Associació de Famílies d'Alumnes

Comissions mixtes i grups de treball

Les comissions mixtes són equips de treball integrats per membres de l’AFA i de l’equip pedagògic, cada un dels quals s'ocupa d'un àmbit d'actuació. Tenen caràcter estable, amb una previsió d'objectius pactada entre les famílies i els mestres que en formen part. Són la forma d’organització més característica de l’AFA i cada comissió té una vocal que actua com a coordinador de la comissió i com a representant d'aquesta a la junta de l’AFA.

Els grups de treball es creen per complir un objectiu concret, ja sigui de manera intermitent actuant només quan calgui o de manera continua. Tot i que inicialment es plantegen per accions puntuals, els grup de treball també poden ser permanents fent una tasca concreta que no cal replantejar constantment. Els grups de treball no tenen vocal a la junta, malgrat que alguns d'ells hi tenen algun representant.

La participació de les famílies és vital per enfortir entre tots i totes el projecte de l’escola. Si esteu interessats a formar part d’alguna comissió o grup de treball, podeu contactar amb nosaltres mitjançant l’adreça de correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o contactant directament al correu electrònic de cada comissió. Actualment l’AFA està formada per les següents comissions mixtes i grups de treball:

Comissió d'Extraescolars

La Comissió d'Extraescolars és l'equip que vetllem per a que les activitats extraescolars es desenvolupin d’acord amb la filosofia de l’escola, fent un acompanyament respectuós dels infants i es fa càrrec de:

 • Organitzar aquelles activitats que es fan en horari extraescolar.
 • Buscar i rebre propostes de noves activitats.
 • Gestionar i coordinar els serveis d'acollida de matí i de tarda per a aquelles famílies que n'han de fer ús.
 • Gestionar i coordinar el casal d'estiu que té lloc el mes de juliol.

La Comissió d'Extraescolars gestiona la comunicació amb les famílies i col·laboradors, planifica de les activitats fent un seguiment de la gestió administrativa (inscripcions, control econòmic, incidències).

La vocal a la Junta de l'AFA de la Comissió d'Extraescolars és Laura Fernández i els membres de la comissió són: Lia Opris, Isa de Mingo, Jimena Basile, Laia Burata, Sol Kliczwkoski, Montse Bonet, Nuria Hernández i Rut Valls

Podeu contactar amb nosaltres a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Comissió d'Espai del Migdia

La Comissió d’Espai del Migdia és l'equip que es fa càrrec de:

 • Gestionar econòmicament l’espai del migdia i organitzar-lo juntament amb l’escola, l’empresa de cuina (Vatua l’Olla) l’equip de monitoratge (Kampi Ki Pugui)
 • Vetllar per uns menús saludables i equilibrats a l'espai del menjador i promoure uns hàbits alimentaris saludables de tota la comunitat dins l'espai i les activitats de l'escola
 • Promoure activitats i tallers per als infants i les seves famílies sobre alimentació i hàbits saludables
 • Adaptar contínuament els espais interior i exteriors del migdia a les necessitats dels infants

D’acord amb el pla de prioritats de l’Escola per al curs 2017-2018, la Comissió d’espai del migdia té assignades les següents tasques per enguany:

 • Renovació i actualització dels contractes amb Kampi Ki Pugui i Vatua l’Olla
 • Remodelació del menjador per disminuir el soroll ambient
 • Millorar i assentar els protocols de prevenció i d’actuació davant els casos d’al·lèrgies alimentàries
 • Repensar els espais i activitats exteriors durant l’espai del migdia
 • Millorar la comunicació entre monitors i famílies
 • Millorara la informació de la web
 • Fer un seguiment exhaustiu de totes les despeses de menjador (menús, monitoratge, neteja, administració, materials…) per decidir si el model econòmic és sostenible i si cal o no augmentar quota de menjador
 • Participar en el grup de treball encarregat de crear el plec de condicions (només en el cas que no es vulgui renovar automàticament el contracte amb l’empresa de cuina)

L’empresa Vatua l’Olla és l’encarregada d’elaborar la programació dels menús del menjador amb la supervisió de la Comissió de l’Espai del Migdia. Vatua l’Olla també ha organitzat tallers i xerrades informatives sobre alimentació saludable i menús escolars.

El vocal a la Junta de l’AFA de la comissió d'espai del migdia és el Bernat Martínez Val i la comissió està integrada actualment per 13 persones que formen part de subcomissions:

 • Subcomissió reducció soroll: Núria Hernández, Sergio Adilla
 • Subcomissió de menús: Ivanna Gómez, Natalya Dimov
 • Subcomissió d’al·lèrgies: Rebeca Iglesias, Susanna Taberner
 • Subcomissió tresoreria: Núria Aliart
 • Subcomissió comunicació amb famílies: Núria Aliart, Gwenn Hodent
 • Subcomissió pedagògica (mestres): Noa Padín, Dolors Grau, Esther Pavia

Podeu contactar amb nosaltres a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Per contactar l’empresa Vatua l’Olla (Laura): Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Per contactar l’empresa Kampi Ki Pugui de cuina (Miriam): Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Comissió de Medi Ambient i Salut

La Comissió de Medi Ambient i Salut és la comissió mixta (equip pedagògic i famílies) que promovem:

 • La salut ambiental i la salut en general dins l'escola i el seu entorn
 • La minimització de residus a l'escola
 • La recollida selectiva en el dia a dia de l'escola i a les festes
 • La dinamització de l'hort i del jardí
 • L'educació ambiental mitjançant tallers i xerrades sobre medi ambient i salut.

Els vocals de la Comissió de Medi Ambient i Salut són la Blanca Sánchez i l’Albert Pérez.

Podeu contactar amb nosaltres a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Comissió de Convivència

La Comissió de Convivència ens ocupem de facilitar la relació entre les famílies. Organitzem accions que ajuden a que les famílies es coneguin i interactuïn, per ajudar a la cohesió de la comunitat educativa.

 • Organitzem la jornada de tastets (tallers simultanis preparats de les famílies cap a les famílies)
 • Organitzem xerrades (proposades per l'escola o per les pròpies famílies)
 • Col·laborem amb les jornades de portes obertes a famílies i les jornades pedagògiques
 • Gestionem les accions d'acollida a les famílies de P3 (recerca i assignació de padrins, documentació de benvinguda, trobada famílies abans d'iniciar el curs)
 • Coordinem les diferents activitats i accions del camí escolar

Aquest curs 2020/2021, hem iniciat activitats alternatives per poder recuperar el contacte amb aquelles persones amb qui no podem trobar-nos en el nostre dia a dia:

 • Activitat familiar per omplir el Mur de la desconvivència
 • Acció setmanal de convivència

 La comissió està formada per les següents famílies i docents:

- Raquel Freixes: Família de la comunitat de petits i Vocal
- Elisenda Porta: Família de la comunitat de grans
- Susana Juan: Família de la comunitat de petits i mitjans
- Irene Almazán: Família de la comunitat de petits
- Laura F. : Família de la comunitat de petits i grans
- Alba Folgueral: Docent de la comunitat de Petits
- Maria Janer: Docent de la comunitat de Mitjans
- Maria Elizalde: Docent de la comunitat de Mitjans
- Neus Juan: Docent de la comunitat de Grans

Per contactar amb aquesta comissió podeu escriure a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Comissió d'Inclusió i Diversitat

La Comissió d'Inclusió i Diversitat genera espais de reflexió i de diàleg al voltant de la diversitat (sexual, cultural, de gènere, funcional...) per trobar camins cap a la millora en l'atenció de les necessitats de la comunitat. Volem promoure el respecte a les diferències i a la diversitat en el marc de la convivència en una escola inclusiva i igualitària.
Oferim tallers, activitats, xerrades i materials al llarg del curs per aprendre conjuntament: infants, famílies, mestres i altres professionals que treballen a l'Escola.

La vocal de la Comissió és la Soazig Noirault i podeu contactar a través del correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Grup de Treball de Familiars i Amics Músics

El Grup de Treball de Familiars i Amics Músics és un grup de músics que oferim música en viu als infants de l'escola, coordinant les intervencions musicals a l'ambient.

Fomentem la participació de les famílies en activitats com la coral EntreCants formada por la comunitat educativa,famílies i infants. Oferim concerts trimestrales a totes les comunitats.

La vocal de la comissió de Familiars Músics és Luciana Michelli. Per part de l'equip pedagògic hi participa Anna Batlle i Panadès.

Podeu contactar amb nosaltres a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Grup de treball Relacions Externes

El Grup de treball de Relacions Externes va néixer per la preocupació dels pares de l'escola de la continuïtat pedagògica dels nostres infants quan fan el canvi a secundaria.

El nostre objectiu és assegurar l’oferta de places públiques al nostre barri i al mateix temps garantir la continuïtat pedagògica dels nostres infants.

Per aconseguir-ho, per una banda tenim un «grup d’accions reivindicatives» que organitza accions per augmentar la consciència sobre la manca de places púbiques i la necessitat de construir un nou model per a l'ensenyament secundari. Per altra banda treballem les relacions externes, tant amb altres escoles i instituts com amb els responsables polítics i administratius amb la voluntat d’aconseguir que donin resposta a les nostres preocupacions.

Podeu contactar amb nosaltres a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Grup de treball de Biblioteca

El grup de treball de Biblioteca és l'equip de treball que es fa càrrec del funcionament i gestió de la biblioteca de l'escola.

Per tant:

 • S'encarrega de l'adquisició de material bibliogràfic i audiovisual, per a infants; per a adults, sobre temes relacionats amb la formació i el creixement dels infants.
 • Té com a un dels objectius disposar d'un servei de préstec.

Podeu contactar amb nosaltres a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Darrera actualització: