Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.133: :20gen2017

Encan(ta)ts

Es busca al nou vocal de l'AFA

Comissió de Comuniciació i Participació

esBusca

Estem buscant al nou vocal de la Comissió de Comunicació i Participació. Ja és hora que aparegui, perquè fa un any que el busquem i la comissió no pot esperar més per renovar-se. Sabem que ha d'estar amagat entre els pares i mares de l'escola. Potser és entre les famílies de la Comunitat dels petits o dels mitjans. O, perquè no, a la Comunitat dels grans... De fet, no sabem ni com es diu. Però estem segurs que existeix i que es troba entre les famílies.

Si el veieu, li podeu dir que sabem que no tindrà gaire feina en organitzar reunions i que de ben segur sabrà coordinar els equips de treball que donen resposta a les necessitats de l'Escola i l'AFA en matèria de comunicació. Que no cal que sàpiga de tot i només ha de tenir ganes de col·laborar per entendre'ns millor. I que té un grup de famílies que l'estan esperant amb moltes ganes de col·laborar. Sempre tindrà algú que l'ajudi a fer els cartells xulíssims que sempre tenim per a les festes o activitats de l'escola, a fer els vídeos, fotos, fullets, revista...

Si ets tu o el trobes, envia'ns un missatge al correu de la comissió: comunicacio.afa@escoladelsencants.cat Hi haurà recompensa. L'hem de trobar abans que acabi febrer! Ens hi ajudeu?

 

Agenda

dm

24 gener

green

Reunió Volem l'Institut

Grup de treball Volem l'Institut

El proper dimarts 24 a les 16.30h hi haurà reunió del Grup de treball Volem l'Iinstitut a l'escola.

Us hi esperem a tots!

dj

26 gener

green

Jardí obert

Finalment, a partir del dijous 26 obrirem el jardí de l’escola tots els dijous de cada setmana. Esperem que gaudim tots plegats d’aquest espai en comunitat.

En aquest enllaç podeu consultar les normes d'utilització del Jardí.

24

febrer

green

Arriba el Carnestoltes

Comissió de Festes

El proper 24 de Febrer celebrarem el Carnestoltes. Per a que aneu escalfant motors, sapigueu que el tema d'aquesta any, escollit a la Comunitat dels Grans, és Personatges de ficció (literatura, cine, còmic....)

Anem posant fil a l'agulla!!

Recordeu

Llençol de sota i dormim calentets

Kampi Ki Pugui

Us recordem que pels infants que fan la migdiada heu de portar els llençols. I si alguna de les famílies que teniu infants que ja no la fan encara teniu els llençols de sota per casa, agrairíem que ens els retornéssiu.

Aquests dies fa més fred i us recomanem que porteu mantetes per poder tapar les nenes i nens que dormen la migdiada.

Avisos

Canvi de menú per a la propera setmana

Vatua l'olla

La propera setmana tenim un moviment de dies dels menús i un petit canvi, degut al taller de menús saludables. Podeu trobar els dies i el menú escollit al nostre blog

S'ha perdut un patinet

Equip pedagògic

L'Arnau de l'ambient Gaudi'm de la Comunitat dels Mitjans ha perdut el seu patinet que estava a l'aparcament de bicicletes.

És un patinet que té dibuixats uns super herois; n'hi ha un d'igual a l'aparcament però no és el de l'Arnau. Si us plau, si en sabeu alguna cosa feu-ho arribar a la mestra de l'ambient de Gaudim. Gràcies!!

Racó de
necessitats

Aquesta setmana necessitaríem que portéssiu a l’escola, si podeu:

  • CD's vells, mitjons desaparellats (mida infants) i retalls de teles per fer collage. Per l'Ambient d'art, de la planta 0.

  • Pedres planes de diferents mides. Per l'Ambient de Fer i desfer, de la planta 1

  • Capses de sabates. Per la Comunitat dels mitjans.

  • Objectes antics i emblemàtics en la història. Per l'Ambient de Temps moderns, de la planta 3

  • Disfresses que ja no s'utilitzin a casa. Per la Comunitat dels grans.

També us volem dir que...

Aigüera: Ja ens ha arribat la pica, moltíssimes gràcies, família, pel regal!!

Recordeu que si volem obrir més dies el jardí, necessitem més pares apuntats.

Jardí Obert

> Junta de l'AFA

Finalment, dijous vinent obrirem el jardí de l’escola!!

Esperem que gaudim tots plegats d’aquest espai en comunitat. Tenim uns quants pares apuntats i a punt per l’obertura del jardí també els divendres (estem esperant la finalització de les obres a la pista antiga de l’escola).

Recordeu que si volem obrir més dies el jardí, necessitem més pares apuntats. Aquí teniu l'enllaç on trobareu les normes d'utilització del Jardí. Gràcies a tots!!

El dimarts 7 de març a les 16:30h farem la reunió per comunitats explicant-vos més detalladament l'estada i les activitats que durem a terme.

I a l'abril... marxem de Colònies

> Equip pedagògic

Tot i que sembla que encara queda molt per l'abril, necessitem saber ja quins infants aniran de colònies, quins altres, pel motiu que sigui, no hi aniran i també quins infants de la comunitat dels petits i mitjans faran només l'excursió de l'últim dia. Aquesta informació ens cal ja per tal d'anar reservant autocars i les places a la casa de colònies (per qüestions de monitoratge, llitets i àpats).

Trobareu a cada ambient la llista on haureu d'anar anotant-nos aquesta informació.

Més endavant, amb tota aquesta informació, us direm el preu exacte. Aproximadament seran uns 35€ un dia, 95€ dos i 140€ tres.

El dimarts 7 de març a les 16:30h farem la reunió per comunitats explicant-vos més detalladament l'estada i les activitats que durem a terme. Tot i així, ja us avancem que:

  • La comunitat dels petits marxem el dijous 27 abril i tornem el divendres 28. Anirem a Can Putxet de Sant Celoni

  • La comunitat dels mitjans marxem el dimarts 18 d'abril, hi passem el dimecres 19 i tornem el dijous 20. Anirem a Can Bajona a Clariana de Cardener

  • La comunitat dels grans marxem el dilluns 24 d'abril, hi passem el dimarts 25 i tornem el dimecres 26. No us desvetllem on anem perquè aquesta activitat forma part d'un projecte que desenvolupem per ambients. El dia de la reunió ja us ho comentarem tot demanant-vos la vostra complicitat.

Metges i metgesses... si podeu dedicar un parell d'hores a l'escola cap al mes de febrer després del Carnaval...

Doctors i doctores

> Equip pedagògic

Estem treballant el cos humà a la comunitat dels mitjans i cada dia que passa els infants es fan un munt de preguntes noves. Creiem que el més bonic i adequat és que cerquin les respostes amb algú que tingui l'expertesa en aquesta matèria.

És per això que us demanem que si podeu dedicar un parell d'hores a l'escola cap al mes de febrer després del Carnaval, contacteu amb la Dolors (ambient Ictineu, planta 2). Ella us facilitarà les preguntes i pactareu l'horari que millor us vagi bé.

Video El mar dels encants

> Equip pedagògic i Comissió de Comunicació

Compartim amb vosaltres el vídeo on recollim l'activitat de cloenda que vam fer a nivell de tota l'escola sobre la setmana d'accions educatives pel dret a migrar, que va organitzar la xarxa educativa #Obrim Fronteres. Gràcies Lucas!!

Cliqueu en aquest enllaç

La visita d'aquest trimestre és el proper dimarts 24 de gener pel matí

Visita equips directius

> Equip pedagògic

La nostra escola és un referent al país pel projecte pedagògic que estem implementant. És per això que al llarg del curs fem dues jornades pedagògiques els dissabtes, perquè la demanda de visita és molt nombrosa. Però tot i així reservem tres matins al curs, un per trimestre, per donar resposta als equips directius que volen o ja han començat a fer un gir pedagògic i necessiten veure-ho en funcionament amb els infants. La visita d'aquest trimestre és el proper dimarts 24 de gener pel matí.

Formació equip de mestres

> Equip pedagògic

El proper dimecres 25 de gener, a les 16:30, un psicopedagog ens farà una formació sobre autisme a tot l'equip de mestres.

Visita Institut Fort Pius

> Equip pedagògic

El proper dijous 26 de gener, l'Agnès i la Noa aniran a visitar l'Institut Fort Pius, un dels instituts on els nostres alumnes estan adscrits. L'objectiu és conèixer la seva metodologia i descobrir una mica el seu projecte per veure en quins aspectes ens podem coordinar. Recordeu que ells ens van visitar al desembre.

I per si és del vostre interès...
escoletaLogo

Les notícies de l'Escoleta dels Encants

Aquestes són les activitats per aquesta propera setmana, 23 al 27 de gener, a l'Espai dels Encants de l'Escoleta dels Encants

  • Espai de joc: els dijous a les 16,30h. Teniu tota la informació en aquest enllaç

  • Xerrada Sòl Pèlvic i Maternitat: divendres 27/gener a les 18,30h. Teniu tota la informació en aquest enllaç.

escoleta

Conferència Auschwitz-Birkenau o la tensió entre el paisatge i la memòria

El dia 27 de gener, al MUHBA, es farà la conferència Auschwitz-Birkenau o la tensió entre el paisatge i la memòria impartida per Marta Marin-Dòmine en el marc del Dia Internacional per les víctimes de l'Holocaust.

En teniu tota la informació en aquest enllaç.

Butlletins interessants

número 133
divendres,
20 de gener de 2017

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2017 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter