Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.129: :10des2016

Encan(ta)ts

Festa d'Hivern

Comissió de Festes

festaHivern

El proper divendres 16 de desembre farem entre tots la Festa d'Hivern. A partir de les 15:30h hi haurà tallers pels infants i berenar popular.

Per fer el berenar popular heu de portar allò que més us agradi i que sabeu fer a casa; ho compartirem entre tots. No us oblideu de fer la llista dels ingredients pels infants que tenen al·lèrgies. Recordeu de portar els gots de plàstic per a la xocolatada.

Necessitem voluntaris que puguin venir a les 14.30h per ajudar-nos a enllestir-ho tot.

Us hi esperem a tots!

 

Agenda

dm

13 desembre

green

Consell escolar

Equip pedagògic

Dimarts vinent a les 17.30 celebrarem el Consell Escolar on s'incorporaran els nous representants. El consell quedarà ja constituït amb tots els membres que en formarem part durant els quatre pròxims cursos.

dm/dj

13/15 desembre

green

Portes obertes de piscina

Equip pedagògic

El dimarts 13 i el dijous 15 la piscina Vintró ens obre les portes perquè puguem gaudir dels nostres infants de primer amb l'activitat subvencionada Ja nedo!

dc

14 desembre

green

Reunió Volem l'Institut

Grup de treball Volem l'Institut!

El proper dimecres 14 a les 16.30h farem una reunió del grup de treball. La farem al davant de l'escola, al carrer Cartagena, així els nens poden jugar i facilitem l'assistència. En aquesta reunió volem traslladar-vos la informació de l'última trobada de la plataforma Volem l'Institut Angeleta Ferrer i decidir els propers passos.

dv

16 desembre

green

Festa d'Hivern

Comissió de Festes

El proper divendres 16 de desembre a les 15.30h farem entre tots la Festa d'Hivern. Hi haurà tallers pels infants i farem berenar popular.

Avisos

Voluntari per recollir contes

Equip pedagògic

Necessitem que algú vagi a Casa Anita (carrer Vic número 14) a buscar 40 contes que ja estan pagats i que formaran part de les biblioteques de la Comunitat del mitjans.

Si hi esteu disposats, podeu parlar amb el Llorenç (Àgora-Mitjans) o l'Aroa (Comunicació-Petits) per tal de gestionar l'encàrrec.

Moltes gràcies!

Dia dels Drets Humans (10 de desembre) i Dia de les Persones Migrants (18 de desembre)

Drets humans i dret a la migració

> Equip pedagògic

Des de divendres 9 fins el divendres 16 farem tot un seguit d'activitats que hem programat per treballar amb els nens els drets dels infants. Volem aprofitar d'aquesta manera aquests dos dies rellevants, el Dia dels Drets Humans (10 de desembre) i el Dia de les Persones Migrants (18 de desembre) i el nostre desig de treballar amb els nens aquest tema.

Podeu consultar totes les activitats aquí.

consell

Consell d'infants

> Equip pedagògic

La setmana vinent tindrem consell d'infants a totes les comunitats.

vatua

Tallers de cuina

> Equip pedagògic

La Laura, de Vatua l'Olla i mare de l'escola, durant la setmana que ve farà uns tallers de cuina per a la comunitat dels Mitjans.

Ens reunim amb instituts adscrits a la nostra escola per treballar el traspàs.

Coordinació escola i instituts

> Equip pedagògic

El pròxim dijous 15 ens visitaran els equips directius de l'Institut Pau Claris i del Fort Pius. Aquests instituts estan adscrits a la nostra escola i és per això que creiem que hem de començar a treballar plegats per fer un bon traspàs.

infoK

​La nostra escola a l'InfoK

> Equip pedagògic

La setmana passada l'Ònia i el Joel de la comunitat dels grans van fer de reporters per l'InfoK.

Us en facilitem l'enllaç per a què pugueu gaudir de l'explicació.

I per si és del vostre interès...
rumors

Un barri lliure de rumors

El proper diumenge 11 de desembre a les 11.30h tindrà lloc a l'Espai 210 (C/Padilla, 210 baixos) l'activitat familiar d'expressió artística i creativa Un barri lliure de rumors, a càrrec de La Casa Amarilla.

Entre tots i totes es construirà de manera creativa un barri amb cases de cartró que permetrà treballar els valors de la igualtat, el respecte i la comunicació.

L'activitat està organitzada per la Xarxa Dos Deu amb la col·laboració de la Xarxa BCN antirumors.

Activitat gratuïta per a totes les persones, famílies, nenes i nens. Cliqueu la imatge per a més informació.

cup

Redescobrim l'educació - CUP Capgirem Barcelona

Compartim amb vosaltres aquest missatge dels organitzadors de les jornades reivindicatives Redescobrim l'educació, ja que el proper 11 de desembre s'hi debatrà sobre l'institut Angeleta Ferrer.

A la jornada Redescobrim l'educació d'aquest 11 de desembre debatrem sobre quin model d'accés educatiu tenim a l'Eixample i la necessitat de construir l'institut Angeleta Ferrer.

La jornada inclourà una taula rodona i un vermut, hi haurà espai per la canalla.

Us hi esperem a totes! CUP Eixample Dret

Aquí hi teniu més informació.

plenari

Consell plenari del Districte de l'Eixample

El proper dilluns 12 de desembre es farà el consell plenari del Districte de l'Eixample a les 19h a la Sala de plens del Districte de l'Eixample (Aragó, 311, 1a planta)

Teniu més informació en aquest enllaç

taller

Taller familiar Guarniments originals amb objectes d’aprofitament

El proper divendres 16 de desembre de 17.30 a 19.30h es farà el taller Per Nadal, fem menys residus: Guarniments originals amb objectes d’aprofitament a l'Espai 210 (C/Padilla, 210 baixos). Els infants de menys de 6 anys han d'anar acompanyats d'un adult per fer el taller.

Inscripcions al correu: espai210@gmail.com

Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona!

Us presentem el Festival Internacional de Cinema i Discapacitat, un festival de produccions audiovisuals, tant documentals com de ficció, centrat en la temàtica de la discapacitat que es realitzarà entre el 12 i el 18 de desembre al CaixaForum.

CaixaForum us ofereix la possibilitat de gaudir de les activitats gratuïtament. Consulteu tota la programació i reserveu les vostres localitats fins diumenge 11 de desembre

En aquest enllaç hi teniu tota la informació.

cap

Escola de pares i mares de la Dreta de l'Eixample, Sagrada Família i el Camp de l'Arpa del Clot

El 18 de gener s'iniciaran les sessions de l'Escola de pares i mares de la Dreta de l'Eixample, Sagrada Família i el Camp de l'Arpa del Clot amb infants de 2 a 5 anys. És una col·laboració del CAP de Sagrada Família i el CDIAP d'Aspanias:

Es tracta d'un grup emmarcat dins del Programa d'Habilitats Parentals de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, que té com a objectiu afavorir la parentalitat positiva i reduir l'estrès parental i els problemes en la relació pares-fills.

L'Escola de Pares i Mares consta d'11 sessions, que es realitzaran setmanalment els dimecres de 18 a 19:30h al CAP de Sagrada Família. Serà moderat per la Sílvia Simó (treballadora social del CAP Sagrada Família) i la Lorena García (treballadora social del CDIAP Aspanias).

Es tracta de crear un espai a on les famílies puguin compartir aquells aspectes que voldrien millorar, alhora que adquiriran noves estratègies per millorar la comunicació amb els seus fills i filles i un acostament a la infància basat en el respecte i la col·laboració.

A través de dinàmiques teòrico-pràctiques, parlarem de les etapes evolutives dels infants, l'autoestima, la comunicació assertiva, l'escolta activa i l'empatia, l'expressió de sentiments i opinions, la resolució de problemes, la negociació i l'organització quotidiana.

L'escola de Pares i Mares és un espai inclusiu per a totes les famílies, independentment de les característiques dels seus fills; per tant, ens referim tant a infants sans com a infants que pateixen algun trastorn o discapacitat. Es tracta també de compartir diferents maneres de viure la maternitat i la paternitat.

Les famílies poden arribar per iniciativa pròpia o derivades d'un professional i cal que ens feu arribar les sol·licituds abans de l'11 de gener. El pas següent serà citar o trucar les famílies interessades per a una entrevista a on explicarem el contingut de les sessions, resoldrem dubtes i recollirem expectatives i temes d'interès.

Compartim amb vosaltres aquest vídeo del programa creat per l'Agència de Salut Pública. En aquest enllaç teniu el formulari de sol·licitud per si us interessa.

Exposició Capacitats

Al Centre Civic Drassanes es fa l'exposició Capacitats de la fotògrafa Núria Prieto fins al 7 de gener sobre el reconeixement i respecte dels drets de les persones amb diversitat funcional com a éssers sexuats, feliços i amb capacitat de desenvolupar-se plenament.

Aquí teniu tota la informació.

Butlletins interessants

número 129
dissabte,
10 de desembre de 2016

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2016 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter