Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.134: :27gen2017

Encan(ta)ts

Fem d'un pati un jardí

Equip pedagògic

Tenim, de moment, cinc famílies que ens han notificat que volen participar en aquest interessant projecte de transformació i millora del pati (no podem anomenar-lo jardí). Però volem compartir amb vosaltres que si us hi voleu sumar encara podeu. Esteu convocats a una reunió una tarda a l'escola per a poder compartir amb vosaltres on estem i on voldríem anar.

Us proposem de trobar-nos el proper dimarts 31 o el dimecres 1 a les 16 hores al despatx. Mirarem quin dels dos dies va millor a més gent. Per tant si podeu només cal que ens envieu un mail, comunicant-vos que us sumeu a la transformació i quin dels dos dies proposats, us va millor.

 

Agenda

dl

30 gener

green

Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau

Equip pedagògic

Volem apropar el tema de la no-violència i la pau a la nostra realitat. No treballar la pau al món sinó a la nostra escola, partint de les relacions positives més properes que tenen els nens. Aquest treball és dins del nostre treball sobre el dret a l’escola.

  • A la comunitat dels petits parlarem a les converses que tots podem ser amics i/o companys i treballar molt bé junts i fer-ho de maneres diferents.

  • A la comunitat dels mitjans ho farem en base al diàleg; com ens diem les coses, com podem arribar a acords...

  • I a la dels grans ens centrarem en les conseqüències que deixen els propis actes. Les cicatrius emocionals.

A partir de les vivències crearem un mural per comunitat sobre un rotlle de paper que quedarà penjat uns dies a l’entrada de l’escola.

dv

3 febrer

green

Entrega d'informes

Equip pedagògic

El proper divendres entregarem els primers informes del curs de la comunitat dels petits. Us els donaran en mà les mestres o a l'entrada o a la sortida de l'ambient.

Recordeu

Es busca vocal de comunicació

Comissió de Comunicació i Participació

Us recordem que la Comissió de Comunicació busca al nou vocal que, segur, és entre les famílies de l'escola.

Si t'hi veus, envia'ns un correu a comunicacio.afa@escoladelsencants.cat

Avisos

Canvi de menús

Vatua l'olla

Per motius tècnics, els menús de dilluns i dimarts de la propera setmana s'intercanviaran de dia. El menú de dilluns passa a dimarts i el de dimarts a dilluns.

Recordeu que els podeu consultar al web de l'escola i al nostre blog cada mes.

Racó de
necessitats

Aquesta setmana necessitaríem que portéssiu a l’escola, si podeu:

  • Pilotes de tennis, per un joc que volem fer al jardí. Poden ser molt velles, no passa res. Les podeu donar a l'Eva o a la Dolors de mitjans o deixar-les a l'espai de material de sota l'escala.

  • Cullerot, escumadora, colador, paelles, cassoles. Si encara en teniu per algun calaix i no els feu servir, podeu portar-los a l'escola per continuar vestint el sorral. Aquests dies ens estan arribant molts estris de cuina vells per anar farcint el sorral; n'estem molt contentes. En breu farem la inauguració del nou sorral.

  • Pots de plàstic transparents i durs per poder fer transvasaments al sorral. Poden ser llargs, curts, més amples o més estrets. Tots ens aniran molt bé!

I també...

Necessitem alguna familia que pugui estar-se una bona estona al matí planxant una tela molt gran que després es convertirà en 3 fundes pels sofàs que tenim a les Àgores

Ens doneu un cop de mà?

Preparant Carnestoltes

> Comissió de Festes

Per a la festa de Carnestoltes necessitem tubs de paper higiènic i papers de colors. Ens doneu un cop de mà?

I tenim un petit projecte entre mans, però... per a dur-lo a terme necessitem un pare, mare, tiet o extraterrestre que vulgui gravar un video el dia de la festa.

Algú ha aixecat la mà? Si us plau escriviu-nos a festes.afa@escoladelsencants.cat

Moltes gràcies!!

Sortides, excursions, activitats....

> Equip pedagògic

Us recordem que al calendari de la pàgina web trobareu les dates i els ambients que tenen programades activitats fora de l'escola. Aquesta setmana petits marxarà als mercats.

Canal Cuina

> Equip pedagògic

Si entreu al web i aneu al menú de cercles, just abans del video de l'escola i el calendari escolar, veureu que hi ha una secció nova. És el canal cuina, un espai on els infants de la comunitat dels grans aniran publicant videos de les receptes de cuina que vagin preparant i que enregistraran ells mateixos. De moment, ja hi podeu trobar-ne un: la preparació d'un púding de verdures. Més endavant ens podreu proposar senzilles i saludables receptes de cuina. Animeu-vos a probar-la. També podeu anar-hi fent clic aquí.

Visita de mestres

> Equi pedagògic

El dimarts 31 de gener, a partir de les 16 hores, ens visiten les mestres d'educació infantil de l'Institut-escola Costa i Llobera, per veure els ambients de lliure circulació, com ens organitzem i quins materials i/o propostes tenim.

institut

Reunió Grup Volem l'Institut

> Grup de treball Volem l'Institut!

Dimarts passat a la tarda ens vam reunir unes quantes famílies del grup Volem Institut. Érem molt pocs i, per tant, no vam poder concretar gaire. Però el primer pas ara és proposar a la plataforma un manifest breu que puguin subscriure les altres AFAs del districte. Així doncs, haurem de reactivar els grups de treball de la plataforma: comunicació, relacions externes i accions reivindicatives.

Tenim moltes idees (com ara fer adhesius, pancartes per als balcons del barri, tornar a engegar el Twitter i el Facebook, etc.) i molts de vosaltres ja ens heu ofert ajuda puntual. Però el que més cal en aquest moment és una persona per a cada grup de treball que pugui coordinar el grup i tirar endavant les propostes.

Si volem que facin l'Institut pel curs '18-'19 ens hem de moure ja!. Si us hi veieu, contacteu, si us plau, amb nosaltres a voleminstitut.afa@escoladelsencants.cat.

catakrac

Infants de l'escola al Catakrac

> Equip pedagògic

El proper dissabte els infants de l'escola sortiran al progrma Catakrac de la BTV. Compartim amb vosaltres la informació que ens han enviat:

Avui, dissabte 28 de gener a les 7.30h i a les 9.25h, amb l’Eugènia i la Sofia, presentadores per un dia, farem un taller familiar d’art. Amb els nens i nenes de l’Escola Els Encants anirem al Museu del Disseny. Descobrirem el bestiari ocult de l’art romànic al MNAC amb els nens de l’Escola Ignasi Iglésias. Coneixerem la Nora, escultora i ceramista resident a l’Escola Josep Maria de Sagarra i visitarem els nens i nenes de l’Escola Municipal de Música Can Fargues.

També podreu veure el programa en directe en aquest enllaç, i més tard estarà penjat al web del programa i us el podreu descarregar.

Us convidem a invertir mitja hora per descobrir les claus del que és i el que no és l'alta sensibilitat i unes pautes per gestionar-la millor. I al web de l'escola hi teniu més informació.

Xerrada Alta Sensibilitat

> Grup de treball Inclusió i Diversitat

Volem donar les gràcies a totes les famílies i mestres que van venir a la xerrada de dissabte passat sobre persones altament sensibles Alta Sensibilitat. Obrint totes les Portes al Tret que va oferir l'Eva Perea.

Donem les gracies també a l’Eva, que ens va fer el doble regal de transmetre'ns molta informació en poc temps —donant lloc a un espai ric de preguntes— i un vídeo de la xerrada. Us convidem a invertir mitja hora per descobrir les claus del que és i el que no és l'alta sensibilitat i unes pautes per gestionar-la millor.

Al web de l'escola hi teniu més informació.

I per si és del vostre interès...
escoletaLogo

Activitats per aquesta propera setmana a l'Espai dels Encants

  • Taller de cuina vegetariana: divendres 3 de febrer a les 19,30h. En teniu tota la informació en aquest enllaç

  • Xerrada Baby Led Weaning: dissabte 4 de febrer de 11,30h. En teniu tota la informació en aquest enllaç

Per a les dues activitats cal inscripció prèvia a: comerfeliz@gmail.com

I us deixem l'enllaç al nostre Butlletíamb tota la informació del mes de febrer.

escoleta

Butlletí interessant

renovacio

Reclam renovació pedagògica a secundaria

El proper 4 de febrer es farà una trobada en Reclam per una renovació pedagògica a secundaria a l'Institut Ramon Berenguer de Santa Coloma de Gramenet.

Teniu tota la informació en aquest enllaç

número 134
divendres,
27 de gener de 2017

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2017 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter