Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.131: :23des2016

Encan(ta)ts

Un trimestre més

Agnès Barba - dijous 22 de desembre

festes

Comencem les vacances amb ganes de descansar, de gaudir de les petites coses de cada dia i amb necessitat de recarregar-nos d'energia. Hem dedicat aquests mesos a fer de l'escola dels vostres fills un lloc integral on desenvolupar-se de manera armònica i on construir-se des del positivisme i el respecte. Tots els que treballem a l'escola vetllem per oferir als infants la millor escola que sabem oferir-los. I dia a dia ens posem nous reptes per seguir millorant.

El final de trimestre resulta especialment dur pels mestres, ja que després de 18 dies d'avaluació comença el complex redactat dels informes que escrits amb molta cura i rigurositat requereixen un alt grau qualitatiu i quantitatiu d'implicació. Què us n'hem de dir, segur que ja l'heu llegit més d'una vegada.

Avui ha estat un dia bonic, un dia de tancament i, com no, també un dia de reconeixement. Vosaltres heu protagonitzat en part aquest reconeixement a les persones treballadores de l'escola amb els vostres obsequis de les paneres per comunitats. Ha estat molt bonic veure com aquesta tarda tothom marxava amb una petita part dels vostres obsequis. Les i els mestres de cada comunitat els han compartit amb monitors, personal de neteja i equip directiu.

Gràcies a tots per ajudar-nos a fer cada dia una escola millor.

 

Agenda

dl

9 gener

green

Tornada a l'escola

Equip pedagògic

Bones Festes i us esperem a la tornada el dilluns 9 de gener del 2017

dj

12 gener

green

Punt verd a l'escola

Equip pedagògic

El dijous 12 de gener de 2017 vindrà el punt verd a l'escola

Recordeu

Jardí obert a les tardes

Junta de l'AFA

Recordeu que començarem amb l'obertura del jardí els dijous a la tarda. L'horari serà de 16:00 a 17:15. Però per poder començar a obrir el jardí necessitem 4 pares voluntaris (de manera que sempre n'hi hagi dos de presents durant l’estona de jardí obert). Encara no els tenim.

Podeu demanar inscriure-us a la Mònica Saura (despatx AFA, en horari d’atenció a les famílies). Tan bon punt tinguem 4 pares apuntats, l’AFA es posarà en contacte amb ells per gestionar la posada en marxa del jardí obert dels dijous (recordeu donar e-mail i telèfon a la Mònica).

Teniu tota la informació en aquest enllaç al web de l'escola.

Trobareu al lloc web uns videos per ensenyar-vos com fem les operacions matemàtiques a l'escola i un video sobre les caixes de recerca.

Petits tastets en video

> Equip pedagògic

D'ara endavant, anirem preparant una sèrie de videos sobre diferents aspectes pedagògics que publicarem al lloc web. Els trobareu com a articles de l'apartat pinzellades de pedagogia i quedaran publicats allà per tal que els pugueu veure tants cops com necessiteu. De moment, hi trobareu els dos articles següents.

Com fem les operacions matemàtiques?

Hem preparat uns petits tutorials per ensenyar-vos com treballem el concepte de numeració, com utilitzem els materials de base 10, com resolem les *quatre operacions bàsiques amb aquest material i com en representem els algoritmes corresponents. A l'article que hi trobareu ara com ara, hi ha tres videos:

  • Iniciació a la numeració
  • Algoritme de la resta
  • Algoritme de la suma

Moltes gràcies a tots els que ens han ajudat a tenir aquests videos!!

Caixes de recerca

En una altra temàtica, hem fet un video sobre les caixes de recerca, que podeu veure en aquest enllaç

Moltes gràcies a tots els que ens han ajudat a tenir aquest video!!

institut

Últimes noticies de Volem l'Institut

> Grup de Treball Volem l'Institut

El passat dimecres dia 14 es va realitzar una reunió informativa i deliberativa del grup Volem Institut.

Teniu un resum en aquest enllaç, a les notícies de l'AFA del web de l'escola.

