Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.140: :11mar2017

Encan(ta)ts

L'escola del passat

Equip pedagògic

Ja us vàrem explicar, i avui us ampliem la informació, que al llarg de les properes setmanes volem treballar amb els infants de cada comunitat com era l'escola d'anys enrere. Això ens permet situar-nos en realitats passades però no molt allunyades en el temps. Realitats que han marcat la vida dels pares, tiets i avis dels infants de l'escola.

Us volem demanar que ens ajudeu a recollir evidències de l'escola que vareu viure vosaltres o els vostres pares o avis. Voldríem que portéssiu a l'escola records del passat (marqueu-los, us els cuidarem molt bé i en acabar podreu recuperar-los) i vinguéssiu a explicar als infants records i experiències pròpies o d'algú rellevant per a vosaltres. També està bé que en parleu a casa. Us animem a participar i a encomanar les ganes de participar als vostres familiars.

Recordeu que les mestres referents de cada comunitat són:

 • La Mireia de l'ambient Llum i Ombres de Petits
 • La Núria A. de l'ambient Cronos de Mitjans
 • La Núria C. de l'ambient Temps Moderns de Grans

Adreceu-vos a elles directament. Només podrem fer un bon treball si vosaltres us en feu còmplices i participeu d'aquest projecte.

 

Agenda

dm

14 març

green

Visita d'Escola Nova 21

Equip pedagògic

Dimarts vinent, 14 de març, ens venen a visitar alguns mestres —companys— de les escoles impulsores d'Escola Nova 21

dv

17 març

green

Visita de famílies

Divendres, dia 17, rebrem famílies que estan interessades a fer la preinscripció a la nostra escola i per motius diversos no van poder assistir a la jornada que hi vam dedicar el dissabte 18 de febrer.

23

de març

green

FirAFA

Junta de l'AFA

Pel proper 23 de març, a partir de les 16:00, la Junta de l'AFA i les famílies que formen part de les diferents comissions o grups de treballs estem organitzant la FirAFA, la fira de l'AFA. Aprofitarem que, en ser dijous, tenim pati obert després de l'horari lectiu.

A la FirAFA podreu conèixer de primera mà què es fa a les diferents comissions mixtes i podreu apuntar-vos a participar-hi. I hi haurà sorpreses. Ja us n'explicarem coses al proper butlletí.

Recordeu

Entrada a l'escola

Equip pedagògic

Quin greu haver d'insistir per a què respecteu els horaris d'entrada a l'escola!. No ens en sortim.

Cada dia hi ha algunes famílies, sempre les mateixes, que arriben de manera sistemàtica més enllà de 2/4 de 10.

Recordeu que si teniu fills a la comunitat dels mitjans i arribeu més tard de les 9.20 minuts, heu d'acomiadar-lo a la planta baixa i el vostre fill o filla ha de pujar sol/a al seu ambient.

Avisos

Volem l'Institut

Grup de treball Volem l'Institut

Ja us vam enviar un missatge a l'últim butlletí però tornem a fer la crida:

Al Grup d'Accions Reivindicatives de la Plataforma Volem l'Institut Angeleta Ferrer us animem a afegir-vos als grups de treball de la plataforma.

Hem organitzat un concurs per a animar-vos-hi. En teniu tota la informació en aquest enllaç

Racó de
necessitats

Aquesta setmana necessitaríem que portéssiu a l’escola, si podeu:

 • Pedres de riu per l'ambient d'Ictineu

 • Taps de suro pels ambient d'Art i Fer i desfer de la Comunitat dels petits.

L'actuació del Consorci no serà total, cosa que ens anirà molt bé perquè així nosaltres podrem acabar de muntar aquesta zona amb rocalla, rocs grans o pedres de mida gran.

Fem del pati un jardí

> Equip pedagógic

All grup de treball fem un jardí anem avançant en les reflexions que ens han de conduir a millorar el nostre espai exterior. En breu, el Consorci d'Educació ens farà una part d'un espai al centre del jardí que ha de servir de cor del jardí i que representarà un espai de trobada i aturada, tranquil i càlid. L'actuació del Consorci no serà total, cosa que ens anirà molt bé perquè així nosaltres podrem acabar de muntar aquesta zona amb rocalla, rocs grans o pedres de mida gran.

Per això, us demanem que ens ajudeu a aconseguir aquestes pedres, de manera que si en algun desplaçament fora de la ciutat en trobeu, per camins o caminois de muntanya o de plana, les agafeu i les porteu a l'escola. Ens serviran per completar aquesta zona.

Web de l'escola, informació de l'escola

> Equip pedagògic

Quant de temps fa que no mireu la pàgina web? Ja heu mirat els diversos videos que hi ha a l'apartat de pinzellades pedagògiques? Cliqueu aquí i mireu!

La primera fase del projecte del camí escolar és saber els vostres hàbits de desplaçament a l'escola

Camí escolar. Enquesta

> Comissió de Convivència

L'escola està iniciant el diagnòstic del camí escolar. El camí ha de permetre que els nostres fills guanyin autonomia personal i qualitat de vida mentre van i vénen sols a l'escola, passegen pel parc, van a fer esport, a la biblioteca... i promou, alhora, un compromís de participació de la comunitat.

La primera fase del projecte del camí escolar és saber els vostres hàbits de desplaçament a l'escola. Per això hem preparat l'enquesta que us deixem en aquest enllaç.

Animeu-vos a participar! Per una mobilitat autònoma, segura i sostenible dels nostres infants!

Aquest full serveix per a reservar la plaça del vostre fill/a pel curs vinent.

Full de confirmació de plaça

> Equip directiu

La setmana vinent us farem arribar el full de confirmació de plaça dels vostres fills. Recordeu que cal emplenar-lo i retornar-lo al més aviat possible a la tutora.

Aquest full serveix per a reservar la plaça del vostre fill/a pel curs vinent. El podeu emplenar a l'escola i així no cal que us l'endugueu a casa (que després falla la memòria i costa retornar-lo).

Plantes pel jardí

> Equip pedagògic

El Joaquin (el barbas), l'únic voluntari que s'havia ofert, ens ha portat avui les plantes que ens han regalat des d'Escola més sostenibles. Les plantes s'utilitzaran per quan transformem el jardí i, de moment, es guarden a l'espai exterior de la cuina on ens les cuidarà molt amablement el Jordi.

jazz

Sóc la Jazz

> Grup de treball Inclusió i Diversitat

L'organització ultraconservadora Hatze Oír va posar en marxa la setmana passada una campanya contra els i les menors transexuals amb el lema Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva. Que no t'enganyin. Si neixes home, ets home. Si neixes dona, seguiràs sent-ho.La campanya va generar un gran rebuig per la seva transfòbia.

Aquesta pot ser una bona oportunitat per parlar de la transexualitat amb els vostres fills i filles i explicar-los contes com Sóc la Jazz. L'any passa,t per Sant Jordi, una mare de l'escola el va explicar i va despertar molt d’interès.

També us deixem altres enllaços interessants:

I per si és del vostre interès...
escoletaLogo

Portes Obertes

Jornades de portes obertes a l'Escoleta dels Encants el diumenge 26 de març a les 10.30h.

Teniu tota la informació en aquest enllaç.

escoleta

Butlletins interessants

donat

Cicle Dona't Espai

Us enviem informació sobre el Cicle Dona't Espai, organitzat per la Comissió de Dones Sagrada Família per commemorar el Dia Internacional de les Dones. Dimarts 14 de març s'organitzarà tota una tarda d'activitats dedicades a les dones:

postres

 • Concurs de pastissos: Dones creadores. En teniu tota la informació en aquest enllaç:

  • De 16:30h a 17:30h: Recepció de pastissos.
  • De 17:30h a 18:00h: Berenar (entrega de premis a les 18:15h)​. S'atorgaran 3 premis: al pastís més bo, al més original i al més saludable.
 • Inauguració de l'exposició: Teixint Vincles.

  • De 17:30h a 18:00h: Visita a l’exposició d’arpilleres creades per dones del barri i visionat del vídeo.
  • A les 18:00h: Inauguració i explicació del procés de creació
 • Taller d’AfroYin: Pasos para Re-cordar. De 18:30h a 20:30h. El mètode AfroYin és un procés d’autoconeixement i transformació personal a través del moviment, la consciència i la dansa. Ens permet prendre consciència de la saviesa que habita al nostre cos i connectar amb la força, l’energia i l’alegria de viure. A càrrec de Mònica Martin

Les activitats són gratuïtes. Cal inscripció prèvia per al concurs i el taller a través d'aquest formulari. Per aquests tallers compten amb Espai infantil (cal notificar en el moment de fer la inscripció).

cruilla

Xerrada-col·loqui sobre estereotips de gènere

La Cruïlla, el Casal Independentista de l'Eixample (C.Sardenya 256-260), ha engegat un projecte anomenat Cruïlla per la Canalla. Aquest consisteix en la dinamització de l’espai infantil del casal on, a banda de gestionar l’espai de la ludoteca, també duran a terme tot un seguit d’activitats tant per nens i nenes com per adults.

Divendres 17 de març faran la presentació del projecte i una xerrada-col·loqui sobre estereotips de gènere, rols sexistes i de com afecten l’educació dels infants a càrrec de Josep M. Lòpez Madrid, professor de l’UB.

Ens conviden al primer acte i a participar i fer ús d’aquest nou espai.

teatre

Taller de Teatre per a infants entre 6 i 12 anys

La Xarxa Dos Deu ens comunica que divendres 17 de març inicien una nova activitat, un Taller de Teatre per a nens i nenes entre 6 i 12 anys.

Aquest taller l'organitzen conjuntament amb la Companyia Dinàmics Teatre i es farà a l'Espai 210 (c. Padilla, 210) els divendres de 18 a 19.30h.

L'activitat és gratuïta i us podeu adreçar a l'Espai 210 per fer la inscripció. També us hi donaran tota la informació relacionada amb el taller!!! L'horari és de dilluns a divendres de 10 a 14h i de 16 a 20h.

escolaPares

Presentació de l’educació viva a la mesa d'educació del Parlament

El dimarts 21 a la tarda, l'Associació CAIEV farà una presentació de l'educació viva i dels reptes que afronta a la mesa d’educació del Parlament de Catalunya. Si cliqueu aquest enllaç trobareu més informació.

El CAIEV convoca a totes les famílies, escoles, espais educatius i persones que estigueu a favor dels tres objectius que defensen a anar davant les portes del Parlament el *dimarts 21 de març.

Dimarts 14 de març a les 18 hores tindran també una trobada per preparar aquesta acció lúdica – reivindicativa. Són els mateixos partits polítics que ens van demanar fer la compareixença a la mesa d’educació els què els van suggerir de fer aquesta mobilització davant del Parlament. Teniu tota la informació en aquest enllaç

:#Escola de pares i mares de la Dreta de l'Eixample, Sagrada Família i el Camp de l'Arpa del Clot

El CAP de Sagrada Família, en col·laboració amb el CDIAP d'Aspanias, ens presenten el nou grup d'habilitats parentals, que el 19 d’abril iniciarà Escola de pares i mares amb infants de 2 a 6 anys de la Dreta de l'Eixample, Sagrada Família i el Camp de l'Arpa del Clot.

Es tracta d'un grup emmarcat dins del Programa d'Habilitats Parentals de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, que té com a objectiu afavorir la parentalitat positiva i reduir l'estrès parental i els problemes en la relació pares-fills.

L'Escola de Pares i Mares consta d'11 sessions, que realitzaran setmanalment els dimecres de 18 a 19:30h al CAP de Sagrada Família. Serà moderat per la Sílvia Simó (treballadora social del CAP Sagrada Família) i la Lorena García (treballadora social del CDIAP Aspanias).

Es tracta de crear un espai on les famílies puguin compartir aquells aspectes que voldrien millorar, alhora que adquiriran noves estratègies per millorar la comunicació amb els seus fills i filles i un acostament a la infància basat en el respecte i la col·laboració.

A través de dinàmiques teòrico-pràctiques, parlaran de les etapes evolutives dels infants, l'autoestima, la comunicació assertiva, l'escolta activa i l'empatia, l'expressió de sentiments i opinions, la resolució de problemes, la negociació i l'organització quotidiana.

L'Escola de Pares i Mares és un espai inclusiu per a totes les famílies, independentment de les característiques dels seus fills; per tant, es refereixen tant a infants sans com a infants que pateixen algun trastorn o discapacitat. Es tracta també de compartir diferents maneres de viure la maternitat i la paternitat.

Les famílies poden arribar per iniciativa pròpia o derivades d'un professional i cal que els feu arribar aquesta sol·licitud amb les dades abans del 31 de març. El pas següent serà citar o trucar les famílies interessades per a una entrevista a on explicaran el contingut de les sessions, resoldran dubtes i recolliran expectatives i temes d'interès. En aquest enllaç teniu un vídeo del programa creat per l'Agència de Salut Pública.

Cinema gratuït al Museu d'Art de Catalunya, el 16 de març.

Nit d'insurreccions

insurreccions

cafe

Fem un cafè

Us convidem a participar al debat Fem un cafè que organitza la Xarxa Intercultural de Sagrada Família el proper 21 de març, Dia Internacional per l'eliminació de la discriminació racial​, amb l'objectiu de promoure la interculturalitat al barri.​

La Xarxa Intercultural, formada per diferents entitats, serveis i equipaments del barri, presentarà diferents eines per combatre els rumors, entre elles el Catàleg​ d'Activitats​ Antirumors. A més, podrem gaudir i participar de l'obra de teatre fòrum Jo no sóc racista, però..., de la Xixa Teatre.

Al final de l'acte, us repartirem un "pack" de materials antirumors.

Us animem a participar i a compartir entre tots i totes per construir un barri lliure de discriminacions!

martinet

Escola Martinet

L'Escola El Martinet juntament amb l'Associació d'Amics d'El Martinet han organitzat unes jornades per a famílies sobre l'aprendre, el 24 i 25 de març.

Teniu tota la informació en aquest enllaç.

número 140
dissabte,
11 de març de 2017

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2017 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter

Si voleu deixar de rebre el butlletí feu clic aquí