Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.168: :7des2017

Encan(ta)ts

Festa d'hivern

Comissió de Festes

Arriba l'hivern i la seva festa a l'escola. Us convidem divendres 15 a partir de les 15:30h a celebrar tots junts l'hivern. Compartirem berenar, ballarem, escoltarem música i farem tallers i el mercat d'intercanvi.

Recordeu que la Festa la fem entre tots. Qui pugui, que vingui abans per ajudar o marxi desprès per recollir ;)

festa

dm

12 desembre

aux

Junta extraordinària: Monogràfic Espai Migdia

Junta de l'AFA

Dimarts a les 19h farem una reunió monogràfica de Junta de l'AFA sobre l'Espai de Migdia. És per a preparar una Assamblea Extraordinària sobre aquest tema que farem després de Nadal.

Com sempre, si voleu assistir a la reunió de Junta ho podeu fer avisant al mail de l'AFA.

Racó de necessitats

Aquesta setmana necessitaríem que portéssiu a l’escola, si podeu:

  • Perxes i tronquets pels tallers.

Les bicicletes ja no es podran aparcar dins l'escola. Haurem d'utilitzar els aparcaments de fora tal i com vam explicar al butlletí anterior.

Ara sí, ha arribat el moment... Ja NO tenim pàrquing

Equip pedagògic

Aquest dijous, mentre l'escola roman tancada, ens treuen el pàrquing que tenim al solar on es farà l'escola bressol municipal. Hem gaudit d'aquest espai fins ara; ha estat un regal i sabíem que era provisional. Però evidentment ens fa pena.

Les bicicletes ja no es podran aparcar dins l'escola. Haurem d'utilitzar els aparcaments de fora tal i com vam explicar al butlletí anterior. Els patins, patinets i cotxets aniran al pati de la cuina; entrant per la porta que dóna al c/ Consell de cent. Aquest aparcament l'aniran arreglant al llarg del mes de desembre i al gener ja el tindrem adequat.

És per això que agrairíem que la setmana que ve només portéssiu a l'escola els mitjans que siguin imprescindibles per fer les extraescolars de patins.

L'Agnès està de baixa

Equip pedagògic

Per motius personals, la directora estarà de baixa aquest mes de desembre. La Noa i la Miriam portaran la gestió dels despatx i tenim una nova mestra, la Georgina, que la substitueix i cobrirà les estones de docència a grans i mitjans.

Rebuts Extraescolars

Comissió d'Extraescolars

Aquest mes hi haurà un retard en el cobrament dels rebuts d'extraescolars per una incidència amb La Caixa d'Enginyers que és una mica lenta de resoldre. Lamentem les molèsties que aquest retard us pugui ocasionar. Ho resoldrem tant de pressa com ens sigui possible.

Només es poden enviar i rebre correus electrònics del domini lescoladelsencants.cat. Us preguem que feu la comprovació que això és així en el mail de la vostra filla/fill

L’ús del correu electrònic de l’escola

Equip pedagògic

Ja fa anys que les mestres de l'escola ens plantegem la necessitat d'apropar la realitat, les eines i els recursos del segle 21 a l'escola i a les aules. En aquesta línia, fa anys que vam decidir incorporar de manera progressiva l'ús d'ordinadors i tablets com una eina d'estudi,de recerca i de treball compartit. I el correu electrònic i el Drive complementen aquestes possibilitats. Tenim un domini .cat sota el paraigua de Google Apps for Education que fa un control parental d'accés a pàgines. Però ens quedava per resoldre un aspecte clau: acotar la possibilitat d'ús del correu que fan servir els infants a aquelles adreces que formen part del domini.

La majoria dels problemes que poden trobar-se a Internet es produeixen precisament com a conseqüència de no respectar tota una sèrie de normes bàsiques de seguretat. La majoria d’aquestes són de sentit comú i totes molt fàcils d’aplicar, però cal tenir-les presents i repassar-les de tant en tant.

Ara, el correu electrònic de l’escola que fan servir els infats te restringit el domini amb els quals els usuaris poden intercanviar missatges: només es poden enviar i rebre correus electrònics del domini lescoladelsencants.cat.

Això vol dir que:

  • Pel que fa a la rebuda de missatges, els usuaris només poden rebre'ls d'adreces amb aquest domini. Els missatges que s’enviïn des de qualsevol altre domini es retornen al remitent amb un missatge sobre política de restricció.
  • El mateix passa amb l’enviament. Quan els usuaris enviïn correus a qualsevol altre domini, rebran un avís de què el missatge no s’ha arribat a enviar i perquè: perquè l’ús del correu electrònic és exclusivament intern d’escola.

Us preguem que feu la comprovació que això és així en el mail de la vostra filla/fill. Segur que tots valorem positivament aquesta millora aconseguida; recordem que els vostres fills són usuaris novells i que tot just estan aprenent a utilitzar de manera adequada i eficaç aquestes eines. Els convé que els ajudeu a ser bons usuaris d'iInternet, del correu i del Drive, a saber organitzar-se els espais i a netejar allò que no cal guardar. Per això, encara que elles no ho vegin necessari, vosaltres els heu d'acompanyar i compartir amb elles i ells aquests espais virtuals.

Nens vs Moda

Grup de Treball Inclusió i Diversitat

Avui compartim un vídeo de l’artista visual Yolanda Domínguez: nens vs moda.

Un grup de nens i nenes de 8 anys han de descriure el què veuen en algunes imatges de campanyes de moda i el resultat és revelador. Els nens i les nenes descodifiquen les imatges i deixen al descobert la violència implícita i la desigualtat en el tractament d'homes i dones. Molt recomanable per veure amb els vostres fills i filles aquests dies.

Consum Ecològic

Grup de consum ecològic de l'escla

Si esteu interessades en formar part del grup de consum ecològic de famílies de l'escola, podeu enviar-nos un mail a lasecretariadelacoope@gmail.com.

Els dimecres ens organitzem per demanar i rebre productes locals i ecològics de manera cooperativista i fomentar així un consum més responsable i saludable.

Grupo de yoga para padres y madres

missatge compartit per Ivanna mare de l'escola

Hola! A partir de enero tendremos yoga para padres y madres en la escuela! Somos un grupo de mamás y buscamos a más madres o padres que se quieran unir. Las clases serán los miércoles de 18:30 a 20 en el gimnasio. El precio será aproximadamente de 40 euros/trimestre (dependiendo de cuántos seamos). Es yoga integral y la profesora se llama Karma Novau. Para apuntaros podéis escribir a yoga.encants@gmail.com (Tendrán prioridad los que primero se apunten y si hay mas interesados haremos lista de espera).

Namaste!

número 168
dijous,
7 de desembre de 2017

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2016 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter

Si voleu deixar de rebre el butlletí feu clic aquí