Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.130: :17des2016

Encan(ta)ts

Inici de les vacances de Nadal

Equip pedagògic

festes

El dijous 22 serà el nostre darrer dia de classe d'aquest any. Les classes d'aquest dia seran en jornada continuada i, per tant, acabaran a les 13 hores.

Els infants que es quedin al menjador (un menú dissenyat per un grupet dels grans) podran romandre a l'escola fins les 15 hores. Les mestres s'esperaran per poder acomiadar-se d'ells i, un cop els hàgiu recollit a tots, mestres, monitors, cuiners i personal d'administració i serveis dinarem tots junts per celebrar el Nadal.

La tarda de dijous no hi haurà extraescolars ni acollida. Us preguem la màxima puntualitat.

 

Agenda

dl-dm

18-19 desembre

green

Reunions de treball

Grup de treball Inclusió i Diversitat

El Grup de treball Inclusió i Diversitat es reunirà aquest dilluns 18 de desembre a les 10 hores i dimarts 19 a les 16.15 hores a la sala de mestres. Si algú s'hi vol afegir, serà molt benvingut.

dc

21 desembre

green

Festa dimecres 21 de desembre comunitat dels grans!!

Kampi ki Pugui

A l'espai del migdia estem preparant una festa de fi de trimestre amb la comunitat dels grans. Aquell dia poden portar roba de gala, disfresses... farem un dinar tipus còctel, menjarem hummus amb bastonets de pastanaga i pizza i desprès... organitzarem un ball al gimnàs!

Avisos

Menú de Nadal

Vatua l'olla

Ja tenim el menú del darrer dia d'escola que han escollit entre els nens de les comunitats de grans i de mitjans. Podeu esbrinar quin és en aquesta entrada del nostre blog

Racó de
necessitats

Aquesta setmana necessitaríem que portéssiu a l’escola, si podeu:

  • Una pica d'acer inoxidable i uns fogons vells. Som l'Ariadna, en Leo i en Mohammed, tres infants de la comunitat dels grans de l'escola que volem construir una cuineta per poder jugar al sorral. Si teniu alguna d'aquestes coses, porteu-les quan pugueu a l'escola.

Per poder començar a obrir el jardí a les tardes, de moment només els dijous, necessitem 4 pares voluntaris.

Jardí obert a les tardes

> Junta de l'AFA

Us informem que estem treballant per tal que el jardí de l’escola pugui romandre obert després de l’horari lectiu.

Començarem amb l'obertura del jardí només els dijous a la tarda. L'horari serà de 16:00 a 17:15. Per poder començar a obrir el jardí necessitem 4 pares voluntaris (de manera que sempre n'hi hagi dos de presents durant l’estona de jardí obert).

Podeu demanar inscriure-us a la Mònica Saura (despatx AFA, en horari d’atenció a les famílies). Tan bon punt tinguem 4 pares apuntats, l’AFA es posarà en contacte amb ells per gestionar la posada en marxa del jardí obert dels dijous (recordeu donar e-mail i telèfon a la Mònica).

Teniu tota la informació en aquest enllaç al web de l'escola.

La nostra escola s'ha sumat a la campanya La meva escola és la teva escola realitzant, amb els infants, un seguit d’activitats al llarg de tota aquesta setmana.

La meva escola és la teva escola.

> Equip pedagògic

El passat 29 de novembre es va presentar la campanya Casa nostra, casa vostra, una campanya que neix amb l'esperit de donar una resposta a la crítica situació que viu la Mediterrània en relació a la immigració i tornar a posar a primera línia del debat públic l’anomenada crisi migratòria. Aquesta campanya contempla molts actes i activitats entre les quals destaquen un acte/concert al Palau Sant Jordi el dia 11 de febrer i una gran mobilització el dia 18 de febrer.

L’Escola dels Encants s'ha sumat a la campanya realitzant, amb els infants, un seguit d’activitats al llarg de tota aquesta setmana (activitats que seguirem realitzant al llarg del curs) i signant-ne el manifest que trobareu al web oficial. Des d’ aquí us animem a signar-lo i difondre'l a través dels vostres canals!

Entre totes i tots hem d'aconseguir el canvi d’ actitud de les nostres institucions perquè Catalunya sigui terra d'acollida i el nostre mar deixi de ser un immens cementiri.

Consell d'infants

> Equip pedagògic

Dimarts 13 els Consellers dels Grans vàrem fer el nostre darrer consell de l'any 2016. Va ser molt interessant i ric.

Us en deixem l'acta per a què n'estigueu informats.

Consell Escolar, acte de constitució

> Equip pedagògic

Dimarts 13 de desembre vam constituir el nou consell escolar, el qual queda format per les següents persones:

  • Presidenta: Agnès Barba
  • Cap d'estudis: Noa Padín
  • Secretària: Inma Serrano
  • Sector famílies: Sergi Blancafort, Steve Tayleur, Rosa Llop i Jordi Sunyer.
  • Representant famílies AFA: Montse Caballé
  • Mestres: Mireia Puig, Marta López, Pilar Grau i Dolors Grau.
  • PAS: Montse Boliart
  • Representant de l'ajuntament: Jordi Baró
subvencio

Subvenció de 6.000€ de Caixa Banc

> Equip pedagògic

Caixa Banc ens ha fet entrega d'una subvenció de 6.000€ per finançar un projecte que els vàrem presentar sobre ambients i diversitat. Aquests diners seran utilitzats per a adquirir materials informàtics que ens ajudin a fer investigacions i recerca.

A la imatge podeu veure el delegat, Sr Lobo, quan notifica l'ajut a l'Agnès.

