Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.150: :26mai2017

Encan(ta)ts

En marxa la reivindicació de l’Institut-escola dels Encants

Grup de treball Volem l’Institut

Dilluns 29 a les 19:15 al gimnàs de l’escola, trobada per constituir els grups de treball que posaran en marxa la reivindicació

Aquesta setmana, els socis de l’AFA han ratificat la decisió d’emprendre la reivindicació d’un institut-escola, d’acord amb el resultat de la votació que van fer les famílies que es van reunir el passat dia 17.

En la reunió, es van analitzar les tres opcions que ofereix els Consorci d’Educació (els instituts Pau Claris, Fort Pius i Salvador Espriu, els adscrits a la nostra escola) i les tres alternatives que el grup de treball Volem l’Institut i la direcció de la nostra escola consideren que poden oferir millors respostes a les demandes de la nostra comunitat educativa:

  • Reivindicar l’Institut-escola dels Encants
  • Seguir reclamant l’institut Angeleta Ferrer
  • Treballar per una transició en bloc cap a l’institut Pau Claris

Després d’estudiar l’enquesta que van respondre les famílies i d’analitzar detalladament els avantatges i riscos de cadascuna d’aquestes tres darreres alternatives, les famílies reunides van escollir per àmplia majoria treballar per reivindicar un institut-escola. És la direcció del centre qui haurà de traslladar formalment al Consorci d’Educació aquesta proposta, però sense cap mena de dubte serà indispensable que les famílies en bloc treballem conjuntament per fer possible aquest objectiu en un temps rècord.

 

Agenda

dl

29 maig

green

En marxa la reivindicació de l’Institut-escola dels Encants

Grup de treball Volem l’Institut

Aquesta setmana, els socis de l’AFA han ratificat la decisió d’emprendre la reivindicació d’un institut-escola, d’acord el resultat de la votació que van fer les famílies que es van reunir el passat dia 17.

Fan falta moltes mans i moltes idees. És per això que aquest proper dilluns a les 19:15 farem una trobada al gimnàs de l’escola per constituir els grups de treball que posaran en marxa la reivindicació.

dl-dc

29-31 maig

green

Inscripcions acollida jornada intensiva

Kampi Ki Pugui

Us recordem que encara sou a temps per fer les inscripcions per al servei d'acollida de la jornada intensiva de la tarda. El sevei s'ofereix del 6 al 21 de juny en horari de 15 a 16h. El preu d'un dia és de 4€ i el dels 12 dies és de 36€.

Teniu tota la informació en aquest enllaç, a les notícies de l'AFA del web de l'escola. També trobareu l'enllaç d'aquest Doodle on haureu d’apuntar-vos per formalitzar la inscripció.

dj

1 juny

greensexeduca

SexEduca

Grup de Treball Inclusió i Diversitat

Ja tenim dates per les xerrades a famílies sobre sexualitat. Apunteu a l'agenda, al dijous de 18 a 20h, la primera xerrada. I el 10 de juny, la segona.

Durant el mes de maig, s'han fet els tallers per a la Comunitat dels Grans i pels monitors del menjador. I ara toca a les famílies. Durant les xerrades es comentarà les inquietuds que es van recollir en l'enquesta que vàreu respondre fa unes setmanes. També tindrem el retorn dels tallers que s'han fet. Clicant a la imtage o en aquest enllaç podreu veure el cartell més gran.

Les xerrades són obertes a totes les famílies dels Encants i altres escoles i amics. Estan dividides en 2 temàtiques i aniran a càrrec de Marta Loi, experta en sexualitat. La temàtica de la primera xerrada és: canvis hormonals, emocionals, cicle menstrual...

dv|dl

2|5 juny

green

Setmaneta curta

Equip pedagògic

Recordeu que divendres (2 de juny) és festa de lliure disposició i dilluns següent (5 de juny) és festa. Aquests dies l'escola romandrà tancada.

6

juny

green

Jornada intensiva

Us comuniquem que a partir del dimarts 6 de juny comencem la jornada intensiva i el nostre horari serà de 9h a 13 hores.

Els infants que es quedin a dinar sortiran a les 15 hores.

10

juny

green

SexEduca

Grup de Treball Inclusió i Diversitat

El dissabte 10 juny, d'11 a 13h, es farà la segona xerrada per a a famílies sobre sexualitat. La temàtica d'aquesta segona xerrada serà: aspectes socials, estereotips i rols, discriminacions de gènere...

Recordeu que la xerrada és oberta a totes les famílies dels Encants i altres escoles i amics.

Avisos

Menús mes de juny

Vatua l'olla

Ja podeu consultar els menús del mes de juny al web de l'escola clicant en aquest enllaç.

Racó de
necessitats

Aquesta setmana necessitaríem que portéssiu a l’escola, si podeu:

  • Un somier antic de reixa metàl·lica
  • Palets en bon estat, comencem a documentar i en necessitem

La trobada està destinada a acompanyar els equips directius de diverses escoles i també a la mostra triada per Escola Nova XXI

Visita d'equips directius

> Equip pedagògic

Com sabeu, la nostra escola és ja un referent pedagògic a escala de país i és per això que sempre se'ns demana, des de molts centres, poder veure l'escola en funcionament. Per això a part d'organitzar les jornades pedagògiques dels dissabtes destinem uns dies al matí a rebre'ls.

La pròxima trobada és dimarts 30 de maig al matí i està destinada a acompanyar els equips directius de diverses escoles i també a la mostra triada per Escola Nova XXI.

espaiC

Espais C

> Equip pedagògic

Ja tenim muntada l'exposició de l'Espai C a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats. Si voleu veure les creacions dels infants de la nostra escola us proposem una visita especial de l'exposició per dimecres, 31 de maig, a les 18:15h. Cal que us inscriviu en aquest formulari.

Clicant a la imatge podeu veure-la sencera.

Ens podeu ajudar a mantenir l'armari net a la tarda?

Roba d'abric. Voleu dir que encara ens cal?

> Equip pedagògic

Aquests dies estem gaudint del sol i d'una temperatura força alta i els infants volen anar lleugers i frescos. Però ens trobem que els armaris - sobretot a la Comunitat dels mitjans- estan plens de jaquetes, folres polars i jerseis gruixuts.

Voleu dir que cal guardar-los a l'escola? Ens podeu ajudar a mantenir l'armari net a la tarda?

I per si és del vostre interès...

Avui 26 de maig, XeliFòrum

xell

missatge compartit per la Bea, mare de l'escola

Avui divendres 26 de maig, de 18.30 a 20.30h al Pati Llimona (c. Regomir 3) hi ha una xerrada i debat pedagògic sobre L'endemà de l'educació lliure: Surten preparats? organitzat per Xell (Xarxa d'educació lliure)

Teniu tota la informació en aquest enllaç o clicant a la imatge.

Pareja, contacto y sexualidad, conferència

crecer

missatge compartit per Eleonora, mare de l'escola

Dissabte, 27 de maig, d'11 a 13h, es farà la conferència Pareja, contacto y sexualidad.

Teniu tota la informació clicant aquest enllaç o directament clicant a la imatge.

Visites gratuïtes a explotacions de pagesos i ramaders

pages

missatge compartit per l'Anna mare de l'escola

Els dies 3, 4 i 5 de juny, pagesos i ramaders de tota Catalunya oferiran visites gratuïtes a les seves explotacions (no cal fer reserva). Podreu conèixer de primera mà d'on surten i com es fan els aliments a casa nostra i tastar-los i comprar-los a les pròpies explotacions. Animeu-vos-hi i aprofiteu per passar el cap de setmana en un allotjament de la zona; hi haurà paquets especials. Els restaurants també oferiran menús per a l'ocasió. Trobareu tota la informació que en necessiteu en aquest web

Ens veiem a pagès?

Butlletins interessants

número 150
divendres,
26 de maig de 2017

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2017 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter

Si voleu deixar de rebre el butlletí feu clic aquí