Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.135: :4feb2017

Encan(ta)ts

Inauguració del sorral

Equip pedagògic

cuineta

El dimecres vinent REinaugurarem el sorral amb una cuineta amb un nou moble que ens ajudarà a tenir més material i més ben classificat. L'han construit un grup d'infants de grans que estava desenvolupant una caixa de recerca sobre aquesta temàtica amb l'ajuda tècnica del Sebas — pare del Tahiel i l'Antú —. Farem un acte solemne amb la presència de tota la comunitat a les 15 hores.

 

Agenda

dm

7 febrer

green

Consell Escolar

Equip pedagògic

Dimarts que ve a les 17.30 hores celebrarem el Consell Escolar on ens tornarem a reunir els Consellers i conselleres.

23-4

març-abril

green

Dates de preinscripció i matrícula

Equip pedagògic

Us avancem que, si no hi ha cap novetat de darrera hora, les dates de preinscripció dels ensenyaments obligatoris seran del 23 de març al 4 d'abril. Les dates de matrícula pels ensenyaments obligatoris seran del 12 al 16 de juny.

Avisos

Menú escollit per dijous vinent

Ja podeu consultar en aquest enllaç quin serà el menú escollit al taller de menús saludables que cuinarem i dinarem dijous vinent, 9 de febrer.

Racó de
necessitats

Aquesta setmana necessitaríem que portéssiu a l’escola, si podeu:

 • Cistells de vímet de diferents mides per deixar propostes a la Comunitat dels Mitjans.

A més:

Encara necessitem una persona per planxar una gran tela que després es convertirà en fundes pels sofàs.

Ens han demanat de veure en funcionament amb els infants la nostra proposta pedagògica de les caixes de recerca.

Visita mestres escola Fort Pienc

> Equip pedagògic

L'equip de mestres del cicle superior de l'escola Fort Pienc vol fer un tomb metodològic i s'està plantejant dur a terme la investigació a través de la nostra proposta pedagògica de les caixes de recerca. Per això, després de visitar-nos i veure que hi estan interessades, ens han demanat de veure-la en funcionament amb els infants, perquè així els serà més fàcil d'implementar. És per això que vindran dijous 9 de febrer a dos quarts de tres.

Creiem important compartir amb els futurs mestres el nostre projecte pedagògic i ho entomem com un compromís.

Visita estudiants

> Equip pedagògic

Tenim molts estudiants que volen fer el seu treball de fi de grau o treball de recerca sobre la nostra metodologia. Per tal de poder atendre'ls com es mereixen i que això no influenciï negativament a l'atenció que els nostres alumnes necessiten, vam decidir que tres dies l'any, un per trimestre, organitzaríem una visita. En aquest segon trimestre serà divendres vinent, 10 de febrer, a les 14.30h.

Creiem important compartir amb els futurs mestres el nostre projecte pedagògic i ho entomem com un compromís.

Sortim al programa Deuwatts de betevé

> Equip pedagògic

Dimarts vinent, 7 de febrer, a les 22:20h s'emetrà a betevé el programa de Deuwatts sobre Aprenentatge i joc, en el qual va participar l'Escola. També podreu veure les redifusions en aquestes dates:

 • Dimarts 22:20h
 • Dimecres 05h i 12h
 • Dijous 17:55
 • Diumenge 07:15h
 • Dimarts 14 febrer 16h

A més a més, l'endemà de la primera emissió ja el podreu trobar a la carta al web del programa

salut

Programa Trimestral d'Activitats de Salut

> Equip pedagògic

Del Pla de Desenvolupament Comunitari Sagrada Família ens han fet arribar el Programa Trimestral d'Activitats de Salut d'aquest trimestre. Esperem que trobeu moltes opcions per millorar la vostra salut i participar al barri!

En aquest enllaç hi teniu tota la informació.

