Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.136: :11feb2017

Encan(ta)ts

Inauguració del nou sorral

Equip pedagògic

sorral

Ens fa molta il·lusió compartir amb vosaltres un recull d'imatges del dia de la inauguració del sorral. Ara ja és un espai viu, on els infants juguen tot fent múltiples activitats.

Aquest espai té uns punts de recollida del material on cada objecte va al seu lloc i és fàcil de tenir endreçat perquè hi posa el nom.

Si els vostres fills o filles es posen a jugar al sorral a les estones que esteu amb ells, ajudeu-los, si us plau, a recollir-ho tot. Només així pot quedar tot endreçat per a que vingui de gust tornar a jugar-hi! I és especialment important que ho feu a les estones de jardí obert a les tardes.

 

Agenda

dt

14 febrer

green

Jornada pedagògica amb les famílies de petits i mitjans

Equip pedagògic

Dimarts que ve farem la jornada pedagògica amb les famílies de les les comunitats dels petits i dels mitjans.

Les famílies de petits començaran la visita a dos quarts de cinc, als ambients. Recordeu de venir amb energia per tal de gaudir de tots els espais. I amb les famílies de mitjans ens trobem a dos quarts de cinc, al gimnàs. Si disposeu de temps abans d'aquesta hora, podeu anar al gimnàs a col·locar les cadires.

ds

18 febrer

green

Portes Obertes

Equip pedagògic

Dissabte, 18 de febrer, organitzem les jornades de portes obertes per famílies que estan en el període d'escollir escola pels seus fills o filles. Comencem amb una explicació del projecte pedagògic i després fem una passejada pels ambients d'aprenentatge de lliure circulació de les tres comunitats. Si voleu venir a acompanyar-nos podeu enviar un mail a convivencia.afa@escoladelsencants.cat

dv

24 febrer

greencarnestoltes

Festa de Carnaval

Comissió de Festes

Important!!

En aquest proper carnaval 2017, a la festa del 24 de febrer, tindreu l'oportunitat d'ensenyar-nos el vostre art en 1 minut. Cal que us prepareu, perquè ha de ser només 1 minut i podeu fer-ho sols o en grups. Tothom (infants i famílies) pot participar-hi.

És important que us apunteu a les llistes que trobareu penjades a les diferents comunitats. Us en donarem més informació al proper butlletí.

Enregistrarem totes les actuacions i formaran part de la futura super producció d'Encants.

Recordeu

És important que tots els vostres fills o filles de la Comunitat dels petits deixin a l'escola una muda sencera i que si l'han fet servir l'endemà la renoveu.


Cal que reviseu els caps! Hi ha polls a l'Escola!

Avisos

Aparcament

Equip pedagògic

Una mare ens fa arribar que l'aparcament no sempre està ben endreçat; molts infants van sols a aparcar el seu vehicle. Per això us demanem que els recordeu que cal deixar-lo ben aparcat en el seu lloc.També cal que els recordeu que no han d'agafar els vehicles d'altres infants.

Racó de
necessitats

Aquesta setmana necessitaríem que portéssiu a l’escola, si podeu:

  • Roba de talla aproximadament de 4 o 5 anys que ja no feu servir. La podeu donar a la Montse. Necessitem roba interior, samarretes i pantalons.

  • Xapes metàl·liques d'ampolla de vidre per la creació artística que els alumnes de la Comunitat dels grans han de fer al carrer (en volen moltes, moltes)

  • Llaunes de refresc netes, llibres vells, revistes i diaris també per a la Comunitat dels grans

  • Rocalla o pedres pel jardí i el sorral, de qualsevol tipus mentre sigui resistent i faci més de 25cm.

  • Ampolles de plàstic buides i amb tap. com les de la foto o més petites.

  • Capses metàl·liques de caramels Smint i cables d'ordinador o de connexions de so per a la Comunitat dels Mitjans

i també us volem comentar que...

Ja NO ens calen més oueres.

Gràcies!

