Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.165: :18nov2017

Encan(ta)ts

Xerrada Eixamplem diversitats

Comissió de Convivència

Us volem convidar a una xerrada per famílies i mestres anomenada Eixamplem diversitats. És a càrrec de l'Associació TRAMA i tindrà lloc al gimnàs de l'escola el divendres 24 de novembre a les 17h.

Mitjançant l'exposició teòrica, el visionat d'imatges, peces audiovisuals i el debat participatiu, dinamitzarem una sessió formativa sobre prevenció de la LGTBIfòbia i promoció de la diversitat de gènere, sexual, afectiva i familiar.

Com sabeu, a la Comunitat dels grans s'estan portant a terme uns tallers on infants i mestres estem reflexionant sobre l'LGTBIfòbia i el bulling. Trobem que és important que, com a adult,s siguem coneixedors d'aquests conceptes que fins fa poc eren tabús a la nostra societat i puguem donar resposta amb naturalitat als neguits dels nostres infants.

Recordeu que si necessiteu servei de canguratge heu de passar a parlar amb la Mónica amb antelació o escriure un mail a administracio.afa@escoladelsencants.cat.

Us hi esperem a totes!

 

Agenda

dj

23 novembre

green

Reunió de la Junta de l'AFA

Junta de l'AFA

Us recordem que dijous, 23 de novembre, a les 19h farem reunió de Junta. Si voleu que tractem algun tema, podeu enviar un correu a afa@escoladelsencants.cat per comunicar-lo i l'afegirem a l'ordre del dia. També heu d'avisar si voleu assistir-hi.

dv

24 novembre

green

Consell d'Infants

Equip pedagògic

El proper divendres 24 durem a terme el Consell d'Infants de la Comunitat dels mitjans.

Racó de
necessitats

Aquesta setmana necessitaríem que portéssiu a l’escola, si podeu:

  • Llençols blancs

  • Llana Gruixuda

  • Taps de plàstic de totes mides i colors per a fer una proposta al jardí

Un momentet és temps suficient com perquè una bicicleta caigui sobre un infant i li pugui fer un trau al cap.

La seguretat de l'escola és responsabilitat de tots

> Equip pedagògic

Fa temps que ens adrecem a vosaltres per a insistir-vos en diferents aspectes que ens ajuden a tenir un major ordre i a assegurar la vida dels infants dins de l'escola.

La porta d'entrada és un dels punts claus en seguretat (respectar horaris, assegurar que la porta quedi ben tancada, no distreure a la conserge a la porta, evitar venir fora d'hores, etc). Ara hem d'insistir en la prohibició d'entrar dins de l'escola amb la bicicleta dels adults i deixar-la, ni que sigui per un momentet, a qualsevol lloc de l'escola. Un momentet és temps suficient com perquè una bicicleta caigui sobre un infant i li pugui fer un trau al cap.

Recordeu, pares i mares, que les vostres bicicletes sempre han de quedar fora del recinte escolar

espaiC2

Els artistes de l'espai C

> Equip pedagògic

En David i la Judit es presenten a l'equip de mestres.

Els matins de dilluns, dimarts, dijous i divendres i també els dimecres a la tarda obriran el taller als infants de la Comunitat dels grans. Al segon trimestre plantegem que puguin obrir una tarda per a la Comunitat dels mitjans. espaiC

A cada sessió farem alguna cosa que acabarem a la classe o podrem acabar a casa.

Monogràfic de costura

> Comissió d'Extraescolars

S'acosta el segon monogràfic de costura de l'any. En aquesta ocasió farem regals per a les festes!

Començarem amb una bossa molt original per a regalar o regalar-nos. Las sesions seràn els dilluns de 16:00 a 17:30 i començarem el dilluns 27 de novembre. Es faran a l'espai de costura, a la tercera planta.

La Jimena recollirà als infants una mica abans de les 16:00, berenarem i començarem l'activitat. A cada sessió farem alguna cosa que acabarem a la classe o podrem acabar a casa.

El preu és de 26 euros. S'ha de pagar al despatx de l'AFA. Més informació a: jimenabasile@hotmail.com

Ens sol·liciten que deixem lliure aquest espai davant l'imminent inici de les obres. Nosaltres, però, encara no farem res.

Aparcament de bicicletes

> Equip pedagògic

En breu s’iniciaran les obres d'enderroc i moviment de terres a l'EBM (escola bressol municipal) Encants.

L’aparcament de bicicletes i patinets queda dins de la zona d’actuació de les obres i, per tant. ens sol·liciten que deixem lliure aquest espai davant l'imminent inici de les obres. Nosaltres, però, encara no farem res perquè estem intentant que ens ofereixen una alternativa adequada per a l'aparcament.

Visita d'Escola Nova 21, equips directius i estudiants

> Equip pedagògic

Com sabeu, la nostra escola és ja un referent pedagògic a escala de país i és per això que sempre se'ns demana, des de molts centres, poder veure l'escola en funcionament. Per això a part d'organitzar les jornades pedagògiques dels dissabtes destinem uns dies al matí a rebre'ls.

La pròxima trobada és dimarts 21. El matí està destinat a acompanyar els equips directius de diverses escoles i també a la mostra triada per Escola Nova XXI. El mateix dia a la tarda ens visitaran estudiants.

I per si és del vostre interès...

Butlletins interessants

Taller Llibres tàctils. Abecedari Braille

tallerBraille

missatge compartit per la Biblioteca Sagrada Familia

El proper dimarts dia 21 de novembre a les 18h es farà la biblioteca Sagrada Família el taller de descoberta Llibres tàctils. Abecedari Braille.

Us enviem el cartell per si podeu fer-ne difusió. Moltes gràcies

Curs sobre programació d'ordinadors

missatge compartit per la Biblioteca Sagrada Familia

Us enviem informació d'un curs sobre programació d’ordinadors, Aprèn a programar en Scratch i crea els teus propis jocs

S'hi treballa la creativitat, la planificació i el pensament crític a través de la programació de jocs, i s'incentiven les vocacions científico-tecnològiques entre els infants.

  • Edat: de 10 a 12 anys
  • Calendari: 23 i 30 de novembre, 14 i 21 de desembre, 11, 18 i 25 de gener, i 1,8, 15 i 22 de febrer
  • Horari: dijous de 17.30 a 19 h
  • Inscripcions: a la biblioteca Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte (Provença 480) o a en aquest enllaç
  • Places limitades

Guia de recursos sobre violència masclista

missatge compartit per Pla de Desenvolupament Comunitari Sagrada Família

Us faig arribar aquesta documentació de l’Institut Català sobre materials de sensibilització per fer força en la lluita per a l’eliminació de la violència envers les dones, centrat enguany en la visibilització, sensibilització i lluita contra les violències sexuals.

També hi trobareu informació sobre difusió a xarxes socials de la campanya #JoTambé i sobre els actes institucionals que s’organitzen al voltant del 25 de novembre i l’accés a la Guia de recursos sobre violència masclista

número 165
dissabte,
18 de novembre de 2017

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2017 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter

Si voleu deixar de rebre el butlletí feu clic aquí