Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.160: :13oct2017

Encan(ta)ts

Escola Catalana Conscient i Democràtica

El govern espanyol ens culpabilitza d'adoctrinar els infants. Creiem que no ens hem de quedar parats i com a centres impulsors d'una educació conscient i responsable hem de denunciar aquestes mentides i amenaces.

És per això que, juntament amb d'altres centres, estem elaborant un manifest que desitgem que sigui unitari a totes les escoles i que farem públic per tenir el màxim de ressò i que arribi a qui creu això dels mestres. Perquè volem que quedi clar que els docents a Catalunya exigim respecte. No adoctrinem, eduquem. I la nostra finalitat educativa està a ser ciutadans conscients, compromesos, responsables i crítics del s.XXI.

 

Agenda

dj

19 oct

green

Primera Assemblea de socis de l'AFA del curs 17-18

Junta de l'AFA

Us recordem que el proper dia 19 d'octubre celebrarem la primera assemblea de l'AFA. Serà a les 19h al gimnàs i oferirem canguratge a les famílies que el necessitin. Aquest canguratge serà subvencionat al 50% per l'AFA i us heu d'apuntar (i pagar!) al despatx de l'AFA abans del 18/10.

L'ordre del dia serà el següent:

  • aprovació acta anterior (us recordem que estan penjades aquí, al lloc web de l'escola)
  • balanç economic 2016-2017
  • objectius i pressupost de les comissions de l' AFA 2017-2018
  • espai del migdia: pressupost, obres i altres
  • pressupost de vetlladors
  • torn de paraula

Racó de
necessitats

Aquesta setmana necessitaríem que portéssiu a l’escola, si podeu:

  • Còdols, pals, pedres. Per la Comunitat dels mitjans.

A més,

Si sabeu fer nines de drap, passeu, si us plau, pel despatx a parlar amb la Míriam, per la Comunitat dels petits.

A l'escola estem de dol

> Equip pedagògic

Us hem d'informar d'una trista notícia. Dijous, després d'una llarga lluita, en Matias Hernández, pare del Víctor de la Comunitat dels Grans, va morir.

Aquests dies seran de dol per tota la comunitat i vetllarem per fer un bon acompanyament d'adults i infants amb l'ajut, com vam fer ja el passat curs, de l'organització Grup temps.

Sentim profundament aquesta gran pèrdua i confiem que entre tota la comunitat podrem donar un bon suport a la família.

Els dies 2 i 3 anem a Planoles. Recordeu fer pagament del 16 al 20 d'octubre

Colònies de Grans

> Equip pedagògic

S'acosta la data de les colònies de grans: els dies 2 i 3 anem a Planoles.

El preu del viatge i l'estada d'un dia és de 50 €. Aquesta setmana haureu de fer transferència d'aquesta quantitat al número de compte ES87 3025 0005 8314 3326 3955. Un cop fet el pagament heu de fer arribar el comprovant al correu administracio.afa@escoladelsencants.cat. Si necessiteu fer el pagament en metàl·lic, podeu passar directament pel despatx de l'AFA; la Mònica us atendrà.

Recordeu fer pagament del 16 al 20 d'octubre.

Al març farem les colònies. Recordeu fer pagament de la bestreta del 16 al 20 d'octubre

Bestreta colònies de Petits

> Equip pedagògic

Com ja us van informar les mestres en la reunió d'inici de curs, les famílies d'infants de 3, 4 i 5 anys heu de pagar la bestreta per les colònies que es realitzaran al març. Recordeu que enguany no hi haurà l'opció de fer sortida, les colònies són per tots els infants de la comunitat.

La bestreta ha de ser de 30 €. Aquesta setmana haureu de fer transferència d'aquesta quantitat al número de compte ES87 3025 0005 8314 3326 3955. Un cop fet el pagament heu de fer arribar el comprovant al correu administracio.afa@escoladelsencants.cat . Si necessiteu fer pagament en metàl·lic, podeu passar directament pel despatx de l'AFA; la Mònica us atendrà.

Recordeu fer pagament del 16 al 20 d'octubre.

Els dies 11, 12 i 13 d'abril anirem a la Conreria. Recordeu fer pagament de la bestreta del 16 al 20 d'octubre

Bestreta colònies de Mitjans

> Equip pedagògic

Com ja us van informar les mestres en al reunió d'inici de curs, les famílies d'infants de 6, 7 i 8 anys heu de pagar la bestreta per les colònies que es realitzaran els dies 11, 12 i 13 d'abril a la Conreria. Recordeu que enguany no hi haurà l'opció de fer sortida, les colònies són per tots els infants de la comunitat.

La bestreta ha de ser de 40 €. Aquesta setmana haureu de fer transferència d'aquesta quantitat al número de compte ES87 3025 0005 8314 3326 3955. Un cop fet el pagament heu de fer arribar el comprovant al correu administracio.afa@escoladelsencants.cat . Si necessiteu fer pagament en metàl·lic podeu passar directament pel despatx de l'AFA; la Mònica us atendrà.

Recordeu fer pagament del 16 al 20 d'octubre. En tots els casos, heu de fer constar els noms de les vostres filles/fills i les comunitats a les que pertanyen (penseu que de cop es faran pagaments de 480 infants)

Aquest cap de setmana vindran a treballar en la neteja del solar del costat de l'escola, lloc d'on provenen la majoria de les rates.

Rosegadors al pati de l'escola

> Equip pedagògic

Tenim un problema amb unes rates que han descobert que el nostre pati és un bon lloc on passar l'estona. Fa dies que hi estem treballant i que s'estan fent feines de control de plagues i de sanitització de sauló i sorra. No és fàcil exterminar aquests rosegadors i per això fa dies que no utilitzem el sorral. Aquest cap de setmana vindran a treballar en la neteja del solar del costat de l'escola, lloc d'on provenen la majoria de les rates.

Dilluns, si el jardí està net el podrem utilitzar. En cas contrari el deixarem tancat. Us en mantindrem informades.

consellInfants

Consell d'Infants

> Equip pedagògic

Avui hem tingut el primer Consell d'Infants de la Comunitat dels Grans. Ha estat molt ric i interessant amb interessant propostes. Les podreu llegir en breu al web de l'escola a Consell dels Infants.

menjador

El menjador escolar, espai educatiu de l'escola

> Comissió Espai del migdia

Aquest cap de setmana comença el curs El menjador escolar, espai educatiu de l'escola, impartit pel col·lectiu Justícia Alimentària, al qual assistiran, des de la comissió Espai del migdia, una representat de cuina, una de monitors i una de mares.

festa

Recolllida de signatures per l'Angeleta Ferrer

> Comissió de convivència

Famílies: aquest cap de setmana estarem recollint signatures per reclamar l'Institut Angeleta Ferrer per al proper curs 2018-2019. Ho fem amb una paradeta al C/Provença, entre Padilla i Castillejos i formant part de les Festes de Tardor de la Sagrada Família. Dissabte 14 i diumenge 15, d'11 a 20h.

Us esperem a tots i totes perquè hi deixeu la vostra signatura!!

Gràcies al Correblau, durant el curs 16-17 es van poder impulsar formacions educatives a diferents centres docents

III Correblau

> Grup de Treball Inclusió i Diversitat

Si vols córrer per la inclusió escolar de l’alumnat amb autisme, ja et pots apuntar al III Correblau, una cursa solidària de 5km que pots fer corrent o passejant el diumenge 29 d’octubre. Una iniciativa de l’Associació Aprenem que treballa per a la Inclusió de les Persones amb Trastorns de l’Espectre Autista (TEA)

Gràcies al Correblau, durant el curs 16-17 es van poder impulsar formacions educatives a diferents centres docents amb l'objectiu de transmetre més coneixement del TEA i donar eines i estratègies.

Pots inscriure't aquí.

I per si és del vostre interès...

Taller de Cartró

cartro

Missatge compartit per Tria'm de Nafent

Us adjuntem el cartell del Taller de Cartró que es farà el dimarts 17 d'octubre de 15h a 18.30h. Esteu tots convidats a passar una bona estona tot construint el vostre "niu" amb caixes de cartró reciclat. És un taller per treballar i reflexionar sobre l'ús de l'espai públic, la creativitat, la gestió de residus i la sensibilització ambiental. Si trobeu una caixa buida, porteu-la! Lloc: Espai de jocs infantils de la Pl. de les Glòries al costat de la pista d'atletisme.

Fins dimarts!

Xerrada: Com alimentar els teus fills de forma sana?

alimentarSana

Missatge compartit per Aula de Pediatria Hospital Sant Joan de Déu

Us convidem a la nova xerrada gratuïta per a pares que organitza l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona: Com alimentar els teus fills de forma sana i equilibrada? Amb Mireia Termes, dietista-nutricionista de l'Hospital.

Dijous 26 d'Octubre a les 19:00. Hospital Sant Joan de Déu Barcelona. Places limitades. Cal confirmar l'assistència mitjançant una d'aquestes opcions:

  • Inscripció online: formulari
  • Correu electrònic: aula@sjdhospitalbarcelona.org
  • Telefònicament: 93 253 21 30 (de dilluns a divendres de 9 a 13h).

Cicle de Cinema i Drets dels Infants

Les sessions estan programades per als dies 5, 12, 19 i 26 de novembre a les 11h als Cinemes Girona (carrer Girona,175 ) i són gratuïtes.

Missatge compartit per Institut Municipal d'Educació

Un any més, us fem a mans el programa Cicle de Cinema i Drets dels Infants, la qual no seria possible sense la participació dels centres educatius de la ciutat. L’objectiu principal d’aquest projecte és l’educació en Drets Humans. Tant els infants com les famílies aprenen sobre els drets i deures tant individuals com col·lectius, en un marc interactiu i participatiu que facilita la comunicació i el diàleg.

Per al curs 2017-2018, el centre d’interès d’aquest programa és el dret al joc i a les activitats d’esbarjo, reconegut a la Convenció sobre els drets dels infants, i la realitat de molts nens i nenes d’arreu, que veuen aquest dret vulnerat per diferents motius: la pobresa, les guerres, la situació de refugiats, etcètera.

Aquesta proposta pedagògica té per finalitat que es reflexioni amb els infants sobre com s’utilitza el temps lliure i d’esbarjo, i s’analitzi el joc com a element de creixement personal i social que ensenya a compartir, a reconèixer la igualtat i la diferència, a consensuar i negociar amb els companys i companyes la importància de les regles, la negociació i el treball en equip.

Les sessions estan programades per als dies 5, 12, 19 i 26 de novembre a les 11h als Cinemes Girona (carrer Girona,175 ) i són gratuïtes.

La inscripció es podrà fer on-line al web de programa i també a la taquilla que s’obrirà a les 10.15 h. (fins a omplir l’aforament de la sala).

Des de l’Ajuntament de Barcelona us convidem a participar i gaudir, un any més, d’aquest programa, que tant ens il•lusiona compartir amb vosaltres.

Butlletí interessant

Butlletí de l'eixample

número 160
divendres,
13 d’octubre de 2017

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2017 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter

Si voleu deixar de rebre el butlletí feu clic aquí