Tallers d'inclusió i diversitat

15 | 12 | 2017

Des del grup de treball Inclusió i Diversitat s'estan duent a terme diferents accions al llarg del curs per a treballar amb la comunitat educativa temes com el bulling, el respecte, el dret a estimar, la diversitat funcional i la diversitat cultural.

Les darreres dues setmanes hem estat treballant de la mà d’ARTranforma (la Queralt, mare del Cinto i el Feliu): els diferents ambients de la Comunitat dels Mitjans han visionat un vídeo del grup musical Xiula sobre el Bulling:

A partir d'aquesta cançó/vídeo els infants de la comunitat han reflexionat sobre què és el respecte (cap a un mateix i cap als altres) i què és el bulling. S'han compartit idees sobre què és fer bromes que facin riure a tothom i què és, en canvi, fer bromes que només fan riure a algunes persones; sobre què és posar-se a la pell de l'altre (les metàfores) i sobre què és sentir-se sol. En definitiva, hem compartit les emocions que acompanyen el nostre dia a dia. S'ha parlat sobre què és una cançó, què és un rap, què és un trap, quins son els diferents estils de música i com és que unes músiques ens agraden més que altres.

Tot això ens ha dut, al llarg d'aquesta setmana, a la realització de diferents tallers amb el grup musical Xiula en els que, a través de diferents propostes i dinàmiques, els infants han pogut valorar la riquesa de la diversitat i comprovar, a la practica, com tots i totes som diferents i alhora tenim coses en comú. En aquests tallers, i a partir de totes les propostes dels infants, s'ha començat a crear/composar una cançó que es gravarà, amb els mateixos infants i el grup Xiula, el mes que ve, a l'escola. També s'han enregistrat amb vídeo els tallers per tal de confeccionar un petit document audiovisual on, en acabar el projecte, puguem veure aquest procés i compartir-lo entre tots.