Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.155: :9set2017

Encan(ta)ts

Benvinguts a un nou curs

El curs 2017/18 serà el novè any de l’escola. Ja tenim el 6è!!

Aquest és el curs en què tanquem un cicle: els nostres alumnes més grans acabaran l'escolarització de primària. Els infants van creixent i any rere any anem incorporant una nova i jove promoció que acollim amb tota la il·lusió, amor i respecte que sentim vers la nostra feina i vers els nostres infants.

Aquest curs hem dedicat la primera setmana de juliol a treballar plegats, amb la incorporació dels mestres que s'han incorporat a l'escola. Per fer una residència de dos dies, per començar amb molta més calma i amb molta més reflexió, per establir primeres relacions en un clima distès alhora que pedagògic i de treball el qual totes les persones que hi han assistit han valorat molt positivament. I malgrat que cada vegada tenim més fons d'armari i que el projecte educatiu es va consolidant, la continua incorporació d'un número important de mestres nous, la recent posada en funcionament del centre i l'afany de millora continua de l'equip fa que apareguin nous reptes i que tinguem encara força feina per fer.

 

Agenda

dv

15 setembre

greenmenjador

Ajuts de menjador

Equip pedagògic

Recordeu que teniu de termini fins al 15 de setembre per presentar la sol·licitud d'ajust per al menjador. Trobareu tota la informació al web del Consorci.

Us podeu adreçar a la Mònica Saura, al despatx de l'AFA per presentar-la o demanar-li ajuda per complimentar-la.

dj-dl

14-18 setembre

green

Inscripcions d'activitats extraescolars al setembre

Comissió d'Extraescolars

Per fer inscripcions d'activitats extraescolars, trobareu en aquest enllaç el formulari. Serà operatiu des de dijous —14 de setembre— a les 10h fins al següent dilluns —18— a les 15h.

Teniu el llistat d'activitats a les quals encara hi ha places lliures a l'apartat de notícies d'aquest mateix butlletí.

20

setembre

green

Notícies del grup Volem Institut

Grup de treball Volem l'Institut!

Vam tancar el curs passat sense resposta del Consorci d'Educació a la nostra demanda de reunió per a parlar de la transició a secundària dels nens de l'escola dels Encants. Ho recordeu?

Finalment, ens van convocar pel dia 18 de juliol i vam anar, AFA i direcció, a transmetre-li a la seva directora, Mercè Massa, la voluntat de l'escola dels Encants de ser Escola Institut. La resposta que vam rebre canvia de manera substancial el panorama que teníem davant quan vam fer la reunió del maig.

Volem per tant convidar-vos a una reunió el dia 20 de setembre a les 18h al gimnàs de l'escola per explicar-vos l'actual posició del Consorci i aclarir-vos l'estratègia que el grup Volem Institut i l'escola proposem.

Us hi esperem!

21

setembre

green

Primera reunió de la Junta de l'AFA del curs 2017-2018

El dijous 21 de setembre a les 19h farem la primera reunió de Junta del curs 2017-2018.

Si voleu que tractem algun assumpte, heu d'enviar un correu a afa@escoladelsencants.cat per comunicar-lo i l'afegirem a l'ordre del dia. També heu d'avisar si voleu assistir-hi.

30

setembre

greenextraescolar

Subvencions per activitats esportives

Comissió d'Extraescolars

Com ja sabeu, l’AFA de l'escola és entitat homologada per l’Institut Barcelona Esports.

Per això, podeu demanar subvenció per a les activitats extraescolars esportives, i per infants a partir de 6 anys, totes les famílies amb ingressos inferiors a 12000€/any/membre de la unitat familiar. Es pot demanar només una subvenció per infant. Podeu consultar tota la informació en aquest enllaç.

Les sol·licituds s'han d’entregar abans del 30 de setembre a qualsevol OAC (preferentment a l'OAC de l’Ajuntament, Plaça Sant Miquel 3). La Monica Saura, al despatx de l’AFA, us donarà el fulls de sol·licitud amb el segell de l’AFA.

Reflexionarem amb els infants sobre aspectes relacionats amb aquest sentiment tant important pel benestar, per l'aprenentatge i per a la vida.

Una Escola amb drets, el Dret a Estimar i Ser estimat

> Equip pedagògic

El fil conductor d'enguany en el marc del projecte Una Escola amb drets és el dret a estimar i a ser estimat.

Estimar és sentir l'altra persona i que aquesta et senti a tu. Estimar és pensar en l'altre. Estimar no són quatre lletres; estimar és viure.

Aquest leitmotiv ens ajudarà a reflexionar amb els infants sobre aspectes relacionats amb aquest sentiment tant important pel benestar, per l'aprenentatge i per a la vida.

El treball d'aquest dret serà present al llarg de tot el curs en formes diverses i impregnarà la vida de tots aquells que formem part de la comunitat educativa dels Encants: infants, equip pedagògic i famílies

No us oblideu de portar l'àlbum de vida pels de tres anys o l'àlbum de l'estiu pels de 4 o 5 anys.

Comunitat dels petits

> Equip pedagògic

A les famílies amb infants a la comunitat dels petits, us recordem que l'entrada relaxada és de 9:00 a 9:30h. Cal que els acompanyeu i ens ajudeu a mantenir net i endreçat l'espai per a canviar-se les sabates al matí, ja que —com us hem anat informant—, ells tindran unes sabates que són només d'ús d'escola.

No us oblideu de portar l'àlbum de vida pels de tres anys o l'àlbum de l'estiu pels de 4 o 5 anys. I la foto de família que decora i acompanya l'entrada a l'escola.

A l'estiu els vostres fills i/o filles han d'haver confegit un diari de vivències. Cal que el portin al llarg de les dues primeres setmanes ja que els utilitzarem per compartir experiències amb els i les companyes de l'ambient.

Comunitat dels mitjans

> Equip pedagògic

Pels infants de la comunitat dels mitjans, l'entrada relaxada és de 9:00 a 9:20h. Enguany, a les 9:20h començarem amb una conversa de gestió i, per tant, cal que sigueu puntuals si voleu gaudir de les novetats que tenim als ambients!

Recordeu portar unes sabates ben còmodes, que es quedaran a l'escola, per estar dins els ambients (tipus crocs, sabatilles d'anar per casa,...). Els infants se les canvien per sortir a les estones de jardí i per marxar a casa; tenen uns sabaters de fusta a l'entrada de l'escala negra. Agraírem la vostra ajuda i complicitat per mantenir net i endreçat aquest espai.

A l'estiu els vostres fills i/o filles han d'haver confegit un diari de vivències. Cal que el portin al llarg de les dues primeres setmanes ja que els utilitzarem per compartir experiències amb els i les companyes de l'ambient.

Ajudeu als vostres fills a enllestir les investigacions que aniran compartint, de manera progressiva, amb els seus companys.

Comunitat dels grans

> Equip pedagògic

A la comunitat dels grans enguany estrenem la comunitat completa: hi haurà 150 infants, amb nous grups i nous ambients. Sabem que teniu moltes ganes de veure les novetats; nosaltres també en tenim de mostrar-vos-les. Però recordeu que aquest espai està pensat pels infants i, per tant, demanem a les famílies la vostra complicitat. Us recordem que les entrades relaxades a grans són testimonials: duren 10 minuts.

Ajudeu als vostres fills a enllestir les investigacions que aniran compartint, de manera progressiva, amb els seus companys.

I no us oblideu de seguir portant el calçat d'ús intern a l'escola (tipus crocs, sabatilles d'anar per casa,...)

menjador

Espai del migdia

> Equip de l’Espai del Migdia

Comença un nou curs i l’equip del migdia us vol donar la benvinguda a totes les famílies de l’escola! Engeguem aquest curs amb molta energia i il·lusió amb les noves incorporacions que completaran l’equip. Però amb pena, alhora, pel nou camí que seguiran la Lara, l’Anna Pujades i l’Agustina, totes elles referents els últims anys de la comunitat de mitjans!

Aprofitem per recordar-vos que el dimarts dia 12 ja trobareu als ambients les cistelles on haureu de deixar el tovalló de roba ben marcat i a la comunitat dels mitjans i els grans un estoig amb el raspall i la pasta de dents. Us recordem la importància de què tot estigui ben marcat.

També volem informar-vos que les famílies amb infants amb al·lèrgies o intoleràncies alimentàries haureu de portar o enviar a encants@kampikipugui.org l’informe mèdic on aparegui la informació necessària.

I recordar-vos que qualsevol canvi o incidència en la inscripció dels vostres fills i filles a l’espai del migdia l’heu de comunicar a administracio.afa@escoladelsencants.cat, així com avisar de les incidències de assistència del dia a dia.

Ajuts per a alumnes amb necessitat específica de suport educatiu.

> Equip pedagògic

La Generalitat de Catalunya ens fa arribar la convocatòria del Ministeri per demanar ajuts per a alumnes amb necessitat específica de suport educatiu. Aquest és un recurs només per infants que tenen necessitats específiques i tenen un suport educatiu privat extern a l'escola.

Teniu tota la informació en aquest enllaç

extraescolar

Inscripcions d'activitats extraescolars al Setembre

> Comissió d'Extraescolars

Us informem que encara queden places per a les activitats extraescolars següents:

 • Piscina
 • Anglès Collage
 • Anglès Tea or Coffee
 • Minibàsquet
 • Patins
 • Skate
 • Ioga (només divendres)
 • Moviment Creatiu (només dijous)
 • Minifútbol
 • Dansa (només dilluns i dimarts)
 • Jocs Marcials (només 2on torn dimecres)

Podeu fer la inscripció en el formulari que trobareu en aquest enllaç i que serà operatiu des de dijous —14 de setembre— a les 10h fins al següent dilluns —18— a les 15h.

IMPORTANT: Les places vacants s’adjudicaran per ordre d’inscripció. Un cop finalitzades les inscripcions us enviarem un mail amb la confirmació o no de plaça.

Per a les inscripcions del setembre no cal fer el pagament de la paga i senyal i assegurança. El cobrament es farà domiciliat juntament amb el primer rebut mensual.

Al web de l'escola, a l'apartat d'Extraescolars, trobareu la Normativa de Famílies i el Quadrant on trobareu les activitats amb els espais, dies i preus orientatius així com una relació de totes les Activitats.

vatua

Encenem els fogons

> Vatua l'olla

Dimarts 12 encenem els fogons a la cuina dels Encants. Aquest curs l'encetem amb moltes ganes i nous projectes i, per a un d'ells, necessitem la col·laboració de les famílies.

Volem muntar una petita biblioteca gastronòmica a l'espai del menjador. Així que, si ens voleu ajudar, ens podeu fer recomanacions o fins i tot donacions de llibres de cuina i de nutrició, receptaris, fitxes d'aliments que ja no feu servir… qualsevol material que penseu que ens pot ajudar a compartir amb els infants els valors, la diversitat i la riquesa dels aliments i la importància d'una alimentació saludable i sostenible.

Si voleu saber més coses d'aquest nou curs des de la cuina, podeu consultar el nostre blog.

I per si és del vostre interès...

Rutes de Salut i les Rutes per Redescobrir Barcelona

rutes

Missatge compartit per Pla de Desenvolupament Comunitari Sagrada Família

Us recordem que ja falta poc per donar inici al cicle de tardor de les Rutes de salut i les Rutes per redescobrir Barcelona. Comencem el 26 de setembre. Cal inscripció prèvia.

No oblideu també que a partir de setembre es realitzaran unes pràctiques remunerades per a persones que estiguin interessades a formar-se com a guies de rutes de salut i que, més endavant, podran exercir com a guies del projecte.

Adjunts cartells i dossier amb tota la informació:

Us preguem feu tota la difusió possible!

número 155
dissabte,
9 de setembre de 2017

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2017 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter

Si voleu deixar de rebre el butlletí feu clic aquí