Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.163: :3nov2017

Encan(ta)ts

Jornada de Convivència

Equip pedagògic

convivencia

La setmana passada us explicàvem que ahir havíem de participar en una Jornada de Convivència del Consorci d'Educació de Barcelona i que dos pares de l'escola estaven preparant un video per a l'ocasió sobre el Consell d'Infants. Podeu llegir-ne la notícia i veure'n fotografies i el video al lloc web de l'escola.

 

Agenda

dt

7 nov

greenpicnic1

Visita del Consorci d'Educació

Grup de treball Volem l'Institut

Com ja sabeu, el Consorci d'Educació de Barcelona ens va proposar una reunió en resposta al mail massiu que els varem enviar les famílies d’Encants. La reunió serà dimarts a les 17h i vindran a l'escola uns representants del Consorci. Volem aprofitar l'ocasió per deixar-los clar què és el que volem i necessitem la vostra participació. Us ho expliquem a l'apartat de notícies.

dj-dv

9-10 nov

green

Sortida a Can Coll

Equip pedagògic

Dijous i divendres els infants de la comunitat de petits marxen d'excursió a descobrir la natura. Al calendari del web de l'escola teniu quins ambients van cada dia.

picnic2

Volem l'Institut: reunió amb el Consorci

> Grup de treball Volem l'Institut

Com ja sabeu, el Consorci d'Educació de Barcelona ens va proposar una reunió en resposta al mail massiu que els varem enviar les famílies d’Encants. La reunió serà dimarts a les 17h i vindran a l'escola uns representants del consorci per explicar-nos les opcions que tenim a secundària per als nostres infants.

Però la nostra idea és dir-los que el que volem, el que volem de fa anys, és una continuïtat pedagògica per als nostres infants, un institut públic i de qualitat. I que ho volem per al proper curs 2018-2019. Volem Angeleta Ferrer. Per això, les famílies que van assistir a la darrera reunió del grup Volem l'Institut van delegar la seva presència, a la reunió amb el Consorci, en cinc representants de l’AFA i de Volem Institut.

Però tenim dues propostes per a la resta de famílies.

Gran Benvinguda

La resta de famílies de l’escola rebrem el Consorci amb una Gran Benvinguda. A l’estil Encants. Volem que trobin una comunitat educativa unida: petits, mitjans i grans que volem que els nostres infants tinguin una secundària digna del s. XXI, pública i de qualitat. Us convoquem a les 16h de dimarts 7 de Novembre.

Quan recollim els infants, ens quedarem a l’entrada de l’escola, entre els carrers Consell de Cent i Cartagena i farem un Pícnic reivindicatiu. Porteu estovalles grogues, samarretes d’Angeleta Ferrer (dilluns i dimarts ens trobareu a l’escola venent-ne), de S.O.S Educació o, simplement, una samarreta groga. Cada família haurà de portar berenar i beguda per compartir. Nosaltres posarem pintures per pintar cares, globus i tot el bon ambient.

Els nens i nenes de la Comunitat dels Grans faran la seva aportació al pícnic reivindicatiu amb pastissos per recaptar diners pel viatge de fi de curs dels alumnes de sisè.

És un dia important i us necessitem a tots i a totes!! No falleu!!

La veu dels infants

Aquells que vulgueu, podeu parlar amb els vostres fills aquest cap de setmana per si s’animen a expressar el que, per ells, hauria de ser un institut. Ens valen totes les iniciatives: dibuixos, escrits, collages, fotografies.... Dilluns i dimarts les podreu deixar a recepció de l’escola i quan arribin els representants del Consorci el dimarts, els donarem la caixa amb totes les idees que els infants ens hagin fet arribar. Ens agradaria comptar amb material de totes les comunitats perquè l’Angeleta Ferrer no és només un projecte per a la comunitat de grans. Ens implica a tots i totes.

Necessitem que algú vagi a recollir unes caixes a la Zona Franca per poder reutilitzar-les en accions reivindicatives de Volem l'Institut

Voluntaris per passar a recollir caixes de cartró

> Grup de Treball d'Accions Reivindicatives de Volem l'Institut

Tenim l'oportunitat de fer-nos amb unes 50 caixes grans que s'han utilitzat per a la mudança d'unes oficines a la Zona Franca.

Nosaltres les podríem reutilitzar per diferents usos. Podríem fer una performance davant del Consorci o allà on es decideixi, podrien pintar-les els nens...

Necessitem, però, que algú vagi a recollir-les. L'edifici és a la Zona Franca, a prop del Bauhaus. Qui pugui ajudar-nos amb això, que es posi en contacte amb nosaltres al correu voleminstitut.afa@escoladelsencants.cat

El 23 de novembre podeu participar en una sessió informativa sobre el nou decret d'Educació Inclusiva

Nou decret d'Educació Inclusiva

> Grup de Treball Inclusió i Diversitat

Com ja sabeu, recentment s'ha aprovat el nou decret d'Educació Inclusiva, que té per finalitat garantir una escola per a tothom, que no exclogui ningú i que garanteixi l’equitat i la igualtat d’oportunitats

Per tenir-ne més informació, podeu participar a una sessió informativa que tindrà lloc el proper 23 de novembre a les 18h a Sala d'actes (Planta 1ª) de la Seu Districte Sant Martí, a la Plaça de Valentí Almirall, 1.

Aprofitem per informar-vos també que està en marxa una nova Campanya 012 sobre el Trastorn de l'Espectre Autista per conscienciar, sensibilitzar i sobretot, donar a conèixer el TEA i que deixi de ser un trastorn desconegut, trencant així els tòpics i barreres. Podeu veure el video de la campanya

I per si és del vostre interès...

Butlletins interessants

Debats comunitat educativa: El pati, espai en transformació

eixample

missatge compartit pel Districte de l'Eixample

El Districte de l'Eixample acull, dimecres 8 de novembre, el debat de la comunitat educativa El pati, espai en transformació, amb els ponents Carme Cols i Pitu Fernández (El Safareig) i Mariana Morales (Reinventando Patios).

Teniu tota la informació en aquest enllaç

Programa suport educatiu a les famílies del curs 2017-2018

missatge compartit per Comissionats d'Escoles i Universitats

Em plau fer-vos arribar l'oferta formativa del Programa de Suport Educatiu a les Famílies, del curs 2017-2018. Aquest programa s'adreça a les famílies de l'alumnat de 0-16 anys, dels centres educatius sostinguts amb fons públics de la ciutat de Barcelona.

El Programa de Suport Educatiu a les Famílies és impulsat per l’Institut d'Educació de l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració dels districtes municipals. Té com a missió el desenvolupament d'accions formatives de suport a les famílies com a agents fonamentals de l'educació dels fills i filles, tot establint continuïtats entre el context familiar i l'escolar. A més, busca fomentar accions encaminades a l'educació en valors per una ciutadania activa i inclusiva.

Trobareu tota la informació al web d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona

Per a qualsevol aclariment o suggeriment, us podeu adreçar a: programafamilies_imeb@bcn.cat

Recordeu que les places són limitades i cal que us inscriviu el més aviat possible.

número 163
divendres,
3 de novembre de 2017

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2017 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter

Si voleu deixar de rebre el butlletí feu clic aquí