Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.159: :6oct2017

Encan(ta)ts

Fets ocorreguts el passat 1 d’octubre

Junta de l'AFA

L'AFA de l'Escola dels Encants volem mostrar el nostre rebuig més enèrgic, davant els greus fets ocorreguts el passat 1 d’octubre, dia en què centres educatius de tot Catalunya i especialment els nostres veïns, l’Institut Pau Claris i l’Escola Ramon Llull, van ser violentats per les forces de seguretat de l'estat. Des d'aquí els enviem la nostra solidaritat i suport.

Famílies de la nostra escola van patir directament i en graus diferents aquesta violència, en alguns casos amb ferides greus, de les que esperem que es recuperin ben aviat. Rebeu una forta abraçada.

Se'ns fa difícil entendre el que va passar, i sobretot explicar-ho als nostres infants, i encara més quan l’agressió ve precisament d’aquells que ens han de protegir. Les escoles són, i han de continuar sent, espais per a la convivència i el diàleg on els infants creixin lliures i segurs.

Com a AFA treballarem perquè la nostra comunitat pugui continuar sent diversa i respectuosa. Un lloc on poder dialogar, pensar i acompanyar-nos, amb llibertat i respecte.

 

Agenda

dj

12 octubre

green

Festiu

Equip pedagògic

El proper dijous és festiu i, per tant, l'escola romandrà tancada.

dv

13 octubre

green

Excursió de la Comunitat dels mitjans

Equip pedagògic

Divendres, la Comunitat dels mitjans marxarem d'excursió tot el dia a Collserola on ens connectarem i descobrirem la natura tot fent xarxa i vincles entre nosaltres.

19

octubre

green

Primera Assemblea de socis de l'AFA

Junta de l'AFA

Us recordem que el proper dia 19 d'octubre celebrarem la primera assemblea de l'AFA. Serà a les 19h al gimnàs i oferirem canguratge a les famílies que el necessitin. Aquest canguratge serà subvencionat al 50% per l'AFA i us heu d'apuntar (i pagar!) al despatx de l'AFA abans del 18/10. En el proper butlletí us farem arribar l'ordre del dia.

Recordeu

Aparcament de bicicletes

Comissió de comunicació

Volem recordar-vos que és molt important mantenir l'ordre a l'aparcament de bicicletes. Sabem que l'influència és més gran ara que l'escola està completa i, per això, us demanem la vostra complicitat per tal que no quedin patinets i bicicletes pel mig. Així seran més àgils les sortides i entrades, en especial pels infants.

Avisos

Menú de pícnic

Vatua l'Olla - Comissió del migdia

Des de cuina i la comissió del migdia, us informem que hem variat el menú dels dies de pícnic. A partir d'ara, el menú de pícnic serà:

 • 1 entrepà (de fuet o xoriço i de formatge pels vegetarians)
 • croquetes de pollastre
 • bastonets de pastanaga
 • 1 peça de fruita

L'ampolla d'aigua s'haurà de seguir portant de casa.

Esperem que aquest canvi faci més fàcil els dies de pícnic.

Racó de
necessitats

Aquesta setmana necessitaríem que portéssiu a l’escola, si podeu:

 • Per l'ambient de Fer i desfer:

  • cartrons
  • fustes
  • taps de suro
  • rotllos de paper de WC i/o cuina

Aviseu a la tutora o coordinadora de la comunitat si sospiteu que els vostres infants han contret alguna malaltia infecciosa

Molt important!! Us demanem la vostra complicitat

> Equip pedagògic

Si sospiteu que els vostres fills o filles presenten símptomes de varicel·la o qualsevol malaltia infecciosa, aviseu a la tutora o coordinadora de la comunitat. Només així podem preservar la salut d'aquells alumnes de l’escola amb unes defenses molt baixes i que no poden arriscar-se a conviure amb determinades malalties.

Gràcies per la vostra col·laboració i permetre que tots els infants puguin gaudir del nostre dia a dia a l'escola.

