Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.156: :15set2017

Encan(ta)ts

Equip pedagògic

Us presentem l'equip pedagògic que aquest any acompanyarem els vostres fills i/o filles.

Comunitat dels petits:

 • Ambient de Natura: Aroa
 • Ambient d'art: Esther
 • Ambient de joc simbòlic: Montse O.
 • Ambient de Fer i desfer: Georgina i Mireia
 • Ambient de comunicació: Gemma (coordinadora d'atenció a la diversitat)
 • Ambient de construccions: Sònia (coordinadora de la comunitat)
 • Ambient de Llum i Ombres: Yolanda (ara l'està substituint la Maria)
 • Suport: Montse B

Comunitat dels mitjans:

 • Ambient de Landart: Dolors (coordinadora de la comunitat)
 • Ambient de Pitàgores: Susanna
 • Ambient de Batecs: Núria A.
 • Ambient d'Atles: Eva
 • Ambient de Chronos: Marta i Robert
 • Ambient de Tretzevents: David
 • Ambient de Gaudim: Sara
 • Suport: Ainhoa i Marié (coordinadora d'atenció a la diversitat)

Comunitat dels grans:

 • Ambient de Taller: Aida C.
 • Ambient de Disseny: Aleix
 • Ambient de Babel: Pepa
 • Ambient de Bios: Alba (coordinadora d'atenció a la diversitat)
 • Ambient de Creamat: Aida T.
 • Ambient de Temps Moderns: Núria C.
 • Ambient de Cosmos: Marta (coordinadora de la comunitat)
 • Suport: Jordi i Marta T (substitueix a l'Anna)

Equip directiu

 • Directora: Agnès Barba (referent a la comunitat dels grans)
 • Cap d'estudis: Noa Padín (referent a la comunitat dels mitjans)
 • Secretària: Míriam Fernández (referent a la comunitat dels petits)

 

Agenda

dc

20 setembre

green

Reunió accions per l'Institut

Comissió de Convivència

Us recordem que el proper 20 de setembre a les 18 hores us convoquem a una reunió per parlar de les accions a emprendre de cara la primera generació de nens i nenes de l'escola que a partir de febrer s'han de matricular a un institut i que, a hores d'ara, no tenen una opció que asseguri la continuïtat pedagògica.

És important que hi siguem tots i que tots junts lluitem per un institut que asseguri no només la continuïtat pedagògica dels infants, sinó també una solució per a la nostra primera generació. El que passi amb aquests infants marcarà el futur de les properes generacions d'Encants i, per tant, necessitem a les tres comunitats en aquesta lluita.

Per a la reunió hi haurà canguratge a 1,5 €, amb un mínim d'inscrits de 10 nens. Useu el doodle per anotar qui el necessitarà i per quants nens. Us recordem que el canguratge s'ha de pagar abans del dia 18 a la Monica (despatx AFA). Aquell mateix dia quedarà tancat el doodle.

Gràcies, us hi esperem a tots/es!!!

2

octubre

green

Reunió d'inici de curs Petits

Equip Pedagògic

La reunió d'inici de curs per a la comunitat dels Petits serà dilluns 2 d'octubre a les 17:00 i consta de dues parts: una de general al gimnàs de la quarta planta i l'altra més íntima a l'ambient.

3

octubre

green

Reunió d'inici de curs Mitjans

Equip Pedagògic

La reunió d'inici de curs per a la comunitat dels Mitjans serà dimarts 3 d'octubre a les 17:00 i consta de dues parts: una de general al gimnàs de la quarta planta i l'altra més íntima a l'ambient.

4

octubre

green

Reunió d'inici de curs Grans

Equip Pedagògic

La reunió d'inici de curs per a la comunitat dels Grans serà dimecres 4 d'octubre a les 17:00 i consta de dues parts: una de general al gimnàs de la quarta planta i l'altra més íntima a l'ambient.

Ja tenim twitter!!

> Equip pedagògic

La nostra adreça és @EdelsEncants

extraescolar

Beques per les activitats esportives extraescolars

> Equip pedagògic

Si necessiteu demanar una ajuda econòmica per cobrir les activitats extraescolars dels vostres fills de Primària, cal que us llegiu bé aquests documents:

Sabates per dins de l'escola

> Equip pedagògic

Famílies de mitjans i grans: us demanem la vostra ajuda per tal que els vostres fills i filles portin un calçat diferent per dins de l'escola (tipus croc, sabatilles,...). Volem que dilluns tots se les canviïn. Ens ajudeu?

Visita a l'escola

> Equip pedagògic

Dimarts vindrà a l'escola un diputat del parlament —en Toni Castellà— i el Secretari d'universitats —l'Arcadi Navarro— a veure com desenvolupem el nostre projecte pedagògic com a model d'escola impulsora d'Escola Nova 21.

ajBCN

Reunió amb el regidor del districte

> Equip pedagògic

Dijous a la tarda ens reunirem l'equip directiu i representants de la junta de l'AFA amb el conseller tècnic i el regidor d'educació del Districte per tal de posar sobre la taula, i parlar de solucions, respecte a la continuïtat educativa dels nostres infants.

Escola formadora

> Equip pedagògic

Tenim un compromís ferm amb les universitats per tal de millorar l'educació dels futurs mestres i per això a la nostra escola acollim a molts estudiants que fan les pràctiques amb nosaltres. Ens ajuden a acompanyar els infants i nosaltres compartim amb ells la implementació del nostre projecte pedagògic. És una riquesa per a tots; l'equip docent ja els anirà presentant.

Us deixem links a un manual i a una entrevista

Parlem amb els nostres fills: la necessitat d'una bona educació sexual

> Grup de Treball Inclusió i Diversitat

Seguim amb la temàtica sobre l’educació sexual i discriminacions de gènere que vam estar treballant des del Grup de Treball de la diversitat durant el curs passat. Llavors vam estar promovent xerrades als nens de la comunitat de grans i als pares de tota l'escola; ara us volem deixar un manual de Save The Children: Respeten Mi Cuerpo, per conversar amb nens i nenes sobre els límits del cos i l’abús sexual.

També us deixem una entrevista a la pedagoga Nora Rodríguez, on assegura que la necessitat d’una educació sexual es més urgent que mai! Feu-li una ullada...

I per si és del vostre interès...

L'Escoleta dels Encants

escoleta

Missatge compartit per l'Escoleta dels Encants

Obrim nous horitzons en aquest cinquè curs de l’Escoleta dels Encants.

La Sara i l’Oscar van engegar el projecte de l’Escoleta. Conjuntament amb famílies i mestres de l’Escola del Encants ells han posat la llavor, han donat vida, forma i solidesa a aquest preciós projecte. I ara inicien noves aventures i projectes a les seves vides.

Agafem el relleu del projecte de la seva mà, amb il·lusió, continuïtat i agraïment per tot el que han fet, per tot el construït, per tot el que ens deixen, i que formarà part sempre de l’Escoleta, les arrels. Agraïm la seva generositat i confiança cap a nosaltres. Prenem tot això, i iniciem una nova etapa de l’Escoleta dels Encants! I ara nosaltres...

Som la Júli, la Mónica i l’Helena, les noves tripulants del projecte que continuarà caminant amb força i il·lusió!! En aquest nou cicle el projecte amplia la mirada, com a projecte integral d’acompanyament respectuós a la criança i a la família, la cura del sistema familiar, la família com a suma d’individus. Al matí l’Escoleta amb l’acompanyament als infants i per les tardes l’Espai dels Encants, partint de la base de que per a cuidar als infants cal ser cuidat; per acompanyar als nostres fills en el seu creixement cal ser acompanyats en el propi creixement , per sostenir cal ser sostingut. Proposem...

L’Espai dels Encants en tres eixos:

 • L'espai pel JO
 • L'espai pel TU I JO
 • L’espai pel NOSALTRES

De moment us passem alguns tallers i novetats del nou Espai dels Encants.

Gràcies a tots!!! escoletaBanner

Bàsquet femení a l'escola

basquet

Missatge compartit per Sandra García

Si teniu ganes de passar una bona estona i fer una mica d'esport apunteu-vos a l'equip de bàsquet femení de l'Escola dels Encants!

Juguem tots els dijous després del jardí escolar.

Si esteu interessades envieu un correu a gape.sandra@gmail.com

Animeu-vos-hi!!

Activitats per a infants amb discapacitat intel·lectual i trastorns del desenvolupament

aspanias

Missatge compartit per Aspanias

Ens complau informar-vos que aquest trimestre reprenem el curs amb molta energia i activitats molt interessants per a les famílies de Barcelona amb Infants amb Discapacitat Intel·lectual i Trastorns del Desenvolupament.

Gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, a Aspanias, entre d'altres activitats, podem oferir el següent taller gratuït, que començarà a l'octubre i finalitzarà al desembre 2017. Actualment hem obert un període d'inscripció per a totes les famílies interessades.

Espai Familiar per la Diversitat Funcional: un espai de famílies, on setmanalment tractarem, en un format de monogràfic i espai de discussió i aprenentatge, diferents temes que afecten i interessen molt especialment a les famílies amb infants amb una discapacitat intel·lectual o trastorn del desenvolupament. Totes les sessions es realitzaran al nostre local de Carrer Cartagena 265 en horari de dimarts 18-19:30h. Aquesta activitat és gratuïta.

Us adjuntem flyer de l'activitat (cliqueu a la imatge). Si teniu cap dubte sobre el seu contingut, podeu escriure a treballsocial@aspanias.org

número 156
divendres,
15 de setembre de 2017

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2017 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter

Si voleu deixar de rebre el butlletí feu clic aquí