Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.161: :21oct2017

Encan(ta)ts

L'escola forma ciutadans lliures

Equip pedagògic

Compartim amb vosaltres el manifest que hem redactat i promogut tots aquells que ens dediquem des de fa molts anys a vetllar per la millora de l'educació del nostre país.

No ens podem quedar aturats quan sentim insults i mentides respecte la nostra feina i l'educació del nostre país.

 

Agenda

dl

23 octubre

green

Reunió EntreCants

Comissió de familiars músics

Dilluns entre les 16:15 i les 17:15h torna EntreCants, la coral de mares i pares.

Tots hi sou convidats!!!

dj

26 octubre

green

Reunió Inclusió i Diversitat

Grup de Treball Inclusió i Diversitat

El Grup de Treball Inclusió i Diversitat ens tornem a reunir dijous a les 16.30 h per treballar moltes idees i projectes que estem tirant endavant. Tenim un grup molt divers i amb molta empenta i hem de tancar temes que van quedar pendents i comentar-ne de nous.

Tot demana temps i dedicació. Així que si teniu ganes de participar, hi sou benvinguts

dj

26 octubre

green

Xerrada Acompanyament conscient

Grup de famílies de l'escola

Dijous ens trobarem a l'escola amb els ponents de l'Associació Fil a l'Agulla que, sota el títol Grup de treball per la gestió emocional arran els esdeveniments de l'1 d'Octubre, ens donarà pautes per acompanyar els dubtes i emocions tan complexos que viuen els nostres infants i nosaltres mateixes. La xerrada és oberta a les famílies d'altres escoles.

Teniu tota la informació, més avall, a l'apartat de notícies d'aquest mateix butlletí. Per a assistir cal inscriure's.

Racó de
necessitats

Aquesta setmana necessitaríem que portéssiu a l’escola, si podeu:

  • Pedres i pals per l'ambient de Chronos.
  • Còdols i fulles seques (que vinguin ja premsades) per l'ambient de Landart
canviador

Canviador a la planta 0

> Equip pedagògic

Hem muntat un espai per poder canviar els bebès dins del lavabo intern. És d'ús només per a adults i s'ha de deixar tancat amb la tanca de dalt.

Comunicat d'inspecció davant els atacs als docents de les escoles

> Equip pedagògic

S'ha publicat, al web del Departament, el comunicat dels inspectors i inspectores de la ciutat de Barcelona sobre les afirmacions d'adoctrinament a l'escola catalana. Es pot consultar en aquest enllaç

De l'escola inclusiva al sistema inclusiu

> Equip pedagògic

Compartim amb vosaltres un vídeo on se'ns parla dels sentiments de l'infant amb altes capacitats. Ens pot ajudar a reflexionar-hi a tots els que els acompanyem.

castanyes

Castanyada

> Equip pedagògic

Portar 6 castanyes o més, tallades, i deixar-les al cistell que hi haurà a cada planta. A veure quina en queda ben plena!

Votacions al Consell Escolar

> Equip pedagògic

L'equip de mestres votarem els representants del sector mestres que formaran part del Consell Escolar.

Consell d'infants de mitjans

> Equip pedagògic

Convoquem el primer Consell Escolar de la comunitat de mitjans per divendres al matí.

fira

Fira d'economia solidària

> Equip pedagògic

Aquest cap de setmana (20, 21 i 22) d'octubre torna a Fabra i Coats la Fira d'economia solidària, FESC 2017.

Us convidem a assistir-hi ja que en compartim filosofia social.

El nou decret blinda el dret dels infants amb discapacitat a escolaritzar-se en centres ordinaris.

Nou decret que regula el model d'escola inclusiva

> Grup de Treball Inclusió i Diversitat

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquesta setmana el Decret de l’atenció educativa a l’alumnat en el marc d’un sistema educatiu inclusiu.

Aquest nou decret del Departament d’Ensenyament suposa un avenç respecte de l’anterior norma de 1997 perquè regula l’atenció educativa de tot l’alumnat, no només de l’alumnat que presenta necessitats educatives especials (NEE). Els objectius són garantir que tots els centres educatius del Servei d’Educació de Catalunya siguin inclusius. Si en voleu més informació podeu consultar l’acord de Govern o bé l’article publicat al Diari de l’Educació.

La xerrada s'ha obert a les famílies d'altres escoles que també van patir d'aprop la violència d'aquells dies.

Xerrada Acompanyament Conscient

> Grup de famílies de l'escola

Davant l'actual clima social i polític que estem vivint, ens trobem que moltes vegades els nostres fills ens fan preguntes que no sabem gaire com respondre. És per això que creiem que és important un acompanyament conscient. Dijous, 26 d'octubre, ens trobarem a l'escola amb els ponents de l'Associació Fil a l'Agulla que sota el títol Grup de treball per la gestió emocional arran els esdeveniments de l'1 d'Octubre, ens donarà pautes per acompanyar els dubtes i emocions tan complexos que viuen els nostres infants i nosaltres mateixes

Ens trobarem al menjador de l'escola a les 5 de la tarda, amb un te i un petit berenar per poder viure amb calma aquest espai. Per tal que poguem preparar millor la xerrada, per participar-hi cal que us inscriviu al seguent enllaç, on també podreu indicar si necessiteu servei de canguratge (que cal pagar —3€— abans de dimecres al despatx de l'AFA).

La xerrada s'ha obert a les famílies d'altres escoles que també van patir d'aprop la violència d'aquells dies. Com que l'aforament del menjador és limitat, us ho agrairem molt si no espereu a l'últim moment per apuntar-vos al Doodle per saber exactament quanta gent participem.

El Doodle l'ha d'omplir tothom que vulgui venir a la xerrada i aquells que necessiteu canguratge afegiu per quants nens i el nom de cada nen. És important omplir les dades correctament per a que l'organització de la xerrada funcioni com cal. Tancarem el Doodle el dimecres a les 16h, i es podrà passar a pagar el canguratge fins dijous a les 11.

Us esperem a tots/es el proper dijous!!

I per si és del vostre interès...

Butlletins interessants

L'infant o jove adoptat o acollit amb dificultats d'aprenentatge

Missatge compartit per Addif

Xerrada per a famílies i educadors. Què podem fer des de casa? Què cal fer des de l'escola?

La manca d'estímuls a edats primerenques, o els factors emocionals, poden comportar, en alguns casos, dificultats en l'aprenentatge. Cal saber-ne les causes per poder afrontar el repte, però sobre tot cal saber què fer -i què no fer-, com podem ajudar des de casa i des de l'escola. I d'això parlarem en aquesta xerrada.

Ponent: Mireia Sala, Psicopedagoga i logopeda. Especialitzada en trastorns de llenguatge i aprenentatge. Codirectora i responsable del Departament Infantil del Centre Trívium.

Dimecres, 25 d'octubre de 2017, a les 18 hores. Hotel d’Entitats La Pau, C. Pere Vergés, 1 planta 6, sala Catalunya. Barcelona

Inscripcions: Per correu electrònic a info@addif.org (indicant nom i cognoms, telèfon i e-mail de contacte; si sou mestre o educador feu constar el centre on treballeu)

Activitat gratuïta. Aforament limitat

Energies Comunitàries de Barcelona

Missatge compartit per Pla de Desenvolupament Comunitari Sagrada Família

Per si és del vostre interès participar d'aquest espai de Energies Comunitàries de Barcelona les inscripcions ja estan obertes!!

Dins del programa trobareu debat públic i metodològic, grups de treball sobre gestió de diversos àmbits del món comunitari i un espai per debatre la creació d'un laboratori de comunicació comunitària, entre d'altres.

Superheroi(ne)s BCN: passa un dia en família i alhora col·labora en una bona causa!

superheroines

Missatge compartit per Laia, mare de l'escola

superherois

Voleu passar un matí de diumenge en família i alhora col·laborar en una bona causa?

Amb l’objectiu de visibilitzar la tasca que fan diàriament nombroses persones i entitats per la inclusió i acompanyament de diversos col·lectius desfavorits, cinc ONGs (l'Associació in via, l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà -acidH-, AFEV Catalunya, Àmbit Prevenció i Iniciatives Solidàries) han decidit unir les seves forces en la campanya de sensibilització #superheroinesBcn.

El projecte s’estructura com un joc d’enigmes per a tots els públics i centrat molt especialment en el públic familiar que culminarà el pròxim diumenge 29 d’octubre de 10 a 14h en una festa final al Parc de l’Espanya Industrial de Barcelona plena de proves i diversió per als més petits... però també per als adults! No us ho perdeu!

Per participar en el joc online, només heu d’estar atents a les xarxes i seguir l’etiqueta #superheroinesBcn.

Aquí trobareu tota la informació sobre el joc i la campanya.

Si voleu assistir a la festa final del 29 d’octubre, apunteu-vos-hi aquí

RECORDA: Diumenge, 29 d’octubre 2017 de 10-14h al Parc de l’Espanya Industrial de BCN #superheroinesBcn

número 161
dissabte,
21 d’octubre de 2017

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2017 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter

Si voleu deixar de rebre el butlletí feu clic aquí