Fem portes obertes dissabte, dia 18, al matí. Necessitem famílies voluntàries per acompanyar-nos en aquest dia

Preinscripció

> Equip pedagògic

El periode de preinscripció d'infantil i primària serà del 23 de març al 4 d'abril (més endavant ja concretarem calendari i horari). Us recordem que a l'Escola fem portes obertes dissabte, dia 18, al matí. Necessitem famílies voluntàries per acompanyar-nos en aquest dia, així com alguns infants que podran explicar coses als pares interessats en descobrir el nostre projecte educatiu. Tots els que pugueu venir heu de contactar amb l'Ariadna de la Comissió de Convivència, al correu convivencia.afa@escoladelsencants.cat

Al web del Departament d’Ensenyament hi ha actualitzada, amb data d’ahir, la informació sobre la preinscripció. La podeu trobar en aquest enllaç

polls

Més tutorials de matemàtiques

> Equip pedagògic

Hem publicat al web de l'Escola, a l'apartat de Pinzellades de pedagogia, tres nous videos de tutorials de matemàtiques per a que pugueu saber com treballem la multiplicació i la divisió a l'Escola.

teixit2

Taller de teixits col·lectius. Obra: "el llimoner"

> Equip pedagògic

Ahir, divendres 10, a la Comunitat dels mitjans una mare ens va oferir un taller per teixir. Ens ho vam passar molt bé i en vam aprendre molt. Compartim amb vosaltres aquestes fotos perquè pugueu veure la nostra obra.

teixit

polls

Seminari de directores i Cap d'estudis

> Equip pedagògic

El dijous 16 de febrer vindran a la nostra escola els i les directores i cap d'estudis de l'Eixample.

I per si és del vostre interès...

El mercat dels sentits... el sentit del mercat

mercat

Comissió de Comunicació i Participació

La Benedetta, mare de la Vesna i la Blau, ens ha fet arribar aquesta informació sobre una activitat que està organitzant per avui dissabte 11 de febrer, a les 11 del matí, al mercat de Sant Andreu. És una ruta sensorial oberta a totes les edats. En aquest enllaç teniu un resum de l'activitat.

I si cliqueu aquest enllaç trobareu més informació.

Butlletins interessants

Xocolatada popular a Fabra i Coats

Avui dissabte 11 de febrer es farà la presentació del retaule Fabra i coats, històries cosides, a partir de les 18h. Una instal·lació gràfica i audiovisual sobre memòries de la fàbrica.

Teniu més informació en aquest enllaç

Sentiu la música!

Compartim amb vosaltres l'enllaç de la recollida de signatures que està fent l'Escola de la Concepció de Barcelona, on l'eix vertebrador del projecte educatiu és la múscia i està en perill la seva continuïtat.

En aquest enllaç trobareu el manifest.

City to City Barcelona FAD Awards 2016

Us convidem a sortir al carrer, entre el 7 i el 21 de febrer, i a comprobar que, on normalment trobaríem anuncis comercials, durant dues setmanes hi hauran projectes transformadors que ens inspiren a fer de les nostres ciutats un lloc millor per a tothom.

Teniu més informació en aquest enllaç

Escoles + Sostenibles

A Escoles + Sostenibles estan creant la cançó d'Escoles + Sostenibles, que té per objectiu empoderar als infants i joves per canviar i millorar el món en què vivim.

A l'acte de signatura es va presentar la melodia d'aquesta cançó. Però ara falta la lletra, que volem crear entre tots els centres de la xarxa.

Ja hem començat a rebre'n les primeres propostes, però encara en falten moltes més. Si encara no ho heu fet, voleu saber com participar-hi? Cliqueu en aquest enllaç per veure el vídeo! Esperem amb il·lusió les vostres propostes!

I també aquest curs seguim fent difusió de les actuacions que es porten a terme a Barcelona en el marc del Pla del Verd i la Biodiversitat. En concret, i de la col·laboració entre Espais Verds, l'Oficina de Protecció dels Animals de Barcelona (OPAB, que actualment gestiona les abelles urbanes com a part de la seves competències) i Escoles + Sostenibles, ha sorgit la oportunitat de construir i instal·lar uns hotels d’abelles en un parc/jardí de cada districte, 10 en total.

Teniu més informació en aquest enllaç

número 136
dissabte,
11 de febrer de 2017

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2017 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter