Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.147: :5mai2017

Encan(ta)ts

Reunió transició a secundària

Equip directiu i Grup Volem l'Institut

Com tots sabeu el curs 2018-2019 la nostra comunitat educativa afronta un dels reptes més grans de la seva trajectòria: el pas de la primera promoció d'infants a Secundària.

L'escola encara estava en mòduls quan el Grup Volem Institut va començar a teixir xarxes per a reviure la demanda del barri de la Sagrada Família per a la construcció de l'Institut Angeleta Ferrer (al solar on s'ubiquen els Jardins de Clotilde Cerdà, al carrer Marina). Molta gent de la nostra comunitat hi va posar el seu temps i energia, amb l'esperança que un nou institut públic al barri també donaria una opció més als nostres fill(e)s de cursar la seva educació secundària en un institut innovador que estigués en línia amb el projecte pedagògic de l'escola.

institut
Malgrat aquest esforç ens trobem que, a un any de fer preinscripcions, les opcions que ens ofereix el Consorci d'Educació no contemplen la construcció del nou institut a temps per a les primeres promocions de la nostra escola (tampoc considera viable que l'Institut Angeleta Ferrer pogués començar en mòduls). Enguany el Consorci d'Educació ha marcat clarament com a prioritat la construcció de places d'educació infantil i primària, després de cursos i cursos de despropòsits, bolets, augments de ràtio i de, finalment, reconèixer la seva manca de capacitat de planificació. Ara, ens arrisquem que la precarietat que s'ha vingut visquent a les darreres etapes de preinscripció de primària es traspassi a la secundària. Que quedem, de nou, en la incertesa i que es perpetuï la situació de les famílies de la nostra escola en la posició de conillets d'índies d'un projecte educatiu sense continuïtat clara. Les opcions a la xarxa publica queden, per tant, reduïdes als tres instituts adscrits actualment (IES Fort Pius, IES Pau Claris i IES Salvador Espriu).

Arribats a aquest punt, el Grup Volem l'Institut i l'Equip directiu volem convocar a totes les famílies a una reunió, dimecres 17 de Maig a les 19h, per tal què, com a comunitat educativa, entenguem en quin punt estem i valorem quina ha de ser la nostra resposta —i si aquesta ha de ser unitària— a la situació que se'ns planteja.

Us esperem a tot(e)s a la reunió!

 

Agenda

dg

7 maig

green

Últim dia presentació candidatures

Junta de l'AFA

Com ja sabeu, teniu temps fins al dia 7 de maig per presentar candidatures a la nova junta de l'AFA.

Ja en tenim una de formada, integrada per un grup de famílies de les tres comunitats amb ganes de fer AFA i treballar per la nostra escola, els infants i les famílies. Us en donarem més detalls al proper butlletí, però a partir del proper dimarts tindreu tota la informació penjada a la cartellera de l'AFA.

dl

8 maig

greenmusics

Assaig Coral

Comissió de Pares Músics

A partir de dilluns, 8 de maig, a les 16.30h, començarem els assajos de la coral de familiars.

La Coral està oberta a mares, pares, tiets, avis o amics... tothom és benvingut!. Si toqueu algun instrument i voleu afegir-vos, també hi esteu convidats.

Assajarem tots els dilluns fins la Revetlla Encantada d'Estiu, on farem la nostra actuació.

dl-dc

8-31 maig

green

Inscripcions acollida jornada intensiva

Kampi Ki Pugui

Com ja us vam avançar a l'últim butlletí, ja estan obertes les inscripcions per al servei d'acollida de la jornada intensiva de la tarda. Us recordem que els sevei s'ofereix del 6 al 21 de juny en horari de 15 a 16h. El preu d'un dia és de 4€ i el dels 12 dies és de 36€.

Teniu tota la informació en aquest enllaç, a les notícies de l'AFA del web de l'escola.

17

maig

green

Reunió transició a secundària

Equip directiu i Grup Volem l'Institut

Dimecres, 17 de Maig, a les 19h farem la reunió sobre la transició a secundària. Us n'hem explicat tots els detalls a la notícia de capçalera d'aquest butlletí.

Hi haura servei de canguratge de Kampi ki pugui. Per fer-ne us us haureu d’apuntar al doodle en aquest enllaç abans del 12 de maig i pagar a la Mònica Saura abans del 17 de maig. Els infants que volguin poden portar tupper i soparan plegats a les 19.30h. El preu de servei de canguratge, parcialment sufragat per l’AFA, es de 1,5 euros per infant.

Us esperem a tot(e)s a la reunió!

Avisos

Dia d'atenció a les famílies

Kampi Ki Pugui

Aquesta setmana, el dia de atenció a famílies de la responsable pedagògica de l'espai del migdia serà dijous en comptes de dimecres, en el mateix horari de 9 a 11h.

fam

La fam no fa vacances. Recapte d'aliments

> Equip pedagògic i Pla de Desenvolupament Comunitari Sagrada Família

Us informem que, del 8 al 12 de maig, el Pla Comunitari organitza el recapte d'aliments. Aquest cop, ens adherim a la campanya La fam no fa vacances del Banc d'aliments.

Els productes recollits per les 13 entitats i serveis que hi col·laboren seran entregats a les entitats que distribueixen aliments al barri (DISA, Associació de Veïns i Veïnes, Església Evangelista i Parròquia de Sant Ignasi), de manera que els productes donats seran per veïns i veïnes. Us animem a participar-hi!

Dins de la campanya, també organitzen, juntament amb l'Aula ambiental i la Llibreria La Caníbal, una xerrada sobre sobirania alimentària i consum responsable, on s'explicaran diferents alternatives, projectes i experiències. En aquest enllaç teniu tota la informació.

L'escola participa en el recapte d'aliments del pla d'entorn de la Sagrada Família per tal recollir aliments bàsics per les famílies que ho necessiten.

Durant la setmana vinent trobareu diversos punts de recollida (entrada i a cada comunitat) on podreu anar deixant els aliments que aneu portant, aquells que volgueu col·laborar. Recordeu que han de ser de primera necessitat, amb data de caducitat llarga i no refrigerats (per exemple llegums, pasta, cereals, oli, llet, productes enllaunats...) Cliqueu aquí o a la imatge per saber-ne més. Us proposem que mireu, també, que siguin de proximitat i sostenibles.

Entre tots fem possible que tothom tingui un plat a taula. Gràcies per la vostra participació!

musics

Concert final de trimestre Comunitat dels Grans

> Comissió de familiars músics

Necessitem la col·laboració de familiars músics que vulguin participar al Concert final del trimestre que estem organitzant pels infants de la Comunitat dels Grans.

Si podeu afegir-vos a aquesta experiència, envieu un correu a musica.afa@escoladelsencants.cat. Tothom serà benvingut.

Moltes gràcies

Consell d'infants

> Equip pedagògic

Aquesta setmana ens hem reunit tots els Consells d'infants de l'escola i us compartim les actes perquè sapigueu què es cou en cada una d'elles.

Si cliqueu aquest enllaç trobareu la notícia, al web de l'escola, amb les actes.

Comunicat consellers i consellera de la comunitat dels mitjans

> ROC SABIO, RITA RULL I MAX BONASTRA

ESTIMADES FAMÍLIES, US INFORMEM QUE SI TENIU PATINETS, BICICLETES I SKATES A CASA SENSE FER SERVIR PORTEU-LOS A L'ESCOLA PERQUÈ A L'ESTONA DE PATI VOLEM FER RODES A LA PISTA.

cnl

A l'abril cada paraula val per mil

> Equip pedagògic

Segons està previst, dilluns, 8 de maig, ens arribarà a l'escola l'exposició A l'abril cada paraula val per mil. Us deixem una micona d'explicació del per què hem demanat acollir aquesta exposició a l'escola:

L’exposició, creada pel CNL de Barcelona, s’inscriu en el conjunt d’activitats de la campanya A l’abril cada paraula val per mil que va néixer l’any 2013 al CNL d’Osona i que posteriorment s’ha dut a terme a diferents ciutats de tot el país.

Durant el mes d’abril del 2016, el CNL de Barcelona ha repartit, entre 900 establiments dels principals eixos comercials de la ciutat, diferents cartells que expliquen de manera senzilla i breu l'origen de 68 paraules diferents relacionades amb diversos sectors de l’activitat comercial. L’exposició recull una mostra significativa dels cartells que s’han pogut veure als aparadors de Barcelona. També s’hi poden veure 129 fotografies dels establiments que hi han col·laborat.

Les paraules són un reflex dels intercanvis i de les relacions entre llengües i cultures al llarg dels anys i l’exposició ofereix una perspectiva àmplia sobre aquests intercanvis

En aquest segon trimestre serà divendres vinent, 12 de maig, a les 14.30h.

Visita estudiants de fi de grau

> Equip pedagògic

Tenim molts estudiants que volen fer el seu treball de fi de grau o treball de recerca sobre la nostra metodologia. Per tal de poder atendre'ls com es mereixen i que això no influeixi negativament l'atenció que els nostres alumnes necessiten, vam decidir que tres dies l'any, un per trimestre, organitzaríem una visita. En aquest segon trimestre serà divendres vinent, 12 de maig, a les 14.30h.

Creiem important compartir amb els futurs mestres el nostre projecte pedagògic i ho entomem com un compromís.

Us recomenem

> Equip pedagògic

Els nostres amics de Montesori-Canela, en Marco i la Betzavé, organitzen aquest dissabte 6 de maig una jornada per reflexionar sobre la secundària humanitzada. Us convidem a participar-hi en un moment tant delicat com és l'arribada de la nostra escola en el seu darrer curs de primària. Trobareu més informació en aquest enllaç

Bullying

> Grup de treball Inclusió i Diversitat

He deixat de ballar i de portar la samarreta rosa a l’escola, explica el Marc. Estic cansat que sempre em preguntin què sóc, diu la Paula. El curs passat portava el cabell llarg, però aquest curs me’l vaig tallar. Han parat de dir-me nena, comparteix el Jan...

... així comença l'article que us recomanem avui i que s'ha publicat al Diari de l’Educació sobre el Bullying . Teniu l'article sencer en aquest enllaç.

També la setmana passada el Col·lectiu Fu i la Fundació FC Barcelona van fer un Simposi contra el Bullyng. Si cliqueu aquest enllaç tobareu tota la informació sobre la campanya #contraelBullying. El Periódico se’n va fer ressò sota el títol El Bullying també és responsabilitat dels Pares.

I per si és del vostre interès...

Festa Solidària a l'Escola Fructuós Gelabert

fructuos

missatge compartit per l'equip pedagògic i AMPA de l'escola Frustuós Gelabert

Des del Fructuós us convidem a la festa solidària el 5 de maig al pati de l'escola. Es tracta d'una festa on hi haurà:

 • Donació de sang
 • Recapte d'aliments
 • Mercat de puces
 • Sorteig de panera
 • Tallers per a nens i nenes
 • Berenar

Tots els diners que es recaptin es donaran a una associació contra el càncer.

Hi esteu tots convidats! Si necessiteu més informació, no dubteu a contactar amb nosaltres:

 • secretaria.ampa@frustuosgelabert.cat
 • escola@fructuosgelabert.cat
 • 934369923

Moltes gràcies. Us hi esperem!

Festival Benèfic per la Lluita contra la SIDA

festival

missatge compartit per l'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut

Sóc en Joel Domene, estudiant de medicina a la Universitat de Girona i em poso en contacte amb vosaltres des de l'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut (AECS) atès que estem organitzant la sisena edició del Festival Benèfic per la Lluita contra la SIDA.

Sobre la nostra associació, més informació al nostre web

Per sisè any consecutiu, l'AECS organitza aquest Festival que tindrà lloc el dissabte 6 de maig a la Plaça de les Glòries a Barcelona.

Un dels objectius d'aquest acte és el de conscienciació sobre la situació actual del VIH/SIDA no només a la població adulta i adolescent, sinó també als infants.

I això es pretèn assolir mitjançant diverses activitats que hem organitzat especialment per als més menuts:

 • Contacontes

Gràcies als contes de la Fundació Lucía per la SIDA pediàtrica, els i les voluntàries explicaran contes (comptem amb 10 contes diferents) especialment dissenyats per als infants d'entre 7 i 13 anys sobre diversos temes: què es coneix de la infecció del VIH i la SIDA: els seus inicis; com es pensa que han aparegut nous patògens que afecten l'ésser humà; les vies de transmissió d'aquesta infecció; les mesures per prevenir-la, i també el seu tractament clínic, social i emocional.

Així mateix, com que es tracten temes que per als infants són complexos, almenys un estudiant prèviament format sobre temàtica VIH/SIDA acompanyarà l'infant en la lectura del conte per a aclarir i comentar els seus dubtes.

A més a més, cada conte compta al final amb diverses activitats i qüestions com ara:

 • Fes una llista amb el nom dels teus millors amics i amigues.
 • Tens algun amic o amiga que estigui malalt? Quina malaltia té? Pren algun tipus de medicació?
 • Dibuixa les coses que pots trobar a la consulta del teu pediatre i escriu-ne el nom.
 • Pintacares.

 • Mural de pintura.

 • Servei de begudes i snacks per recaptar fons per 2ONGs: Comitè 1r de desembre i Rwanda Village Concept Project.

...entre d'altres activitats. Creiem que és un pla de cap de setmana pels infants i famílies diferent, familiar, de barri, gratuït, lúdico-educatiu i en el que s'ho passaran d'allò més bé. Us adjunto un llibret amb informació del Festival així com la nostra pàgina de Facebook

Manifestació en Defensa de l'escola Pública

poblenou

missatge compartit per la Plataforma en Defensa de l'Escola Pública del Poblenou

Benvolguts i benvolgudes,

Al Poblenou ja estem farts de la mala gestió de l’Administració respecte a les escoles públiques.

Per aquesta raó, la Plataforma en Defensa de l’Escola Pública del Poblenou convoquem una manifestació per al pròxim diumenge 7 de maig de 2017 a les 11.00h, al Camí Antic de València amb Espronceda, just al davant del solar on ha d’anar l’Institut Maria Espinalt.

Es farà una construcció simbòlica d’un institut amb capses i, després, es farà una manifestació fins a la platja, amb batucada inclosa. Necessitarem que aquell dia cadascú porti una capsa, decorada o no. I entre tots farem el nou institut!

L’objectiu d’aquesta acció és denunciar la situació dels instituts i les escoles del Poblenou, la manca de planificació, així com el recurs als bolets i els barracons com a fet habitual i continuat en el temps, quan haurien de ser excepcionals. Cliqueu aquí per saber què més reivindiquem.

Durant el mes d’abril, els representants de cada AMPA o AFA faran una reunió informativa a cada escola, per fer arribar a les famílies les reivindicacions de la Plataforma i animar a tothom a participar en la manifestació.

Així mateix, hem engegat una recollida de signatures a Charge.org: Prou Massificació, prou improvisació, prou barracons, prou ampliacions de ràtios​​

Ens cal la teva col·laboració i el teu compromís d’assistència per garantir que la manifestació sigui un èxit i el Consorci ens escolti! Fes-ne difusió entre les altres famílies, els amics i els veïns i SUMA’T A LA MANIFESTACIÓ DEL 7 DE MAIG!

Anem a l'hort de la Sagrada Familia

hort

missatge compartit per Casal de Barri Espai 210

Veniu a descobrir els secrets de l'hort del barri. Què hi ha plantat? Quins animals hi viuen?

Us convidem el proper diumenge 7 de maig a les 11.15h a l'Espai 210 a l'activitat familiar Anem a l'hort de la Sagrada Família, a càrrec de l'Aula Ambiental. El punt de trobada serà l'Espai 210 ja que l'activitat es farà a l'hort que hi ha al costat de l'equipament. Us demanem puntualitat; cal que confirmeu la vostra assistència al correu espai210@gmail.com (places limitades).

 • Organitza: Xarxa Dos Deu i Aula Ambiental. Col·labora: Dinàmics Teatre
 • Punt de trobada: Espai 210, C/Padilla, 210 baixos
 • Hora:11.15 h (durada 1 hora)
 • Activitat gratuïta

Participeu-hi en família i podreu començar a construir el vostre propi hort urbà!!! Us hi esperem!!

Butlletins interessants

número 147
divendres,
5 de maig de 2017

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2017 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter

Si voleu deixar de rebre el butlletí feu clic aquí