Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.139: :4mar2017

Encan(ta)ts

Algunes mestres iniciem nous camins

Pilar, Berta, Mireia i Anna Simón

Com molts de vosaltres ja sabeu, el curs vinent s'obren noves escoles a la ciutat de Barcelona. Amb el desig de donar continuïtat a projectes semblants al de la nostra escola, el Consorci d'Educació va demanar a diferents claustres si hi havia persones interessades a tirar endavant algun d'aquests projectes. I això representa un repte educatiu que algunes mestres dels Encants tenim la il·lusió d'entomar.

D'una banda, la Pilar engegarà una escola al barri de Gràcia. D'altra banda, la Berta, la Mireia i l'Anna Simón començaran un projecte en equip a la nostra zona, ben a prop dels Encants.

Pensem que és una oportunitat per seguir treballant per a l'escola pública, tot i que sentim la pèrdua de deixar la nostra escola. Confiem poder seguir treballant en xarxa per créixer juntes i mantenir els nostres vincles.

Com que s'acosta la preinscripció i hi haurà jornades de portes obertes, hem vist la necessitat de fer-vos arribar de seguida aquesta informació. Per això també ho fem a través del butlletí de l'escola, per arribar a tothom alhora i poder-vos-ho dir nosaltres mateixes encara que sigui per aquest canal.

Una abraçada,

Pilar, Berta, Mireia i Anna Simón

 

Agenda

dm

7 març

green

Reunió de colònies

Equip pedagògic

Les comunitats dels petits i dels mitjans faran reunió de colònies dimarts a les 16.30h. També us faran arribar la informació escrita via mail.

A la Comunitat dels grans només us enviaran la informació via mail.

Avisos

Proveïdor pollastre ecològic

Vatua l'olla

El nostre proveïdor de pollastre ecològic ens ha comunicat que no ens en pot servir més fins que no estigui controlat el brot de grip aviària que s'ha detectat a Catalunya.

Així doncs, de moment, tornarem a servir pollastre convencional i no el de producció ecològica, ja que no hem pogut trobar un proveïdor ecològic de fora de Catalunya.

Us avisarem així que tornem a servir-lo. Gràcies per la vostra comprensió.

institut

Volem l'Institut

> Grup de treball Volem l'Institut

Al Grup d'Accions Reivindicatives de la Plataforma Volem l'Institut Angeleta Ferrer us animem a afegir-vos als grups de treball de la plataforma.

Hem organitzat un concurs per a animar-vos-hi. En teniu tota la informació en aquest enllaç

Petits, 27 i 28 d'abril Mitjans, del 19 al 20 d'abril i Grans, del 24 al 26 d'abril

Colònies

> Equip pedagògic

S'acosta la data de les colònies de cada comunitat. Us expliquem una breu informació que amb els dies anirem ampliant:

 • Petits. Sortida els dies 27 i 28 d'abril a Can Putxet, Sant Celoni. Poden fer sortida completa gaudint de passar els dos dies o bé fer només la sortida del 28.

 • Mitjans. Sortida els dies 18, 19 i 20 d'abril, a Can Bajona, Clariana de Cardener. Poden fer colònies de tres dies o bé només la sortida del dia 20.

 • Grans. De moment SORPRESA sortida els dies 24, 25 i 26 d'abril a l'alberg d'Empúries, l'Escala.

Els preus definitius són:

 • Sortida 35 €
 • Estada 2 dies 95€
 • Estada 3 dies 140€

I ho heu de pagar al número de compte ES87 3025 0005 8314 33263955

L'equip de monitors de l'escola no està autoritzat a obrir la porta

Obrir i tancar la porta

> Equip pedagògic

La persona encarregada d'obrir i tancar la porta és la Bàrbara, la nostra conserge. És per això que us demanem paciència si ella no hi és i fora d'horaris heu de venir a l'escola. Tot i que tenim intèrfons a la sala de mestres i al despatx, no sempre estem ubicades aquí.

A més a més us volem comunicar que l'equip de monitors de l'escola no està autoritzat a obrir la porta

extraescolar

Noves activitats monogràfiques

> Comissió d'extraescolars

Novament, i per aquest 2on trimestre, a la Comissió d'Extraescolars us oferim tres noves activitats monogràfiques que no tenen cabuda dins de les activitats anuals. Activitats que ens fa il·lusió que els nostres infants en puguin gaudir encara que sigui per només un curt període de temps.

Al web de l'escola hi teniu tota la informació.

Podeu fer les inscripcions del 6 al 9 de març, la setmana vinent, al despatx de l'AFA.

Errada data portes obertes Institut Fort Pius

> Equip pedagògic

A l'anterior butlletí hi figurava una data incorrecta per a les Portes Obertes de l'Institut Fort Pius. La jornada serà dissabte 11 de març a les 11 del matí.

Veniu a explicar-nos la vostra experiència i l'enllaçarem amb el projecte de l'Escola amb drets

Voleu venir a explicar-nos com era la vostra escola?

> Equip pedagògic

Si voleu compartir amb nosaltres la vostra experiència o vivència sobre l'escola de quan éreu petits us ho agrairem molt. I ho podem enllaçar amb el projecte anual que tenim de l'Escola amb drets.

Depenent de la comunitat on tingueu els fills o filles, us podeu adreçar a:

 • La Mireia de l'ambient Llum i Ombres de Petits
 • La Núria A. de l'ambient Cronos de Mitjans
 • La Núria C. de l'ambient Temps Moderns de Grans.
gratacel

Al·legacions gratacel

> Comissió de Comunicació i Participació

Com ja us vam comentar, l'Ajuntament està trmiatant una MPGM (Modificació del Pla General Metropolità) per a l'ordenació de la Plaça de les Glòries (expedient número 16PL16437) que proposa que es pugui construir un gratacel de 20 plantes (equivalents a 65-70m d'alçada) al solar de l'escola en barracons. Com a AFA, en representació de totes les famílies sòcies i de les persones que vàreu signar en contra del gratacel, hem presentat una al·legació demanant que es redueixi l'alçada de l'edifici i s'ubiqui en un emplaçament on s'anul·lin o minimitzin els perjudicis.

Compartim amb vosaltres el document presentat. Volem donar les gràcies als pares i mares de l'escola que han col·laborat a preparar-lo.

També us deixem un enllaç als videos d'estudi de les ombres de les edificacions previstes pel pla que ha fet el Lute, pare de la Berta i la Valèria, i l'enllaç a l'entrevista que betevé va fer al Jordi Puig, president de l'AFA.

Article sobre educació

> Equip pedagògic

Una família de l'escola ens ha fet arribar l'article No necesitamos exámens ni asignaturas perquè considera interessant compartir-lo amb la comunitat.

Un grup de famílies de 3r ens han fet arribar unes reflexions al respecte

Proves de tercer

> Comissió de Comunicació i Participació

La nostra escola, com a escola pública que és, té l'obligació de fer les proves diagnòstiques de 3r que preveu la llei (programades per als matins a partir de dilluns vinent, dia 6, i fins el 14 de març).

Un grup de famílies de 3r ens han fet arribar unes reflexions al respecte que hem publicat al lloc web de l'escola.

Premi a la Fundació Assís

> Equip pedagògic

Ens plau fer-vos arribar la notícia que el centre d'acollida Assis, amb qui col.laborem com a escola, ha guanyat el premi del Consell Municipal de Benestar Social als mitjans de comunicació, en la categoria d'Internet.

Teniu tota la informació en aquest enllaç.

I per si és del vostre interès...
educa

Taller Educa&Co

Us convidem el proper diumenge 5 de març a les 11.30h a l'Espai 210 (C/Padilla, 210 baixos) a l'activitat familiar Educa&Co, la coresponsabilitat i l'educació en igualtat, a càrrec de Trama Serveis Culturals, organitzada per Xarxa Dos Deu.

Es crearà un espai de joc, contes i teatre on infants i persones adultes aprendrem a col·laborar i a desenvolupar l'empatia per crear una societat més igualitària. L'activitat és gratuïta per a tothom.

epilepsia

Xerrada Epilèpsia

L'Escola de Pares de la Fundació Hospital de Nens de Barcelona juntament amb la Fundació Mar de somnis organitzen 25 de març a les 10,30h una xerrada sobre Epilèpsia per explicar la malaltia, el dia a dia, com actuar en una situació critica i repercussió familiar, a l'escola i en el temps de lleure.

La xerrada és oberta a tothom i gratuïta. Inscripció a: www.escoladepares@hospitaldenens.com. Si cliqueu aquest enllaç trobareu més informació.

Donem Llum, Maternitat d'Elna

Compartim amb vosaltres un projecte molt maco que necessita del suport de tots.

Durant la 2a Guerra Mundial, la Maternitat d'Elna va ser un refugi d'esperança per moltissimes mares i nens que fugien del franquisme i del nazisme. Aviat s'estrenarà la película La llum d'Elna i, aprofitant l'ocasió, s'han unit amb CREU ROJA per llançar el manifest #DONEMLLUM. Cal cambiar la situació dels refugiats més indefensos: els nens i les embarassades. Per això, simplement, us demanem que, si voleu, entreu a donem llum i doneu suport al manifest i que compartiu el missatge.

Escoles + Sostenibles

Durant els propers mesos la Fàbrica del Sol serà rehabilitada per tal de millorar-ne les instal·lacions i oficines i acollir una nova exposició. La Fàbrica del Sol es convertirà de nou en un edifici referent en sostenibilitat, saludable i intel·ligent que comprendrà el funcionament dels fluxos naturals dels seus elements –matèria i energia- de manera respectuosa i interconnectada. Per aquest motiu, els equips de les secretaries Barcelona + Sostenible i el Servei de documentació d’Educació Ambiental es traslladarà durant els mesos que duraran les obres. Els trobareu ben a prop, en uns mòduls instal·lats just al costat de la Fàbrica del Sol.

IMPORTANT: Durant la setmana vinent (6-10 de març), el Servei de documentació d’Educació Ambiental romandrà tancat per trasllat. En breu us informarem de la reobertura i funcionament del servei. El dia 10 de març, la secretaria d’Escoles + Sostenibles no podrà atendre trucades ni correus electrònics pel mateix motiu. Disculpeu les molèsties i esperem retornar a la normalitat el més aviat possible.

Butlletins interessants

projeccio

Terra, de Yann Arthus-Bertrand

L'UPF-CAE us convida a una nova sessió del cicle de cinema UPF-CAE amb la projecció de Terra, de Yann Arthus-Bertrand (2016) en versió original subtitulada al castellà. Serà dijous, 9 de març, a les 19.30h, a l'Auditori Campus Poblenou.

En aquest enllaç podeu veure'n el trailer.

Sinopsi: TERRA tells the story of life. Yann Arthus Bertrand and Michael Pitiot reveal the incredible saga of our living planet. From the first lichen to the gigantic forests, monkeys of the jungle to the mythic animals of the savannah. Over barely 10,000 years, life on Earth has been profoundly affected by the incredible development of humanity. But mankind is now increasingly isolated. How have our relations with other living beings changed so much? What do we still see, or notice, of the living world around us? TERRA is a journey through the history of life forms, a quest for the animal within us. For true humanity. TERRA is not a wildlife documentary. Nor is it a militant investigative documentary. TERRA is an essay, in the literary sense, on the human species and its relationship with other living beings.By proposing that we once again treat wildlife with the respect it deserves, TERRA shows its credentials as an ode to the human species, a humanist and deliberately positive film, openly advocating that humanity is still capable of “getting back to basics”.

Aquesta projecció és possible gràcies a la col·laboració del Festival International de Cinema del Medi Ambient (FICMA).

Exposició i itinerari guiat (entorn) (glòries)

Volem continuar compartint amb vosaltres aquest viatge pel temps i l’espai de la plaça de les Glòries. Ja us vam explicar que el dissabte dia 11 de febrer de 2017 es va celebrar la presentació de l’exposició (entorn) (glòries). Instal·lada en diversos punts de la plaça de les Glòries des de finals del mes de desembre de 2016. Al voltant d’una seixantena de persones van seguir l’itinerari dissenyat per conèixer amb més detall el contingut dels diversos cubs expositius. Per tal de donar continuïtat aquest treball de memòria i d’apropament del veïnat dels barris que integren aquest espai, s’han dissenyat 3 rutes, guiades per les entitats col·laboradores: Taller d’Història del Clot i Camp de l’Arpa, i dels Arxius Històrics de Fort Pienc i del Poblenou.

El calendari d’itineraris guiats:

 • Dissabte 4 de març. Taller d'història del Clot - Camp de l'Arpa. Inscripcions a través del mail salonsoa@bcn.cat

 • Dissabte 18 de març. Arxiu Històric del Poblenou Inscripcions a:Presencial a la seu de l'Arxiu (Pallars, 277, 2a planta), dimarts i dijous, de 18 a 20 h. Per telèfon, 93 256 38 40, dimarts i dijous, de 18 a 20 h.

 • Diumenge 2 d'abril. Arxiu Històric del Fort Pienc. Inscripcions a través del telèfon 93 231 11 46, dimarts i dijous, de 17 a 20 h.

Teniu tota la informació en aquest enllaç.

Exposició El Consell de les Dones de l’Eixample

Aquesta exposició vol mostrar i reconèixer la tasca de totes les entitats que treballen amb i per les dones de l’Eixample per la igualtat, la no discriminació i contra la violència masclista. La mostra es va inaugurar, en el marc de les activitats pel dia de la dona, el passat 1 de març al Centre Cívic Sagrada Família i itinerarà per diferents equipaments de l'Eixample. Es pot visitar de 19 a 20.30 h al c. Provença, 480.

Teniu tota la informació de l'exposició en aquest enllaç

Si cliqueu aquest enllaç trobareu més activitats referents al Dia de la Dona.

Apunta't a la Transplant Run i deixa la teva marca marca per la vida

Transplantruni5K, cursa solidària

transplantrun

número 139
dissabte,
4 de març de 2017

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2017 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter

Si voleu deixar de rebre el butlletí feu clic aquí