Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.146: :28abr2017

Encan(ta)ts

Una nova junta comença a treure el cap

Junta de l'AFA

gat

Tenim bones notícies pel que fa al relleu de l'actual junta de l'AFA: aquesta setmana ja hi ha hagut famílies que han començat a moure's per constituir una candidatura a nova junta. Encara els falta definir moltes qüestions, però ja han fet una primera reunió i sembla que no hi ha perill que ens quedem sense AFA. No només hi ha persones disposades a assumir els càrrecs principals, sino que, a més, quedaran cobertes les vocalies que quedaven vacants.

Això no vol dir que no es puguin constituir noves candidatures. El procés encara és obert i hi ha temps fins al 7 de maig!

 

Agenda

dc

3 maig

green

Fotos de grup

Equip pedagògic

Dimecres, 3 de maig, l'Albert i l'Edwin, els nostres pares fotògrafs, vindran a fer les fotos de grup del curs. Aquest any les faran al jardí. I us ho comuniquem perquè començarem ben puntuals.

31

maig

green

Últim dia inscripció Acollida Jornada Intensiva

Kampi Ki Pugui

Durant els dies de jornada intensiva, Kampi Ki Pugui us proposa una varietat d'activitats que es duran a terme en diferents espais de l'escola. Podeu veure el detall a l'apartat de notícies d'aquest mateix butlletí.

Per tal de formalitzar la inscripció al servei d’acollida de la jornada intensiva haureu d’apuntar-vos al següent Doodle i fer el pagament de l'import corresponent al número de compte que apareix al Doodle.

L'últim dia per inscriure's i fer el pagament és el dimecres 31 de maig. Després d'aquesta data no admetrem més inscripcions per raons organitzatives i de ràtios. Per acollides puntuals podeu avisar el dia anterior.

Avisos

Nou horari d'atenció a les famílies

Equip pedagògic

Per poder organitzar-nos bé i atendre-us com us mereixeu, és recomanable que demaneu cita prèvia a través del correu de l'escola o de manera presencial al despatx. Els horaris són:

 • Directora Agnès Barba: dimarts i dijous de 9 a 10 i divendres de 14:30 a 16
 • Cap d'estudis Noa Padín: dimecres de 9 a 10 i divendres de 14:30 a 16 h
 • Secretària Míriam Fernández: dimarts de 14:30 a 16 h
 • Administrativa Carme Paredes: dilluns i dijous de 9 a 10 i dimarts de 14:30 a 16h.

Racó de
necessitats

Aquesta setmana necessitaríem que portéssiu a l’escola, si podeu:

 • Capses de sabates per l'Ambient de Gaudim de la Comunitat del Mitjans.

A més...

Compartim amb vosaltres aquest missatge:

Oceania a l'Ambient d'atles

SOM EL JAN I L' ALAI DE L' AMBIENT D'ATLES. ARA HEM COMENÇAT EL CONTINENT D'OCEANIA, US DEMANEM SI PODEU PORTAR COSES DEL CONTINENT PER PODER-LES COMPARTIR AMB TOTS ELS MITJANS.

GRÀCIES

JAN I ALAI

Els mòduls se situaran a la mateixa alçada del carrer on anirà l'escola bressol i arribaran fins a la Diagonal. Per tant, tota la part del davant del nostre pati queda lliure.

Escola al carrer Cartagena

> Junta de l'AFA

Dimecres passat, membres de l'AFA ens vam reunir amb Consorci i Ajuntament, perquè havíem sol·licitat informació sobre la ubicació definitiva dels mòduls de la nova escola, la temporalitat prevista i la ubicació definitiva de l'edifici.

Ens van informar, tal com van dir a la direcció de l'escola, que no està pas previst construir un edifici definitiu al carrer Cartagena.

Es preveu posar l'escola en mòduls en aquest carrer durant, com a màxim, dos anys. Passats aquests dos anys, la idea de l'ajuntament és adquirir el solar on antigament estaven els mòduls d'Encants. Aquest solar era d'ADIF però ara té un nou propietari que no el vol llogar. L'Ajuntament està negociant poder comprar-lo però això dependrà que es pugui pactar un preu raonable.

Nosaltres vam plantejar com a alternativa el passeig central de la Diagonal, entre Castillejos i Cartagena, però no és possible per la previsió del Tramvia. Tampoc no és viable ubicar els mòduls a altres solars de Glòries perquè està previst que s'hi construeixin altres edificis. L'Escola Bressol es comença a construir el curs que ve i tampoc és per tant, una ubicació possible.

L'arquitecte del Consorci ens va explicar que els mòduls se situaran a la mateixa alçada del carrer on anirà l'escola bressol (a la meitat del què seria el solar destinat a aquest equipament) i arribaran fins a la Diagonal. Per tant, tota la part del davant del nostre pati queda lliure.

Quedarà un pas per a vianants, bicicletes, etc. a un costat dels mòduls, de manera que puguem seguir utilitzant aquell tram de camí escolar. L'escola Cartagena queda enganxada a la paret de l'esquerra del carrer, mirant a muntanya.

Ens van informar que pel que fa a aquest curs, a partir de la segona setmana de maig, el carrer Cartagena, en el seu tram entre Consell de Cent i Diagonal, quedarà completament tallat al pas i no en podrem fer cap ús. Vam acordar una nova reunió a finals de curs per parlar d’aquest tema. Seria una reunió conjunta amb les dues direccions d’Escola Encants i Escola Cartagena i, si fos el cas, amb l’AFA d’aquesta darrera.

Rebuts activitats extraescolars

> Comissió d'Extraescolars

Us informem que durant la primera setmana del mes de maig us passarem el rebut d'extraescolars corresponent a maig i juny. El rebut del mes de juny és d'un import reduït perquè s'hi descompta, de l'import mensual habitual, la paga i senyal de 20€ per activitat.

Per tal de formalitzar la inscripció al servei d’acollida de la jornada intensiva haureu d’apuntar-vos en un Doodle. Tenieu temps fins al 31 de maig

Acollida Jornada Intensiva

> Kampi Ki Pugui

Durant els dies de jornada intensiva, Kampi Ki Pugui us proposa una varietat d'activitats que es duran a terme en diferents espais de l'escola.

Aquestes activitats es faran del dia 6 al 21 de juny i de 15:00h a 16:00h i van destinades als infants que s'han de quedar a l'escola fins les 16:00h.

Proposta d’activitats

 • Psicomotricitat (sala de psicomotricitat)
 • Jocs cooperatius i jocs del món (pista)
 • Tallers (menjador)
 • Jardí (jardí)

Aquestes activitats romandran obertes tots els dies i els infants podran decidir on anar.

Recollida dels infants

La recollida dels infants es farà en dos espais diferents:

 • Comunitat dels petits: al menjador
 • Comunitats dels mitjans i grans: al jardí

Si heu de recolliu al vostre fill/a abans de les 16:00h, heu d’avisar als acompanyants.

Procés d’inscripció:

Per tal de formalitzar la inscripció al servei d’acollida de la jornada intensiva haureu d’apuntar-vos al següent Doodle i fer el pagament de l'import corresponent al número de compte que apareix al Doodle. Teniu temps fins al dimecres 31 de maig.

cal que s'hi llegeixi clarament el nom i cognoms

Gorres per l'estona de jardí

> Equip pedagògic

L'equip de mestres i l'equip de monitors de l'espai del migdia recomanem que els infants portin una gorra per poder estar ben protegit del sol quan gaudim del nostre jardí.

Si les porteu, cal que cada nen o nena les deixi a l'espai que té reservat per deixar la motxilla i que s'hi llegeixi clarament el seu nom i cognoms.

Reunió Fem un jardí

> Equip pedagògic

La setmana que ve ens reunirem la Comissió d'obres i el Grup de treball Fem un jardí per preparar les actuacions que implementarem per millorar el nostre espai exterior.

Tallers i xerrada Sexualitat

> Grup de treball Inclusió i Diversitat

Els tallers sobre sexualitat, un tema que preocupa i interessa, es faran a la Comunitat dels Grans durant la primera quinzena de Maig. Es programarà un taller també per als acompanyants del menjador.

Us recordem que per complementar aquests tallers hi haurà una xerrada per a totes les famílies de l’escola que vulguin. Aviat us podrem anunciar la data fixada.

Visca Sant Jordi: 50 nous llibres per a l'escola

> Grup de treball Inclusió i Diversitat

Ja hem recollit els 50 llibres sobre temes de diversitat que hem comprat per distribuir entre els ambients de totes les comunitats. Aviat els nostres fills en podran gaudir.

I per si és del vostre interès...

A l'abril, cada paraula val per mil

cnl

missatge compartit per Delegació de l'Eixample CNL de Barcelona

El Centre de Normalització Lingüística de Barcelona ha engegat novament la campanya A l'abril, cada paraula val per mil que té com a objectiu exposar en els aparadors de les botigues l'origen de les paraules relacionades amb el comerç. Aquesta campanya té lloc a tota la ciutat i enguany també en els mercats.

Programa de Salut

missatge compartit per Pla de Desenvolupament Comunitari Sagrada Família

Envio el programa de salut d'aquest trimestre. Espero que trobeu moltes activitats i projectes interessants per participar.

Congrés InspirExE 2017

inspirExE

missatge compartit per la fundació Empieza por Educar

Com cada any, Empieza Por Educar organitza el congrés anual sobre equitat educativa: InspirExE 2017. Aquest any se celebra a Barcelona, dissabte 6 de maig a la Universitat Pompeu Fabra, Campus Ciutadella.

Així, us volem convidar a acompanyar-nos i gaudir del Programa que hem preparat, podeu consultar també el web: InspirExE 2017. Estan convidats diferents representants de la comunitat educativa (centres educatius, universitats, administració pública, tercer sector, emprenedoria, etc.) Junts podem contribuir a acabar amb les desigualtats educatives.

En aquets enllaç podeu registrar-vos i seleccionar els tallers als que voleu assistir. La data límit per realitzar la inscripció és divendres 28 d'abril.

Esperem que us agradi la proposta i pugueu participar.

100 anys

fornElias

missatge compartit per Forn Elias

Saps quants anys van del 1917 al 2017? Exacte: 100! Així que aquest any al Forn Elias estem de celebració! Celebrem 100 anys que no haurien estat possibles sense vosaltres !! És per això que us volem convidar a menjar 100 metres de coca !!

El dia 6 de Maig a les 17h al Carrer Rogent (entre Freser i Rosselló )

Gràcies per compartir aquest dia amb nosaltres!

Butlletins interessants

número 146
divendres,
28 d’abril de 2017

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2017 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter

Si voleu deixar de rebre el butlletí feu clic aquí