Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.162: :27oct2017

Encan(ta)ts

Festa de la tardor: Castanyada i Firafa

Equip pedagògic i Junta de l'AFA

castanyada

Us convidem a menjar castanyes i panellets amb tots nosaltres, al jardí de l'escola, el proper dimarts 31 a les 15:30.

Per part de l'AFA, aprofitarem per fer la Firafa, l'esdeveniment que fem per informar-vos del que fem a cada una de les comissions i de com hi podeu participar.

No us ho perdeu: hi haurà sorpreses per als més petits.

 

Agenda

dt

31 octubre

green

Castanyada i Firafa

Equip pedagògic i Junta de l'AFA

Us convidem a menjar castanyes i panellets amb tots nosaltres, al jardí de l'escola, dimarts a partir de les 15:30.

Haureu d'entrar directament pel jardí i haureu de localitzar la rotllana de l'ambient del vostre fill. Si teniu germans i, per tant, estan dividits en diferents rotllanes, podeu triar on col·locar-vos, però haureu de ser tots —el(s) pare(s) i tots els fills— en una única rotllana. Un cop la mestra o el mestre vegi que esteu amb ells, deixarà de tenir la responsabilitat sobre el menor i aquesta passarà al pare, mare o familiar. Això ens permetrà fer un bon acompanyament i vetllar per la seguretat dels infants que no tenen cap familiar amb qui compartir la festa.

Aquest moment, perfecte per gaudir amb els petits de les castanyes i panellets, per part de l'AFA l'aprofitarem per fer la Firafa informant-vos del que fem a cada una de les comissions i de com hi podeu participar. No us ho perdeu: hi haurà sorpreses per als més petits.

Les famílies que vingueu a recollir els infants a les 16h haureu d'anar al jardí i localitzar la mestra referent, que serà la persona que estarà amb el vostre fill i/o filla.

Recordeu

Menjador de pícnic

Famílies que feu us del servei de menjador

Recordeu que, per tal d'evitar malbaratament, ens haurieu d'avisar amb una setmana d'antelació si el vostre fill/a no ha de fer ús del servei de pícnic quan hi hagi una sortida. Heu d'avisar a la Mònica, bé sigui al despatx, bé sigui enviant un mail a administracio.afa@escoladelsencants.cat. Aquest dia no es descompta de la quota de menjador.

Avisos

Menús de dilluns i dimarts

La setmana vinent tindrem un canvi de dia del menú, per tal de poder servir peix fresc: el menú de dilluns 30 passa a dimarts (amb maires arrebossades en lloc del bacallà) i el de dimarts a dilluns.

Racó de
necessitats

Aquesta setmana necessitaríem que portéssiu a l’escola, si podeu:

 • Còdols, taps de suro, fulles seques premsades i revistes. Seguim necessitant per la comunitat dels mitjans.

 • Texans vells, per l'espai de costura.

 • Llaunes de diferents tipus, que no tallin ni estiguin rovellades i, si us plau, que estiguin netes. També necessitem revistes de decoració i/o mobles, tipus Ikea. Per l'ambient de construccions de la comunitat dels petits.

Hem fet una sèrie de propostes per tal de poder descongestionar el jardí durant l'estona del migdia en els moments que coincidim tots

Espai del migdia

> Kampikipugui

Us recordem que cada dilluns cal portar un tovalló de roba ben marcat i deixar-lo a la cistella dels pitets que trobareu a l'ambient, així com els llençolets per descansar. Divendres us els retornem per a que els pugueu rentar. Si hi ha algú que hagi perdut el pitet o el tovalló, al menjador trobareu un cistell d'objectes perduts!

També us volem informar de les propostes que hi ha al jardí durant l'estona del migdia. Les hem fet per tal de poder descongestionar el jardí en els moments que coincidim tots:

 • Tots els dies de la setmana disposem de diferents materials al jardí per a que els infants puguin fer joc lliure (teles, cordes, caixes, material sorral...)

 • A més a més 2 dies a la setmana tenim obert el gimnàs. El dimarts és per a la comunitat de grans i el dimecres per a la comunitat de mitjans (aquests van pujant per ambients)

 • I a la pista:

  • Dilluns: Rodes (petits, mitjans i grans).
  • Dimarts: Futbol Comunitat dels Mitjans.
  • Dimecres: Futbol Comunitat dels Grans.
  • Dijous: Futbol Comunitat dels Petits.
  • Divendres: Pilotes variades.

Castanyada

> Equip pedagògic

Recordeu, famílies, que algunes mestres anirem vestides de castanyeres i castanyers. Ho compartim amb vosaltres per si els vostres fills i/o filles es volen sumar a aquesta iniciativa.

Colònies

> Equip pedagògic

La Comunitat dels Grans marxarà de colònies el dijous 2 i 3 de novembre a l'alberg de Planoles.

sise2

Jornada de convivència i inclusió

> Equip pedagògic

sise1

El proper 2 de novembre, el Consorci d'Educació de Barcelona ha organitzat una jornada per explicar experiències de bones pràctiques sobre educació emocional, interculturalitat, mediació i cultura de pau, coeducació i democràcia i participació. Aquest darrer tema, democràcia i participació, és el que explicarem nosaltres amb el nostre projecte del Consell d'Infants basat en la proposta del Francesco Tonucci.

Dos pares de l'escola, el Josep Mª i l'Alfred, estan preparant una pel·lícula per presentar-la aquell mateix dia. Els actors i les actrius són alguns dels consellers i conselleres —actuals i anteriors— de la Comunitat dels Grans, moderats per l'Agnès.

Després de la jornada i d'haver vist la pel·lícula vist amb els infants a l'escola, la compartirem amb vosaltres.

Reunió equips directius i Consorci d'Educació

> Equip pedagògic

Per indicació de la gerent del +Consorci d'Educació, dilluns 31 tindrem una reunió les direccions dels instituts Salvador Espriu, Príncep de Girona, Fort Pius, Pau Claris, Jaume Balmes i l'Escola dels Encants*.

I per si és del vostre interès...

Casa de l'aigua

casaAigua

Missatge compartit per l'Equip educatiu de La Casa de l'Aigua de Trinitat Nova

Compartim amb vosaltres la programació de la Casa de l'Aigua per al quart trimestre. Podeu baixar-vos-la fent clic a la imatge.

Susan Meiselas. Mediacions: Cicle de cinema

Missatge compartit per la Fundació Antoni Tàpies

Cicle de cinema seleccionat per l’artista kurda Guevara Namer en el marc de l'exposició Susan Meiselas. Mediacions. En teniu tota la informació aquí.

Agenda Eixample

Missatge compartit per l'Ajuntament de Barcelona

Compartim amb vosaltres l'Agenda Eixample d'avui 27 d'octubre de 2017

Butlletins interessants

número 162
divendres,
27 d’octubre de 2017

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2017 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter

Si voleu deixar de rebre el butlletí feu clic aquí