50 curts. Emocions i valors

> Grup de Treball Inclusió i Diversitat

En aquest article trobareu 50 curts que us poden ser útils per treballar a casa valors fonamentals com el treball en equip, la convivència, la motivació, la solidaritat, l’amistat, l’amor, la resolució de conflictes. Molt adient per donar continuat al treball que s’ha fet a l’Escola aquesta setmana amb motiu del Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau. Els nens han treballat la Pau partint de les seves relacions positives més properes.

gratacel

Gratacel que donarà ombra a l'escola

> Comissió de Comunicació i Participació

En Sergio, pare de l'escola, ens ha fet arribar una informació sobre el futur pati de l'escola i el gratacel de 20 plantes (equivalents a 65-70m d'alçada) que l'Ajuntament de Barcelona proposa que es pugui construir al solar de l'escola en barracons. Segons la MPGM (Modificació del Pla General Metropolità) per a l'ordenació de la Plaça de les Glòries (expedient número 16PL16437)

Teniu tota la informació en aquest enllaç.

El comunicat de l'aprovació, que trobareu a l'enllaç, té data 12 de gener. Per tant, encara hi ha temps per fer al·legacions, ja que hi ha 20 dies per fer-les.

I per si és del vostre interès...
escoletaLogo

Activitats per aquesta propera setmana a l'Espai dels Encants

 • La gestió de les emocions a la primera infància amb Miriam Tirado: dissabte 11 de febrer a les 11h. En teniu tota la informació en aquest enllaç

 • Mindfulness amb Agustí Guisasola: el dimarts a les 20,15h. Des del 21 de febrer al 25 d'abril. En teniu tota la informació en aquest enllaç

Per a les dues activitats cal inscripció prèvia. Més informació a info@escoletadelsencants.com

escoleta

refugiats

L'Èxode sirià: la lluita per la supervivència

El Mercat dels Encants i la Biblioteca El Clot - Josep Benet comparteixen una exposició de fotografies, realitzades per Aleix Oriol Vergés, sobre l’èxode dels refugiats sirians. L’autor inaugurarà l’exposició el dia 8 de febrer a les 18:30 i farà una xerrada sobre la seva experiència a la sala polivalent del mercat dels Encants.

La exposició és una iniciativa de la Biblioteca de la Trinitat Vella - J. Barbero junt amb el Centre Cívic de Trinitat Vella i el Projecte Dinamització Glòries de Foment de Ciutat S.A /Ajuntament de Barcelona. Durant un any l’exposició ha estat itinerant per diversos equipaments de Barcelona, Girona, Terrassa, Eivissa i Formentera.

Teniu tota la informació en aquest enllaç

Tret de sortida 25è aniversari JJOO

Aquest divendres 3 de febrer Barcelona fa el tret de sortida de la celebració del 25è Aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona'92. Hi ha previstos diversos actes als que us volem animar a participar:

 • Acte ciutadà: Dimecres 8 de febrer de 2017, a les 18.30h ,al Born Centre Cultural (Plaça Comercial, 12). Aquesta serà la primera activitat que tindrà lloc amb motiu de la commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona’92.

 • Actes escolars: Dimecres 1 de març de 2017, a les 17.30h. Sessió de Formació del Professorat participant al Projecte educatiu del Programa L'escola fa esport a la ciutat que culminarà en la gran trobada el proper 12 de juny de 2017 al matí a l'Estadi Olímpic de Montjuïc. I dilluns 6 de març de 2017, a les 10 h, al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona (Pl. Sant Jaume, 1). Presentació i lliurament de les capses que contenen els materials didàctics, que entusiasmaran a alumnat i professorat i permetran la celebració final a l'Estadi Olímpic. Amb les capses podran treballar i conèixer a l'escola què van significar els JJOO per a tots aquells i aquelles que els vam viure.

Arquitectes de l'Eixample

El Grup d'arquitectes de l'Eixample (COAC) ha organitzat la jornada Cap a un nou model d'espai públic a l’Eixample el 10 de febrer a les 18h a la Sala de Plens del Districte de L’Eixample:

Es possible contrarestar la pressió que la centralitat de l’Eixample exercirà sobre aquests espais renovats per tal que els preus dels habitatges i locals segueixin a l’abast dels veïns i del comerç de barri? Quins instruments urbanístics tenim a l’abast?

 • Instruments legals i administratius: Lleis, ordenances, plans i ajuts entre altres.
 • Instruments de projecte: La secció:plataforma única‐ versus altres possibilitats, les cruïlles, la continuïtat o discontinuïtat dels sentits de circulació entre altres

Pensem que com a grup d’arquitectes de l’Eixample hem de participar en aquest important debat i hem convidat a Lluis Cantallops, Itziar Gonzalez, Sebastià Jornet, arquitectes i Oscar Ripol, advocat per a parlar‐ne.

eulalia

Activitat amb motiu de les festes de Santa Eulàlia. Ajuntament de Barcelona

Dissabte vinent, 11 de febrer, de 10 a 20h es podrà visitar a l'Ajuntament de Barcelona: l'Escala Negra, la capella del Bon Consell, el saló de Cròniques, la sala del Bon Govern, la sala del Treball, el despatx de l'Alcaldessa, la sala Tàpies, el saló de la Reina Regent, el saló de Cent, la sala de Consolat de Mar, el despatx d'Honor, el saló de Carles III, el saló de la Ciutat, la Galeria Gòtica i l'Escala d'Honor. Entrada pel carrer Ciutat, façana gòtica.

Atenció: aquest any, també, es podrà visitar el Mirador M Aurèlia Capmany de la novena planta de l'edifici Novíssim (entrada per pl. Sant Miquel) L'horari de la visita al Mirador: de 10 a 18h (amb reserva d'hora; cal adreçar-se al punt d'informació de pl. Sant Miquel). L'entrada és gratuïta als salons i al mirador. Capacitat limitada. La visita als salons de l'Ajuntament estarà dinamitzada per actors que recrearan un seguit de personatges històrics que van estar vinculats a alguns d'aquests espais.

Recreació de personatges històrics durant la visita

Entre d'altres, els consellers Joan Fiveller i Rafael Casanova relataran la història del Saló de Cent; el cronista Ramon Muntaner, al Saló de Cròniques, explicarà les pintures de Josep M Sert al·lusives a les campanyes dels almogàvers a Grècia, i Maria Bosch, esposa de Rafael Casanova, informarà sobre els tapissos i les pintures de l'escala d'Honor. La música d'un clavicèmbal amenitzarà la visita als Salons de la Ciutat i de Carles III.

Activitat per a infants (al pati de l'Ajuntament)

Espectacle de titelles El Patufet, de la companyia L'Estaquirot. L'horari d'inici de l'espectacle: 11h, 12h, 13h i 17h. Durada: 45'. Activitat gratuïta. Capacitat limitada.

glories

Expo (entorn) (glòries)

Volem compartir amb vosaltres un viatge pel temps i l’espai de la plaça de les Glòries. La plaça acull l’exposició anomenada (entorn) (glòries) dedicada a la memòria històrica d’aquesta complexa i emblemàtica àrea. Dins del programa de dinamització de Glòries, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, s’ha promogut la recerca històrica, coordinada per l’Observatori de la Vida Quotidiana.

Aquest treball ha comptat amb la col·laboració fonamental del Taller d’Història del Clot i Camp de l’Arpa, i dels Arxius Històrics de Fort Pienc i del Poblenou. Us conviden a conèixer el resultat de la recerca en un acte de presentació de l’exposició (entorn) (glòries), que ja es troba instal·lada des de fa uns dies. L’acte de presentació tindrà lloc dissabte 11 de febrer a les 11:30 al Punt d’Informació i Turisme, situat a la Plaça de les Glòries. En aquest enllaç podeu veure el cartell amb més informació.

Us hi esperem!

Butlletins interessants

Jornades sobre Experiències Inclusives Educatives i Socials

Compartim amb vosaltres un missatge que ens van enviar de l'UAB:

Us voldria informar que s’han organitzant unes Jornades sobre Experiències Inclusives Educatives i Socials pel proper 17 i 18 de març de 2017.

És una oportunitat per conèixer, analitzar i reflexionar sobre les pràctiques inclusives educatives i socials que s’estan donant en el nostre entorn, que no us podeu perdre. Es realitzen a la nostra universitat i estan reconegudes pel Departament d’Ensenyament com a formació permanent.

Per consultar el programa entreu en aquesta pàgina. Ja esta oberta la inscripció. Apunta-t’hi !!!

número 135
dissabte,
4 de febrer de 2017

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2017 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter