Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.302: 10 d'Octubre 2021

Encan(ta)ts

 

 

 

 

Moments a l’escola


 

 

COMUNITAT DE PETITS


A l’ambient de Comunicació compartim moments especials, conquerim espais nous i ens anem coneixent com a grup.

 

 

 

 

 

 

 

 

L'ambient d'Art jugant al Gat i el Ratolí.

 

 

 

 

Primeres setmanes a l'ambient de Joc Simbòlic.

 

 

 

 

COMUNITAT DE GRANS

 

1r podcast de la ràdio de l'escola. El grup "Helado Oscuro" aborda el repte amb molta concentració i sentit de l'humor.

 

 

 

 

 

Notícies destacades


 

 

Entrades i sortides segures

Equip de mestres de Petits i equip directiu

 

Benvolgudes famílies, 

 

En aquest butlletí us volem compartir l’angoixa que vivim l’escola i especialment les mestres de la comunitat de petits durant les entrades i especialment sortides a l’escola.

 

En aquella estona sou 300 persones entre familiars i infants que entreu i sortiu i és un moment de transició que requereix la mirada i la col·laboració de tothom per aconseguir que siguin tranquil·les i segures. 

 

Alguns infants d’aquesta edat, en un moment de transició com aquest, es desubiquen, altres es posen més neguitosos i altres seguint les seves necessitats, es mouen, s’aixequen, van a buscar l’adult referent sense comunicar-ho a la tutora i moltes situacions més que podeu imaginar. Això

fa d’aquesta estona un moment sensible. Ens trobem aquest curs també molts infants amb necessitats educatives especials a la comunitat de petits que requereixen un acompanyament encara més proper, i per això en els moments d'entrades i sortides hem de posar-hi totes les mirades i les mans per garantir tanta calma i seguretat com ens és possible, essent conscients de la manca de recursos de què disposem per poder fer-ho. 

 

Us expliquem tot això per compartir amb vosaltres els nostres neguits i demanar-vos la vostra complicitat davant els recursos insuficients que hi ha a l’escola pública i com es van evidenciant en el dia a dia. Les escoles ho anem regulant amb la dedicació i l’amor que els i les mestres tenim vers la nostra professió, però no sempre és fàcil. Darrerament hem tingut alguns incidents desagradables que ens deixen tristes i angoixades i esperem no tornin a succeir. 

 

Per això des de l’escola estem buscant estratègies organitzatives per vetllar al màxim per les necessitats i la seguretat dels infants, tot mirant de donar resposta a les situacions que veiem que ho requereixen. Una de les decisions és canviar els punts de trobada d'aquells grups més pròxims a les portes d'accés a l’escola (la resta es mantenen iguals) per vetllar al màxim per les necessitats i la seguretat dels infants, tot mirant de donar resposta a les situacions que veiem que ho requereixen. Aquests seran:

  • Ambient de Construccions: Pista (banda esquerra de la porteria)
  • Comunicació:  Pista (banda dreta de la porteria)
  • Llum i ombres: Tipi

Tot i això, necessitem la vostra col·laboració per tal de fer d'aquestes sortides un moment relaxat i segur i us demanem que:

  • Sigueu puntuals: l'hora d'inici de la jornada escolar a la comunitat de petits és a les 9.10h i la sortida a les 16.10h. Tant si arribeu abans com després d'aquesta hora dificulta l'organització del moment.
  • Accediu només un adult a l'escola: d'aquesta manera disminuirem el flux d'adults facilitant el control a les portes d'accés.
  • Cal acomiadar-se: és necessari que els vostres infants s'acomiadin de la mestra en el moment de la sortida.
  • La prioritat és entregar als infants: davant possibles consultes a la mestra espereu que tots els infants estiguin amb les seves famílies per parlar amb aquesta.
  • Agilitzeu la sortida: recordeu que els infants no es poden quedar jugant al jardí, ja que necessitem tenir espais més acotats i segurs.
  • Infants acompanyants fins a la porta: al sortir de l'escola feu-lo acompanyant al vostre fill/ a amb proximitat per tal que les persones de la porta puguin evidenciar que l’infant va acompanyat.

 

Moltes gràcies per la vostra col·laboració i per la vostra comprensió!

 

 

 

* * *

 

 

 

Les reunions amb famílies

Equip de mestres

 

Al llarg de les setmanes vinents són les reunions amb famílies i mestres. Aquest curs tornem a la presencialitat tot oferint un espai segur a l’aire lliure i respectant les mesures sanitàries.

 

Us compartim que per a nosaltres són molt importants aquestes reunions, ja que ens permeten conèixer-vos tant a vosaltres com una mica més als vostres fills i filles a través de vosaltres, ens permeten generar vincles i anar cultivant la confiança i l’afecte.

 

Creiem que és un moment molt ric per conèixer-vos també com a ambient, com a grup. Valorem la importància de reflexionar plegades al voltant de la pedagogia de l’escola i la importància de conèixer i contribuir entre tots i totes a fer una línia d’acompanyament coherent amb els infants on estigui alineat el que passa a l’escola i a casa. Per aquests motius i molts altres, ens agradaria comptar amb tots i cadascú de vosaltres a la reunió! 

 

Aquelles persones que encara no parleu català, pot ser una oportunitat de prendre contacte. I qualsevol cosa que no entengueu us ajudarem a entendre en aquell moment o en un altre. Així que us esperem amb il·lusió i ganes de compartir a la reunió!

Arreveure! 

 

 

 

* * *

 

 

 

Les reunions de la comunitat de Petits

Equip de mestres de la comunitat de petits

 

Benvolgudes famílies,

 

Aquesta setmana, després d'informar-vos de la data de la reunió d'inici de curs, hem rebut moltes demandes per part d'un gran nombre de famílies per canviar-la de dia (ja que aquesta és prèvia a un festiu). 

 

Considerem important afavorir la màxima participació i, per tant, s’ha decidit canviar la data de la reunió. Finalment es realitzaran els dies següents:

 

 

 

 

 

 

Agenda


 

 

Dilluns:

9.00 Consell d’infants de la comunitat de grans.

 

Dimarts: 

Festa

 

Dimecres:

17.30 Reunió de famílies de grans.

 

Dijous:

9.00 Consell d’infants de la comunitat de mitjans.

Sortida del grup de la Marta López al Teatre Nacional de Catalunya.

 

Divendres:

9.00 Consell d’infants de la comunitat de petits.

Sortida dels grups Chronos,Batecs, Atles i Gaudim a la platja de la Nova Icària.

Sortida dels grups de la Marta Farré i la Núria al Teatre Nacional de Catalunya.

 

Racó de necessitats


 

 

  • A fer i desfer necessitem rotllos de paper de vàter

 

Recordeu... 


 

 

A la pàgina web de l’escola, podeu trobar les autoritzacions de:

 

L’enllaç directe on les podeu trobar, és el següent: https://escoladelsencants.cat/autoritzacions

 

 

 

AFA


 

 

Cobrament quotes de l’AFA

AFA

 

Us informem des de la tresoreria que durant la propera setmana (de l’11 al 15 d’octubre) cobrarem les quotes de l’AFA (50€) corresponents al curs 2021-2022.

Per tal de poder fraccionar la quota en dos pagaments de 25€, us demanem que escriviu un correu a:

administracio.afa@escoladelsencants.cat

 

També ens podeu escriure al mateix correu si necessiteu canviar el número de compte bancari que ens havíeu comunicat.

 

Moltes gràcies!

 

Comissions mixtes


 

 

Famílies de 6è

Grup comiat famílies de 6è

 

Famílies de sisè

 

Dimecres 6 d’octubre les famílies de sisè ens vam reunir al pati de l’escola per començar a organitzar-nos per recaptar diners pel viatge de sisè. Aquest any som 75 famílies i continuem en situació de pandèmia, o sigui que necessitarem molta empenta i complicitat per poder tirar endavant totes les iniciatives. Van sorgir moltes idees i a partir del moment en què ja s’hagin triat delegades/ts a les reunions d’inici de la propera setmana, la comunicació i l’organització serà més fàcil. 

 

Seguim!  

 

 

 

* * *

 

 

 

Revolta escolar 

Comissió de medi ambient

 

Famílies,

Com a AFA durant el curs 20-21 ens vàrem adherir al moviment #RevoltaEscolar conjuntament amb 100 escoles de Barcelona i el grup Eixample Respira. Desde gener fins a juny vàrem tallar el carrer Consell Cent quinzenalment per reclamar un entorn escolar segur pacificat, amb menys soroll i amb menys vehicles.

 

D'aquest moviment en va sorgir la possibilitat de participar com a AFA en un estudi organitzat per la Revolta Escolar juntament amb la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona sobre la contaminació ambiental i acústica i la seguretat als entorns escolars. L'enquesta segueix oberta durant aquest mes d'octubre. 

FEM CRIDA A TOTES LES FAMÍLIES NOVES O QUE NO HAGUESSIN POGUT PARTICIPAR A FINAL DE CURS.

Esperem aconseguir unes dades molt potents per a seguir reclamant unes ciutats més saludables pels nostres infants. Només cal respondre aquesta breu

enquesta. Si no funciona l'enllaç, podeu utilitzar aquest: https://pompeufabraeec.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_034qGmm

NaMzliSy. Tardareu menys de 5 minuts a fer-ho. Les dades són anònimes i es publicaran en un informe properament.

Moltes gràcies!

 

 

 

* * *
Mercat de pagès al barri de la Sagrada família

Comissió de medi ambient

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’AFA de l’Escola dels Encants donem suport al projecte de fer un Mercat de Pagès agroecològic al barri de Sagrada Família, perfacilitar el consum

conscien dels nostres veïns i veïnes , afavorint  l’accessibilitat a productes ecològics i de proximitat, frescos i de temporada,  portats directament per la pagesia i els productors. Considerem que aquest tipus de mercat, que ja existeix a d’altres barris de Barcelona, afavoreix la cohesió de barri, així com el vincle entre la ciutat i l’àmbit rural.

Si en voleu més informació, la trobareu aquí: PAGÈS a SaFa.pdf

 

 

 

I per si és del vostre interès


 

 

Viatgera

Centre Cívic Sant Martí

 

 

 

És la fantàstica història d’una dona valenta i aventurera que emprèn el seu gran viatge, sense a por a perdre’s,  però... on està el seu vaixell? 

Viatgera és un espectacle familiar de teatre gestual, de llenguatge universal  amb mitjans audiovisuals aplicats i música.

 

 

 

 

Quan: divendres 15/10 a les 18 h.

On: Centre Cívic Sant Martí. Cicle “Les Musaranyes”

Adreça: Carrer Selva de Mar, 215

 

 

Reserva d'entrades disponible de manera presencial a les oficines del Centre Cívic o en línia, des d'aquest enllaç. L'aforament és limitat. Entrada gratuïta

 

 

 

* * *

 

 

 

Programa general d’activitats del MUHBA (octubre 21-gener 22)

MUHBA 

 

 

 

 

número 302
diumenge,
10 d'Octubre de 2021

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2021 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter

Si voleu deixar de rebre el butlletí feu clic aquí