Si no visualitzeu correctament aquest correu, feu clic aquí

Butlletí de la
comunitat educativa de l’Escola dels Encants

núm.308: 20 Novembre 2021

Encan(ta)ts

 

 

 

Moments a l’escola


 

 

COMUNITAT DE PETITS

 

Dijous passat l'ambient de comunicació va estar molt enfeinat treballant al taller de fer i desfer. Continuem aquesta setmana molt ocupats, descobrint el món lletrat, gaudint a la sala de psicomotricitat i recollint en grup, com a bona tribu que som!

 

 

 

 
 
 
 
 

 

 

 

Aquesta setmana a Natura ens  ho hem passat molt bé fent geometria. Hem manipulat i experimentat amb diversos materials, com blocs lògics, cordes, geoplans, elements de l’ambient per reconeixer de forma visual i tàctil, figures geomètriques senzilles. Després hem fet lliurement les nostres produccions amb escuradents. Hem pogut veure  un avió, un laberint, un vaixell, un cotxe, una nina, una petita instalación sobre una cadira, soles, estels, etc.

 

També, des de aquest dll han començat a rotar les cistelles ambientades. La idea és moure ambient de cada ambient per a que puguin rotar semanalment per tots els ambients de la nostra comunitat. A Natura li ha tocat la cistella de fer i desfer. Hem gaudit molt manipulant i enganxant diferents materials com taps, fustes de diferents mides, xapes de ampolles, suros, cola blanca. 

 

 

 
 
 
 

 

 

Aquesta setmana a l'ambient de LLums i ombres, hem gaudit molt del taller de dansa i música que ens ha fet la mare del Dídac, la Mireia.  Ens ho hem passat molt bé cantant, ballant i jugant. Moltes gràcies!

 

 

 
 
 
 
 

 

 

COMUNITAT DE MITJANS

 

 
   

 

 

A l’ambient de Pitàgores hem fet una sortida a l’aula ambiental de la Sagrada Família, un taller amb la Gemma París mare del Teo sobre art i natura i un taller científic amb la mare de la Mariona a on hem mirat cel.lules d’animals. 

 

 

 
 
 
 
 
   

 

 

 

Notícies destacades


 

 

Candidatures de famílies al consell escolar

Equip directiu

 

Estem molt contentes d’haver rebut 5 candidatures de famílies per presentar-se a les eleccions al consell escolar. Moltes moltes gràcies Marcel, Rubén, Iván, Mireia i Paola per la vostra implicació i ganes en voler participar més activament a l’escola i contribuir a enriquir-la!

 

Us compartim les seves presentacions per tal que els i les conegueu i decidiu quins dos d’ells us representaran al consell escolar. També les podeu trobar a l’entrada de l’escola.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Us recordem que les votacions es faran el dijous 25 de 9.30 a 11h i de 16.30 a 18.30h al menjador de l’escola. Us hi esperem a totes i tots!!!

 

I adjuntem una carta que ens ha fet arribar el Consorci dirigida a totes i tots vosaltres sobre els consells escolars . 

 

Carta consells escolars CEB

 

 

 

* * *

 

 

 

Vacunació alumnat de sisè

Sanitat i Equip directiu

 

Benvolgudes famílies de sisè, 

 

Des de el Cap Sagrada Família es posen en contacte amb nosaltres per a informar-nos de la campanya de vacunació escolar 2021/2022 dels alumnes de 6è de primària.

 

Us informem de les dates en que vindran a l'escola per a realitzar-les:

6è EP 1a visita:Vacunes HA i VPH ---> Dijous 25 Novembre 2021

2a visita: Vacunes MACWY+Varicel·la---> Dijous 13 de Gener 2022

3a visita: Vacunes HA/VPH/Varicel·la---> Dijous 26 de Maig 2022

 

L'horari serà començar sobre 09.30h fins a finalitzar la vacunació dels alumnes.

Us demanem que entre dilluns i dimecres els alumnes portin la cartilla i l'autorització signada en cas que es vacunin.

 

Moltes gràcies.

 

Una salutació

 

 

 

* * *

 

 

 

Reunió sobre l’amiant el 12 de novembre 

EBM Leonor Serrano, Escola Gaia i Escola dels Encants

 

El divendres 12 de novembre a la tarda ens reunim l'EBM Leonor Serrano, l'Escola Gaia i l'Escola dels Encants amb l'Antoni Garcia Salanova (director d'equipaments del Consorci), el Lluís Mallart (expert en amiant) i el Raül Olivart (conseller tècnic del districte) i el Jordi Matas (tècnic del districte) per parlar del tema de l'amiant i en resposta al correu enviat conjuntament els tres centres educatius el dijous 11 de novembre.

 

En primer lloc, ens comenten que l'encapsulament que consisteix en una tercera capa protectora que queda pendent i que estava previst pel cap de setmana del 13 i 14 de novembre, s'ha ajornat una setmana per la previsió de pluges. En segon lloc, ens informen que els resultats del mostreig que es van tenir els mesos de maig i juny de les mostres d'aire i sòl van donar negatiu de presència d'amiant i l'única prova que va donar positiu va ser fent una prova adhesiva directament a la coberta en llocs estratègics amb possibilitats de presència d'amiant. L'expert aclareix que la possible exposició a l'amiant dels nostres patis és la mateixa que pot haver-hi a tot el barri, ni més ni menys. Així i tot es comprometen que un cop feta la intervenció d'aquest cap de setmana es farà altre cop mostreig d'aire de 24 hores i es donaran els resultats en el marge d'una setmana.

 

Des dels centres educatius, els demanem un full de ruta amb les properes intervencions, així com compromís d'acció i difusió pública del tema. Els demanem claredat, transparència i informació tècnica que vingui acompanyada d'una circular més  divulgativa i entenedora que doni resposta als neguits de tothom. I es comprometen a fer-nos arribar un escrit des del Consorci al llarg de la setmana del 15 al 19 de novembre per fer-lo extensiu a la comunitat educativa. 

 

Ens expliquen que els passos següents a fer cal aprovar-los i segurament es farà al desembre. Hi ha una primera reunió el proper 24 de novembre d'infraestructures de Ciutat, amb coordinació d'ecologia urbana, Consorci i districte i posteriorment tenen prevista una reunió amb les diferents comunitats per presentar el calendari, exposar els compromisos i resoldre dubtes. Tot i que la data no està encara fixada, la previsió és que pugui ser l'1 de desembre. Ens comenten que són processos lents i complexos, ja que hi ha un marc legal d'urbanisme i a la ciutat de Barcelona és força habitual trobar teulades de fibrociment i especialment a la zona de les Glòries.

 

 

 

* * *

 

 

 

Correu del Consorci sobre les actuacions a les cobertes 

Consorci d’Educació de Barcelona

 

Us enviem el detall dels treballs a realitzar aquest cap de setmana, concretar-vos que pel recolzament sobre la coberta l’empresa utilitzarà sistemes de polipropilé tipus tramex.

 

“Confirmada nuestra intervención de trabajos de encapsulado para este sábado 20 y domingo 21, aun así me gustaría informarte de nuestras actividades, planificación y metodología prevista para realizar estos trabajos…

 

Viernes 19 por la tarde, llegará un brazo articulado al patio interior de la cubierta a encapsular.

Sábado 20 a las 8h nuestro equipo de Ides montara unidad de descontaminación, accederá a cubierta mediante brazo articulado, en ella instalará línea de vida auto-homologable, una vez esté instalada la seguridad colectiva se procederá al encapsulado de la cubierta, el agua de la cubierta que linda con el pasillo de la propiedad la trabajaremos desde el brazo articulado, el aireador y el agua opuesta la trabajaremos subidos a cubierta y anclados a línea de vida instalada.

Domingo 21 finalizaremos los trabajos de encapsulado y limpieza, a continuación accederemos a la cubierta colindante con la escola Gaia con el brazo articulado, instalaremos una nueva línea de vida para el anclaje de los operarios  para instalar la red pérdida de la cubierta que ya encapsulamos la semana anterior.”

 

 

 

* * *

 

 

 

Reunió amb la consellera del districte Cristina Caballer 

Equip directiu, AFA i Comissió de Medi ambient i Salut

 

El divendres 19 a la tarda ens trobem la direcció de l’escola, la presidència de l’AFA i la vocalia de la comissió de medi ambient i salut amb la consellera del districte Cristina Caballer i l’Albert Cerrillo, on els hi compartim els nostres neguits com a comunitat educativa al voltant dels temes que ens amoïnen:

  • amiant a l’entorn de Glòries
  • entorn escolar sostenible i segur
  • adscripcions a l’institut 

Per la seva part, la consellera es compromet a profunditzar en el procés d’expropiació i pressionar per accelerar-lo; preguntar sobre el full de ruta per a la segregació del carril bici de la rambla dels Encants i l’eliminació del carril bici en sentit Llobregat del Carrer Consell de Cent; i finalment, preguntarà al Consorci sobre les adscripcions i les línies de l’Institut Angeleta Ferrer. 

 

 

 

Agenda


 

 

Dilluns

Eleccions al consell escolar del sector PAS

Portar cartilles de vacunació a sisè

 

Dimarts

Eleccions al consell escolar del sector mestres

 

Dimecres

 

Dijous

9.30 A 11h Eleccions al consell escolar del sector famílies

16.30 a 18.30h Eleccions al consell escolar del sector famílies

9.30 Vacunacions de sisè

Sortida ambient David al TNC

 

Divendres

Sortida dels ambients de Land art, Batecs i Gaudim a la deixalleria de la sagrada família.

Sortida ambient sònia al TNC

 

 

 

Recordeu... 


 

 

El dijous de 9.30 a 11h i de 16.30 a 18.20h són les eleccions al consell escolar del sector famílies. Us hi esperem per a fer la votació!

 

 

 

AFA


 

 

Berenars de 6è

Comissió de 6è

 

Recordeu que els infants de sisè tornen a muntar paradeta de berenars cada divendres. Els fa molta il.lusió cuinar, preparar, cobrar, atendre clients. Es fan grans, vaja, i us esperen amb candeletes divendres a la sortida del c/Cartagena.

 

 

 

 

 

* * *

 

 

 

Comiat de 6è

AFA

 

Si tens coses que ja no vols, nosaltres els donarem una segona vida i podrem recollir diners pel viatge de sisè.

 

Torna el mercat de segona mà a l’Escola dels Encants! El 26 de novembre, Black Friday circular i sostenible amb tot allò en bon estat que ja no necessites: roba, joguines, llibres, objectes diversos... i més sorpreses al pati de l'escola!

Necessitem:

 

- donacions de llibres, roba (infantil i adult), joguines i objectes diversos en bon estat. Els pots deixar a les caixes que dipositarem a l’AFA.

 

Dia: divendres 26/11

Lloc i hora: al pati de l’escola a les 16:30h

 

 

 

I per si és del vostre interès


 

 

Mostra de jocs i joguines

Casal infantil Sagrada família

 

Ens posem en contacte des del casal infantil sagrada família, per comentar-vos que el pròxim 15 de desembre comencem el projecte de la mostra de jocs i joguines 2021.

 

La mostra és un espai on compartir una estona de joc, provar noves joguines i materials, experimentar i gaudir de diverses activitats lúdiques. Vol promoure un consum crític i responsable de jocs i joguines amb l'assessorament de professionals, especialment indicat en el període nadalenc, així com transmetre la igualtat de gènere.

 

Aquest projecte està obert a les famílies durant les vacances de Nadal, des del 15 de desembre fins al 5 de gener (del 15-21 com encara estan a l'escola poden vindre en horari de tarda). 

 

número 308
dissabte,
20 Novembre de 2021

Escola dels EncantsAFA Escola dels Encants

escoladelsencants@xtec.cat | www.escoladelsencants.cat | ©2021 Escola dels Encants | seguiu-nos a Twitter

Si voleu deixar de rebre el butlletí feu clic aquí