Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.149: :20mai2017

Encan(ta)ts

A l'escola estem de dol

Acceptar la mort i acompanyar el dol és un procés complex i llarg. Per això, dilluns d'aquesta setmana ha estat només el primer dia d'un llarg camí que farem tots plegats.

La nostra cultura i la societat en la que vivim encara mira la mort amb reticències i recels. Costa parlar-ne i els tabús establerts no accepten que la mort és part de la vida.

El Ricard Díaz del Grup Temps, que dilluns passat va ser amb mestres, monitors, AFA i psicopedagogs de l'EAP ens recomana que fem actuacions sistèmiques que ajudin a créixer junts tots els qui formem la comunitat dels Encants. Hem de convertir la mort d'en Sergi en una oportunitat personal i col·lectiva de millora en l'acompanyament al dol i la pèrdua. Per això en Ricard ens recomana 3 coses:

 • Fer una acollida càlida i íntima al Yaku quan retorni a l'escola
 • Fer una trobada d'adults dilluns, a les 18 hores, per ajudar-nos en aquest procés
 • Saber fer una bona cloenda d'aquesta primera etapa del dol abans de les vacances d'estiu.

Seria bonic trobar-nos totes i tots dilluns al gimnàs amb en Ricard, un magnífic voluntari sensible i expert.

 

Agenda

dl

22 maig

green

Servei d'acollida

Kampi Ki Pugui

L'equip de Kampi ki Pugui ens sumem al dolor per la pèrdua d'en Sergi Àlamo.

Dilluns, 22 de maig, hi haurà servei d'acollida per les famílies que ho necessiteu durant l'estona que duri la sessió d'acompanyament al dol.

Us demanem si us plau, per tal de preveure quants acompanyants necessitem, que us apunteu al Doodle. Aquest doodle es tancarà diumenge al migdia. Aquest servei d'acollida correrà a càrrec de Kampi Ki Pugui i, per tant, serà gratuït.

dt

23 maig

green

Reunió canvi de comunitat

Equip pedagògic

Dimarts a les 16:30 esteu convocades les famílies de p.5 i les de tercer per fer la reunió que des de principi de curs tenim programada per explicar-vos la nova comunitat de la qual els vostres fills i filles gaudiran el curs que ve. Farem una breu explicació del dia a dia a la comunitat i podreu circular lliurement pels ambients d'aprenentatge del que l'any que ve serà l'espai dels vostres infants!

Aquest mateix dia, els infants hauran començat a investigar la nova comunitat. Ja us explicarem com ho tenim programat i com ha sigut l'experiència del primer dia.

dt

23 maig

green

Assemblea Socis AFA

Junta de l'AFA

Dimarts a les 18:30h farem l'Assemblea de Socis de l'AFA. Aquest és l'ordre del dia acordat ahir, dijous 18, a la reunió de la Junta:

 • Breu presentació i aprovació de l'acta de la Junta anterior
 • Autorització pressupost insonorització menjador
 • Revetlla d'estiu
 • Exposició de conclusió reunió 17 de maig, de Volem l'Institut
 • Presentació Nova Junta
 • Precs i preguntes

A més, a petició del grup de pares que van gestionar les al·legacions de la construcció d'un gratacel a l'antic solar de l'escola (barracons), afegirem un punt abans dels precs i preguntes per fer l'exposició de que s'ha fet.

Per a la reunió hi haurà canguratge de Kampi ki pugui. Us heu d'apuntar al despatx de l'AFA amb la Mònica o bé enviar un correu a administracio.afa@escoladelsencants.cat abans de dilluns al migdia.

dc

24

green

Reunió grup de treball Inclusió i Diversitat

Grup de treball Inclusió i Diversitat

El Grup de Treball ens tornarem a reunir aquest dimecres dia 24 de maig a les 16:15h a l'Escola. Si voleu saber què fem, qui som, d'on venim i cap on anem, sereu molt benvinguts

extraescolar

Valoracions activitats extraescolars

> Comissió d'Extraescolars

Teniu en aquest enllaç una enquesta de valoració de les activitats extraescolars que s'han anat desenvolupant aquest curs.

Us agrairem molt que l'empleneu. En podeu fer una per a cada activitat extraescolar o una per a totes les que hi hagi realitzat cada infant.

La vostra participació ens ajudarà a millorar

Renovem les propostes de la pista

> Equip pedagògic

Ho compartim amb vosaltres perquè a partir de dilluns comencem amb aquestes propostes i dimarts i dijous els infants que vulguin podran utilitzar el seu patinet o patins per fer-los servir. Us recordem que qui en tingui a casa i ja no es facin servir es podran deixar a una zona del pàrquing que serà usat per qualsevol infant a l'escola.

 • Dilluns propostes de circ
 • Dimarts rodes (patins, patinets o skate)
 • Dimecres pilotes vàries
 • Dijous hoquei
 • Divendres rodes i equilibris
reunio

Resum reunió Volem l'Institut

> Grup de treball Volem l'Institut

Al web de l'escola hem publicat una notícia amb el detalls i conclusions de la reunió del passat dimecres, 17 de maig, sobre el camí a seguir amb la reivindicació de l'institut.

Trobareu tota la informació en aquest enllaç.

L’exposició ens vol mostrar tant les obres dels artistes residents com les de l’alumnat participant

Exposició de l'Espai C. Room 13 internacional

> Equip pedagògic

Al segon pis de Fabra i Coats hi trobareu, oberta al públic, l'exposició de l'Espai C. Room 13 internacional. És just al pis dels artistes residents de la fàbrica. Estarà oberta al públic del 24 de maig al 9 de juny.

L’exposició ens vol mostrar tant les obres dels artistes residents com les de l’alumnat participant; en el nostre cas, les obres seleccionades de tots aquells infants que de manera voluntària van a crear a l'espai C junt amb la nostra artista, l'Anna, que és il·lustradora.

Al barri la fam no fa vacances

> Equip pedagògic

Com a escola ens vam adherir a la campanya Al barri la fam no fa vacances i hem recaptat 266'5Kg d'aliments i 22'4Kg de productes higiènics. Aquest recapte es distribuirà entre els veïns i veïnes del barri de la Sagrada Família.

Us suggerim un curs per a treballadors del món de l'educació i us expliquem que el consell Escolar de Catalunya dóna llum verda al decret sobre l’escola inclusiva

Suggeriment i novetat

> Grup de Treball Inclusió i Diversitat

Compartim amb vosaltres aquesta informació que ens sembla important:

 • Curs de Prevenció del racisme, la xenofòbia i l’homofòbia a l’escola Treballem per una escola de tots i per a tots. Aquest és un curs de 30 hores per a treballadors en actiu i/o desocupats que pertanyin al món de l’educació. Teniu tota la informació en aquest enllaç

 • Ja falta menys: El consell Escolar de Catalunya dóna llum verda al decret sobre l’escola inclusiva. Aquest decret ha de regular el model d’escola inclusiva a les aules catalanes; i el seu èxit dependrà de la formació específica dels professors i dels recursos destinats. Ho anirem seguint i compartint...

I si voleu saber què fem, qui som, d'on venim i cap on anem... el Grup de Treball ens tornarem a reunir aquest dimecres dia 24 de maig a les 16:15h a l'Escola. Hi sereu molt benvinguts

Jornada d'educació a Castelló

> Equip pedagògic

L'Agnès i la Noa faran la conferència inaugural de les jornades de La escuela viva. Montessori, proactividad y descubrimiento que es faran a Castelló el cap de setmana del 26 al 28 de maig.

I per si és del vostre interès...

Butlletins interessants

Dues activitats gratuïtes interessants per pares i mares

espai210

missatge compartit per l'Albert pare de l'escola

Xerrada-col·loqui La influència de l'entorn en l'infant

Us informem que el proper dilluns 22 de maig de 2017, a les 10:30h. tindrà lloc a l'Espai 210 la xerrada col·loqui La influència de l'entorn en l'infant, a càrrec de Marta Gutiérrez, psicòloga i terapeuta ocupacional. Activitat gratuïta.

 • Lloc: Espai 210, c. Padilla 210, baixos
 • Data i hora: dilluns 22 de maig a les 10.30 h
 • Adreçat a: famílies, professorat i persones interessades en la temàtica
 • Organitza: Empremtes, Serveis terapèutics i formatius i Associació Xarxa Dos Deu

Cal fer inscripció prèvia al correu: info.empremtes@empremtes.org. Us hi esperem!

Cinefòrum El plat o la vida

Des de l'Espai 210 us informem que divendres 26 de maig a les 18h a l'Espai 210 tindrà lloc el cinefòrum El plat o la vida, la diferència entre omplir panxes i alimentar persones, a càrrec de Nani Moré, directora del documental, i de Mireia Caldés, membre de la cooperativa l'Esberla.

 • Lloc: Espai 210, c. Padilla 210
 • Dia i hora: 26 de maig a les 18 h
 • Organitza: Associació Xarxa Dos Deu i El Guaret

Cal fer inscripció prèvia al correu: espai210@gmail.com. Us animem a participar-hi i a fer-ne difusió!! Teniu més informació en aquest enllaç. Us hi esperem!

Estrena Pel·lícula Madres Invisibles

missatge compartit pel Juan, pare de l'escola

El proper divendres 26 maig, a les 19:30 h, Amics dels Infants del Marroc organitza l'estrena a Barcelona de la pel·lícula Madres Invisibles, del director Lorenzo Benítez. Un llargmetratge documental de 67 min. sobre la situació de les mares solteres al Marroc. És farà a la sala Zumzeig (c. Bejar, 53), a Sants. Podeu comprar les entrades (5€) en aquest enllaç.

Després de la projecció és farà un col·loqui amb el director i al qual hi participaré. Per a més informació sobre la pel·lícula, podeu veure aquest enllaç. Us hi esperem!!!

Chicago al teatre Cercle de Gràcia

chicago

missatge compartit per Alfred, pare de l'escola

Els propers 2 al 5 de Juny s'estrena l'obra de teatre Chicago, el musical al Teatre del Cercle (c/ Santa Magdalena,12) de Gràcia. A l'obra hi participa el Ramon, pare de l'escola.

Per més informació cliqueu a la imatge.

Lands of fog videojoc de realitat virtual

.

missatge compartit per l'Anaís, mare de l'escola

Lands of fog és una instal·lació per a la integració social de nens amb autisme. Un projecte d'investigació de l'Universitat Pompeu Fabra, dut a terme amb la Universitat de Londres i l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Si cliqueu aquest enllaç trobareu més informació del projecte. Compartim amb vosaltres aquesta informació per si voleu participar en el projecte de recerca universitària. Cliqueu a la imatge per veure més gran tota la informació.

lands

número 149
dissabte,
20 de maig de 2017

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2017 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter

Si voleu deixar de rebre el butlletí feu clic aquí