte d'Hamburg és el FC Lampedusa Hamburg, un equip format al 2012 per nois immigrants — que van arribar a la ciutat des d'Àfrica via Lampedusa — que encara funciona i que, malgrat les dificultats legals, està molt actiu. L'equip depén del FC Sankt Pauli d'Hamburg i el gestionen i entrenen tres dones del barri.

En teniu més informació al web de FAD.

Reflexions sobre dades personals, dret a la intimitat i comunicació entre famílies de l'Escola

Els grups de whatsapp i el dret a l'intimitat

> Comissió de Comunicació i Participació

Volem compartir amb vosaltres aquest dos textos que ens va fer arribar l'Hernan, pare de l'Iu i de l'Hug de les comunitats dels mitjans i dels grans.

Els documents són les reflexions que ell mateix fa sobre assumptes dels que cal ser conscient en relació a la comunicació entre les famílies:

I per si és del vostre interès...

Butlletins interessants

número 127
divendres,
25 de novembre de 2016

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2016 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter