Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.250: 7 Febrer 2019

Encan(ta)ts

Preinscripció i matrícula

Equip pedagògic

Estimades famílies, com ja sabeu pròximament iniciarem el procés de preinscripció per a aquells infants que es vulguin incorporar a l'escola el curs vinent. Us facilitem l'accés AQUÍ a una graella en la qual us demanem us inscriviu en el cas de tenir germans per matricular a l'escola el curs vinent.

Selecció de la nova direcció

Equip directiu

Com ja sabeu, l'escola es troba immersa en l'elecció d'un nou projecte de direcció. Tal com ja us vam informar aquest mes de gener han sortit publicades les candidatures a ocupar el càrrec de directora de l'escola. Les dues candidatures són:


Aroa Pareja
Alba Besteiro Bujan


Aquesta setmana s'ha constituït la comissió que avaluarà aquests dos projectes, però totes les famílies teniu a disposició els dos projectes per tal de poder-los consultar. Els tindrà la Carme, administrativa, i només els podreu consultar al despatxet que tenim al costat, ja que els projectes no poden fer-se públics.

Tota la informació relativa a aquest procés l'anirem penjant a una de les cartelleres de l'escola. Reviseu sempre aquest espai, ja que serà el lloc on es publicarà tota la informació oficial.

Estem malalts

Equip pedagògic

Aquests dies amb tants canvis de temperatura, els nostres infants s'han anat posant malaltxs i no han pogut assistir a l'escola. Us ho agraïm, ja que sabeu que tenim un nombre determinat d'infants susceptibles a agafar malalties, ja que per motius de salut, són més vulnerables. Aquí us passem una informació que pot ser del vostre interès per quan la necessiteu.

Agenda

Dilluns

10 Febrer

green
  • Xerrada Gògara a l'ambient de Landart de la comunitat de mitjans

Dimarts

11 Febrer

green
  • Xerrada Gògara a l'ambient d'Atles de la comunitat de mitjans

Dimecres

12 Febrer

green
  • Reunió amb l'equip de l'espai migdia amb les famílies de la comunitat de mitjans.

  • Vacunació dels infants de 6è

  • Xerrada Gògara a l'ambient de Gaudim de la comunitat de mitjans.

Dijous

13 Febrer

green
  • Tota la comunitat de petits marxa de sortida al teatre

Divendres

14 Febrer

green
  • CreArt amb els infants de 2n

  • Gògara amb els infants de 6è

  • Entrega d’Informes dels infants de la comunitat de petits.

AFA

Reunió amb l'equip de l'espai migdia amb les famílies de la comunitat de mitjans

Kampi ki pugui

Us informem que el dimecres 12 de febrer a les 15.15h esteu convidats a la reunió de l'espai de migdia de la comunitat de mitjans per a resoldre dubtes o neguits que tingueu com a famílies. La reunió tindrà lloc al menjador.

Festa de Carnestoltes: Primera Consigna

Comissió de Festes

Famílies, reserveu-vos a l'agenda el 21 de febrer per participar en la Festa de Carnestoltes!!!
Des de la comissió de festes us avancem que estem preparant una celebració per rebre a la reina dels poca-soltes amb la disbauxa de les disfresses i el ritme de la música!!! És per això que necessitem que les famílies us animeu i proposeu quines cançons us agradaria escoltar i ballar el dia de la festa!!!!

Per fer-ho us adjuntem aquest enllaç perquè pugueu participar!!!

https://forms.gle/F3e6TXLA3v9nWH5w8

D'altra banda, si us ve de gust participar com a voluntaris a l'organització el dia de la festa, envieu-nos un mail a festes.afa@escoladelsencants.cat

Gràcies de nou i fins al dia 21!!!

Us hi esperem!!!!!

Vídeo què fem des de l'AFA

Junta del'AFA

Famílies,

Potser ja heu vist que l'apartat de l'AFA a la pàgina web de l'escola necessita una actualització. La junta ha pensat que es podria fer un vídeo per explicar què fem des de l'AFA.

A la nostra comunitat hi ha famílies que es dediquen al món audiovisual. Algú s'anima? Poseu-vos en contacte amb l'AFA:

afa@escoladelsencants.cat

Concurs de mèrits per seleccionar la nova direcció

Representants de les famílies al Consell Escolar

Com segurament ja sabeu, enguany a l'Escola dels Encants s'ha de triar un nou equip directiu. Un cop s'ha fet públic el concurs de direcció us podem informar que hi ha dues candidatures, cadascuna amb el seu projecte de direcció.

Seguint la normativa s'ha format una comissió de selecció, formada per tres representants de l'administració, tres mestres de l'escola, un/a representant de l'ajuntament, un/a inspector/a i un/a representant de les famílies al Consell Escolar. Aquesta comissió ha de puntuar, en dues fases, cadascun dels projectes, així com la capacitat de lideratge dels aspirants, en un procés que no pot allargar-se més enllà del 3 d'abril de 2020.

Des del dia 6 de febrer totes aquelles famílies que ho desitgin tenen dret a consultar de forma presencial el contingut dels dos projectes i les característiques de cada candidatura a la secretaria de l'escola.

Davant d'una cruïlla tan especial per a qualsevol escola com és el moment de triar nous lideratges, els representants de les famílies al Consell Escolar pensem que és molt important poder fer sentir la vostra veu a la comissió de selecció, per la qual cosa, us animem a interessar-vos per aquest procés. Per la nostra banda, informarem tan bé com puguem i buscarem mecanismes de comunicació per conèixer el parer de les famílies. Per qualsevol dubte, us recordem el correu dels consellers: consellfamilies@escoladelsencants.cat

Teniu un terminal mòbil que funcioni i que no feu servir?

Junta de l'AFA

Amb l'objectiu d'agilitzar les comunicacions de les famílies amb l'administració de l'AFA (avisos de menjador, extraescolars, pagaments AFA...) donarem d'alta una línia de telèfon mòbil pròpia per a que la secretaria de l'escola no hagi de desviar-nos les trucades.

Famílies: Si teniu un terminal mòbil alliberat amb carregador, que estigui en bon estat i no feu servir i ens el voleu cedir per a rebre aquestes trucades, escriviu-nos a administracio.afa@escoladelsencants.cat o passeu directament pel despatx de l'AFA on hi ha la Mònica Saura.

Quan tinguem el terminal i donem d'alta la línia, compartirem amb vosaltres tota la informació de contacte actualitzada.

Comissió de convivència

Equip pedagògic

Ja tenim organitzada la II Jornada de Tastets! Des de la comissió de Convivència estem molt contentes de la bona acollida que està tenint i la implicació mostrada per famílies, infants i mestres.

Només queda que us apunteu al taller que més us agradi i que vingueu en família el divendres 14 de febrer a les 16:30h a compartir una estona de convivència amb la comunitat. En aquesta ocasió comptarem amb 17 talleristes que portaran 13 tallers dissenyats i portats a terme amb il·lusió per famílies i mestres de l'escola o de l'entorn proper.

Per participar en els tallers, recordeu inscriure-us prèviament aquí.

Us hi esperem!


Si teniu alguna consulta, no dubteu en posar-vos en contacte amb la comissió a través del correu:
convivencia.afa@escoladelsencants.cat

Moltes gràcies!

Racó de
necessitats

Folrar llibres

Equip pedagògic

Estimades famílies, encara ens quedem alguns llibres per folrar. Us demanem de nou, que totes aquelles famílies que tingueu un momentet, ens dediqueu el vostre temps.

 

Altres notícies...

Associació dels amics dels Encants

Associació dels amics dels Encants

Fa uns anys es va crear l'associació dels amics dels Encants. Els ingressos d'aquesta associació són exclusivament de les jornades pedagògiques que realitzem a l'escola, amb l'objectiu de difondre el nostre projecte i impulsar l'extensió del canvi pedagògic. Aquestes persones paguen un preu simbòlic de 10€.

Us volem informar que els diners recaptats en aquestes jornades, aniran destinats al pagament de l'ampliació de dues hores setmanals de vetllador, assumir la despesa de l'assegurança dels voluntaris que col·laboren a l'escola, el pagament de les hores extres que fan els vetlladors quan ens acompanyen de colònies, formació interna de centre i l'inici de la construcció d'un estudi de ràdio a partir d'un projecte d'aprenentatge i servei delxs nostres alumnes de pràctiques, que estan intentant fer realitat un programa de ràdio a l'escola.

Segona acta consell escolar

Consell Escolar

El passat dimarts 4 de febrer es va dur a terme el tercer consell escolar del curs. En el que vam aprovar l'acta del segon consell escolar que us compartim en aquest butlletí.

Fibres amiant

Equip pedagògic

Avui divendres dia 7 de febrer, han vingut a l'escola un cos de tècnics de l'Ajuntament de Barcelona per a realitzar l'estudi de les fibres d'amiant. Aquest estudi ja el van fer al mes de juliol, però a causa de la tempesta Glòria, es volen assegurar que tot continua en les mateixes condicions de seguretat que ens van diagnosticar en l'informe del juliol. Han estat tot el matí prenent mostres dels mateixos punts on ho van fer ja al juliol, per tal que la comparativa sigui més fidedigna.

La comunitat de grans visita BETEVÉ

Equip pedagògic

El Dissabte 8 de febrer i diumenge 9 de febrer a les 08 h i 09:25 h, us convidem a gaudir del programa on reben la visita d'infants de la comunitat de grans de l'escola dels Encants.

També podreu veure el programa en directe a http://beteve.cat, i tot seguit estarà penjat a http://beteve.cat/catakrac

Al nostre facebook podreu anar veient els vídeos dels reportatges per separat, a més de propostes, agenda cultural, activitats per fer en família...

https://www.facebook.com/catakracfamilies

I els més impacients, des de divendres a la tarda, ja podreu gaudir dels vídeos a la nostra playlist del canal youtube de Betevé https://www.youtube.com/playlist?list=PL2rLjs4qtscynVxYkD2C7UfVvgRFDlp2M

Propuesta artística para el 8M

Dones encantades

Queridos seres menstruantes:

Desde dones encantades queremos haceros una propuesta que culminaría con una exposición el 8M. Se trata de fotografiar o hacer alguna creación con el tema "Esta es mi menstruación". Pueden ser fotografías de todo tipo, por ejemplo vuestras con la menstruación, o de la sangre o de lo que identifiquéis con este tema, o una obra plástica, collage, digital... imaginación y creatividad al poder. Podéis acompañar la obra con un texto o hacerlo formar parte de la obra.

Queremos así dar visibilidad a la gran invisible de la Historia de la humanidad. Todo bienvenido. Por favor, traed las obras al despacho del Afa antes del 1 de marzo (tamaño máximo din A-3).
También pueden ser anónimas, pero firmarlas tiene su sentido...

Cualquier duda podéis escribirnos a: lesdonesencantades@gmail.com

¡Esperamos vuestras obras!Gracias por vuestra colaboración.

 

I per si és del vostre interès...

Carnestoltes

Carnestoltes manifestació

Comissió de medi ambient

Carnestoltes manifestació

Si estàs fart de respirar aire contaminat i vols recuperar la ciutat per les persones.... Vine a la rua amb els teus amics/gues!

Divendres 14 de febrer a les 17:30 h.

Cruïlla de les autopistes urbanes València/Bruc.

Organitza @eixrespira

https://twitter.com/eixrespira/status/1223128391861391360?s=19

https://www.facebook.com/EixampleRespira

Coronavirus

Sub-direcció General de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública.

Us deixem un pdf amb preguntes i respostes sobre el nou coronavirus en l'àmbit educatiu

Coronavirus, preguntes i respostes

 

número 250
divendres,
7 de Febrer de 2019

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2019 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter

Si voleu deixar de rebre el butlletí feu clic aquí