Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.144: :8abr2017

Encan(ta)ts

Busquem NOVA JUNTA de l'AFA

Junta de l'AFA

relleu

Enguany, la junta de l'AFA ha de passar el relleu a un nou equip. Però a l'altra banda encara no hi ha ningú per a recollir el testimoni!

Busquem nova junta i us necessitem a tots i totes perquè pel curs vinent tenim molts reptes sobre la taula. Necessitem un institut. Necessitem una veu al servei de menjador. Necessitem que els nostres fills i filles puguin gaudir del mini futbol, de la dansa, del moviment creatiu, de festes. Poder participar en la confecció i execució de totes aquestes activitats és una feina molt apassionant. I, sobretot, ho és participar en la presa de decisions i en fer sentir la nostra veu dins l’escola. La veu de les famílies!! Les famílies necessitem aquesta veu pròpia a l'escola. Us imagineu l'escola sense AFA...? nosaltres no volem ni pensar-hi. Per això necessitem que algunes famílies feu un pas endavant i entomeu el desafiament de constituir una nova junta. Si no tenim junta, no tenim AFA!

Us animem a que, en aquests dies de festa, penseu si voleu ser una d’aquestes persones que fa un pas endavant i recull el testimoni. I penseu que tant se val si ja sou un equip o si només en sou una: si us hi veieu, digueu-nos ho.

Necessitem, sobretot, un nou president, un nou secretari i un nou tresorer. Nous o noves, és clar. Mares i pares compromesos i amb ganes de dissenyar i tirar endavant les estratègies necessàries per moure tot el que tenim a mitges i el que encara hem de començar. Mares i pares com qualsevol de vosaltres. Penseu que els actuals president, secretària, tresorera, vocals...tots som pares o mares sòcies, com qualsevol altre. Persones que en el seu moment van decidir que podien fer-se càrrec de tirar endavant les activitats de l'associació. Persones que han fet i fan un servei a la nostra comunitat educativa i que fan de la nostra una escola millor del que seria sense la seva participació. Un servei que ara li toca fer a un nou equip. Perquè l'AFA la fem entre tots.

Els terminis estan fixats i la data final per presentar candidatures és el 7 de maig. I a l’Assemblea del 23 de maig hauria de sortir una nova junta. Els membres de l’actual junta us resoldrem qualsevol dubte que tingueu i us donarem totes les explicacions que necessiteu per fer un bon traspàs. Podeu posar-vos en contacte amb nosaltres via correu electrònic a afa@escoladelsencants.cat. A més, alguns dels vocals continuen i, per tant, el camí el farem plegats.

Animeu-vos-hi!

 

Agenda

dt

18 abril

greenpasqua

Bona Pasqua!!

Equip pedagògic

Amb aquest cartell, que ens han fet uns infants de la Comunitat dels mitjans a l'Ambient de Landart, us volem desitjar que gaudiu molt d'aquests dies. I si disposeu de dies lliures de feina us desitgem també Bones Vacances!!

Teniu algunes fotos al web de l'escola

Ens trobarem amb les piles carregades el dimarts 18 d'abril

dt-dj

18-20 abril

green

Colònies Mitjans

Equip pedagògic

El primer dia després de vacances, el dimarts 18, els infants de la Comunitat dels mitjans marxem de colònies a Clariana de Cardener, a la casa de Can Bajona. Tornem el dijous 20. Marxarem molt puntuals perquè volem gaudir al màxim d'aquests meravellosos dies i per tant us esperem a la pista a les 9h!!

Els nens i nenes que no venen a l'excursió gaudiran dels ambients i la companyia de:

  • la Comunitat dels petits els de 1r i 2n
  • la Comunitat dels grans els de 3r.

dt

18 abril

green

Consell Escolar

Equip pedagògic

El dimarts 18 d'abril hi haurà reunió de Consell Escolar a les 17.30 hores.

dv

21 abril

green

Festa literària

Equip pedagògic

Com ja us vam comentar al darrer butlletí, el 21 d'abril gaudirem d'una magnífica diada literària a l'escola. Farem fotos i les compartirem amb vosaltres!!

dv

21 abril

green

Reivindicació Institut

Grup de treball Volem l'Institut

Descanseu molt aquests dies... i veniu el dia 21 d'abril amb cassoles, xiulets, tabals... i ganes de fer soroll!

En el marc de la Festa Major de la Sagrada Família farem un berenar al solar reservat des del 1995 a l’Institut Angeleta Ferrer que encara no s’ha construït.

Veniu amb la samarreta groga i berenar per compartir. A les 16.15h sortirem des de l'escola cap al solar de l'Angeleta Ferrer. També hi haurà intercanvi de llibres i cantarà la coral Martinenc.

En aquest enllaç teniu el programa sencer de la Festa Major.

dv

21 abril

greenmercatLlibres

Mercat d'Intecanvi de llibres

Comissió de Convivència

El 21 d'Abril farem el Mercat d'intercanvi de llibres, al qual us animem a participar. Aquest any l'organitzem conjuntament amb Volem l'Institut i li volem donar un caire doblement festiu. Us esperem a tots/es a les 16.15 a la sortida de l'escola per anar fins el solar on hauria d'estar l'Institut Angeleta Ferrer.

Allà farem l'intercanvi de llibres i construirem una Biblioteca. Podrem deixar-hi els llibres que no haurem intercanviat com a testimoni del institut que hi volem construir. Us animem a participar tant de l'intercanvi com de l'aportació a la biblioteca. Per a qualsevol dubte podeu escriure a la comissió: convivencia.afa@escoladelsencants.cat

Us hi esperem a tots/es!!

24

abril

green

Reunió informativa Casal d'Estiu

Kampi Ki Pugui

Ja tenim aquí la proposta del Casal i les Colònies d'Estiu!

En aquest enllaç trobareu els projectes amb tota la informació tant d'activitats, com del dia a dia, com del procés d'inscripció.

La reunió informativa per a les famílies sobre el Casal d'Estiu serà el dilluns 24 a les 16:15h al menjador de l'escola. Hi haurà acollida gratuïta per a la reunió. Cal que us apunteu al següent Doodle.

24

abril

green

Inscripcions Casal i Colònies d'Estiu

Kampi Ki Pugui

Començarem les inscripcions el dilluns 24 d'abril i la inscripció estarà oberta fins al divendres 12 de maig**. Els dilluns i dimecres de 17:30 a 19:30h i els dimarts, dijous i divendres de 9 a 11h al menjador.

El període per presentar les sol·licituds d'ajuts públics per casals i colònies és del dilluns 20 d'abril al dimecres 10 de maig de 2017.

25

abril

green

Reunió informativa Colonies d'Estiu

Kampi Ki Pugui

La reunió informativa per a les famílies sobre les Colònies d'estiu serà el dimarts 25 d'abril a les 16:15h. Hi haurà acollida per a la reunió i aquest serà gratuït. Cal que us apunteu al següent Doodle.

25

abril

green

Trobada amb famílies dels instituts adscrits

Grup de treball Volem l'Institut

Famílies de la Comunitats dels grans!

Sabem que molts de vosaltres ja heu començat la cerca d'institut pels vostres fills. Per això vam compartir amb vosaltres les dates de portes obertes dels nostres instituts adscrits fa unes setmanes. Ens consta que molts heu aprofitat per a conèixer els instituts una mica millor.

Ara us proposem una trobada amb representants de les AFA d'aquests instituts (Fort Pius, Pau Claris i Salvador Espriu). Serà un espai on compartiran amb nosaltres la seva experiència i ens parlaran del projecte educatiu dels seus centres, però des de la perspectiva de les famílies i de la relació Institut - família.

Us esperem dia 25 d'Abril a les 18h al gimnàs de l'escola.

7

maig

green

Últim dia per presentar candidatures a la Junta AFA

Junta AFA

Necessitem que algunes famílies feu un pas al davant i entomeu el desafiament de constituir una nova junta. Si no tenim junta, no tenim AFA!

A partir d'avui i fins el 7 de maig teniu temps per a presentar candidatures.

Si voleu ser una d’aquestes persones que fa un pas al davant i recull el testimoni, tant se val si ja sou un equip o si només en sou una: si us hi veieu, digueu-nos ho. Els membres de l’actual junta us resoldrem qualsevol dubte que tingueu i us donarem totes les explicacions que necessiteu.

De l’Assemblea del 23 de maig hauria de sortir una nova junta.

Recordeu

Fotos al web

Comissió de Comunicació

Recordeu que de tant en tant anem pujant fotos al web.

Aquesta setmana hem pujat les fotos del Dansa Ara dels infants de segon. Heu d'entrar com usuaris registrat amb el correu on rebeu el butlletí.

Racó de
necessitats

Aquesta setmana necessitaríem que portéssiu a l’escola, si podeu:

  • Tovalloletes humides i paquets de mocadors. Sobretot a la Comunitat dels mitjans.

  • Patins, patinets o skate si en teniu per casa uns que pugueu deixar a l'escola, per tal que els puguin utilitzar de manera socialitzada aquells infants que no en tenen. Hem vist la necessitat d'oferir a la pista un dia de rodes — així ens ho ratifiquen els infants en els consells— i és per això que us els demanem. Deixarem un espai al pàrquing perquè siguin usats aquest dia de rodes!!!

Al llarg de la setmana la pista serà utilitzada cada dia per a desenvolupar activitats diferents. Al proper butlletí us concretarem les activitats diàries.

Vam fer una petició de reunió conjunta (AFA-Escola-Consorci). Ens van dir que es reuniran amb nosaltres, però encara no tenim la data fixada.

Escola Cartagena

> Equip pedagògic i Junta de l'AFA

Quan fa unes setmanes es va fer pública la ubicació de la nova Escola Cartagena (com molts ja sabeu, al mig del carrer Cartagena), tant l'AFA com l'equip pedagògic ens vam posar en contacte amb el Consorci per demanar explicacions. Estem molt contents que s'obri una escola nova de pedagogia viva al nostre barri, però volíem entendre per què es planteja la seva ubicació tan a prop de la nostra escola.

Vam fer una petició d'una reunió conjunta (AFA - Escola -Consorci). Ens van dir que es reuniran amb nosaltres, però encara no tenim data fixada.

Mentre arriba aquesta reunió, divendres passat l'escola es va reunir amb el Consorci, i en aquesta reunió el Consorci va avançar que és la seva intenció que els mòduls de l'escola Cartagena es moguin tant cap a la Diagonal com sigui possible, fins a fer coincidir la zona d'esbarjo amb l'actual parc. La ubicació actual que es contempla és des de la porta del nostre pati cap a la Diagonal.

Tanmateix van informar que la seva intenció és que aquesta ubicació sigui provisoria i que s'hi estarà el mínim temps possible. D'entre possibles solars que s'està mirant per la futura ubicació dels mòduls, hi ha el terreny on eren els mòduls de la nostra escola o el solar destinat a l'Angeleta Ferrer amb un solar adjacent. No obstant van remarcar que la cerca de solars que s'ha iniciat al barri de Sagrada família és complicada. Molts dels solars són de titulació privada i cal un procés de recuperació o requalificació.

Tan bon punt fem la reunió amb el Consorci, us informarem de les novetats.

Fotògraf per Sant Jordi

> Equip pedagògic

Voleu/Podeu venir a immortalitzar la diada de Sant Jordi?

Si és així, envieu-nos un correu a escoladelsencants@xtec.cat o comenteu-li personalment a la Noa. Si disposeu d'una càmera i teniu bon ull, anirà perfecte que vingueu el proper divendres 21 d'abril de 10 a 12:30h per fotografiar aquesta magnífica diada d'escola.

Parlament i TV3 Notícies

> Equip pedagògic

Compartim amb vosaltres la compareixença del programa Escola Nova 21 al Parlament, representat per l'Agnès i l'Eduard Vallory. Podeu veure tota la intervenció en aquest enllaç

També compartim la notícia —en aquest enllaç— que va sortir al TN de TV3 sobre la demanda de les famílies per optar a escoles d'educació viva i activa, amb imatges recollides a la nostra escola.

La primera fase del projecte del camí escolar és saber els vostres hàbits de desplaçament a l'escola

Enquesta Camí escolar

> Junta de l'AFA

L'escola està iniciant el diagnòstic del camí escolar, per a que els nostres fills guanyin autonomia personal i qualitat de vida mentre van i vénen sols a l'escola, passegen pel parc, van a fer esport, a la biblioteca... promovent alhora un compromís de participació de la comunitat.

La primera fase del projecte del camí escolar és saber els vostres hàbits de desplaçament a l'escola i per això hem preparat una enquesta. Us en deixem l'enllaç

Animeu-vos a participar-hi! Per una mobilitat autònoma, segura i sostenible dels nostres infants!

musica

Activitat laboratori de música

> Comunitat dels grans

Ahir, divendres 7 d'abril, els infants dels grans que fem el laboratori de Projecte s.XX de música vam poder gaudir de la visita de J.M Guix, compositor contemporani català. Durant aquest trimestre hem escoltat i treballat una de les seves obres. Durant moltes sessions hem creat per grups una composició inspirada en la seva obra que ara ell ha vingut a escoltar i a donar-nos consells per millorar.

A finals d'abril anirem a l'Auditori a tocar les nostres obres juntament amb 2 escoles que també han estat fent de compositors. Ha estat una gran experiència!

En teniu més fotos a l'apartat de fotos del web.

Acta reunió delegats

> Equip pdirectiu i delegats

En aquest enllaç teniu l'acta de l'última reunió dels delegats amb l'equip directiu.

Amb la voluntat d'aportar una mica de llum sobre el debat de la pornografia en línia, nosaltres advoquem per uns joves ben informats.

The Porn Conversation

> Grup de treball Inclusió i Diversitat

Cada dia és més difícil tenir control sobre el que els nostres fills veuen a Internet; estan exposats a representacions visuals del sexe des d'edats molt primerenques. Creiem que la resposta no es troba en la prohibició o la vergonya, sinó en l'educació i el diàleg. Amb la voluntat d'aportar una mica de llum sobre el debat de la pornografia en línia, nosaltres advoquem per uns joves ben informats, perquè siguin capaços i estiguin preparats per prendre decisions motivades pel coneixement i no per la por.

The Porn Conversation és un projecte que ofereix eines, articles, guies i recursos a pares i mares perquè puguin parlar amb els seus fills sobre pornografia.

Revisió de Polls

> Comissió de Media Ambient i Salut

Aquesta setmana, els dies 5,6 i 7 d’abril, hem fet les revisions de polls als vostres infants i ha anat molt bé. Com ja us vam dir en un butlletí anterior, només s’han utilitzat unes làmpares amb lupa i llum blanca que ajudava molt a veure bé si l’infant tenia llèmenes i/o polls adults. Fins i tot les mestres s’han animat i també les hem revisades!!

Moltes gràcies a les famílies que ens ho heu autoritzat!! Si a alguna familia li cal fer una revisió més acurada, sapigueu que el centre Proupolls fa revisió gratuïta a aquells infants que s'han fet la revisió a l’escola.

Aprofitem la Setmana Santa per fer una bona revisió i si cal tractament i tornar a l’escola amb els caps ben nets.

I per si és del vostre interès...

Butlletins interessants

Teixint vincles

missatge compartit per Teixint Vincles via Pla de desenvolupament comunitari Sagrada Família

Bon dia a totes,

Ens complau informar-vos que gràcies a l'interès que han demostrat pels tallers de Teixint Vincles, hem pogut concertar un espai per continuar les nostres trobades.

Els proposem tornar a veure'ns per seguir construint aquest espai de confiança, convivència i diàleg, que ens permeti trencar les distàncies, acostar les nostres històries i regalar-nos aquest espai i aquest temps que ens mereixem per fer i dir el que ens vingui de gust.

Recordin la nostra cita és:

Dia: 6 abril 2017 Hora 18h a 20h Lloc: Centre Cívic Sagrada Família - C / Provença, 480. 08025 Barcelona

Els agraïm ajudar-nos a difondre aquesta invitació a totes les dones que puguin estar interessades, volen o necessitis d'aquest espai.

Quedem atentes a la confirmació de la vostra assistència.

Una cordial salutació i fins dijous!

Isa i Ona.

número 144
dissabte,
8 d’abril de 2017

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2017 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter

Si voleu deixar de rebre el butlletí feu clic aquí