Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.154: :29jun2017

Encan(ta)ts

Bones vacances i bon estiu

Equip pedagògic

Un any més, i aquest és el vuitè, arribem a final de curs.

El dissabte 17 va ser la revetlla encantada i realment va ser encantadora.
Vàrem passar una tarda, vespre i nit molt agradables.
Si voleu veure'n fotos, en teniu un recull al web de l'escola. També podeu llegir el pregó aquí

revetllaGràcies Lucas per la foto

A l'estiu també pensem en l'escola-institut Encants

Grup de Treball Volem l'Institut i Comissió de Comunicació i Participació

Com sabeu, el passat 17 de maig ens vam reunir al gimnàs de la nostra escola 100 persones per parlar de la lluita per l’Institut i decidir quin camí seguir. La votació entre les diferents opcions va donar com a resultat l’opció de lluitar perquè la nostra escola esdevingui Escola Institut. Una reivindicació que, de fet, ja s’havia contemplat abans de l’opció Angeleta Ferrer.

Per tant, tenim per endavant 8 mesos per aconseguir el nostre objectiu, ja que al febrer els nostres grans hauran de començar a fer preinscripció a l’institut.


Com sempre, necessitem l’impuls i la força de tota la comunitat. Durant aquests mesos treballarem per fer soroll, per explicar què volem i perquè ho volem amb diferents actes, campanyes, publicacions a les xarxes socials.... I la primera campanya comença avui mateix!!

Un estiu més, us convidem a omplir les vostres xarxes socials de fotografies des de tots els llocs que aneu visitant al llarg de l’estiu: els qui estaran per la ciutat, al poble, a la platja, a la muntanya... A qualsevol indret que visiteu, feu-vos una foto on surti el missatge Institut Encants i pujeu-la al vostre Facebook, Twitter, Instagram,.... amb el hashtag: #institutencants.

institut

Envieu-les també al mail comunicació.afa@escoladelsencants.cat o al whatsapp del 627447671 i les anirem penjant als perfils que obrirem a les xarxes per l’Escola Institut.

Us necessitem a tots. Sabem del que som capaços quan anem a una. Ho necessiten urgentment els nostres infants de 6è, però ben aviat ho necessitarem tots, fins i tot els que ho veiem molt lluny. Demostrem un cop més la força de les famílies dels Encants i omplim les xarxes de fotografies demanant #institutencants.

Força i Bon Estiu a tothom!!!

 

Agenda

dv

30 juny

green

Reunió Escola-Institut

Grup de treball Volem l'Institut

Divendres a les 18 hores, al gimnàs de l'escola, farem la darrera reunió del curs del Grup de treball escola-institut. Hem de decidir els pasos a seguir pel proper curs i ens agradaria comptar amb totes les veus possibles.

Us hi esperem!! Gràcies!

dm-dc

4-5 juliol

green

Notes

Equip pedagògic

Aquells que voleu venir a buscar els resultats acadèmics (notes) envieu-nos un mail per a fer-nos ho saber (així ja les tindrem impreses) i podreu passar a recollir-les els dies 4 i 5 de juliol.

12

setembre

green

Ens retrobem!

El dimarts 12 de setembre comencem el curs 2017-2018.

Racó de
necessitats

Aquesta setmana necessitaríem que portéssiu a l’escola, si podeu:

...aquesta setmana no! pel setembre!

 • Tots aquells tresors que trobareu a la platja, al bosc, a la vall, a l'era, al mig de l'asfalt... Penseu com en són de necessaris per enriquir els ambients, penseu en nosaltres. Aneu-los recollint i al setembre ens els porteu.

 • Si aprofiteu l'estiu per fer neteja: peces del tren de l'Ikea, del Lego (tant del duplo com del petit), complements de disfresses, ninos, animals...

 • I si, amb la calor sou d'obrir algun refresc o alguna ampolleta de vi, les xapes i els taps de suro. Amb això farem una multiplicitat de produccions creatives i originals.

festa

Festa d'Estiu

> Comissió de Festes

Els que formem la Comissió de Festes volem donar les gràcies a tots els que van fer possible tan esperado evento!

Al Pau pel seu cartell, a l'Anaís i la Sol per cantar Bingo!, a Luciana y la Coral EntreCants de la Comissió de familiars músics, als infants que van actuar amb tanta pasió i entusiasme, als sonidistes i il·luminadors, a la Batucada Encantada, al grup Miramondo, al grup Temps, al Dj Enciam i, sobre tot, als que van estar des del principi fins al final.

Aquest any renovem vocalia a la comissió i seguim esperant que les famílies continuin participant d'aquest grup que tant d'esforç (i suor!) ens demana però que és molt gratificant!

Us animem a tots a inscriure-us a festes.afa@escoladelsencants.cat

Teniu un recull de fotos de la festa en aquest enllaç, a l'apartat de fotos del web de l'escola.

El curs vinent més i millor

Preparant el curs vinent

> Equip pedagògic

Estem fent tancaments, valoracions i memòries del curs. Aquesta feina va de la mà amb les noves propostes que tindrem pel curs vinent: nous ambients, millores d'àgores i reptes nous que anireu descobrint al llarg del curs 17/18.

L'equip pedagògic del curs vinent dedicarà la setmana del 3 al 7 de setembre a preparar-lo i programar-lo. I aquella setmana també tenim una reunió amb l'AFA per anar perfilant i definint els objectius que corresponen a comissions i els que farem des de claustre i/o AFA.

El curs vinent més i millor!!!

En tornar de vacances, els infants de P3 i P4 ens han de portar un àlbum de fotos. Els que el curs vinent estaran a la Comunitat dels mitjans han de portar un diari escrit que compartiran a les converses. I els que el curs vinent estaran a la comunitat dels grans han de portar una investigació que presentaran als companys.

Tasques a fer a l'estiu

> Equip pedagògic

A la Comunitat dels petits

 • Tots els infants han de portar una foto familiar mida 10x15 aprox. emmarcada.

 • Els infants de 3 anys ens han de portar un diari de vida amb el recull d'allò significatiu i de les persones rellevants per ells. Serà bonic que els propis infants hi participin.

 • Els de 4 anys ens han de portar un àlbum amb les fotos de les vivències que volen compartir.

 • Els de P5 d'aquest curs han de fer la tasca de la Comunitat dels mitjans.

A la Comunitat dels mitjans

 • Els infants de 1r i 2n han de portar un diari amb el suport visual que creguin convenient (fotos, dibuix, collage,...) on ens expliquin per escrit i de primera mà tot el que han fet rellevant. Ho compartiran i ens ho explicaran a les converses dels primers dies de curs.

 • Els de tercer d'aquest curs han de fer una breu investigació o bé una cerca d'informació d'algun tema que els agradi i vulguin compartir. O bé una investigació o cerca d'informació d'alguna cosa de la que en sàpiguen poc i creguin interessant anar descobrint. Al setembre faran una exposició als seus companys, en un format lliure que hauran de pensar ells mateixos.

A la Comunitat dels grans

Els infants de la comunitat dels grans han de preparar una profunda investigació sobre un tema que els interessi i del qual vulguin descobrir més coses. En tornar de vacances faran la presentació oral als companys de l'ambient.

Darrer Consell d'Infants de la Comunitat dels Grans i dels Petits

> Equip pedagògic

Us facilitem l'accés a dues actes del consell d'infants:

concert

Concert Comunitat dels grans

> Comissió de Familiars Músics

Compartim amb vosaltres un parell de fotos del concert que vam fer l'última setmana de classes a la Comunitat dels grans. La Comissió de Familiar Músics va fer un concert per trimestre pels infants de l'escola. També va formar part de la coral EntreCants que va participar a la Revetlla Encantada d'Estiu. A més, hi ha pares que van compartir algunes classes de mùsica dels infants.

Farem un recull de fotos d'aquests esdeveniments en aquest enllaç. De moment, només tenim les de l'ultim concert.

Recentment s'ha publicat al blog del Diari d'Educació un breu post sobre la visita a la nostra escola d'uns centres de la mostra representativa

Escola Nova 21

> Equip pedagògic

Tots sabeu que nosaltres som una de les escoles impulsores d'Escola Nova 21. Aquest curs hem preparat la primera onada en què treballarem amb els 30 centres seleccionats. Hem tingut força visites d'equips dels centres impulsors i de centres de la mostra.

Recentment s'ha publicat al blog del Diari d'Educació un breu post sobre la visita a l'Escola dels Encants d'uns centres de la mostra representativa (escrit per la Mónica Bergós). Accediu a l'article aqui

Al web de l'escola també hi teniu informació.

Si el voleu veure haureu de pujar al primer pis i allà, entre dos citrus limonum que ens obsequien amb fragants llimones, hi trobareu el nostre llimoner particular.

Un llimoner molt especial

> Equip pedagògic

Aquest curs hem fet uns Teixits Col·lectius en els que han participat alumnes de les comunitats dels mitjans i dels grans de l'escola i algunes participants de l’Espacio Ánima.

Aquesta és la segona vegada que tenim la sort de realitzar aquests tipus de tallers. La primera va ser a l’escola de mòduls per fer la creació d'uns quadres plafons que actualment decoren la nostra escola. Enguany han teixit dues peces grans: la nostra nena, que a l'entrada de l'escola ens saluda cada dia, i un llimoner. Si el voleu veure haureu de pujar al primer pis i allà, entre dos citrus limonum que ens obsequien amb fragants llimones, hi trobareu el nostre llimoner particular.

Podeu veure aquí la presentació de la seva creació amb música del grup Warabari. ​

I per si és del vostre interès...

Butlletins interessants

Cicle de Seminaris per a pares i mestres

missatge compartit per Corporació Fisiogestió

La Corporació Fisiogestió organitza el 4t Seminari per a pares i mestres el dia 29 de juny de 16 a 17.30. És gratuït i cal inscripció. En aquest seminari es tractarà el tema Dislèxia. Què podem fer els pares i els mestres?.

Teniu tota la informació en aquest enllaç

Activitats per l'estiu

Comissió de Comunicació

Compartim amb vosaltres activitats per l'estiu:

 • El Festival Tangent: Cinema a la fresca, un còctel de swing, pop, rock i música llatina, i dansa experimental són el quartet d'espectacles que podrem veure l'última setmana de juny i al juliol al festival de les arts Tangent. El programa arriba al seu equador i al juliol ens esperen un bon grapat d'espectacles de qualitat i totalment gratuïts. Teniu tota la informació en aquest enllaç

 • Els patis de les escoles Mallorca i Els Llorers, oberts durant el període de vacances escolars: Des del 26 de juny i fins al 31 de juliol, l’Ajuntament de Barcelona obre patis escolars, per mitjà de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, tots els dies de la setmana i a tots els districtes. A l'Eixample els patis oberts són els de les escoles Mallorca (Antiga Esquerra de l'Eixample) i Els Llorers (Nova Esquerra de l'Eixample).

 • Oberta la platgeta de la Torre de les Aigües: La platgeta de l’Eixample, una instal·lació amb sorra de platja i una piscina preparada per al bany lliure torna a obrir aquest estiu, i ja en compleix 30, als Jardins de la Torre de les Aigües, situats a l’interior d’illa del carrer Roger de Llúria, entre Consell de Cent i Diputació. Teniu tota la informació en aquest enlaç

Pregò dels infants, Santa Eulàlia 2017-2018

prego

missatge compartit per la Direcció de Serveis a les Persones i al Territori del Districte de l'Eixample

El Pregó dels Infants a les Festes de Santa Eulàlia és un programa educatiu que fomenta la promoció i la difusió dels drets dels infants i el reconeixement dels nens i les nenes com a ciutadans i ciutadanes de ple dret, tal i com recull la Convenció dels Drets dels Infants. Va dirigit als nens i nenes de 3r, 4t i 5è de primària de les escoles de Barcelona.

Teniu tota la informació en aquest enllaç.

número 154
dijous,
29 de juny de 2017

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2017 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter

Si voleu deixar de rebre el butlletí feu clic aquí