Busquem dibuixants pares, mares, filles, tiets... Que ens facin arribar tires còmiques explicant les nostres demandes

Reivindicació de l'institut

> Grup de treball Volem l'Institut

Us recordem que, des de la comissió de reivindicatives del grup Volem Institut, hem preparat un seguit d'iniciatives. Us necessitem a tots/es perquè no ho aconseguirem si no anem tots a una. Avui són els nostres infants de sisè, però demà seran la resta de comunitats les que no tindran un institut de secundària que garanteixi aquesta visió pedagògica que tants esforços ens ha costat d'aconseguir:

 • Busquem dibuixants pares, mares, filles, tiets... Que ens facin arribar tires còmiques explicant les nostres demandes: Angeleta Ferrer pel 2018-2019 i continuïtat pedagògica. Podeu fer-les arribar al mail josemtorres@gmail.com, qui serà l'encarregat de publicar-les a les xarxes i etiquetar-hi a totes aquelles autoritats i/o organismes que tenen veu per decidir sobre el futur de l'Angeleta Ferrer. En necessitem moltes perquè volem publicar-ne una cada dia i omplir les xarxes cada dia des d'ara i fins al desembre. A dibuixar i a ser creatius!!

 • L'AFA està pendent des de l'estiu que el Consorci ens citi per parlar del futur dels nostres infants. Com que creiem que necessiten una ajuda, us convidem a que envieu un mail aquest cap de setmana al Consorci exposant el neguit que ens representa a les famílies no saber què passarà amb els nostres infants quan arribin a la secundària. Si no sabeu com redactar-lo, en trobareu un text de mostra fent clic aquí. Que dilluns el Consorci tingui la safata plena de mails de famílies dels encants: gerencia.ceb@gencat.cat i mllorens.ceb@gencat.cat. Posseu en còpia a l'Afa afa@escoladelsencants.cat en el correu.

Seguirem informant de noves iniciatives setmana a setmana. Estem segurs que junts ho aconseguirem!!

Gràcies!!

I per si és del vostre interès...

Festa Tardor 14/10 : paradeta Pla Comunitari Sagrada Familia

Missatge compartit per Pla de Desenvolupament Comunitari Sagrada Família

Us informem que dissabte 14 d'octubre, en el marc de la Festa de Tardor, el PDC muntarà la ja tradicional paradeta d'informació.

Com a entitats o serveis que formeu part del PDC, us hi podeu sumar de diferents formes:

 • dinamitzant una activitat (si tens alguna proposta no dubtis a escriure per poder coordinar-la amb temps)
 • venint a la paradeta durant tot el dia o un horari concret per fer difusió
 • deixant-nos material de difusió de la vostra entitat o projectes al Casal de Barri Espai 210 (Carrer Padilla)

És molt important que puguem garantir persones que donin un cop de mà en el muntatge i desmuntatge (abans de les 10h i després de les 19h)

Hi ha un doodle amb els horaris i per confirmar assistència.

Sessió informativa sobre Millores a les xarxes de carril bici i bus de l'Eixample

Missatge compartit per l'Ajuntament de Barcelona

En els propers mesos, la xarxa de carrils bici i la de carrils bus creixerà de manera substancial, en el marc de millora d’ambdues infraestructures a la ciutat amb l’objectiu de disminuir la presència dels vehicles privats a motor i contribuir en la mobilitat sostenible. Et convidem a descobrir com es desplegarà a l'Eixample en la sessió informativa del proper dimarts 10 d'octubre a la seu del Districte.

Serà a les 18.30 h, a la Sala de plens de la seu del Districte de l'Eixample (c. Aragó 311, 1a planta)

Saber-ne més

Fem una república de tots els colors

cdr

Missatge compartit per Juan, pare de l'escola

Demà dissabte se celebra l'acte Fem una república de tots els colors, amb un programa ple d'activitats per a tots els públics en un ambient lúdic i distès.

Butlletí interessant

número 159
divendres,
6 d’octubre de 2017

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2017 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter

Si voleu deixar de rebre el butlletí feu clic aquí