També volem recordar-vos que us podeu afegir a les Comissions de Treball de la Plataforma Volem l'Institut Angeleta Ferrer en aquest formulari i que si voleu posar-vos en contacte amb les vocals del Grup Volem Institut de l’Escola dels Encants ho podeu fer a aquest mail: voleminstitut.afa@escoladelsencants.cat

Bon Nadal!

Resum de l'Acta del Consell Escolar

> Consell Escolar

Ja teniu publicada al web de l'escola el resum de l'acta del Consell Escolar.

consellInf

Consell d'infants

> Equip pedagògic

Al lloc web trobareu l'acta del Consell d'infants de la comunitat dels petits, on els més petits de l'escola van fer una valoració de fi de trimestre.

Estem organitzant tallers i xerrades sobre sexualitat, que es durant a terme aquest curs, a l'escola, per a infants i per a famílies.

Reunions i recomanacions

> Grup de treball de la Diversitat i la Inclusió

Com ja sabeu, el Grup de Treball de la Diversitat i la Inclusió està format per famílies i equip docent que forma part de la Comissió de Convivència. Un dels temes que s'ha tractat en el nostre grup a les dues reunions d’aquesta setmana és la preocupació i inquietud de moltes famílies en temes relacionats amb la sexualitat.

Us fem saber que estem organitzant tallers i xerrades sobre sexualitat, que es durant a terme aquest curs, a l'escola, per a infants i per a famílies. Si teniu dubtes, inquietuds o suggeriments, podeu manifestar-les a través del correu inclusio.diversitat@escoladelsencants.cat.

Per anar treballant aquesta temàtica —i aprofitant que ara vénen uns dies de festa— us animem a visualitzar aquests vídeos sobre sobre sexe i gènere. Són 4 capítols del projecte Dibujando el género. Podeu començar pel primer dels vídeos. Alguns conceptes requereixen explicacions per part d'adults, però els podeu veure plegats.

Bones festes!

I per si és del vostre interčs...

Enllaçats per la llengua

llengua

Equip pedagògic

Us adjuntem el comunicat que ha emès la xarxa d'entitats Enllaçats per la Llengua després de la Trobada anual que s'ha produït a Castelló de la Plana. A la reunió s'ha acordat de treballar en tres eixos principals:

  • l'enfortiment de la unitat de la llengua a tot el domini lingüístic
  • mesures de foment de l´ús social del català.
  • aprofundir en la coordinació de les accions de les entitats per la llengua de tot el domini lingüístic

Us convoquem a l'assemblea específica per parlar de la continuïtat de l'Espai Entre Encants, el jardí comestible de Glòries.

Assemblea de nàFent

Compartim la convocatòria de l'assemblea continuïtat de l'Espai Entre Encants que ens ha fet arribar l'Associació sociocultural i educativa nàFent

Ja han passat els dos anys previstos del projecte de l'associació nàfent a l'Espai Entre Encants, "Transicions verdes: del jardí comestible als llocs de la memòria", un projecte recolzat per l'Ajuntament amb el que hem impulsat l'ús comunitari d'aquesta part de la Gran Clariana de les Glòries. Ha arribat doncs el moment de plantejar quina continuïtat es donarà a la iniciativa.

Us convoquem a l'assemblea específica per parlar de la continuïtat de l'Espai Entre Encants, el jardí comestible de Glòries.

Et demanem que trïis les dates en les que puguis venir, i indiquis, en l'espai de comentaris o en reposta a aquest correu mateix, si vens en representació d'algun col·lectiu o entitat. Pots seguir l'enllaç per triar les dates que us van bé.

Si el dia triat és dissabte, l'assemblea seria al mateix jardí, però dimecres a la tarda ja serà fosc, així que buscarem un espai on trobar-nos. Si vols proposar un espai per a fer la trobada no dubtis en fer-ho!

Us hi esperem! Esperem les vostres confirmacions fins a divendres 23.12.16, i si teniu cap consulta o proposta, no dubteu en contactar amb nosaltres al correu nafent@nafent.info.

Butlletins interessants

número 131
divendres,
23 de desembre de 2016

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2016 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter