Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.164: :10nov2017

Encan(ta)ts

Hi haurà Institut Angeleta Ferrer

Grup de treball Volem l'Institut

institut

Avui venim amb bones notícies de part del Grup de treball Volem Institut! Dimarts passat va tenir lloc la reunió amb representants del Consorci, que van acordar venir després de la reiterada petició de diverses famílies de la demanda de continuïtat educativa, pública i de qualitat per als nens i nenes de la nostra escola.

Al carrer, els vam rebre amb un magnífic pícnic reivindicatiu. De la reunió en vam extreure que, finalment, SÍ que hi haurà Institut Angeleta Ferrer pel proper curs (2018-2019). Aquesta era una de les principals demandes per part d’Encants per tal que es garantís que hi poguessin entrar també els infants que actualment estan fent 6è.

Aquest institut estarà ubicat provisionalment en un emplaçament encara per confirmar i serà de dues línies mentre no es construeix l’edifici definitiu. Un cop estigui en la seva ubicació definitiva (presumiblement el 2020-2021), serà de tres línies (90 places per curs).

Els infants d’Encants no hi tindran adscripció directa, seran tres els instituts als quals estaran adscrits. Si hi ha més demanda que oferta s’hi entrarà per sorteig. L’accés a l’Angeleta Ferrer podrà ser sol·licitat per famílies de 6 escoles (aquest detall es confirmarà el mes que ve).

Per ara aquesta és tota la informació que tenim i en el butlletí de la propera setmana us posarem l’acta completa de la reunió amb tots els detalls. Però per ara volíem fer-vos saber aquests grans resultats d’anys i anys de lluita per l’institut que volem i que necessitem!

 

Agenda

dl-dt

14-15 novembre

green

Roba perduda

Equip pedagògic

Tenim un bagul amb molta roba perduda. Dimecres vindrà un voluntari de projectes infantils a recollir tot allò que ningú hagi reclamat. Per tant, us proposem que dilluns o dimarts feu revisió de la roba perduda, ja que potser la vostra filla/fill ha perdut alguna peça que voleu recuperar.

dt

14 novembre

green

Consell escolar

Equip pedagògic

El proper 14 de novembre farem el segon Consell Escolar del curs.

18

novembre

green

Jornades pedagògiques

Comissió de Convivència

El dissabte 18 es fan a l'escola les primeres jornades pedagògiques del curs. L'escola demana voluntaris per poder preparar la rebuda i rebre els mestres: necessitem 8 persones que ens vulguin acompanyar. L'horari és de 9:00 a 13:30. Qui vulgui acompanyar-nos pot enviar un mail a la comissió, convivencia.afa@escoladelsencants.cat, indicant el seu telèfon de contacte.

Moltes gràcies!!

23

novembre

green

Reunió de la Junta de l'AFA

Junta de l'AFA

Dijous 23 de novembre a les 19h farem reunió de Junta. Si voleu que tractem algun assumpte, heu d'enviar un correu a afa@escoladelsencants.cat per comunicar-ho i l'afegirem a l'ordre del dia. També heu d'avisar si voleu assistir-hi.

Recordeu

Canvis de menú

Vatua l'olla

Si necessiteu consultar els canvis de menú que es poden produir per fets puntuals (com les aturades i vagues) o la fruita que servirem cada dia, podeu fer-ho al blog de la cuina

Racó de
necessitats

Aquesta setmana necessitaríem que portéssiu a l’escola, si podeu:

  • Llanes gruixudes, per a l'ambient de Costura

  • Un pal de cec, per a les sessions de Moviment Conscient. Ens és molt necessari per poder treballar bé les sessions. Per tant, si en teniu o sabeu on el podem aconseguir, us agraïrem que li ho notifiqueu a l'Aleix de la Comunitat dels Grans.

obres

Manetes al jardí

> Equip pedagògic

Tenim un grupet de pares i mares que formen part d'un grup de treball anomenat Manetes.

Són molt poquets i tenim feineta per fer, ja que per aquest curs tenim com a objectiu millorar uns espais concrets del jardí. La nostra idea és poder materialitzar-ho al final del primer trimestre o principi del segon, de manera que els infants ja ho puguin gaudir aquest mateix curs.

Per això, necessitem més pares o mares que s'incorporin al grup. Si podeu i voleu afegir-vos a aquest grup de treball, envieu un mail a escoladelsencants@xtec.cat i us convocarem a la primera trobada que farem per tal que pugueu participar des del principi. Gràcies!

extraescolars

Subvencions per a la pràctica esportiva

> Comissió d'Extraescolars

L'ajuntament ens fa arribar aquesta nota sobre les subvencions a les activitats esportives que moltes famílies de l'escola sol·liciteu

La resolució de les subvencions a infants per a la pràctica esportiva fora d'horari escolar en aquests moments es troba pendent de tramitar una ampliació pressupostària. La quantitat final es destinarà el més aviat possible.

Si coneixeu empreses o particulars que ens puguin pressupostar les feines que cal fer, us agrairíem que ens ho feu saber

Disminuir soroll al menjador

> Comissió Espai del Migdia

A finals de l´any passat vam encarregar un estudi per mirar diferents possibilitats per disminuir el soroll durant l'espai del menjador. El el següent enllaç teniu el document sencer amb les recomanacions.

Ara estem buscant empreses que puguin implementar i instal·lar la solució proposada en aquest document. Si coneixeu empreses o particulars que ens puguin pressupostar les feines que cal fer, us agrairíem que ens ho feu saber a espaimigdia.afa@escoladelscants.cat. La idea és fer una anàlisi dels pressupostos aquest mateix mes de novembre 2017, per tal d'escollir l´empresa i fer la instal·lació abans de Nadal.

Ens podeu donar un cop de mà?

> Equip pedagògic

Necessitem famílies voluntàries per anar a comprar grills dos cops cada setmana. S'hauria d'anar a Rèptil Mania —al C/Perú 54— els dimarts, els dijous o els divendres. Si ens podeu fer aquest favor, aneu a parlar amb l'Alba que està a l'ambient de Bios de la planta 3 i ella gestionarà la llista dels voluntaris. I, de pas, veureu perquè els necessitem.

basquet

Basquet femení tots els dijous

> Equip de Basquet Femení

Si vols venir a passar una bona estona jugant a basquet, t'esperem tots els dijous a les 17:15h al pati de l'escola. Pots venir amb infants.

T'has d'inscriure a gape.sandra@gmail.com

I si algú no fa servir les seves pilotes de basquet i ens les voleu donar, us ho agrairem moltíssim. Les necessitem per l'entrenament.

picnic

Aquest és un agraïment de tots per a tots

> Grup de treball Volem l'Institut!

El que s'ha aconseguit avui (dimarts 8 de novembre), l'Institut Angeleta Ferrer per a la primera promoció de l'Escola dels Encants, era un somni de fa anys. Per a nosaltres va germinar en els barracons d’Encants i va prendre la forma d'una reivindicació de barri que portava ja una trajectòria de gairebé vint anys. La nostra força es va sobreposar a pors que no eren nostres i va continuar, de vegades més apagada però sempre amb la flama encesa. Aquesta força va seguir unida i empoderada quan la vàrem encaminar cap a la possibilitat d'un Institut-Escola.

Ara sabem que tindrem un nou Institut al barri: l’Angeleta Ferrer i al qual podran optar els alumnes de la primera promoció d’Encants.

Volem donar les gràcies i felicitar a tots i totes els que hem participat d'aquesta lluita: a la Direcció d’Encants; als que van iniciar el moviment; als que van assistir a tota mena de reunions, plenaris, assemblees veïnals. Donem les gràcies als que van fer possibles els tres manifestos de la nostra reivindicació; a les famílies que es van unir més tard; a les que es van unir i es van quedar després de decidir que de moment no defensaríem l'Escola-Institut; a totes les nostres AFAs; a tots i totes les que van participar dels actes, les reivindicacions, les manifestacions, els escrits, les enquestes, les signatures, les samarretes ... als nens que es van sumar a aquest somni. Gràcies a la coral i als que vam donar la benvinguda al Consorci.

Ens deixem, de ben segur, la menció de molta gent. Gràcies, gràcies i mil gràcies per tota la força d'aquesta comunitat que aconsegueix el que sembla impossible.

Gràcies i felicitacions, Escola dels Encants.

buit

El buit de la pèrdua

> Grup de Treball Inclusió i Diversitat

Avui us recomanem de veure amb els vostres fills aquest conte que ens parla del buit de la pèrdua —la pèrdua d'algun vincle o quelcom important a la nostra vida— i de la resiliència, una capacitat de l'esser humà per resistir i superar les adversitats. La Júlia, trista i abatuda, busca com omplir el seu buit amb coses externes sense aconseguir-ho. El que no sap és que la solució està al seu interior…

I per si és del vostre interès...

Butlletins interessants

Festival de Moda sostenible

hub

missatge compartit per la Marta, mare de l'escola

Aquest cap de setmana es farà el Festival de moda sostenible. En teniu tota la informació clicant la imatge o en aquest enllaç

Programa de Suport Educatiu a les Famílies

Té com a missió el desenvolupament d’accions formatives de suport a les famílies com a agents fonamentals de l’educació dels fills i filles, tot establint continuïtats entre el context familiar i l'escolar. A més, busca fomentar accions encaminades a l'educació en valors per una ciutadania activa i inclusiva.

Missatge enviat pel Comissionat d’Educació i Universitats de l'Ajuntament de Barcelona

Em plau fer-vos arribar l’oferta formativa del Programa de Suport Educatiu a les Famílies, del curs 2017-2018. Aquest programa s’adreça a les famílies de l’alumnat de 0-16 anys, dels centres educatius sostinguts amb fons públics de la ciutat de Barcelona.

El Programa de Suport Educatiu a les Famílies és impulsat per l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració dels districtes municipals. Té com a missió el desenvolupament d’accions formatives de suport a les famílies com a agents fonamentals de l’educació dels fills i filles, tot establint continuïtats entre el context familiar i l'escolar. A més, busca fomentar accions encaminades a l'educació en valors per una ciutadania activa i inclusiva.

Trobareu tota la informació al web d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona

Per a qualsevol aclariment o suggeriment, us podeu adreçar a: programafamilies_imeb@bcn.cat

Recordeu que les places són limitades i cal que us inscriviu el més aviat possible.

Enquesta Percepció de la Seguretat al barri de la Sagrada Família

Volem analitzar la percepció que tenim dones i homes sobre el concepte de seguretat al nostre barri per tal d'elaborar, posteriorment, un informe de propostes d'actuació i millora en base als resultats obtinguts.

Missatge enviat pel Pla de Desenvolupament Comunitari Sagrada Família

Dins del marc del Projecte de la Elaboració d'un Protocol contra Agressions Masclistes, ens trobem actualment en la fase de realització d'una petita diagnosi del barri de la Sagrada Família per tal de poder conèixer millor la realitat d'aquest.

Amb aquesta diagnosi volem centrar-nos sobretot en analitzar la percepció que tenim dones i homes sobre el concepte de seguretat al nostre barri per tal d'elaborar, posteriorment, un informe de propostes d'actuació i millora en base als resultats obtinguts.

És per aquest motiu, que necessitem de la vostra col·laboració ja que la vostra opinió és el més important a l'hora de realitzar una bona diagnosi!

L'únic que us demanem és que contesteu a l'enquesta (anònima) a través d'aquest enllaç per tal de poder conèixer la vostra opinió i percepció sobre la seguretat al barri.

Qualsevol altra proposta o forma de participació serà benvinguda!

Moltes gràcies a totes i tots per la vostra ajuda!!

Com estimular el llenguatge dels nens

seminariLlenguatge

Missatge enviat per Corporació Fisiogestión

Podeu veure la informació sobre el seminari Com estimular el llenguatge dels nens mitjançant els contes i el joc fent clic a la imatge.

Motor de llibertat

Missatge enviat per Teatro de los sentidos

Estamos muy felices de presentar el proyecto de barrio, en La Marina, en el cual participamos. El Teatro de los Sentidos presenta:

Motor de llibertat. Ciclo de acciones artisticas en La Marina, del 9 de noviembre al 10 de diciembre

Aquí os enviamos la programación completa. Nos vemos en La Marina!

número 164
divendres,
10 de novembre de 2017

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2017 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter

Si voleu deixar de rebre el butlletí feu clic aquí