Festa d'hivern

> Comissió de festes

Volem donar les gràcies a totes les famílies que han participat a la festa d'hivern i en especial a les que hi han col·laborat: als que van venir d'hora per preparar-ho tot, a les mares xocolateres i als que van recollir-ho tot un cop acabat. També volem donar les gràcies als qui vareu treballar preparant els tallers que, malauradament, no vam poder fer per causa de la pluja.

L'exposició de fotografia Capacitats es podrà visitar fins al 7 de gener.

Sobre diversitat i discapacitat intel·lectual

> Grup de treball Inclusió i Diversitat

Us recomanem l’Exposició de fotografia Capacitats que pretén ser una contribució al reconeixement i respecte dels drets de les persones amb diversitat funcional com a éssers sexuats, feliços i amb capacitat de desenvolupar-se plenament des del reconeixement de la diversitat humana. Es podrà visitar fins al 7 de gener al Centre Cívic Drassanes (C/ Nou de la Rambla 43).

També us recomanem un petit reportatge que ha fet TEBVist (televisió on-line feta per persones amb discapacitat intel·lectual on col·laboren alguns pares de la nostra escola) sobre el projecte Orquestra Integrada, per a joves amb i sense diversitat funcional, ideat i impulsat per una mare de l’Escola. Podeu veure'l en aquest enllaç. No te'l perdis!

I per si és del vostre interčs...
ballarina

La Ballarina, espectacle Nadal a Barcelona

La Natalia, mare del Gael i de l'Unai de la comunitat dels mitjans, participa a l'espectacle La Ballarina de la Companyia Antigua i Barbuda donant vida a una ballarina de caixeta de música i us hi vol convidar. En aquest enllaç teniu tota la informació d'horaris i dates.

La Ballarina és la protagonista de les activitas del Nadal a Barcelona.

També us compartim l'enllaç a un video de La Ballarina

Butlletins interessants

Jornades Redescobrim l'Educació

Us compartim un missatge que ens van enviar els organitzadors de les Jornades Redescobrim l'educació, CUP Dreta de l'Eixample.

Diumenge 11 de desembre vam celebrar la primera jornada del cicle REDESCOBRIM L'EDUCACIÓ, que organitzem l'Esquerra Independentista de l'Eixample.

Sota el títol I qui té accés a l'educació pública? una quarantena de persones vam debatre als Jardins Clotilde Cerdà sobre la necessitat de garantir una escola pública, de qualitat, laica, sense segregació escolar i la necessària construcció de l'institut Angeleta Ferrer al barri.

Vam comptar amb la participació de l'Àlex Rosa de la Plataforma ILP per a l'Educació Pública, Carme Grau del Consell Escolar Municipal del Districte, Josep Xurigué de l'AFA Ramon Llull i de la Plataforma Angeleta Ferrer i Roger Martínez de l'AFA Fort Pius.

Moltes gràcies a totes per la vostra assistència i participació en l'acte, aviat penjarem la gravació de l'acte perquè el pugueu veure i compartir.

Us convoquem també a les segones jornades de debat, que celebrarem el pròxim 15 de gener al mateix indret, on parlarem de la innovació educativa i del fenòmen de l'Escola Nova 21, de les que donarem més detalls pròximament.

Us hi esperem a totes!

cap

Escola de pares i mares de la Dreta de l'Eixample, Sagrada Família i el Camp de l'Arpa del Clot

El 18 de gener s'iniciaran les sessions de l'Escola de pares i mares de la Dreta de l'Eixample, Sagrada Família i el Camp de l'Arpa del Clot amb infants de 2 a 5 anys. És una col·laboració del CAP de Sagrada Família i el CDIAP d'Aspanias:

Es tracta d'un grup emmarcat dins del Programa d'Habilitats Parentals de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, que té com a objectiu afavorir la parentalitat positiva i reduir l'estrès parental i els problemes en la relació pares-fills.

L'Escola de Pares i Mares consta d'11 sessions, que es realitzaran setmanalment els dimecres de 18 a 19:30h al CAP de Sagrada Família. Serà moderat per la Sílvia Simó (treballadora social del CAP Sagrada Família) i la Lorena García (treballadora social del CDIAP Aspanias).

Es tracta de crear un espai a on les famílies puguin compartir aquells aspectes que voldrien millorar, alhora que adquiriran noves estratègies per millorar la comunicació amb els seus fills i filles i un acostament a la infància basat en el respecte i la col·laboració.

A través de dinàmiques teòrico-pràctiques, parlarem de les etapes evolutives dels infants, l'autoestima, la comunicació assertiva, l'escolta activa i l'empatia, l'expressió de sentiments i opinions, la resolució de problemes, la negociació i l'organització quotidiana.

L'escola de Pares i Mares és un espai inclusiu per a totes les famílies, independentment de les característiques dels seus fills; per tant, ens referim tant a infants sans com a infants que pateixen algun trastorn o discapacitat. Es tracta també de compartir diferents maneres de viure la maternitat i la paternitat.

Les famílies poden arribar per iniciativa pròpia o derivades d'un professional i cal que ens feu arribar les sol·licituds abans de l'11 de gener. El pas següent serà citar o trucar les famílies interessades per a una entrevista a on explicarem el contingut de les sessions, resoldrem dubtes i recollirem expectatives i temes d'interès.

Compartim amb vosaltres aquest vídeo del programa creat per l'Agència de Salut Pública. En aquest enllaç teniu el formulari de sol·licitud per si us interessa.

número 130
dissabte,
17 de desembre de 2016

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2016 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter