Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.141: :17mar2017

Encan(ta)ts

firAFA, la fira de les famílies

Junta AFA

Com ja us vam avançar la setmana passada, dijous vinent de 16h a 17:15h farem la firAFA, la fira de les famílies. La firAFA s'assembla a una festa, però no ho és ben bé: és una trobada festiva per a que tothom pugui saber com funciona això de les comissions.

A la firAFA hi trobareu:
 • Una paradeta per cada comissió mixta de l'AFA, on les famílies que formen part d'elles us explicarem què hi fem i quina és la dinàmica de cada comissió. Ens agradaria que us hi apropeu per a informar-vos per a que pugueu decidir de quina comissió voleu formar part!!
 • Una bústia de suggeriments de l'AFA. Ens agradaria que tots i totes us hi apropeu i hi deixeu un missatge amb el que creieu que hauria de ser l'AFA. Animeu-vos-hi.
 • Alguna sorpresa per a que els infants també hi partipin. Cal que ells també s'ho passin bé!

Recordeu que aquest any renovem la Junta de l'AFA i cal que totes les famílies de la Comunitat Educativa ens impliquem en la tria de la nova Junta.

firAFA

 

Agenda

dm

21 març

green

Assemblea consellers de l'espai C

Equip pedagògic

Dimarts vinent, dia 21 tenim una nova assemblea de consellers de l'espai C amb l'Anna, l'artista. Aquestes assemblees ens serveixen per fer un seguiment del curs, per establir regles que ens ajuden a regular-nos, per fer noves propostes i per mirar de donar forma a l'exposició que prepararem tots junts.

dc

22 març

green

I a grans, com ho fem?

Equip pedagògic

Dimecres vinent a les 14,30h ens reunirem amb les famílies d'alguns infants de la Comunitat dels grans per explicar-vos com ho fem.

dj

23 març

green

Preinscripció a la nostra escola

Equip directiu

Des de dijous vinent, 23 de març, i fins a dimarts 4 d'abril, l'equip directiu de l'escola anirem recollint les sol·licituds de preinscripció de les famílies que volen formar part de la nostra comunitat o que volen tenir plaça per a una germana o germà. Les atendrem:

 • dilluns i dimecres de 10:30 a 12:30h
 • dimarts i dijous de 14:30 a 16h
 • divendres de 9 a 11h.

25

de març

green

XVII jornada pedagògica

Equip pedagògic

El proper 25 de març, dissabte de la setmana vinent, l'Associació Amics de l'Escola dels Encants organitza les segones jornades pedagògiques d'aquest curs. Aquestes jornades estan pensades per professionals del món de l'educació que volen conèixer el nostre projecte pedagògic i com es dóna resposta, al llarg de les tres comunitats, a través dels ambients, les propostes, les investigacions...

Recordeu

Entrades i sortides relaxades?

Equip pedagògic

Cal que us expliquem els horaris d'entrada i sortida?

Agrairíem que respecteu la nostra demanda insistent, ja que per nosaltres és important i per això us ho diem any rere any.

Només depèn de vosaltres, els adults que acompanyeu.

Avisos

Correu de contacte amb la Mònica

Comissió de Comunicació i Participació

Com ja sabeu, la Mònica Saura gestiona assumptes de l'equip de Kampi Ki Pugui i també fa tasques administratives per a l'AFA. Fins ara només podieu adreçar-vos a ella amb el correu de Kampi Ki Pugui, però des d'ara disposa d'un correu diferent per a cada cosa:

 • administracio.afa@escoladelsencants.cat, per a qüestions relacionades amb l'AFA

 • encants@kampikipugui.org, com fins ara, per a assumptes de l'equip de Kampi Ki Pugui

És un període que finalitza amb el redactat dels informes que us entregarem just abans de Setmana Santa.

Avaluació formativa: Parlem d'infants

> Equip pedagògic

A partir de dilluns 20 de març i fins a dilluns 3 d'abril, l'equip de mestres, repartides en les tres comunitats, farem la junta d'avaluació, on parlarem dels nostres infants. Posarem sobre la taula on estan i cap a on van, quins objectius hem assolit i quins nous reptes ens posem pel camí.

És un període intens i preciós de la nostra tasca docent que finalitza amb el redactat dels informes que us entregarem just abans de Setmana Santa.

vocalC

Es busquen vocals per a les comissions

> Junta de l'AFA

vocalF

Tal com us avançàvem a la notícia de capçalera, aquest any renovem la Junta de l'AFA i necessitem que noves famílies es decideixin a participar-hi. Els que formem part de la junta de l'AFA ja fa 2 i 3 anys que hi participem (en alguns casos, més!) i cal una renovació.

Fa poc vam omplir l'escola de cartells per dir-vos que busquem vocal per a la Comissió de Comunicació i Participació i només hem tingut resposta de una mare que encara no ho veu clar però està intentant animar-s'hi (gràcies, Alba!). Ara, també, la Comissió de Festes busca vocal.

Voldríem que aprofiteu la firAFA de dijous vinent per endinsar-vos al món de les comissions. Si no trobem vocals i famílies participatives, haurem de deixar de fer algunes activitats, com ara festes o extraescolars, per falta de voluntaris que les gestionin i les organitzin.

Ara mateix el nivell de soroll és massa alt i això no facilita un àpat tranquil i relaxat

Alternatives per a condicionar el menjador

> Comissió d´Espai del Migdia

A la Comissió d´Espai del Migdia estem intentant trobar alternatives per a condicionar el menjador de l'escola que disminueixin el soroll mentre els infants estan dinant o fent qualsevol altra activitat.

Ara mateix el nivell de soroll és massa alt i això no facilita un àpat tranquil i relaxat. Per això fem una crida a qualsevol persona de la Comunitat de l'Escola dels Encants que conegui a persones, associacions o empreses que ens puguin assessorar per trobar la solució més adient. Escriviu-nos, si us plau, un correu a bernat.martinez@isardsat.cat o un missatge al mòbil 636130632 les persones que hi estigueu interessades i tingueu qualsevol tipus d´experiència en insonoritzar o condicionar espais semblants.

Gràcies

polls

Proupolls, revisió de polls

> Comissió de Medi Ambient i Salut

Des de la Comissió de Medi Ambient i Salut us volem informar que el centre Proupolls farà una revisió de polls a tots els infants de l’escola, amb prèvia autorització dels pares i de forma totalment gratuïta.

Us demanarem l'autorització durant la setmana vinent i ens agradaria que moltes famílies ens la donéssiu. La revisió consisteix únicament en mirar els caps detingudament amb una bona llum. Els resultats de la revisió (presència o no de polls/llémenes i nivell d’infestació) es lliuraran en un sobre tancat amb el nom de l’alumne/a. Aquesta informació serà estrictament confidencial.

Faran les revisions sota la supervisió de l’escola i la Comissió de Medi Ambient i Salut. També donaran informació als mestres per poder treballar-ho als ambients i Proupolls farà un taller per a les famílies que hi vulguin assistir.

Aquesta actuació ens servirà per traduir en números la problemàtica que tenim a l’escola i conscienciar-nos-en tots. Es tornarà a fer una altra revisió cap a finals de curs per tal de poder observar que hem aconseguit entre tots guanyar als polls!!

Necessitem un voluntari

> Equip pedagògic

Necessitem alguna mare o pare que pugui venir amb una serra electrica a serrar unes branques que tenim i volem a mides diferents per posar a la terrassa de construccions.

Gràcies!

cientifics

Petits talents científics

> Equip pedagògic

Dimarts vinent, 21 de març , un grup d'infants de la Comunitat dels grans i les mestres dels Ambients científics dels grans, la Marta i l'Alba, aniran a presentar la seva experiència Un cor que batega als Encontres d’Experiències. En aquestes trobades es reuneixen diversos centres docents de la ciutat de Barcelona per tal que els mateixos alumnes expliquin els treballs de recerca realitzats seguint el format d’un congrés científic.

Els Encontres són la part final del programa de formació Petits Talents Científics, en el qual hem participat enguany. Aquest és un programa que vol fomentar l’experimentació, la indagació i la descoberta en l’aprenentatge de les ciències de l’alumnat d’educació infantil i primària. L’objectiu és proporcionar als centres educatius un seguit de recursos i orientacions pedagògiques que ajudin els i les mestres a implantar metodologies més participatives i creatives a l’aula i que permetin la realització de petits treballs de recerca i de pràctiques experimentals per part de l’alumnat.

I per si és del vostre interès...

Butlletins interessants

Presentació educació viva

Missatge de l'Associació Caiev i Xell

Ahir ens van informar des del Parlament que la presentació de l'educació viva, lliure, activa i respectuosa es trasllada al dimarts 4 d'abril.

Ahir també vam tenir una reunió de preparació de la presentació i de la concentració davant el Parlament. Vam decidir fer la següent crida: L'educació viva, lliure, activa i respectuosa es presenta al Parlament de Catalunya el dia 4 d'abril

El mateix dia farem una concentració davant les portes del Parlament. Us convidem a venir a:

 • Totes les famílies que no heu trobat places d'educació viva a l'escola pública i els educadors que voleu també més escoles innovadores.
 • Totes els col·lectius autogestionats que teniu dificultats per tirar endavant projectes educatius per raons de normatives inadequades.
 • Totes les famílies que eduqueu en família i esteu a favor de la regularització d'aquest dret.
 • En general, qualsevol persona a favor de què hi hagi més escoles públiques d'educació viva, es flexibilitzi la normativa de creació d'escoles privades i es regularitzi l'educació a l'àmbit familiar.

Engeguem una campanya de difusió de la convocatòria per xarxes socials i mitjans de comunicació. Tota la informació detallada i actualitzada aquí

És un bon moment per visualitzar les nostres demandes i dificultats. El 4/4 al PARLAMENT, FES-HO CÒRRER.

número 141
divendres,
17 de març de 2017

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2017 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter

Si voleu deixar de rebre el butlletí feu clic aquí