Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.261: 23 Maig 2020

Encan(ta)ts

Preinscripció i matrícula

Equip pedagògic

El calendari de preinscripció i matrícula s'ha publicat al portal "Estudiar a Catalunya". Aquí teniu l'enllaç de fàcil accés.

Quota colònies

Equip pedagògic

Estimades famílies. Moltes de vosaltres vau abonar la quota escolar completa en la que s'inclou l'import de les colònies. Com us vam informar hem aconseguit que els diners pagats en concepte de bestreta, ens els guardin i els facin servir com a reserva per a les colònies del proper curs. És per això, que el proper curs tots i totes els que ja heu pagat les colònies d'aquest curs, no haureu de pagar res, excepte en els casos de canvi de comunitat, que només haureu d'abonar la diferència d'import.

Us recordem els imports:
Colònies de la comunitat de petites: 90€, colònies de la comunitat de mitjanes: 130€ i colònies de la comunitat de grans 150€.

En el cas de les famílies que encara teniu pendents pagaments, us hem descomptat la quota de les colònies, i per tant les haureu d'abonar el proper curs.

Aquelles famílies, que per necessitat voldrien recuperar els diners de colònies, si us plau que contactin amb l'escola, i valorarem i tractarem els casos concrets. Recordeu que ja s'ha pagat una reserva, pel que no disposem de la totalitat dels diners que les famílies heu abonat en concepte de colònies.

Calendari de recollida d'informació dels infants de cada comunitat

Equip pedagògic

Per tal de preparar el tancament d'aquest atípic curs i com fem cada període d'avaluació necessitem uns dies per parlar exclusivament dels nostres infants i poder preparar el tancament de curs i enfilar el proper. És per això que:

  • Comunitat de grans: del 25 de maig al 5 de juny, l'equip docent no podrà acompanyar amb tanta intensitat les propostes que realitzen els infants, però sí que es mantindran les videotrucades per tal de mantenir l'acompanyament emocional.
  • Comunitat de mitjanes: de 8 al 12 de juny, l'equip docent no podrà acompanyar amb tanta intensitat les propostes que realitzen els infants . L'equip dedicarà els matins a parlar d'infants i farà acompanyament amb les videotrucades per les tardes.
  • Comunitat de petites: estan fent un calendari alternant setmanes de parlar d'infants amb altres setmanes dedicades a tasques de comunitat i per tant la seva activitat no es veurà tan afectada.
Gràcies a totxs per la comprensió.

Arribada de la Fase 2 del desconfinament

Equip pedagògic

Com bé sabeu cada setmana hi ha molta informació al respecte de com reobrir el centres educatius. Estem rebent instruccions de cara a l'arribada de la fase 2. Volem procedir amb seny i amb les màximes garanties de seguretat sanitària i emocional, és per això que un cop tinguem elaborat el pla de reobertura de la nostra escola us el farem arribar.

Vacunació infants de 6è

Equip pedagògic

Com sabeu un curs més hem participat a la campanya de vacunació escolar i amb l'arribada de l'estat d'alarma ha quedat pendent una de les visites per acabar el programa de vacunació, concretament: VPH (Vacuna Papiloma a les noies) HA (Hepatitis A a nois i noies) i Varicel·la (nois).

Hem contactat amb les responsables de la campanya de vacunació escolar del CAP de Sagrada Família i ens han dit que encara no han rebut cap correu informatiu de l'Agència de Salut Pública, que és qui s'encarrega de donar les directrius als CAPs sobre les Vacunacions Escolars. Tan aviat tinguin aquestes directrius ens les faran arribar.

Pot ser no està de més que contacteu amb els vostres CAPs.

Agenda

Dilluns

25 Maig

green
  • Dia d'Àfrica i dia de l'orgull Friki

Dimarts

26 Maig

green

Dimecres

27 Maig

green

Dijous

28 Maig

green
  • Día Internacional del Síndrome de Treacher Collins der

Divendres

29 Maig

green
  • Lliure disposició

Dissabte

30 Maig

green
  • Dia mundial de l'esclerosi múltiple i Día Internacional del Síndrome Prader Willi

Diumenge

31 Maig

green

Dilluns

1 Juny

green
  • Festiu

AFA

Amiant i antenes de telefonia

Junta de l'AFA

Benvolgudes famílies, Esperem que estigueu bé. Us escrivim per posar-vos al corrent de dos temes relacionats amb la salut ambiental dels nostres infants i la comunitat escolar: amiant i antenes de telefonia.


AMIANT A LES TEULADES

Després de la reunió informativa celebrada al gimnàs de la nostra escola el 9 de març, amb representants del CEB, Ajuntament de Barcelona i experts, l'Antoni Garcia Salanova, gerent d'infraestructures del CEB, ens ha informat, a través de 4 correus electrònics enviats el 06/04/20, 24/04/20, 02/05/20, 13/05/20 de la situació.

Us resumin a continuació la informació facilitada en aquestes comunicacions, sobretot pel que fa a l'operació d'encapsulament del fibrociment de la coberta del costat del nostre pati i cuina.

En el missatge del 6 d'abril ens va informar que no es podia fer l'encapsulament per vacances de Setmana Santa, tal com s'havien establert com a objectiu després de les nostres demandes de la reunió del 9 de març. La causa era que encara estaven buscant la millor solució tècnica (finalment la lona no era possible) i que alhora l'alcaldia havia decretat aturada d'obres per l'estat d'alarma i per tant, tampoc no es podia executar. Així mateix, ens indicava que estaven comptant amb l'assessorament del Sr. Mallart, expert en amiant, per a la tria de metodologia i producte.

Al correu del 2 de maig ens indicaven que ja tenien prevista la solució per l'encapsulament, amb la projecció d'Equable System. Tot i això, la tramitació administrativa requeria un cert temps (aprovació del Pla de Treball per part del Departament de Treball i sobretot el procés de contractació pública de l'empresa que ha de fer els treballs) i en el millor dels casos es podria fer al mes de juny.

Des de l'AFA hem contestat cada un dels missatges (i aquesta setmana un altre per saber com estaven les terminis) i hem traslladat la nostra preocupació per l'endarreriment de les actuacions. Hem demanat que s'accelerés al màxim la tramitació (amb urgència) a fi d'aprofitar el període comprès entre l'aixecament de la prohibició d'obres i l'inici de l'activitat escolar (si es produís aquest curs).

En aquest sentit ens van informar que si no fos possible fer l'actuació al juny (perquè hi hagués activitat docent), ho traslladarien al juliol. La nostra resposta com a AFA Encants ha estat que ens preocupa molt, ja que aquesta darrera situació pot interferir amb el casal. És per aquesta raó que vam tornar a insistir en poder agilitzar l'acció per a finals de maig.

Finalment també ens van fer saber que aquesta setmana s'havia d'iniciar el desamiantat (retirada de cobertes) de les finques afectades del C/ Castillejos (tocant el pati de l'escola Gaia) però encara no han començat.


ANTENES DE TELEFONIA A C/ CARTAGENA

Una part de la nostra comunitat va mostrar neguit per instal·lació, durant el confinament, de repetidors de telefonia a la Rambleta de Cartagena. A més, no se sabia si eren de 5 G.

La representació de la Comissió de Medi Ambient de l'AFA va fer la consulta al Ple del Districte de l'Eixample del 7 de maig. Els representants de l'Ajuntament van aclarir que no es tractava d'antenes de 5G sinó de repetidors de wifi pública per la ciutadania. Considerem que està molt proper al pati de l'escola (i de l'escola bressol) i demanarem més informació al respecte.

Per acabar, volem fer-vos saber que la junta de l'AFA ens seguim reunint a través d'eines virtuals amb la periodicitat establerta, per tractar els temes que ens ocupen i mantenir activa la nostra aportació a la comunitat. Estem treballant també per a fer possible una assemblea a final de curs.
Cuideu-vos i fins aviat

Disclaimer: http://disclaimer.agbar.com

Altres notícies...

La mà viatgera

Equip pedagògic

Hola famílies!!

Ja podeu gaudir dels dos primers capítols de la sèrie "La mà viatgera", un projecte de dansa, internacional, d'ARTransforma.

La primera ruta, duta a terme per mans d'alumnat i famílies de l'Escola dels Encants: https://youtu.be/t8dUuhitjtw

I la segona ruta, duta a terme per mans de participants i famílies de diferents projectes de dansa d'ARTransforma: https://youtu.be/wfATIEbIFeM

Obrim convocatòria a tothom que vulgui participar!! Anirem fent Rutes-Capítols amb mans d'arreu del món.

Us animeu?Viatjar en ple confinament és fàcil :-)

Ens feu arribar les vostres mans per mail?

Si us plau, fes arribar aquesta convocatòria a les teves amistats i contactes. Esperem les seves "mans viatgeres" a info@artransforma.org

GRÀCIES!
Equip ARTransforma

 

I per si és del vostre interès...

Orquestra Integrada

Us compartim el tercer vídeo de la sèrie que he fet per tal que alguns dels músics participants al projecte "Orquestra Integrada" puguin practicar a casa la seva part. Aquest és del REGGAE "Estic creixent", creat de manera col·lectiva durant el procés creatiu que hem dut a terme aquest curs: https://youtu.be/TiYCMlEX6pc

Aquí teniu també l'enllaç dels altres dos:
"Nicaragua": https://www.youtube.com/watch?v=YJbG4RczeDY
"Trimurti": https://www.youtube.com/watch?v=Dch2zK2kD48

Us recordem que a la web van penjant tot el que creem aquests dies i també el que els hi feu arribar vosaltres! NO DEIXEU DE DONAR-HI UN COP D'ULL:
http://artransforma.org/art/projecte/confinament-creatiu

Festival de contacontes

Equip pedagògic

Benvolguts i benvolgudes mestres, famílies, nens i nenes, cada dia del 15 de maig al 3 de juny...

Us convidem a gaudir de la lectura dels contes guanyadors del Premi Pilarin Bayés 2020!!

També a participar de la Festa de lliurament dels Premis que, aquest any, per les circumstàncies excepcionals que estem vivint celebrem el dia 4 de juny a través del canal de Youtube de Solidaritat Sant Joan de Déu.

Esperem que us agradin moltissim totes les sorpreses que us hem preparat i us convidem compartir aquesta festa de la creativitat, la diversitat i la solidaritat amb tothom.

 

número 261
dissabte,
23 de Maig de 2020

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2020 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter

Si voleu deixar de rebre el butlletí feu clic aquí