Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.138: :25feb2017

Encan(ta)ts

Dilluns festa i prou Polls

Equip pedagògic i AFA

poll

Recordeu que dilluns 27 de febrer és festa. Podeu aprofitar per fer una revisió dels caps dels vostres fills i filles perquè tornem a tenir polls a l'escola. Creiem que pot ser un bon moment per eradicar-los.

En aquest enllaç teniu un recull de consells relacionats amb els polls. El trobareu, sempre que el necessiteu, a l'apartat de les notícies de l'AFA del web de l'Escola.

 

Agenda

27

febrer

green

Dia de festa de lliure disposició

Equip pedagògic

Us recordem que el proper dilluns 27 de febrer l'escola romandrà tancada perquè fem festa de lliure disposició.

Avisos

Menús mes de març

Vatua l'olla

Ja teniu al web de l'escola els menús del mes de març.

Racó de
necessitats

Aquesta setmana necessitaríem que portéssiu a l’escola, si podeu:

 • Taps de suro, capses de sabates i ànimes de rotllos de cartró. Per l'Ambient Gaudim, de la Comunitat dels mitjans.
 • Un patinet de tres rodes per un infant de la Comunitat dels petits. Si en teniu un per casa i ja no el fareu servir el podeu portar a la Bàrbara o a la Georgina i elles ja el donaran a la persona que el necessita.
pati1

Festa de Carnestoltes

> Comissió de Festes

A la tarda d'ahir divendres ens vam veure obligades a suspendre la festa de Carnestoltes. Si bé ja no plovia, la mentablement hi havia molts bassals, amb fang, al jardí de l'Escola (podeu veure-ho en detall clicant a les fotos). Per tant, no era possible fer-hi els tallers i les activitats que havíem organitzat per a aquell espai. Esperem poder fer en algun altre moment aquests tallers.

L'equip pedagògic de l'escola ens va oferir la possibilitat de fer servir el menjador. Però vam valorar que no era viable que 300 infants i les seves famílies celebréssim la festa en un espai tan reduït.

Sabem que a alguns de vosaltres no us ha agradat aquesta decisió. Però la passada festa d'hivern va ser una experiència força caòtica per causa del mal temps i per això en aquesta ocasió hem decidit que havíem de cancel·lar la festa. Penseu que per organitzar cada festa fem vàries reunions i hi dediquem molt de temps durant mesos. Nosaltres som les primeres a lamentar no poder gaudir del resultat de tot aquest treball amb els nostres fills i ho sentim molt per tots els infants i les famílies. Si creieu que les coses es poder fer d'una altra manera, us convidem a participar de la Comissió de festes. Perquè d'idees ens en sobren però ens falten mans.

Gràcies per la vostra comprensió

Calen doncs especialistes en temes legals, de salut, ambientals... però també per a tasques administratives i qualsevol ajut serà benvingut!

Gratacel

> Comissió de Comunicació i Participació

Com molts ja sabeu, segons el planejament urbanístic aprovat recentment està previst que es pugui construir un gratacel al costat de l’escola, al solar de l'escola en barracons. S'han anat recollint signatures en contra en paper i a través de la campanya de change.org al següent enllaç. Necessitem que signeu per fer tota la força per a que no es faci el gratacel.

L'edifici tindria efectes negatius sobre la disponibilitat de llum natural per a l’escola, cosa que afectaria la salut dels nostres infants, i minvaria l’aprofitament de la llum solar de les plaques tèrmiques i fotovoltaiques que hi ha a la coberta de l’escola.

Ens calen, per tant, especialistes en temes legals, de salut, ambientals... però també per a tasques administratives. Qualsevol ajut serà benvingut! Si encara no us hi heu apuntat, tothom qui vulgui donar un cop de mà pot enviar un correu a la Comissió de Comunicació i Participació, comunicacio.afa@escoladelsencants.cat. Seria bo coordinar-nos i repartir tasques.

També us agrairem que feu extensiva la recollida de signatures de change.org i en paper als vostres entorns per aconseguir tenir més ressò. En aquest enllaç teniu un pdf que podeu imprimir per recollir més signatures.

Moltes gràcies

teixits

Teixits col·lectius

> Equip pedagògic

Recordeu que si voleu aprendre a teixir a mà i col·laborar amb la decoració de l'escola, els divendres 3 i 10 de març la Natalia, mare de l'escola, farà els tallers de 9.30h a 11.30h

En teniu tota la informació en aquest enllaç.

Es faran sessions sobre preinscripció i matrícula per districtes. La de l'Eixample el 6 de març i la de Sant Martí el 2.

Informació per la preinscripció

> Equip pedagògic

En el marc de la campanya de comunicació de la preinscripció i matrícula, aquest any es realitzaran una sèrie de sessions informatives en cadascun dels districtes, adreçades a les famílies de P3 i amb l’objectiu de millorar la informació que s’adreça a les famílies.

Les dades d’aquestes trobades són:

 • 27 febrer: Sarrià-Sant Gervasi, Teatre Centre Parroquial (C. Pare Miquel, 8) a les 17.30h
 • 28 febrer: Sant Andreu, Espai Bota. Recinte Fabra i Coats (C. Sant Adrià, 18-24) a les 17.00h i 19.00h.
 • 28 febrer: Les Corts, Sala Plens Seu Districte (Plaça Comas, 18) a les 17.00h.
 • 1 de març: Horta-Guinardó, Casal Font d’en Fargas (C. Pedrell, 67-69) a les 17.30h.
 • 2 de març: Sant Martí, Auditori Sant Martí (Plaça Angeleta Ferrer,2) a les 17.00h i a les 19.00h.
 • 6 de març: Ciutat Vella, Assoc. Rosa Sensat (Av. Drassanes, 3) a les 17.30h.
 • 6 març: Eixample, Conservatori Municipal de Música (C. Bruc, 110-112) a les 16.00h i a les 18.00h.
 • 7 de març: Sants Montjuïc, Casinet d’Hostafrancs (C. Rector Triado, 53) a les 17.30h.
 • 9 de març: Gràcia, Sala Plens Seu Districte (Plaça Vila de Gràcia, 2) a les 17.00h i a les 19.00h.
 • 13 de març: Nou Barris, Parc Tecnològic Nou Barris (C. Marie Curie, 8-14) a les 18.00h.

Organitzarem una xerrada amb pares dels tres instituts perquè ens puguin explicar la seva experiència

Portes Obertes dels Instituts adscrits

> Grup de treball Volem l'Institut

Compartim amb vosaltres les dates de les jornades de portes obertes dels nostres instituts adscrits

 • IES Fort Pius 5 de març a les 11h
 • IES Pau Claris 8 de març a les 16h
 • IES Salvador Espriu 15 de març a les 17h

També us volem comentar que un cop completat el període de preinscripció d’enguany organitzarem una xerrada (amb data encara per a confirmar) amb pares dels tres instituts perquè ens puguin explicar la seva experiència.

genealogia

Tallers de genealogia

> Grup de treball Inclusió i Diversitat

Durant el mes de març, la Mireia Nieto, membre del Grup de Treball Inclusió i Diversitat, farà 5 tallers de genealogia a la comunitat de grans —un a cada ambient—.

Parlarà d'orígens, diversitat familiar, avantpassats, cognoms, investigació, arxius, arbres genealògics, etc. Si voleu saber-ne més, en trobareu més informació fent clic en aquest enllaç.

Agraïment

> Equip pedagògic

Agraïm a l'Eduard Valero, pare de l'Aleix de la Comunitat dels Petits, que ha anat a recollir a l'Hospitalet, una vegada més, el material del Projecte Escola-Impremta que ens ha cedit l'empresa Vanguard Gràfic.

Exposició a l'escola

El proper 28 de febrer —si no hi ha canvis d'última hora— ens arriba l'exposició Dones que deixen empremta de l'Associació Educativa Nou Quitxalla.

I per si és del vostre interès...
mercatFlors

Un projecte social del Mercat de les Flors

El Marc, pare de l'Olivia de la Comunitat dels Mitjans, ens fa arribar aquest missatge:

Des del Mercat de les Flors volem convidar-vos a compartir aquesta experiència d’un procés creatiu amb persones de la Fundació Pere Mitjans, el projecte de circ Baldosas Amarillas, sota la direcció del gran Roberto Magro i el treball sonor del grup cabosanroque el proper diumenge 26 a les 20h. El cost de l’entrada és de 3€.

Teniu tota la informació en aquest enllaç

Butlletins interessants

Exposició El Consell de les Dones de l’Eixample

Us volem convidar a la inauguració de l’exposició El Consell de les Dones de l’Eixample. Espai de debat, participació i aprenentatge, organitzada pel Consell de les Dones de l’Eixample.

L’esdeveniment comptarà amb un espectacle a càrrec de Dona Cançó i finalitzarà amb un petit refrigeri.

L’acte tindrà lloc dimecres 1 de març, a les 19h, al Centre Cívic Sagrada Família (c. Provença, 480).

xerrada

Xerrada-debat Noves Economies a l'Eixample

Dijous de la setmana que ve, dia 2 de març, a les 18.30h es farà la tertúlia Noves economies a l'Eixample a l'Aula Ambiental Sagrada Familia (c. Lepant. 281)

Les diferents experiències convidades (Banc del Temps, Mercat de Pagès, grup Ecos i Esquerra de l'Eixample Coopera) ens presentaran breument la seva experiència i projecte però sobretot volem que en conjunt puguem fer un debat al voltant de com està l'economia solidària als barris (Sant Antoni, Esquerra, Dreta, Sagrada Familia i Fort Pienc) i si poden sortir necessitats que teniu, sin​ergies​, col·laboracions... i potser plantejar-se noves activitats o accions.

Teniu tota la informació en aquest enllaç

jornadaPedagogica

IV Jornada Pedagogica Educant per la vida

Compartim amb vosaltres la informació de la Jornada Pedagògica que tindrà lloc el 4 de març a Vic organitzada per La Font, Centre Educatiu Waldorf.

Teniu tota la informació en aquest enllaç

número 138
dissabte,
25 de febrer de 2017

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2017 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter

Si voleu deixar de rebre el butlletí feu clic aquí