Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.255: 24 Març 2020

Encan(ta)ts

Aquest butlletí arriba amb retard, però hem volgut esperar a tenir la informació el màxim d'actualitzada i com sabeu aquests dies cada hora poden variar les directrius i les circumstàncies.

Agraïm la vostra paciència i comprensió.

Preinscripció

Equip pedagògic

Com sabeu la preinscripció escolar estava prevista del 23 de març a l'1 d'abril, davant la situació actual aquest procés queda ajornat fins a la nova data que encara ha d'indicar el departament. Tan aviat com tinguem la informació us la farem arribar.

El Departament d'Educació ajorna tots els tràmits relacionats amb el procediment de preinscripció i matriculació de l'alumnat de tots els ensenyaments, en totes les etapes.

Totes les famílies amb fills i/o filles que han de començar P3 o 1r d'ESO, a casa, deveu haver rebut un llibret informatiu acompanyat d'una carta. (enllaç amb la informació P3 | ESO)

El Departament està treballant per tal que els diferents processos de preinscripció i matriculació es puguin dur a terme amb totes les garanties. Al mateix temps, es treballa per tal d'adequar els tràmits pensant en les circumstàncies actuals.

S'informarà sobre el nou calendari d'actuacions tan aviat com sigui possible.
A continuació us deixem uns enllaços que poden ser del vostre interès:

Accions i materials per a les famílies

 • Guia de preinscripció per a Educació infantil i primària. Disponible ara en català i castellà i la setmana del 24 de febrer també en: anglès, francès (enllaç amb la informació)
 • Guia de preinscripció per a Educació secundària. (enllaç amb la informació)
 • Vídeo Tutorial: la preinscripció pas a pas. Disponible ara en català, castellà, anglès, francès, urdú, àrab, xinès i rus. (enllaç amb la informació)

Què fem mentre ens confinem?

Equip pedagògic

Estimades famílies,

L'equip pedagògic de l'escola està confinat, però no deixem de pensar en els vostres/nostres infants, i és per això que continuem treballant des de casa.

Us volem compartir un escrit que hem elaborat especialment per vosaltres amb molt d'amor per a qui li pugui ser d'utilitat.

Volem que aprofiteu aquests dies per seguir fent créixer la vostra ment i el vostre cos.

Sobretot no oblideu recordar als vostres infants que no s'oblidin de mostrar-se tal qual són.

Us enyorarem però ens trobem a la tornada amb un sac ple de vivències per compartir.

Una forta abraçada virtual.
- propostes comunitat de petites
- propostes comunitat de mitjanes
- propostes comunitat grans

La Teresa que fa moviment com a extraescolars, ens fa arribar aquestes paraules i un enllaç:

"Queridas familias y compañer@s de juego y movimiento en Encants y Entença. Me he dado cuenta de lo que aprendo y juego con vosotr@s, os echo de menos, y me ha nacido en mi casa con las gatas grabar propuestas que me apetece compartir. Os paso el enlace a un canal donde los videos de PLAY están destinados a juegos guiados de movimiento en espacio reducido. He colgado el primero! Los he valorado multiedad entre 6 y 130 años. Yo disfruto haciéndolos así que os animo a despejar la mesa y las sillas y a dejaros guiar y transformar a la medida las prácticas. Los videos de Spaceness están destinados a personas exploradoras en la conciencia corporal y al despliegue de potenciales de comunicación.
Seguimos, como sea, espacio infinito dentro y más allá."
videos de Spaceness

Us recordem també alguns enllaços interessants:
edu365
jclic
biblioteca virtual
Orientacions activitats departament
Pla d'acció centres educatius en línia

Nou Equip directiu

Equip pedagògic

Benvolgudes famílies com sabeu el darrer dia 12 la comissió avaluadora va dur a terme la 2a fase de selecció de directora de l'escola . Es va trobar amb les dues candidates i finalment el projecte de l'Aroa Pareja va ser el seleccionat per més puntuació, obtinguda de la suma de la fase 1 i la fase 2.
L'Aroa prendrà possessió del càrrec a partir del dia 1 de juliol, per entomar la direcció el curs 2020-21. Fins aleshores serà l'equip actual qui seguirà exercint les seves funcions.

Colònies de la comunitat de mitjanes

Equip pedagògic

L'equip pedagògic de l'escola i especialment les mestres de la comunitat de mitjanes us comuniquem amb molta tristor que ens veiem obligades a suspendre les colònies. No us penseu que ens hem rendit, estem buscant solucions imaginatives per poder gaudir de les colònies juntxs. Seguirem informant.

Proves de Competències Bàsiques de 6è

Equip pedagògic

Davant la situació actual el calendari previst per les proves de Competències Bàsiques de 6è es pot veure modificat. Quan tinguem més informació us la farem arribar.

Agenda

Dilluns

green
 • La millor manera d'ajudar és quedar-se a casa,

Dimarts

green
 • ho sabem, és llarg i es fa pesat,

Dimecres

green
 • però nosaltres també podem ser herois i heroïnes en aquesta pandèmia,

Dijous

green
 • cal aparcar les individualitats i ser generosos, és responsabilitat de totxs,

Divendres

green
 • juntxs podem fer-hi front.

  #Tot sortirà bé!
  #Jo em quedo a casa

AFA

Responsable de l'equip migdia de la comunitat de petits

Acollida. Kampi Ki Pugui

amílies! l'Alba Urrutia, responsable de la comunitat de petits i de les acollides del matí ens deixarà durant una temporada i emprendrà de nou el camí de la maternitat.
És per això que us fem saber que a les acollides del matí trobareu al Ruben i a la Iman.
Com a responsable de la comunitat de petites es queda el Carlos.

Horari atenció a famílies espai migdia. Kampi Ki Pugui

Kampi Ki Pugui

Us recordem que per qualsevol dubte a nivell pedagògic sobre l'espai migdia podeu escriure a encants@kampikipugui.org o venir dimarts de 15 a 16h o divendres de 9 a 11.30h.

Vatua l'Olla i Kampikipugui

Equip migdia

Benvolgudes famílies, volem compartir amb vosaltres la situació que se'ns ha presentat arran del tancament de l'Escola dels Encants i del Servei del Migdia.

Divendres passat, quan es va tancar l'escola, ens vam trobar amb una nevera plena de menjar per cuinar, que havia d'alimentar als infants durant els dies següents.

Era important que aquests aliments, inversió perduda per a nosaltres, no fossin perduts ni malbaratats, i més encara en moments com aquest. És per això que dilluns passat vam entrar a les instal·lacions de l'escola i vam cuinar una part d'aquest menjar, per a repartir-lo entre les famílies de l'escola que tenen beca menjador i que van voler (o poder) aprofitar aquest servei.
Dimarts vàrem portar uns 70 kilos de fruita i 50 litres de iogurt al menjador social del Carrer Fraternitat perquè crèiem que era una de les millors sortides que podia tenir tot aquest excedent.
Hem de dir que la nostra intenció era tornar a la cuina per poder acabar de repartir excedents, buidar neveres i al mateix temps netejar a fons les instal·lacions i fer un bon tancament de l'espai de la cuina i del menjador. Però malauradament el consorci d'educació ens va prohibir tornar a accedir a les instal·lacions: Així que ara mateix no sabem què passarà amb el menjar que no hem pogut treure, i no sabem si a la tornada ens trobarem amb algun aliment al rebost o a la nevera, ja que se'ns ha informat que s'està entrant a les cuines per buidar-les.

Pel que fa a les 31 persones que treballem directament al servei del migdia, ens ha passat com a moltes de vosaltres: D'un dia per l'altre ens hem trobat amb un lloc de treball clausurat i sense l'opció de treballar des de casa, així que ens hem quedat sense feina.

En aquest sentit hem de subratllar, tristament, que com passa sovint en aquests casos s'informa –i desinforma- a cop de titular; així que per més que s'hagin anunciat mesures governamentals per a fer front a aquesta situació, aquestes no són aplicables al nostre sector i Escola. Malauradament, estem segures que molts de vosaltres també ho heu experimentat en primera persona.

El projecte del servei del migdia de l'Escola dels Encants va néixer de la voluntat no d'engegar un projecte empresarial, sinó un projecte educatiu i amb forta arrel en els valors socials. És per això que es basa en una ràtio de monitors més alta del que és habitual per garantir un acompanyament respectuós, en un producte de molta qualitat, ecològic i de proximitat i que planifiquem anualment amb la pagesia que el produeix, principalment per a menjadors escolars i en una tasca educativa en valors com la sostenibilitat i els hàbits saludables.
Tot això suposa uns marges molt reduïts, que destinem habitualment a reparacions de cuina, reposicions de materials, impagats, i tristament als retards injustificables en el pagament de les beques menjador.


La nostra principal preocupació durant aquests dies –juntament amb donar sortida al menjar- ha sigut trobar la millor cobertura per als treballadors de l'espai del migdia.


Tant Vatua l'Olla com Kampikipugui estem fent totes les passes possibles per a acollir-nos a les mesures que puguin ajudar a garantir la protecció als treballadors, partint de la base que allí on no hi arribin aquestes mesures volem arribar nosaltres.

És important però insistir que les mesures aprovades per l'administració donen només una petita cobertura parcial a la majoria dels treballadors –a través d'un ERTO-, i que, a més, alguns d'ells no s'hi poden ni tan sols acollir.


A tot això hi sumem, lògicament, les despeses fixes que no podem cancel·lar, a un 25% de quotes perdudes per sostenir despeses de personal que s'han perdut amb les beques menjador que l'administració passarà a abonar directament a les famílies beneficiàries, a tot el producte perdut, i el que s'haurà de reposar quan tornem a l'activitat, i també el compromís amb les quotes fixes d'algun proveïdor que sosté tota la xarxa de consum ecològic a les escoles.

L'impacte d'una aturada com aquesta posa en joc la continuïtat del model de migdia que tenim. I la nostra lluita ara mateix és evitar que això passi.

A nivell pràctic comunicar-vos que no es passarà cap quota de menjador fins que es reprengui el servei. Quan això passi, les quotes es reajustaran segons els dies que quedin per acabar el curs.
Les famílies que tingueu dubtes respecte al servei de menjador, quotes, pagaments...ens podeu escriure com sempre, i us respondrem com sempre (vatualolla.gestions@gmail.com)

Volem agrair el suport i el suport que hem rebut aquests dies: Per part de l'equip directiu de l'Escola, especialment de la Susanna que ha fet possible que es pogués treure part del menjar per dur-lo a un menjador social. De la junta de l'Afa i l'equip de presidència i tresoreria pel seu suport al projecte del migdia, l'acompanyament i la resposta que han tingut amb les 31 persones que formem part de l'equip del migdia. Un suport que és imprescindible per a garantir, entre altres coses, que puguem mantenir tal com és l'Espai de Migdia, del que fa ja cinc anys que tenim cura. Agrair a les famílies amb infants becats que van respondre a la crida i ens van ajudar a donar sortida a excedents . I a les famílies que més enllà de tot això s'han posat en contacte per a reiterar el suport emocional, i pràctic, en allò que calgui. Poder tenir aquesta mena de vincle amb els equips de les escoles, les seves AFA i les famílies és el que dóna sentit a un projecte com el nostre. Malgrat tot, la sensació que se'ns queda és d'agraïment.

Estem preparant propostes i enllaços per fer-vos arribar relacionats amb l'alimentació a l'escola, amb receptes saludables per fer a casa en família, links amb els nostres proveïdors, així podrem mantenir el contacte amb l'espai del migdia ni que sigui de manera virtual.

Una abraçada ben càlida als vostres fills i filles de part de tot l'equip del migdia. Els trobem molt a faltar... la cridòria al menjador i les seves escapades per venir a preguntar què hi ha de dinar avui o a demanar alguna peça de fruita.

Cuideu-vos molt famílies. Cuidem-nos.

Kampikipugui i Vatua l'Olla. Equip del migdia de l'Escola dels Encants

I per si és del vostre interès...

Alternatives per a les famílies treballadores per compatibilitzar la feina amb la cura dels nostres fills davant el tancament provisional de les escoles

Equip pedagògic

Us volem compartir un document que ha elaborat un pare de l'escola, per si alguna família li pot ser d'utilitat. Moltes gràcies per fer-nos arribar aquest document i per deixar-lo compartir amb la resta de famílies de l'escola.

Alternatives per a les famílies

Creativitat: l'habilitat imprescindible

Equip pedagògic

El passat 9 novembre de 2019, vam cedir l'escola a l'entitat Art transforma, per a dur a terme la Jornada " Creativitat: l'habilitat imprescindible". Una jornada gratuïta que va ser del tot interessant.

Ens han fet arribar un vídeo recull d'aquesta jornada, i ens agradaria compartir-ho amb tots vosaltres.

La petita actuació de música i dansa va anar a càrrec de la tribu ARTransforma, amb la Maria Blanco, la Júlia Matas, l'Anna Raig i la Queral Prats (mare de la nostra escola).

Qüestionari per una alumna de pràctiques

Equip pedagògic

Bona tarda!

Sóc l'Ana Luque, estudiant de pràctiques de Blanquerna. Estic realitzant el meu TFG sobre l'Educació Sexual a les escoles i per tal d'aprofundir en el tema m'agradaria saber l'opinió dels pares sobre el tema a través d'un qüestionari. Us agrairia si els hi poguéssiu fer arribar a través de correu electrònic o pel butlletí d'informació. Us deixo l'enllaç del qüestionari adjunt a aquest correu perquè li pugueu donar una ullada.

Moltes gràcies! Ens veiem a la tornada.

Enllaç: https://forms.gle/AWf81UJNrrBdyNDN7

Dona la nota

Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya

Benvolgut, benvolguda,

Des del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, s'ha posat en marxa la campanya "Dona la nota, encara hi som a temps".

Aquesta edició del Dona la Nota, pretén sensibilitzar tota la comunitat educativa envers la crisi climàtica proposant accions conjuntes als centres educatius i vinculant-les a altres iniciatives que ja es donin al territori per assegurar i implementar accions sostenibles i perdurables al llarg del temps.

Podeu consultar tota la informació en el següent enllaç:
http://projectes.xtec.cat/encara-hi-som-a-temps

La cançó "No Ens Desdibuixeu" serà la banda sonora de "DONA LA NOTA, encara hi som a temps"

COM HI POTS COL·LABORAR

Necessitem que ens feu arribar un petit vídeo a info@cdapaucasals.com donant suport a la campanya dient:
"PERQUÈ RETORNIN ELS COLORS: DONA LA NOTA, ENCARA HI SOM A TEMPS"
en acabar la frase hauràs de mostrar els "dits creuats" i mantenir la posició durant uns 5 segons.

També en podeu fer difusió mitjançant les vostres xarxes utilitzant els hashtags #donalanota2020 #encarahisomatemps.

El nostre planeta s'ho mereix i algú com tu pot ser un suport molt valuós

PER L'AUTISME, CONNECTA'T AL BLAU

Centre de Recursos Autisme Barcelona (CRAB)

Benvolguts/des,

Amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme, que es celebrarà el 2 d'Abril, des de l'Associació Aprenem per a la inclusió de les persones amb Trastorns de l'Espectre Autista (TEA), volem animar a tots els centres educatius de Catalunya i a tots els seus alumnes, professionals, famílies i altres agents implicats, a participar i celebrar aquest dia amb nosaltres.

És una gran ocasió per sensibilitzar al conjunt de la societat i per treballar valors i aspectes tan importants com el respecte, la tolerància, la inclusió i la diversitat i, no hi ha millor escenari per fer-ho, que el que ens brinda la comunitat educativa.

Hem preparat diferents propostes d'accions a realitzar des dels centres educatius per tal que pugueu sumar-vos a la iniciativa d'aconseguir que tots ens "connectem al Blau per l'Autisme". Consulteu les nostres propostes AQUÍ.


Us fem arribar l'enllaç de la web www.connectatalblau.org on trobareu tota la informació relativa a les activitats i esdeveniments que hem programat durant el mes d'abril de 2020 sota el lema "Tu vols un futur? Jo també! #CONNECTATALBLAU", així com informació detallada sobre la Gran Festa Solidària que tindrà lloc el diumenge 19 d'Abril de 2020 a l'Arc de Triomf de Barcelona.


Esperem que us animeu i participeu!. Podeu fer-nos arribar imatges sobre l'acció de sensibilització que realitzeu a través de l'adreça electrònica lpenya.crab@gmail.com indicant el nom del centre educatiu i l'activitat realitzada o bé penjar-ho a les vostres xarxes socials i etiquetar-nos com a @AprenemAutisme a Twitter i Instagram i @Aprenem a Facebook i el hastag #JoTambeVullUnFUTUR #ConnectatAlBlau.i el hastag #ConnectatAlBlau. Ens encantarà que ens expliqueu la vostra iniciativa!!!!.

Per a qualsevol aclariment o informació addicional, no dubteu a contactar amb nosaltres a través d'aquesta adreça de correu electrònic.

Moltes gràcies per la vostra participació!!.

Volem veure les vostres activitats originals!!.

 

número 255
dimarts,
24 de Març de 2020

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2020 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter

Si voleu deixar de rebre el butlletí feu clic aquí