Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.166: :24nov2017

Encan(ta)ts

Arriba l'hivern a l'escola. Decorem-la plegats

Comissió de festes

Penjarem al vestíbul: la natura a l'hivern, desitjos, somnis, paraules, amor, emocions tot penjant de cordes i cintes.

Demanem a les famílies que porteu una peça on s'expressi la temàtica de l'hivern (la natura / el paisatge) juntament amb el Dret a estimar i ser estimat.

Característiques orientatives de la peça que portareu: corda o cinta de 20cm a 1m aprox, el més lleuger possible. Podeu penjar d'ella fulles de neu, branquetes nevades, dibuixos. Qualsevol material serà benvingut si expressa la temàtica proposada.

A partir del dilluns podeu deixar les vostres peces a l'espai de l'escala del primer pis, on deixem sempre el material.

Gràcies

 

Agenda

dc

29 novembre

green

Reunió de delegades i delegats

Equip pedagògic

Dimecres, 29 de novembre, farem la primera reunió del curs amb les delegades i delegats. A la segona part ens dividirem per comunitats, per aconseguir un clima més proper i treballar temes concrets de cada comunitat.

dc

29 novembre

green

Punt Verd Mòbil

Equip pedagògic

Dimecres, 29 de novembre, vindrà a l'escola el camionet del punt verd mòbil escolar. Si teniu quelcom que portar per reciclar, aprofiteu l'oportunitat!!

6-8

desembre

green

Festa de lliure disposició

Equip pedagògic

Recordeu que la setmana següent de la que ve són festius el dimecres 6 i el divendres 8 i que nosaltres hem escollit el dijous 7 de desembre com a dia de festa de lliure disposició, tal i com recomanava el Departament d'Ensenyament.

Per tant l'escola romandrà tancada del 6 al 10 de desembre ambós inclosos.

Avisos

Espai del Migdia

Kampi ki pugui

Si hi ha alguna qüestió pedagògica de l'Espai del Migdia que us preocupa, podeu parlar amb la Miriam els dilluns de 9 a 11:30h i els dimarts de 15:00 a 16:15h.

Si voleu tenir una trobada amb ella o l'acompanyant dels vostres fills o filles podeu enviar un correu a encants@kampikipugui.org o trucar al 675654639.

Racó de
necessitats

Aquesta setmana necessitaríem que portéssiu a l’escola, si podeu:

  • Espècies per a l'Ambient de Natura de la Comunitats dels petits.

Calendari

> Equip pedagògic

Us animem a veure el calendari de la pàgina web, ja que allà surten les activitats especials que fem a l'escola.

pati1

Entre tots hem de cuidar l'escola

> Equip pedagògic

pati2 Aquesta estructura del jardí tenia ahir una fusta trencada. Avui en té tres i sembla que es va trencar a la tarda.

Alguna mare o pare pot venir a arreglar-ho?

Us demanem que estigueu atents al que fan els vostres fills a l'escola.

inclus

Activitats per aquests dies

> Grup de Treball Inclusió i Diversitat

Us proposem algunes activitats:

  • Inclus, Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona, un lloc on promoure obres audiovisuals sobre discapacitat. Conèixer la seva realitat des d'un punt de vista diferent és la nostra raó de ser. També hi podeu trobar tallers per a nens de de 9 a 12 anys amb projecció de curtmetratges pensats per sensibilitzar-los vers la discapacitat. Del 28 de novembre al 3 de desembre. Vegeu la programació.

  • Taller Infantil de Nadal, on els participants podran decorar el seu calendari d'advent ple de sorpreses. La franja del dissabte dia 25 de novembre de 12h a 14h està dissenyada per a persones amb necessitats especials ja que comptarà amb monitors formats en diversitat, material adaptat i un conte anticipatiu. Lloc de trobada: Illa Diagonal. Per inscriure's cliqueu aquest enllaç

trobada

Trobada oberta per les educacions alternatives

> Equip pedagògic

L'equip de Reevo i l'Educació Prohibida conviden a persones, educadors, entusiastes i projectes educatius de Barcelona i Catalunya a compartir aquesta trobada de tancament de la Gira de Reevo a la península. Una oportunitat per intercanviar experiències entre els que pensem i vivim altres formes d'educació per a altres mons possibles.

A la nostra Escola, l'1 de desembre, a les 18:00h.

lloro

Ens ajudes amb el teu granet de sorra?

> Comissió de Convivencia

A partir d'ara trobareu, al final d'aquesta secció de noticies dels butlletins, alguns consells per vetllar per l'ordre i el bon funcionament de l'escola que anirem compartint amb vosaltres.

Els reconeixereu amb lema a l'escola estigues al lloro

lloroR

L’escola ha anat creixent cada any i, ara que ja hi som tots, potser valdria la pena que consensuèssim unes normes de convivència clares i senzilles.

Hem pensat que podem publicar, cada setmana i aquí al butlletí, fotos d’aspectes que ens sorprenen a l’escola i proposar-nos reptes comuns per tal que la nostra segona casa sigui cada cop més acollidora.

Podeu enviar les vostres fotos i/o comentaris a: convivencia.afa@escoladelsencants.cat

I per si és del vostre interès...

Butlletins interessants

Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència vers les Dones

missatge compartit per Pla de Desenvolupament Comunitari Sagrada Família

Hola a tothom!

Us volia recordar que aquest diumenge es realitzarà l'Acte Central del Consell de les Dones de l’Eixample – Tothom hi té un paper en commemoració del 25 de Novembre – Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència vers les Dones i a més des del Pla Comunitari de Sagrada Família estarem participant en el acte amb diferents activitats.

!!Tindrem un carpa exclusiva per donar a conèixer les entitats que formem part d'aquest gran projecte comunitari i tot el treball que fem per i amb la gent del barri!!

Així que us volia animar a participar i a estar tots i totes juntes aquest dia tan important. En aquest enllaç teniu tota la informació i clicant aquí podeu veure el cartell.

Si algun vol assistir o lliurar informació per compartir aquest dia no dubteu a contactar amb mi!!! (Isabela - C/Padilla, 208-210 baixos - 932 653 645)

  • DIA: Diumenge, 26 de novembre 2017
  • HORA: d’11 a 14.30 h.
  • LLOC: c. Marina, davant de la Sagrada Família (entre c. Provença i c. Mallorca).

Com els infants poden defensar els seus drets?

sindic

missatge compartit per sindic.cat

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Drets dels Infants, que va ser el 20 de novembre, volem recordar-vos la tasca que cada dia acompleix el Síndic per protegir i garantir el compliment de la Convenció de drets dels infants a Catalunya. Aquest any hem preparat un vídeo per explicar la nostra feina a totes les persones que ho puguin necessitar. Us encoratgem a fer-ne difusió entre l’alumnat i les seves famílies.

Si voleu conèixer la nostra institució més a fons, ens posem a la vostra disposició per venir-nos a visitar a la nostra seu (passeig de Lluís Companys, 7) o per acudir al vostre centre a explicar-vos les nostres funcions. També aprofitem per informar-vos que sempre que tingueu consultes o queixes us podeu posar en contacte amb nosaltres trucant al telèfon 900 124 124 o via sindic@sindic.cat i www.sindic.cat .

Si voleu més informació, podeu consultar la pàgina web del Defensor dels Infants

En cas que no poguéssiu accedir al vídeo des de la imatge, també el trobareu en l’enllaç següent.

número 166
divendres,
24 de novembre de 2017

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2017 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter

Si voleu deixar de rebre el butlletí feu clic aquí