Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.224: 12 Maig 2019

Encan(ta)ts

10è aniversari debats pedagògics: la pedagogia del Dol

Equip pedagògic

Ens plau convidar-vos a la xerrada al voltant de la pedagogia que ens ofereix Espai Temps, entitat amb qui fa temps que col·laborem; el tacte, les paraules i les mirades de complicitat conviden sempre a parlar de temes que per a molts encara són un tabú.

Colònies de 4r i 5è

Equip pedagògic

Ha estat un setmaneta intensa amb colònies incloses, s'ho han passat d'allò més bé entre volcans i pobles medievals.


Entrades relaxades

Equip pedagògic

Benvolgudes famílies com ja sabeu per a nosaltres com a escola les entrades relaxades són molt importants, ja que permet una rebuda quasi individualitzada, una incorporació progressiva a les activitats escolars, afavoreixen una connexió pausada amb les activitats que es desenvolupen als ambients, afavoreixen vincles de confiança entre tutores i famílies, és un bonic moment per compartir. Ara bé, aquest moment, com sabeu té diferent durada segona la comunitat:

 • Grans fins les 9:10'
 • Mitjans fins les 9:20'
 • Petits fins les 9:30'
Per tant, a partir de dilluns estarem a la porta d'entrada per assegurar que aquest horari es compleix. Si alguna família arriba passada aquesta hora s'acomiadarà de la seva filla o fill a la porta i l'infant anirà sol fins a l'ambient.

 

Agenda

Dimarts

14 Maig

green
 • Debats pedagògics: la pedagogia del dol a càrrec d'ESPAI Temps.
  Veurem la pel·lícula que van filmar a l'estiu a l'escola i farem un debat sobre el que representa viure le pèrdua i com podem aprendre a conviure amb un constant de pèrdues al llarg de la vida.
  Pot la pèrdua ser un motiu de creixement personal?

Dimecres

15 Maig

green
 • Darrer dia de la campanya de vacunació escolar pels alumnes de 6è

 • La fundació "Formació i Treball" passarà a recollir la roba perduda

 

Divendres

17 Maig

green
 • Gogara per mitjans i per als infants de 5è

AFA

Continuem buscant nova junta de l'AFA

Junta de l'AFA

Dimarts 7 es va acabar el termini per presentar candidatures per renovar la junta de l'AFA i no n'hem rebut cap... tal com us vam anunciar, si no hi ha ningú per agafar el relleu, a final del curs l'actual junta haurà de dissoldre l'associació.
Ens sembla mot greu que l'Escola dels Encants continuï sense AFA. Desapareixeran les comissions mixtes i amb elles les festes i les extraescolars (a més a més de tota la resta d'activitats que fem i són molt boniques). S'han posat en contacte amb nosaltres algunes famílies però no n'hi ha prou.
Ajornarem l'Assemblea dels socis i sòcies de l'AFA al 30 de maig a les 18h30 per tal de donar més temps que es presenti una candidatura abans del dimarts 14/05.
Estem a la vostra disposició per aclarir qualsevol dubte: afa@escoladelsencants.cat.

Racó de
necessitatsPlàstic embotellat!

Landart

A Landart presenten una nova proposta per poder-la fer necessiten ampolles transparents de plàstic amb el seu tap, les podeu dur directament a Landart.

 

Altres notícies...

Roba que ningú reclama

Equip pedagògic

Us informem que el proper dia 15 vindran a retirar la roba que anem acumulant a l'escola i que sembla que no és de ningú, la entitat que la recull en farà un bon ús oferint-la a persones sense recursos dins el territori. Us demanem de nou que aneu revisant els punts de recollida d'objectes perduts amb els infants i que aneu recuperant allò que és vostre.

Espai migdia

Espai del migdia. Kampi ki pugui

Benvolgudes families,
La Miriam responsable pedagògica de l'Espai del Migdia estarà de baixa per la seva pròxima maternitat. La Pati, acompanyant del migdia, agafarà el seu relleu.
Us recordem que us podeu possar en contacte amb ella, si teniu dubtes o heu de tractar algun tema relacionat amb l'Espai del Migdia, via correu electrònic a encants@kampikipugui.org o els dimarts de 15 a 16h o els dimecres de 9 a 11.30h.

 

 

I per si és del vostre interès...

Xerrada sobre sexualitat per a les famílies

Comissió de Inclusió i Diversisitat

Reserveu-vos el dilluns, 20 de maig a les 16.30h, perquè hi haurà una xerrada de sexualitat per a les famílies a càrrec de GOGARA que és una associació dedicada a l’educació sexual i a la prevenció de les violències de gènere.
Com expressen la sexualitat a les nostres filles i fills? Quins són els seus interessos? Com acompanyem la seva sexualitat? Com responem a les seves preguntes?.
La xerrada ens ajudarà a respondre aquestes preguntes i tenir coneixements, recursos i estratègies per acompanyar la sexualitat de les criatures.
GOGARA ha realitzat tallers de sexualitat als nostres infants per oferir eines per detectar i prevenir les violències de gènere, així com d’apropar-nos a una sexualitat oberta i integrada en el desenvolupament personal, sempre des d’una educació en valors.
Hi haurà servei de canguratge per les famílies que ho necessitin.

número 223
diumenge,
12 de Maig de 2019

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2019 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter

Si voleu deixar de rebre el butlletí feu clic aquí